Hur man blir en videospeltester

Om du är en spelare, arbetar du som en speltester förmodligen som att leva drömmen. Det kan trots allt vara bättre än att spela ditt favoritspel hela dagen? QA-testning kan hjälpa dig att göra din spelpassion till en riktig karriär, och det är också ett bra sätt att få din fot i dörren om du vill arbeta i andra spelrelaterade fält som design och utveckling. Vi är här för att svara på dina största frågor om den här snabba karriären!

Steg

Fråga 1 av 8:
Vilken utbildning behöver du vara en videospeltester?
  1. Bild med titeln Bli en videospel Tester Steg 1
1. Du behöver bara en högskoleexamen, även om ytterligare träning kan hjälpa till. Du kan vanligtvis få ett jämnt jobb som en kvalitetssäkring (QA) tekniker utan specialutbildning eller tidigare erfarenhet - allt du verkligen behöver är en passion för spel. Men du har en kant om du har en bachelor i något som datavetenskap eller speldesign. Om det inte är ett alternativ kan du också få en professionell certifiering i QA, som den som erbjuds av ISTQB (International Software Testing Qualifications Board).
  • För att bli certifierad via ISTQB, ta och skicka grundnivåprovet, som testar dig på grundläggande QA-kunskap. Det finns inga förutsättningar att ta provet, men du bör studera genom att läsa igenom kursplanen eller ta en ackrediterad träningsklass.
  • Ibland kräver vissa studior dessa certifieringar eller grader, men även om de inte gör det, kommer den här ytterligare träningen att visa att du är väldigt seriös om en karriär inom spelbranschen.
Fråga 2 av 8:
Kan jag få betalt för att spela videospel hela dagen?
  1. Bildtiteln Bli en videospeltester Steg 2
1. Inte riktigt-du gör riktigt specifika uppgifter som hjälper dig att hitta glitches. När du spelar ett videospel kan du utforska det i din egen takt, som arbetar med vad du är mest intresserad av för tillfället. Som en videospeltester måste du dock fokusera på en specifik aspekt av spelet under långa perioder i taget. Du kommer att gå igenom spelet metodiskt, prova en mängd olika alternativ för att se om något i spelet raster.
  • Spelprovning kan vara typ av monotont, men om du verkligen gillar att slipa till nivå upp i ett spel, eller du gillar att lösa tuffa pussel, det kan vara bara det för dig!
  • 2. Du måste också göra pappersarbete som en del av ditt jobb. Förutom den faktiska testningen gör du också några av samma saker som du skulle ha på något annat kontor. Du kan till exempel spendera mycket av din tid som deltar i möten och skriver e-post eller rapporter.
  • När du får mer erfarenhet på fältet kan du till och med vara inblandad i att fixa buggar när du hittar dem-den här positionen är vanligtvis känd som en QA-ingenjör.
  • Fråga 3 av 8:
    Hur hittar jag videospeltester jobb?
    1. Bildbeteckningen blir en videospeltester Steg 4
    1. Sök efter positioner som kvalitetssäkring (QA) tekniker. De flesta jobb kommer inte att listas som "TV-spelstestare," Så använd den här formella titeln när du surfar. Online jobbbrädor är alltid ett bra ställe att börja, men du kan också kolla in enskilda studiors webbplatser för att se om de har några öppna positioner, liksom.
    • För att få en mer konkurrenskraft kan du börja med att leta efter praktik och sommarjobb inom teknikindustrin - de behöver inte nödvändigtvis vara spelrelaterade för att börja med.
    • Om du inte bor nära några spelstudior, försök att få erfarenhet genom att skapa egna spel, lära dig de verktyg och teknik som används i branschen och vara aktiv i online-testgemenskaper.
    Fråga 4 av 8:
    Kan du vara en videospeltester hemifrån?
    1. Bildtiteln Bli en videospeltester Steg 5
    1. De flesta jobb är i-studio. Du måste arbeta nära med andra testare och dev-teamet - och arten av ditt arbete kan vara mycket konfidentiella så de flesta studior föredrar att hyra QA-tekniker som kan arbeta på plats. På grund av det är du sannolikt att hitta ett jobb som testare om du bor i en stad med en stor tech industri, som San Francisco, London, Seoul, Brisbane eller Tokyo. Men fler studior erbjuder möjligheter till fjärrprövning, så ge inte upp om det inte finns några videospelstudior nära dig-du kan kanske snagera en position om du har tur!
    • Fjärrtestpositioner är sannolikt verkligen konkurrenskraftiga, så försök att öka ditt CV med certifieringar, beta-testupplevelse och kunskap om den programvara du ska använda i fältet.
    Fråga 5 av 8:
    Är en speltester en bra inträde i videospelindustrin?
    1. Bildtiteln Bli en videospeltester Steg 6
    1. Ja, det är ett bra sätt att få upp till nivån. Videospelindustrin är extremt konkurrenskraftig, och det kan vara svårt att bryta sig in i fält som animering och design. QA kräver inte att du har en examen eller tidigare erfarenhet, så det är ett bra sätt att få din fot i dörren.
    • Det finns ingen garanti för att arbetet i QA kommer att leda till andra jobb, så fortsätt att arbeta för att lära dig nya färdigheter och tekniker som kan hjälpa dig att övergå till ett annat fält om det är vad du hoppas göra.
    Fråga 6 av 8:
    Hur förbereder du dig för en spellestintervju?
    1. Bild med titeln Bli en videospel Tester Steg 7
    1. Läs arbetsbeskrivningen och skräddarsy din intervju till det. Kolla in några sökord i jobblistan och tänka på hur du kan visa dem. Till exempel, om de nämner "uppmärksamhet på detaljer," Du kan påpeka en cool men subtil teknik du märkte i ett spel du har spelat. Om du ser "problemlösningsförmåga," Du kanske pratar om en tid du löst ett tufft problem när du arbetade på ett projekt. Det hjälper dig att sticka ut, även om du aldrig har jobbat som QA-tekniker innan.
    • Andra egenskaper som är viktiga för en QA-tekniker inkluderar att vara logisk, bestående, organiserad, patient och kreativ.
    • Om du någonsin varit en beta-tester för ett spel innan, nämna definitivt det! Det är inte exakt detsamma som QA-arbete, men det innebär ett riktigt liknande tillvägagångssätt för ett spel, där du går djupare än bara att spela.
  • 2. Forskning Företaget du intervjuar med. Se till att du vet vilken typ av spel som företaget skapar - att veta några av sina tidigare titlar kommer definitivt inte att skada. Om du kan hitta information om projekt som de för närvarande utvecklas, notera det. Du kan till och med göra lite forskning om de personer som arbetar med sina spel, speciellt om studion har några tunga hitters i branschen.
  • Även om studion gör ditt favoritspel hela tiden, försök att göra lite forskning utöver det - du vill inte bara verka som en spelare, men någon som verkligen är passionerad om branschen som helhet.
  • Fråga 7 av 8:
    Vad är lönen för en speltester?
    1. Bildbetiteln Bli en videospeltester Steg 9
    1. Vanligtvis är det ungefär $ 10- $ 20 USD en timme. Att vara en QA-tekniker är vanligtvis en position i videospelindustrin - utgångshastigheten är vanligtvis runt $ 10 per timme. Arbetet kan vara lite sporadiskt, speciellt när du börjar, kan du upptäcka att du är anställd på nära slutet av ett projekt i några veckor av rasande arbete, då kan du bli avskedad efter att spelet släpps. Men om du är villig att hålla fast vid det, kan det vara ett bra sätt att få den erfarenhet som kan leda till bättre jobb i framtiden, så ge inte upp om det här är din dröm!
    Fråga 8 av 8:
    Är det roligt att vara en videospeltester?
    1. Bild med titeln Bli en videospeltester Steg 10
    1. Ja, men jobbet kan också vara stressigt. Gamingindustrin kan vara högtryck, med snäva tidsfrister. Utöver det är QA-testare ofta den sista försvarslinjen mot buggar som kan förstöra en användares erfarenhet. På grund av det, kan arbetet i Qa vara riktigt intensiva ibland. Alla jobb har viss grad av stress, men så låt inte det stoppa dig om det är vad du verkligen vill göra.

    Tips

    Varningar

    När du letar efter jobb, se upp för bedrägerier-Real Studios kommer aldrig att be dig att betala för ett spel som du testar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande