Hur man blir känd i acting

Berömda skådespelare och skådespelerskor är överallt: på tv, i filmer, på scenen. Det ser ofta ut som en glamorös karriär, och även om det är definitivt mycket roligt, är det en livslångt strävan som kräver engagemang och passion. Om du vill ge ett skott, kan du börja med att få lite erfarenhet och bygga din portfölj. Så småningom kan du försöka bli en professionell!

Steg

Metod 1 av 3:
Få verkande erfarenhet
  1. Bild med titeln blir känd i Acting Steg 1
1. Delta i skolspel och skits. När din skola har ett spel, var inte blyg! Du får aldrig delen om du inte går till auditionerna. Du kan också ringa lokala högskolor, universitet och agerande organisationer och fråga om spel och produktioner som har öppna positioner. Att komma in i denna rutin hjälper dig att bli bättre på att agera och bli märkta i din skola eller stad.
  • Massor av skolor har regelbundna möten för barn som är intresserade av att agera. Delta i dem och träffa så många som du kan-det här är ett bra sätt att hitta produktioner som söker aktörer och träffa vänner med samma intressen.
  • Be en vän att videoband dina föreställningar-dessa videor kommer att vara till nytta för din demo-reel.
  • Bildbeteckningen blir känd i Acting Steg 2
    2. Gå med i en talangsorganisation för att göra nya anslutningar. Att göra anslutningar kan vara tuffa, speciellt om du letar efter aktörer. Om du har problem med att hitta personer som gillar att agera så mycket som du, leta efter en lokal talangsorganisation att gå med. Dessa kan ge dig många möjligheter, till exempel diskussionsgrupper, evenemang och tävlingar. Fråga lokala grundskolor, gymnasier, universitet och samhällscentra om de handlingsorganisationer de erbjuder.
  • Professionella talangsorganisationer är utformade för aktörer med mycket erfarenhet. Dessa inkluderar organisationer som skärmspelare Guild, Casting Society of America och Actioners Equity Association.
  • Bild med titeln blir känd i Acting Steg 3
    3. Leta efter obetalda fungerande spelningar i ditt område genom lokala klassificeringar. Besök webbplatser som Craigslist och Kijiji och hålla koll på betalda och obetalda skådespelare. Dessa positioner listar något från jobb i filmer, musikvideor och modeskott. Kontrollera dessa listor regelbundet och kontakta så många som du kan. Om du har någon erfarenhet, var noga med att inkludera det i din återuppta!
  • För att begränsa din sökning, skriv in "frivillig skådespelare" eller "obetald skådespelare" inom "TV, media, & mode" avsnitt på Kijiji, eller "talang" och "TV / Film / Video / Radio" Avsnitt på Craigslist.
  • Bild med titeln blir känd i Acting Steg 4
    4. Öva monologer på egen hand om du inte kan hitta några roller. Om du har problem med att hitta en spelning, har du tålamod och övning på egen hand! Separata monologer i olika sektioner för att göra dem enklare. När som helst finns det en ändring av ämnet eller tanken, behandla det som en annan sektion. Fråga dig själv vad temat för varje sektion är - det hjälper dig att komma ihåg dem.
  • Spela in dig själv som utför monologer och titta på bilderna efter det här är ett bra sätt att hitta sätt att förbättra.
  • Bild med titeln blir känd i Acting Steg 5
    5. Gör dina egna videoklipp om du inte hittar någon som behöver en skådespelare. Du behöver inte hålla fast vid monologer heller upp med dina egna historier och filma dem! Be dina vänner att hjälpa till och spela olika roller. Att skapa videor är ett bra sätt att ta reda på vilka roller du är mest bekväma i. Det ger dig också material för en demo-reel tills du får professionell upplevelse.
  • Titta på dina videoklipp när du är klar och leta efter sätt du kan förbättra.
  • Bildbeteckningen blir känd i Acting Steg 6
    6. Hyr en bra skådespelare för att hjälpa dig att landa fler roller. Även om du är en bra skådespelare, kan en skådespelare hjälpa dig att bli ännu bättre! Se till att du har en CV-stor eller liten innan du pratar med en agent. Fråga din skådespelare om de vet om eventuella kommande spel och skits.
  • Leta efter en skådespelare som har erfarenhet av massor av underhållningsfält (skådespelare, agent, chef, etc.).
  • När du letar efter tränare, fråga dem vilka slags fungerande tekniker de är bekanta med, och vad de kan erbjuda dig. Till exempel, om du vill vara en teater skådespelare, leta efter en tränare med den här typen av erfarenhet.
  • Metod 2 av 3:
    Bygga din portfölj
    1. Bildbeteckningen blir känd i Acting Steg 7
    1. Hyr ett välrenommerat medel. Leta efter lokala agenter och göra lite forskning om deras erfarenhet. Kontakta andra aktörer De har arbetat med och frågar om deras personlighet och branschanslutningar. Agenter arbetar med fotografer för att få din headshot klar, och då kommer de ganska mycket att ta det därifrån.
    • Om du är upptagen och tycker att du inte har tid att marknadsföra dig, är agenter bra val som de kommer att skicka din headshot, visa rulle och återuppta till gjutningsmedel för att få dig delar.
  • Bild med titeln blir känd i Acting Steg 8
    2. Få en klar 8 med 11 tum (20 cm × 28 cm) Headshot. En headshot är skådespelarna som ringer kort och bra sätt att visa dig själv till gjutningsdirektörer. Hitta en fotograf som du är bekväm med och har en personlighet som liknar din. Till exempel, om du är blyg och avslappnad - det är ok! Arbeta med fotografer som liknar och det kommer att ta fram det bästa i dig.
  • Kontrollera webbplatsen för potentiella fotografer och titta på deras portfölj. Var noga med att fråga hur mycket de tar betalt för en session, hur länge var och en varar och hur många bilder du får.
  • Prata med din fotograf - Om något inte känns rätt eller du känner dig obekväma, låt dem veta.
  • Försök och se så naturligt som möjligt-låtsas. Kameran är inte ens där. Fokusera på att kommunicera dina känslor genom dina ögon, och vara så subtil som du kan så ingenting ser efter.
  • Bildbeteckningen blir känd i Acting Steg 9
    3. Skapa en demo-hjul med så mycket professionella footage som möjligt. Håll din rulle ungefär 60 till 90 sekunder totalt och börja alltid med din bästa scen. Försök att inkludera ca 3 till 4 scener. Blanda genren för att ge casting personal en uppfattning om din mångsidighet. Som regel bör cirka 75 procent av hjulet fokusera på dig. Om du inte har något med bra produktionskvalitet och skådespelare, försök vänta tills du gör det.
  • Inkludera ditt namn, hemsida och e-post i början och slutet av spolen.
  • Försök att inkludera bilder från webbserie ", studentfilmer och oberoende filmer. Professionell footage är bäst, men du är nybörjare, vilket fotografier är bra, även om din vän tar!
  • Håll kontakten med direktören, redaktören och producenten av alla dina produktioner så att du alltid har tillräckligt med resurser för din rulle. Om du någonsin är låg på kvalitetsfilm, kontakta alla du har jobbat med och be dem att hjälpa!
  • Fråga några tv- eller filmprofessorer du känner till feedback på din rulle. Om du inte känner till någon, fråga din familj och vänner, eller sök online Acting Forums och skicka din rulle.
  • Bild med titeln blir känd i Acting Steg 10
    4. Skapa ett kortfattat CV med lämplig information. Ditt CV bör innehålla ditt namn, telefonnummer och e-postadress är nödvändig, liksom din fackliga status (EMC, AEA, sag-aftra, sag-kvalificerad eller nonunion). Du bör också inkludera all den fungerande upplevelse som du har i områden av: Commercials-Film och TV-Broadway-regionala teater- National Tours-Academic Theatre-Training och grader-Specials Färdigheter.
  • För alla krediter, inkludera titeln på showen, din roll, såväl som styrelseledamöter och produktionsföretag.
  • Oroa dig inte för att lista din ålder eller allmänna personuppgifter - din audition kommer att avslöja dessa.
  • För filmproduktioner, inkludera fysiska egenskaper som höjd, vikt och ögon och hårfärg. Om du ansöker om en teaterföräldelning behöver du förmodligen inte inkludera dessa uppgifter.
  • Inkludera en länk till dina Demo-rullar, personlig webbplats och / eller IMDB-sida om du har rummet. Om dessa tillägg kommer att lägga till onödigt utrymme, oroa dig inte för att inkludera dem.
  • Bild med titeln blir känd i Acting Steg 11
    5. Annonsera dig själv genom webbplatser, sociala medier och YouTube. Lägg in din demo-hjul och headshot på sociala medier kanaler. Du kan också marknadsföra alla lokala och professionella produktioner som du är i.
  • Skapa en Facebook-fan sida och inkludera information om ditt nuvarande och tidigare arbete, liksom din kontaktinformation. Anslut med fans när det är möjligt - var inte blyg!
  • Skicka in ditt fungerande arbete på YouTube och be om feedback. Håll ett öga på vilka videor som får de flesta visningar.
  • Metod 3 av 3:
    Bli en professionell
    1. Bildbeteckningen blir känd i Acting Steg 12
    1. Audition för shower, filmer och reklamfilmer. Leta efter gjutning av samtal, filmer och reklamfilmer var du än bor. Varje stad har auditioner, även de mindre! Till Hitta agerande auditioner, Titta på lokala online-klassificeringar, besök lokala teatrar, sök sociala medier och skapa konton på auditionswebbplatser.
    • Slå inte ner jobb om du inte tror att de kan skada din karriär.
    • Visa Business Weekly Magazine och Backstage Annonsera gjutsamtal, erbjuda den mest aktuella katalogen på agenter och gjutningsdirektörer och har ett teatralindex detaljeringsspel och musikaler i olika produktionstillstånd.
    • Visa Backstages databas med Casting Calls by City här: https: // bakom kulisserna.com / casting / Open-casting-calls /.
  • Bild med titeln blir känd i Acting Steg 13
    2. Hitta en chef som kan hjälpa din karriär trivs. Sök lokala annonser för chefer som specialiserar sig på teater eller filmverkande - vilket du fokuserar på. Börja skicka din ansökan till alla de mangers du smala ner, och var beredd att förklara dina mål, dina karriärplaner, varför du tror att du behöver en chef på den här tiden i din karriär och hur en kram hjälper din framgång och tillväxt.
  • Ansökan ska innehålla en headshot, CV, omslagsbrev och demo-hjuls. Var noga med att adressera varje chef personligen i din omslagssetter och förklara varför du tycker att de är en bra passform.
  • Förbered frågor till din chef, till exempel, "Hur har du hjälpt andra aktörer att växa sin karriär?" och "Hur kan du hjälpa min karriär i synnerhet?"
  • Bildbeteckningen blir känd i Acting Steg 14
    3. Utforska olika stilar av skådespelare. Oavsett hur stor av en skådespelare du är, lär dig utanför din komfortzon ett bra sätt att bli bättre. Till exempel, om du är bekväm med dramatiska roller, prova komedi. Försök och spela tecken som du inte är bekväm med och prova skript i genrer som du aldrig har försökt förut. Några av de viktigaste fungerande teknikerna är:
  • Strasberg
  • Stella Adler
  • Chekhov
  • Meisner
  • Stanislavski
  • Praktisk estetik
  • Bild med titeln blir känd i Acting Steg 15
    4
    Prova ett jobb I en relaterad underhållningsindustri för att bygga ditt nätverk. Anslutningar är viktiga, och ett bra sätt att bygga dem är inom branschen - även om det inte handlar först. Försök att titta på jobb som en stuntman, belysningstekniker eller vit krage jobb på en produktionsstudio. Oavsett vad det är, ta några möjligheter du kan lära dig branschen. Många kända aktörer började i dessa typer av jobb innan de fick sin stora paus!
  • Vissa jobbexempel är redaktör, filmförsäljningsagent, konstsassistent, marknadsassistent, musikredaktör, målare, paramedicinsk personal och hår- och sminkartister.
  • Fråga dig själv: Vad tycker jag om att göra mest? Använd ditt svar på den här frågan för att hitta det bästa jobbet för dig.
  • För en komplett lista över underhållningsjobb, besök: http: // CreativeKillset.org / creative_industries / film / job_roles.
  • Bild med titeln blir känd i Acting Steg 16
    5. Flytta till ett centralt fungerande nav för att vara närmare större projekt. Los Angeles, New York, Sydney, Melbourne och Mumbai är alla exempel på platser med massor av film och tv-jobb. Att bo i dessa städer är inte en garanti för framgång, men dina chanser är mycket högre när du är på rätt ställe. Kom ihåg: När stora filmer använder mindre platser för filmning, fokuserar lokala gjutningsanrop vanligtvis på sekundära tecken och extrafunktioner. För blyroller är de stora städerna din bästa satsning.
  • Vänta inte på Talent Scouts för att jaga dig ner - gå till dem och visa dem vad du har!
  • Bildbetiteln blir känd i Acting Steg 17
    6. Få en kandidatexamen i scenekonst för att öka din marknadsförbarhet. Performing Arts grader ger dig en blandning av erfarenhet och kunskap som kan hjälpa dig att bli en bättre skådespelare och lära dig mer om yrket. Att få denna erfarenhet kommer att hjälpa dig att bli mer önskvärt för arbetsgivare. Klasser inkluderar Shakespeare-text, auditionsverkstäder och dramatiska tekniker.
  • Överväga att ansöka om en magisterexamen efter att ha slutfört din bachelor. Mästarens grader ger dig högspecialiserad utbildning i Acting. Du kan också välja att fokusera på andra relaterade områden istället, som film, teater och drama, som alla kan vara en bra hjälp i din skådespelarkarriär.
  • Träffa och prata med så många som du kan under din examen - det här är lika viktigt som det du lär dig!
  • Ta kurser utanför agerande, till exempel skrivning, sång och dans. Några av de mest framgångsrika aktörerna är mångsidiga och kunniga i andra aspekter av scenekonst.
  • Tips

    Ta tag i alla möjligheter du kan!
  • Ha en blast! Om du går till en talangsbyrå slouching runt, armarna korsade, drake andas, håret förstörs och agerar som om det finns 1 000 000 platser du hellre skulle vara, du kommer aldrig att få det.
  • Titta på instruktiva videor på nätet och gör så mycket forskning som du kan om branschen! Ju mer du vet desto mer är du beredd!
  • Få en skådespelare! Även om du kanske redan är bra, kommer de att vara som din första agent av sorter.
  • Bli tuffare. Om du är känslig och kommer att brista i tårar om någon säger något oförskämt till dig, kommer du aldrig att göra det - såvida inte känsligheten krävs för din del, självklart.
  • Om du har scenskräck, lära dig att acceptera det. Om du fruktar att du utför på grund av scenskräck och försök att bekämpa det, kommer du att betona dig själv. Vet att scenskräck är en vanlig sak för alla speciellt nybörjare.
  • Alla får sina chanser en gång. Om du inte får accepteras nu, var mogen om det och stressa inte.
  • Varningar

    Läs över agentens kontrakt innan du skriver något. Var inte rädd för att ställa frågor.
  • Se till att du inte förbereder dig själv för berömmelse direkt. Det tar tid!
  • Flytta inte bara till Hollywood. Du måste bevisa att du kan få det gjort på en lokal nivå.
  • Den genomsnittliga kommissionen för en agerande agent är 10%. Det betyder att de pengar du gör genom deras hjälp får de 10%. Läs kontraktet och se till att det inte är över 15% (vilket är högt).
  • Se till att du har en examen innan du flyttar till Hollywood, om du inte är ett barn. Människor som bara står upp och går, blir inte väldigt långt och gör lite pengar. Var beredd på det värsta.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande