Hur man kommer in i teatern

Oavsett om du strävar efter att agera eller en skådespelare som vill spendera mer tid i teatervärlden, det finns många saker du kan göra för att verkligen komma in i teatern.

Steg

Del 1 av 3:
Att lära sig att agera
  1. Bilden med titeln Gå in i teatern Steg 1
1. Ta lektioner. Du kan hitta de flesta Acting Academies Online. Börja med en liten lokal teaterskola, som Helen O Gradys eller Danceworx. Prova det för en term, och om det inte vädjar till dig, sedan tillbaka. Se till att du kan begå till den tid och pengar det tar att träna innan du går in i branschen.
  • Bilden med titeln Gå in i teatern Steg 2
    2. Börja titta vidare. Om du inte känner dig utmanad och sträckt till ditt yttersta, anmäla dig till en mer exklusiv akademi som kräver att du hör till en plats och har prov och spelar varje term / termin. Den yngre du börjar, desto bättre.
  • Bilden med titeln Gå in i teatern Steg 3
    3. Begå. Fortsätt att gå till dessa klasser, trots hur du känner dag-till-dag. Se till att du lär dig att projicera och utgöra och få en känsla för olika roller. Se till att du lär dig om många olika genrer, som fysisk komedi och absurdism. Det är en bra idé att spendera mer än ett års lärande innan du går vidare till Auditioning.
  • Del 2 av 3:
    Hitta din genre
    1. Bilden med titeln Gå in i teatern Steg 4
    1. Vet när du är redo att hitta din genre. När du väl har lärt dig de grundläggande färdigheter som krävs för att agera, som projektion, uttryck och kroppsspråk, liksom lärande om de grundläggande delarna av drama: spänning, humör, plats, utrymme, etc., måste du hitta din genre. Men hur?
  • Bilden med titeln Gå in i teatern Steg 5
    2. Se till att du vet så många genrer som möjligt. Några populära är melodrama, mime, realism, absurdism och musikalisk teater. Ett bra ställe att börja med genrer innan du ser några ytterligare är de tre huvudkategorierna: film, spel och filmteater. Därifrån blir det lättare att hitta en genre.
  • Bilden med titeln Gå in i teatern Steg 6
    3. Utforska en kortlista över dina favoritgenrer på en djupare nivå. Ta en titt på YouTube Tutorials och fråga din instruktör för att hjälpa dig utanför gruppklasser.
  • Bilden med titeln Gå in i teatern Steg 7
    4. Lär dig de grundläggande färdigheter som behövs för din genre. Till exempel, om du mimer, lär du dig hur du föreslår ett ljud utan din röst och lär dig att överdriva uttryck.
  • Bilden med titeln Gå in i teatern Steg 8
    5. Hitta din favoritgenre. Den här måste verkligen utforskas på en djupare nivå.
  • Del 3 av 3:
    Komma dit
    1. Bilden med titeln Gå in i teatern Steg 9
    1. Oroa dig inte för att få en agent genast. Du är nu redo att leta efter spel för att delta i! Många tycker att det enda sättet att börja är att få en agent, men det är verkligen svårt, eftersom agenter inte tittar på de flesta applikationer utan en lysande rekommendation, etc, etc, och deras slush stapel är tio år gammal. Förutom detta är många myndigheter idag egentligen bara bedrägerier. Så var din egen agent! Hur kan du fråga?
  • Bilden med titeln Gå in i teatern Steg 10
    2. Hitta auditioner på lokala community teatrar. Ansök om en audition för varje spel du gillar utseendet på-och som du kan göra tid åtaganden till.
  • Bilden med titeln Gå in i teatern Steg 11
    3. Hitta en monolog (och eventuellt en sång eller en dansrutin). Lär dig det här, men inte bara de linjer - de är de minst viktiga när du faktiskt utför. Fokusera på ljus och skugga, uttryck, projektion och rörelse.
  • Bilden med titeln Gå in i teatern Steg 12
    4. Förvisa nerverna! Öva framför vänner, din spegel eller i en hiss med främlingar! Ju tidigare du blir bekväm med det obekväma, desto bättre kommer du att göra med din audition, och så småningom, din prestation.
  • Bilden med titeln Gå in i teatern Steg 13
    5. Var beredd att göra vad de säger. Du kan behöva göra en kall läsning, vilket innebär att man utför ett skript excerpt tio minuter efter att ha mottagit det, och de kan be dig att utföra din monolog annorlunda, lära dig en dansrutin eller fråga "konstig" frågor. Följ bara med! De vill testa och sträcka dig. Det är viktigt att komma ihåg att dessa människor vill kasta dig - de är på din sida!
  • Bilden med titeln Gå in i teatern steg 14
    6. Ta varje erbjudande du kan. I det här skedet har du inte råd att vara picky. Så småningom kanske du vill utföra Acabaret eller närma sig en byrå, och förr eller senare vill du nå förbi lokala teatrar. Kanske en dag kommer du att göra det stort!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande