Hur man blir akupunktör

Akupunktörer, och andra utövare av akupunktur och orientalisk medicin (AOM), använd traditionell kinesisk medicinsk praxis för att behandla smärta. De sätter in tunna nålar längs kroppens meridianer eller energikärl, för att lindra spänningen, frigöra energi och stimulera kroppen. Akupunktörer kan hjälpa till att behandla patienter som lider av artrit, huvudvärk, astma, slöhet, stress, karpaltunnelsyndrom, menstruations obehag eller missbruk. Krav på akupunktörlicensen varierar beroende på stat, men innehåller vanligtvis en grundutbildning, avancerad akupunkturkurs och styrelsecertifiering.

Steg

Del 1 av 3:
Lär dig om akupunktur
  1. Bildtiteln Bli en akupunktör Steg 1
1. Se till att du har färdigheter att vara akupunktör. Inte alla kan vara en akupunktör, eftersom det kräver flera specifika färdigheter. Du kommer att behöva bra handkoordinering, stadiga händer, starka kommunikationsförmåga och en passion för att arbeta med människor.
  • Bilden med titeln Bli en akupunktör Steg 2
    2. Välj din akupunkturskola. Som en traditionell praxis finns det en mängd olika tankegångskolor om bästa praxis, som traditionella kinesiska, japanska och fem element.
  • Bildbeteckningen blir en akupunktör Steg 3
    3. Prata med att öva akupunktör. Ta reda på vad de gjorde för att tjäna sin certifiering, och varför de gick in i yrket. De kan också berätta om de svårigheter du kommer att stöta på när du försöker komma igång, som både en student och utövare.
  • Bildtiteln blir en akupunktör Steg 4
    4. Få ett kommando på det språk som talas i ditt land. Om du vill arbeta i USA måste du visa ett kommando på det engelska språket att arbeta som akupunktör. Du måste veta hur du förstår och kommunicerar felfritt med dina patienter och granska kliniska poster.
  • När det gäller akupunktur är det viktigt att veta exakt vad man ska säga till dina patienter och förstå när dina patienter uttrycker obehag eller oro.
  • Beroende på akupunkturskolan du följer kan du också behöva lära dig det traditionella språket i den skolan. Åtminstone måste du lära dig de kinesiska medicinska termerna som används i akupunktur.
  • Del 2 av 3:
    Få din licens
    1. Bildtiteln blir en akupunktör Steg 5
    1. Undersök akupunkturlicenskraven i det tillstånd där du kommer att arbeta. Certifieringskrav varierar mycket av staten. Vissa stater kräver att du tjänar en läkare i medicin, medan andra bara kräver timmars kurs med övervakad utbildning. Dessa krav kommer att diktera den väg du behöver ta för att vara en akupunktör i ditt tillstånd.
    • Varje stat kommer också att ha regler om "praktikomfattning," Det är, vad du får göra en gång licensierad i den staten.
    • Enskilda stater har olika regler om certifieringens ömsesidighet. Om du vill träna akupunktur i två eller flera stater, kontrollera med de enskilda staterna för att avgöra vad deras regler är om erkännande av andra statliga certifieringar.
    • Om du redan är en läkare och vill träna akupunktur, kolla in den amerikanska styrelsen för medicinsk akupunktur, som erbjuder undersökningar och förklarar standarderna för läkare som vill träna akupunktur.
  • Bildbeteckningen blir en akupunktör Steg 6
    2. Uppfylla utbildningsbehovet för ett träningsprogram. De flesta akupunkturutbildningsprogram kräver att eleverna har en kandidatexamen. Din examen kan vara i något ämne, men du kanske vill ta klasser i fält som fysiologi, anatomi, biologi och psykologi. En kandidatexamen i ett hälsovård eller alternativ medicinskänsla kan också vara till hjälp för en karriär som akupunktör.
  • Även om en kandidatexamen är ideal, kräver vissa akupunkturskolor bara två akademiska år av utbildning på baccalaureativån, eller motsvarande, såsom certifiering för ett medicinskt yrke som omvårdnad.
  • Kraven varierar beroende på program och tillstånd, så titta på kraven för ditt tillstånd och program.
  • Bildbeteckningen blir ett akupunktörsteg 7
    3. Delta i en ackrediterad akupunkturhögskola. Varje högskola kommer att ha en annan tonvikt, men alla kommer att innebära studier och övning av akupunktur, tillsammans med andra aspekter av kinesisk växtbaserad medicin. De flesta akupunkturprogrammen tar cirka 3 år att slutföra, och upp till 4 år för ett program i orientalisk medicin.
  • Skolor är certifierade av ackrediteringskommissionen för akupunktur och orientalisk medicin (Acaom), som kan hjälpa dig att hitta program i ditt tillstånd.
  • Bildbeteckningen blir en akupunktör Steg 8
    4. Ansök om certifiering. Den nationella certifieringskommissionen för akupunktur och orientalisk medicin (NCCAOM) ger den allmänna certifieringen för yrket. Du måste fylla i en ansökan, tillgänglig på deras hemsida och betala en certifieringsavgift. Även om detta är en privat organisation, kan NCCAOM-certifiering passera för licensiering i många stater.
  • Ansökningsavgiften för akupunkturcertifiering är för närvarande $ 475. Olika certifieringar som beviljats ​​av NCCAOM har olika avgifter, så var noga med att kontrollera om du tänker få en annan certifiering.
  • Ansökan kräver också officiella transkript från ditt AOM-program, så var noga med att kontakta din skola och berätta för dem att skicka dem.
  • Det är bäst att börja fylla i certifieringspapper i det sista året av dina studier. Det är bäst att kolla med din skola för den bästa tiden att få det pappersarbetet i. Du vill inte fördröja certifiering, eftersom processen tar lite tid, och det blir väldigt svårt (om inte omöjligt) för att få ett jobb utan det.
  • Bildtiteln blir en akupunktör Steg 9
    5. Passera NCCAOM-examen. När din ansökan har behandlats och godkänts av organisationen och statsstyrelsen får du registrera dig för att ta certifieringsexamen. Denna tentamen krävs för licens i de flesta stater. När du har passerat den här tentamen är du styrelse certifierad. I de flesta stater kommer du att bli erkänd som en licensierad akupunktör (L.AC.). Vissa stater kommer att använda beteckningen "Akupunkturläkare" eller "Doktor i orientalisk medicin."
  • NCCAOMs hemsida ger studiehandböcker att hjälpa till att förbereda sig för tentamen.
  • Du kan inte ta provet utan att först ha din ansökan godkänd av NCCAOM.
  • Vissa stater kommer att kräva ytterligare tentor för mer certifiering. Kontrollera listan som tillhandahålls av NCCAOM för kraven i ditt tillstånd.
  • Del 3 av 3:
    Lyckas i din karriär
    1. Bildbeteckningen blir en akupunktörsteg 10
    1. Få ett jobb som akupunktör. De flesta nybörjare akupunktörer börjar arbeta med en etablerad praxis för att få erfarenhet och bygga upp en kundbas. Akupunktörsjobb är vanligtvis lättare att hitta i större storstadsområden än i små städer. Du kanske måste börja med en lärling eller en praktik för att få mer erfarenhet att göra dig själv en önskvärd kandidat för en oberoende praxis.
  • Bilden med titeln Bli en akupunktör Steg 11
    2. Utveckla meningsfulla relationer med dina kunder. Det är inte lätt att leva som akupunktör, och om du vill överleva i branschen måste du komma ihåg att dina kunder är allt för dig. Du måste vara artig, lära dig lite om dem och komma ihåg de saker de har sagt på tidigare besök, att vara vänliga och tillmötesgående, och för att se till att de känner sig bekväma kommer till din kontorstid efter tiden.
  • Efter varje besök, se till att dina kunder bokar en uppföljningsavtal direkt. Detta kommer att uppmuntra dem att fortsätta komma.
  • Ring upp dina kunder dagen före sina möten. Detta kommer kraftigt att minska no-shows-hastigheten och visa dem du bryr dig.
  • Du kan också få hänvisningar från dina kunder. Fråga dem om de har några vänner som skulle vara intresserade av din övning. Detta är ett bra sätt att få ännu fler kunder.
  • Bildbeteckningen blir en akupunktör Steg 12
    3. Fortsätt din utbildning. Om du vill lyckas kan du inte bara sluta med din licens för att vara akupunktör. Du bör ta nattklasser på ett commission college eller driva en annan magisterexamen på ett relevant område som akupunkturpraxis, marknadsföring eller företags framgångsprinciper. Många utövare kommer i trubbel när de bara fokuserar på läkningsprinciper och tekniker och tänker inte på affärsänden av saker. Om du verkligen vill hjälpa dina kunder, måste du få färdigheter för att hjälpa dig att hålla ditt företag flytande.
  • Att delta i några fortsatta utbildningskurser kan ge dig värdefull erfarenhet, även om de inte är affärsrelaterade. Precis som i något område av medicin, utvecklas akupunkturbehandlingar ständigt. Förbättra fortsatt träning för att lära sig nya strategier, förbättra dina tekniker och hålla dina färdigheter nuvarande.
  • Bilden med titeln Bli en akupunktör Steg 13
    4. Behålla din certifiering. Din certifiering från NCCAOM behöver förnyelse vart fjärde år. Du måste fylla i ett formulär och dokumentera ditt deltagande i professionell utvecklingsaktiviteter (PDA). Du behöver minst 60 poäng värd för PDA för att kvalificera sig för omprövning. Du bör maila dina applikationsmaterial till NCCAOM minst 60 dagar innan din certifiering beror på förfall. För att förbereda sig för omprövning, läs handboken som publiceras på rådets hemsida.
  • Om du saknar dessa tidsfrister, kommer din status att övervägas "Upphörde" eller "Inaktiv," och kräver ytterligare arbete för att återfå certifiering.
  • Bildbeteckningen blir en akupunktör Steg 14
    5. Överväg att starta ditt eget företag. När du har fått lite erfarenhet, förstod affärssidan av saker och har utvecklat en kundbas, bör du överväga att starta din egen akupunkturföretag. Med din kunskap kan du bli en företagsägare och få dina kunder att följa dig till din nya övning. Ju fler anslutningar du har på fältet desto bättre.
  • Om du vet några akupunktörer som vill flytta till ditt företag med dig, har du redan ett ben upp.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande