Hur man blir en varumärkeschef

Tack vare uppkomsten av sociala medier är varumärkeshantering viktigare än någonsin. Fältet är lika delar kreativa och analytiska, vilket gör det perfekt för människor som kan komma med unika planer och se dem till slutet. Med rätt utbildning och arbetslivserfarenhet kan du göra dig en perfekt kandidat för alla varumärkeshanteringsposition.

Steg

Del 1 av 4:
Ska till högskolan
  1. Bild med titeln Bli en Brand Manager Steg 1
1. Ansök på högskolor med affärsprogram. Sök online för universitet som verkar tilltalande. Om du hittar en potentiell match, se till att de erbjuder en examen i varumärkeshantering, marknadsföring eller något liknande. När du bestämmer vilka högskolor som ska ske till, hålla viktiga faktorer som kostnaden för undervisning, campusplatsen och universitetets rykte i åtanke. Följ sedan de ansökningsinstruktioner som anges på högskolans officiella hemsida.
  • Om du fortfarande är i gymnasiet, ta någon statistik, ekonomi eller ekonomi klasser din skola erbjudanden. Detta kommer att göra din ansökan mer tilltalande.
  • Bild med titeln Bli en Märke Manager Steg 2
    2. Delta i klubbar och evenemang centrerade kring marknadsföring. College ger ett perfekt tillfälle att nätverk med likasinnade människor, så försök att gå med i en klubb som är relaterad till dina karriärintressen. Tillsammans med grupphändelser, se till att du deltar i alla seminarier som dina skolvärdar relaterade till företag eller marknadsföring, speciellt om de erbjuder Q & A-segment eller 1-on-1-sessioner.
  • Även om mycket få skolor erbjuder klubbar baserade kring varumärkeshantering, har många affärs- eller marknadsföringsorganisationer som du kan gå med.
  • Bild med titeln Bli en märkeschef Steg 3
    3. Få en kandidatexamen i företagsekonomi eller vetenskap. De flesta företag listar en kandidatexamen som ett minimikrav för varumärkeshanteringspositioner, och sökande med en branschspecifik bachelor av företagsledning eller kandidatexamen är mycket mer benägna att få jobbet.
  • För att få den bästa chansen, få en examen i varumärkeshantering eller ett relaterat fält som marknadsföring, redovisning eller kommunikation.
  • Bild med titeln Bli en varumärkeschef Steg 4
    4. Delta i Graduate School (valfritt). Även om ett företag bara kräver en kandidatexamen, får sökande med en magisterexamen eller doktorsexamen preferens över grundkonkurrens. Dessutom, eftersom det vanligtvis uppfyller fler yrkesförutsättningar, kan en examen gör dig berättigad till högre nivåer eller en större startlön.
  • Del 2 av 4:
    Få erfarenhet
    1. Bildbetaget blir en varumärkeschef Steg 5
    1. Bli en certifierad varumärkeschef. Efter att ha avslutat din utbildning, försök att bli en certifierad varumärkeschef genom organisationer som sammanslutningen av internationell produktmarknadsföring och ledning eller Society of Marketing Executives International. Inte bara kommer det att göra dina jobbansökningar mer tilltalande, men det ger dig tillgång till ytterligare resurser och anslutningar. Kontrollera varje organisations hemsida för information om hur du blir certifierad.
    • För att få din certifiering, förvänta dig att ta ytterligare kurser och en omfattande tentamen.
  • Bild med titeln Bli en märkeschef Steg 6
    2. Ansök om marknadsföring eller varumärkeshantering praktik. För högnivåpositioner accepterar vissa företag endast sökande som har fältspecifik praktikupplevelse. Detta säkerställer att du inte bara vet hur varumärkeshantering fungerar, men att du har testat dina färdigheter i verkliga scenarier. Du kan hitta öppna praktikplatser på webbplatser som praktikplatser.com, eller du kan leta upp specifika företag och se om de erbjuder något.
  • Om möjligt, få en branding, marknadsföring eller affärer praktik genom din högskola. I vissa grad kan detta uppfylla examensbehov.
  • Även om vissa praktikplatser ger ersättning, är de flesta obetalda.
  • Bild med titeln Bli en varumärkeschef Steg 7
    3. Ta en marknadsföring på låg nivå. Ofta kräver företagen potentiella varumärkesförvaltare att ha 4 eller flera års yrkeserfarenhet relaterad till fältet. Det enklaste sättet att få denna erfarenhet är att ta på sig marknadsföringsposition. Sök online för företag som söker marknadsassistenter, marknadsföringskoordinatorer, sociala medier eller varumärkeshanteringsassistenter. Ansök sedan om alla positioner som ser lovande ut.
  • Leta efter inmatningsnivå jobb på klassificerade webbplatser som faktiskt och glasdörr.
  • Om du inte kan få ett varumärkes- eller marknadsföringsjobb, se om du kan få en position med translaterbara färdigheter relaterade till ledning, ledarskap eller offentlig kommunikation.
  • Bildbetaget blir en varumärkeschef Steg 8
    4. Gör pro-bono branding arbete. Fråga vänner eller familjemedlemmar som äger småföretag om du kan hjälpa dem med deras branding. Besök lokala ideella organisationer, välgörenhetsorganisationer eller kyrkor och se om du kan göra marknadsföring arbete för dem. Titta online för bloggare, modeller och liknande e-kändisar, fråga om du kan hjälpa dem att skapa en branding-kampanj.
  • Pro-Bono-arbete är viktigt om du inte kan hitta ett jobb eller praktik relaterat till ditt fält, eftersom det kan vara din enda metod för att få erfarenhet du kan sätta på ett CV.
  • Del 3 av 4:
    Ansökan om varumärkeshanteringsjobb
    1. Bildbeteckningen blir en varumärkeschef Steg 9
    1. Leta efter jobböppningar relaterade till varumärkeshantering. När du är redo att driva en heltidskarriär som varumärkeschef, sök online för eventuella öppna positioner. I de flesta fall är positionstiteln inte helt enkelt varumärkeschef, men något mer specifikt som varumärkes- och kommunikationschef eller direktör för varumärke och marknadsföring.
    • För de bästa resultaten, titta på listor på specialwebbplatser som American Marketing Association`s Job Board.
  • Bildbeteckningen blir en varumärkeschef Steg 10
    2. Skapa en återuppta. Gör en version av ditt CV som fokuserar på saker som är relevanta för den specifika positionen, inklusive din utbildning, arbetslivserfarenhet och tidigare praktikplatser. För varje jobb du lista, inkludera ett par linjer som anger vad du fullbordade där relaterade till varumärkeshantering och marknadsföring.
  • Inkludera en sammanfattning av 2 till 3 meningen högst upp i ditt CV som bryter ner innehållet och anger ditt engagemang för bolagets officiella mål.
  • Bild med titeln Bli en varumärkeschef Steg 11
    3. Skriv en Personligt brev För varje jobbansökan. Ett brevbrev är din chans att göra ett starkt första intryck och övertyga en arbetsgivare för att ge dig ett skott. Ditt brev ska vara kort, mellan 2 och 3 stycken långt och lista dina grundläggande kvalifikationer, erfarenheter och utbildning. Ditt brevbrev ska reläera lite av din personlighet, så inkludera 2 eller 3 meningar om varför du vill ha jobbet och vad du kan ta med till företaget.
  • Omslagsbrev är jobbspecifika, så skriv en version för varje applikation. Att använda en mall är bra, men varje brev bör innehålla något som är relaterat specifikt till det aktuella företaget.
  • Bildbeteckningen blir en varumärkeschef Steg 12
    4. Dubbelkontrollera dina formulär före tillämpning för ett jobb. Innan du ansöker om en position, kamma genom ditt pappersarbete och korrigera eventuella stavningar, grammatik eller informationsfel som du ser. Skicka sedan in formulären. Om arbetsgivaren är intresserad, förvänta dem att kontakta dig, begär en uppföljningsintervju. Om du inte hör tillbaka, håll dig lugn och fortsätt att skicka in.
  • Kom ihåg att det kan finnas hundratals människor som ansöker om varje position, så en avvisning är inte en kritik av dina förmågor.
  • Bildbetaget blir en varumärkeschef Steg 13
    5. Klä dig snyggt för din jobbintervju och förbered dig på några frågor. En bra jobbintervju kan vara Linchpin som landar dig en drömposition. För att säkerställa att det går bra, bära affärer formella kläder och se till att du är väl preparerad. Före intervjun, läs över dina inlämningspapper och uppdatera dig själv på detaljerna i positionen. Kom beredd att svara på olika frågor, inklusive:
  • "Vad är din svaghet?"
  • "Var vill du vara om 5 år?"
  • "Varför vill du arbeta för oss?"
  • Del 4 av 4:
    Att vara framgångsrik på ditt jobb
    1. Bildbeteckningen blir en varumärkeschef Steg 14
    1. Förstå och skydda varumärkets bild. Som en varumärkeschef kommer ditt primära fokus att vara att odla en positiv bild för ditt företag. Det innebär att du måste ha en grundlig förståelse för vad organisationens mål är och hur allt företaget rör sig om dem. Viktigast, det betyder att du måste skydda varumärket från allt som kan skada det, till exempel:
    • Produkter som förvirrar kunder eller konflikt med varumärket.
    • Dåligt utvecklade eller offensiva marknadsföringskampanjer.
    • Ilska från kunder eller sociala medier.
    • Anklagelser om grym eller olaglig verksamhet.
  • Bildbetaget blir en märkeschef Steg 15
    2. Hitta sätt att öka varumärkesmedvetenheten. I samarbete med andra avdelningar på företaget, inklusive marknadsföring, måste du hitta sätt att skina positiv allmänhetens uppmärksamhet på varumärket. Du kan göra det med traditionella metoder, som reklamkampanjer eller experimentella tekniker, som att interagera med kunder på sociala medier.
  • Bild med titeln Bli en varumärkeschef Steg 16
    3. Kör din avdelning. Medan varumärkeshanteringen har många kreativa element, måste du fortfarande göra ett antal beslut om dagliga problem. Tillsammans med att hantera din avdelningens personal och ekonomi, förvänta sig att vara den primära samordnaren mellan ditt företag och olika externa marknadsförings- och kommunikationsbyråer. Du kan till och med bli ombedd för din åsikt om olika ämnen av företagsledare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande