Hur man blir en stylist

Är du bra på att sätta ihop kläder och tillbehör? Böjer du på modetrender i media? Tror du att du kan välja ut letar efter andra människor? Om du svarade ja, kanske du är intresserad av att bli en stylist. Det finns många olika sätt att bli en stylist, och många vägar du kan ta för att starta din karriär. Om du bygger din portfölj, få erfarenhet och nätverk effektivt kan du styla andra på nolltid.

Steg

Metod 1 av 3:
Få en examen
  1. Bild med titeln Bli ett stylist steg 1
1. Få en 4-årig examen i mode merchandising för ett marknadsföringsmetod. Om du vill arbeta i en marknadsföring, få en examen i mode merchandising för att lära sig om trender i mode, hur kläder är gjorda och marknadsförda, reklam och tillverkning. Denna examen kommer att ge dig en titt bakom scenerna i stylistvärlden.
  • Vanligtvis tar denna examen 4 år att slutföra, men vissa högskolor kan ha 2 års program.
  • Bild med titeln Bli ett stylist steg 2
    2. Graduate med en 2 till 4 års mode styling grader för ett stilistiskt fokus. Denna examen kommer att lära dig hur man sätter ihop utseende och kläder baserat på din modeide eller koncept. Vanligtvis kommer du att kunna få praktisk erfarenhet på fotografering och modelldressingar genom denna examen.
  • En 4-årig examen ger dig mer erfarenhet av mode styling.
  • Bild med titeln Bli ett stylist steg 3
    3. Hämta en 2 års textil och dyrkningsgrad att ha en visuell och merchandiseutbildning. Denna examen kommer också att ge dig en titt på modemarknaden. Du lär dig om modehistoria, färgteori, visuell visningsteknik och mer.

    Dricks: Om du är intresserad av att göra egna kläder, är den här examen för dig.

  • Bild med titeln Bli ett stylist steg 4
    4. Få en 2 års personlig stylistexamen för en personfokus. Om du vill vara en personlig shopper eller styling assistent till en viss person, överväga att få en personlig stylistisk grad. Du kommer att lära dig om modetrender, både tidigare och förutsäga framtiden, och hur man tillämpar dem på specifika personer med olika smaker och försörjning.
  • Metod 2 av 3:
    Få erfarenhet och nätverk
    1. Bild med titeln Bli ett stylist steg 5
    1. Få en praktik för att få erfarenhet. Liksom de flesta jobb kanske du måste börja som en obetald praktikant för att få kompetens och industrihemligheter i modevärlden. Titta på för företag eller stylister nära dig som behöver folk att göra menialuppgifter, som att få kaffe eller stryka kläder. Det är mycket lättare att få ett verkligt jobb efter att du har haft erfarenhet.

    Dricks: Försök att leta efter praktik på en modemagasin, med hjälp av en professionell stylist, eller med fotograf eller produktionsföretag.

  • Bild med titeln Bli ett stylist steg 6
    2. Leta efter jobböppningar på nätet. Stora företag kommer ofta att posta anmälningsnivå jobbpositioner som du kan ansöka om, som assistenter eller praktikplatser. Du får inte få den första du ansöker om, så skicka din återuppta till flera potentiella arbetsgivare i taget för att se vilka pinnar.
  • Kolla in webbplatser som https: // monster.com och https: // verkligen.com / Att söka efter stylistjobb nära dig.
  • Bild med titeln Bli ett stylist steg 7
    3. Nå ut till en stylist genom sociala medier. Om det finns en viss stylist som du vill arbeta för, försök att kontakta dem genom sina sociala medieplattformar för att se om de har några tillgängliga jobböppningar. Du kan behöva erbjuda dina tjänster gratis att börja, men när din fot är i dörren blir det mycket lättare att få en betald position.
  • Försök att inte vara för påträngande när du erbjuder din hjälp, och inte avskräckas om svaret är nej.
  • Bild med titeln Bli ett stylist steg 8
    4
    Bygga en modeportfölj Att visa upp ditt arbete. När du får erfarenhet genom skolan eller på jobbet, kan du sammanställa en portfölj för att representera dig som en stylist. Skapa en fysisk kopia och en digital kopia av din portfölj så att du har en att ta med dig personligen och en att skicka ut online. Försök att sammanställa bilder av projekt du har gjort som visar en mångsidig och icke-traditionell färdighetsuppsättning.
  • Välj dina starkaste bitar för att inkludera i din portfölj. Kom ihåg att du representerar dig själv, så du borde lägga din bästa fot framåt.
  • Bildtiteln blir ett stylist steg 9
    5. Delta i modehändelser till nätverk med andra stylister. Evenemang som modeshower är öppna för allmänheten och brukar ha biljetter till köp. Många stylister, både stora och små, gå till modehändelser, och du kan kanske prata med någon som har en möjlighet för dig.
  • New York Fashion Week är en av de mest populära modehändelserna i Amerika. Försök att nab biljetter tidigt till stora händelser så här för att garantera din plats.
  • Metod 3 av 3:
    Starta ditt eget företag
    1. Bild med titeln Bli ett stylist steg 10
    1. Ta affärskurser för att lära dig hur du kör ditt företag. Starta och UPKEEPING Ett företag är ingen liten uppgift, så om du inte har någon erfarenhet av det, kanske du vill ta några klasser. Du kommer att lära dig hur du är lönsam, hanterar kunder och håller en balans mellan arbete och liv för att göra ditt företag enklare.

    Dricks: Kontrollera med ditt lokala community college för att se om de har några affärskurser du kan ta.

  • Bild med titeln Bli ett stylist steg 11
    2. Bygg upp din online-närvaro. Många använder Internet för att söka efter saker som de är intresserade av, och att hitta en stylist är inget undantag. Uppstart Sociala mediekonton, en hemsida, och övervaka din e-postkorg nära om någon försöker komma i kontakt med dig om dina tjänster. Du kan också länka din digitala portfölj på din webbplats så att människor kan kolla ditt arbete.
  • Sociala medier är ett annat bra sätt att nätverk med andra stylister.
  • Bildtiteln blir ett stylist steg 12
    3. Fortsätt med modetrender i media. För att vara en bra stylist måste du stanna på toppen av modetrender i media och vad kändisar har på sig. Besök modebloggar på nätet, prenumerera på tidningar som Vog, och följ andra stylister eller modeller på sociala medier för att hålla sig uppdaterad.
  • Bilden med titeln Bli ett stylist steg 13
    4. Få nya kunder genom hänvisningar. När du startar ditt företag kan du behöva få nya kunder via hänvisningar från dina vänner eller familj. Fråga människor i ditt liv om de eller någon de vet behöver dina tjänster. Du kan även erbjuda dem en diskonterad kurs.
  • Försök att inte vara för pushy när du frågar runt. Vissa människor kanske inte vill eller behöver en stylist, och det är okej.
  • Bild med titeln Bli ett stylist steg 14
    5. Öka dina priser när du får 1 till 2 års erfarenhet. När du börjar, kan du behöva ladda mindre för dina tjänster än du tror att de är värda. När du får erfarenhet och kunder kan du upp dina priser för att återspegla det.
  • Kändis stylister kan göra upp till $ 2000 per dag efter att de har haft många års erfarenhet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande