Hur man skapar en konsultverksamhet

Företagen använder konsulter med mer och mer frekvens. Är du en expert på ditt fält? Publicerar du, lär eller rådgör i en viss disciplin? Om du gör det, blir en konsult kan vara ett lukrativt karriärsteg för dig. För att starta ett konsultverksamhet behöver du dokumenterad expertis, en liten mängd företagskapital, affärsorganisatoriska färdigheter och en tålmodig körning för att lyckas.

Steg

  1. Bild med titeln Skapa ett konsultverksamhet Steg 1
1. Bestäm vilka färdigheter du vill erbjuda, fokusera sedan på ditt kompetensområde. De flesta konsulter har många års erfarenhet, har arbetat som lärare eller publicerat arbete inom sitt fält. Om det finns ett kunskapsområde där människor ofta söker ditt råd, är det här ett bra ställe att börja. Ta reda på vilken typ av licens eller certifiering du kan behöva rådfråga på detta område genom att söka online eller fråga liknande proffs.
  • Bild med titeln Skapa ett konsultverksamhet Steg 2
    2. Göra en affärsplan. Definiera dina mål, affärsstruktur och finansiella prognoser. Affärsplaner är inte i sten och kan förändras när ditt företag växer, men en plan hjälper dig att vara fokuserad.
  • Bild med titeln Skapa ett konsultverksamhet Steg 3
    3. Välj ett företagsnamn. Beroende på ditt fält kan du använda ditt eget namn eller efternamn som ditt företagsnamn. Andra företag gör det bra med namn som beskriver vad de gör. Till exempel j.D. MARSTEN Financial Consultants kan vara rätt för den finansiella industrin. En marknadsföringskonsult kan välja ett namn som Market Masters, vilket är mer vägledande för vad de gör.
  • Bild med titeln Skapa ett konsultverksamhet Steg 4
    4. Fokusera på vad som skiljer dig. Välj en konsulttisch som fokuserar på ett område, som detaljhandelstillväxt eller riskhanteringskonsult istället för bara "affärskonsult." Detta kommer att hjälpa potentiella kunder att söka dina tjänster. Resekonsulter kan fokusera på ett visst land, som Kina eller en region, som Mellanöstern och söker kunder som gör affärer på dessa platser.
  • Bild med titeln Skapa ett konsultverksamhet Steg 5
    5. Tro på vad du gör. Entusiasm ska skina genom varje marknadsföringsmaterial och varje konversation du har. Konsultera om saker du mår bra om, och ha ett genuint intresse för att se din kunds framgång. Business handlar om relationer, så bygga bra relationer och pengarna kommer att följa.
  • Bild med titeln Skapa ett konsultverksamhet Steg 6
    6. Mål din nischmarknad. Peka på ett problem på din marknad, och erbjuda en lösning. Säkerhetskonsulter kan upptäcka att bankerna behöver programvara för att upptäcka online-bedrägeri. Garderobs konsulter kan upptäcka att kvinnliga klienter behöver kläder som är både professionella och feminina. Juridiska konsulter kan välja en marknad som representerar de mest pressande juridiska frågorna om deras område, såsom avskärmning, medicinsk felbehandling eller försäkringsanspråk.
  • Bild med titeln Skapa ett konsultverksamhet Steg 7
    7. Ställ in ditt kontor. Börja med ett hemkontor för att hålla kostnaderna nere, om möjligt. Konsulter arbetar ofta i fältet, så Prime Office Space är inte nödvändigt. Du behöver saker som en företags telefon, dator, skrivare, visitkort, webbplats och ett företagslicens för att komma igång. Du behöver också tid att arbeta på ditt företag.
  • Bild med titeln Skapa ett konsultverksamhet Steg 8
    8. Organisera ditt företag. Få en kalender. Lägg åt gången varje dag för att arbeta enbart på din konsultverksamhet. När du inte arbetar för kunder, arbeta med administrativa uppgifter som marknadsföring, forskning eller redovisning. Skapa ett standardkontrakt som beskriver dina priser och tjänster för kunder. Uppdatera detta efter behov. Ha en plan för dagliga, veckovisa och månatliga administrativa uppgifter.
  • Bild med titeln Skapa ett konsultverksamhet Steg 9
    9. Hålla fast vid det. De flesta företag tar minst ett år och ibland 3 till 5 år att bli lönsam. Fortsätt arbeta mot dina mål. Push fram med en positiv attityd. Ge inte upp för tidigt - din egen tro på framgången för ditt företag är en nyckel för att få det att fungera.
  • Bild med titeln Skapa ett konsultverksamhet Steg 10
    10. Publicera något. Att skriva en bok, programvara eller undervisning som läroplan kan hjälpa dig att etablera dig som expert på ditt fält. Det fungerar också som ett marknadsföringsverktyg för ditt företag.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande