Hur man är en mellanhand

Många människor arbetar framgångsrikt för sig själva genom att tjäna som mellanhänder mellan leverantörer och konsumenter. Att göra en karriär ut ur denna typ av arbete kan dock vara svårt, så du behöver veta hur man konfronterar och minimerar de risker som är inblandade.

Steg

Del 1 av 2:
Upprätta ditt företag
  1. Bild med titeln vara ett mellanhandssteg 1
1. Ställ in ditt eget företag. När du går till jobbet som en oberoende mellanhandare, skapar du ditt eget företag. Startkostnaderna är ganska låga för den här typen av arbete och du kan komma igång snabbt, men du behöver fortfarande behandla ditt arbete som ett företag både professionellt och juridiskt.
  • På en grundläggande nivå, ägna det grundläggande utrymmet och leveranser som behövs för att göra affärer. Du borde ha en separat telefonlinje, en faxmaskin och en e-postadress. Om möjligt, ägna en separat dator och hörn av huset för affärsändamål ensam.
  • På en mer avancerad nivå, bekanta dig med den juridiska sidan av etablera ett företag. Ställ upp dig som en affärsenhet. Forskning Eventuella restriktioner som är inblandade på hur den produkt / tjänst du vill tillhandahålla kan handlas. Se till att du vet hur du skickar dina skatter och gör det noggrant när tiden kommer.
  • Bild med titeln vara en mellanhandssteg 2
    2. Identifiera ett behov. Observera marknaden och leta efter en nisch du kan glida in. Det största behovet kommer att vara i ett område där utbuds- och efterfrågestrukturen är trög eller inte pågripande konsumenterna och leverantörerna.
  • Tjänster eller specialprodukter är vanligtvis enklare industrier att bryta sig in som en ny mellanhand. Generiska produkter som är lättillgängliga köps ofta direkt från tillverkare, och övertygande om en återförsäljare kan vara nästan omöjligt om det system det för närvarande använder fungerar bra.
  • Bild med titeln vara en mellanhandssteg 3
    3. Forskning Potentiella köpare. Bestäm vem som konsumenterna av din valda produkt eller tjänst är. Beroende på arten av ditt avsedda företag kan dessa konsumenter inkludera både lokala och icke-lokala köpare.
  • När du har att göra med en produkt betyder det vanligtvis att det är intresserade av att sälja den produkten. Forskning Lokala återförsäljare genom att titta i telefonboken eller söka på nätet. Forskning icke-lokala återförsäljare genom att titta igenom online databaser av återförsäljare. Fokusera din sökning på små och medelstora företag istället för stora märken.
  • När du har att göra med en tjänst, kan du behöva förlita dig på mer traditionell reklam för att hitta enskilda konsumenter och affärsenheter som behöver den tjänsten. Börja med de parter du först observerade behovet genom-offentimes, det här är någon du känner personligen eller ett lokalt företag. Arbeta genom den källan för att hitta andra potentiella köpare som står inför liknande problem.
  • Bild med titeln vara en mellanhandssteg 4
    4. Komma i kontakt. Efter att ha gjort en lista över potentiella köpare, ge dem ett telefonsamtal. Ta reda på vad de behöver och vad du kan göra för att uppmuntra dem att köpa via dig.
  • Du kan skicka ett e-postmeddelande för att röra basen med dina potentiella köpare, men att kontakta konsumenterna via telefon kan ofta lämna ett mer professionellt intryck, särskilt när du handlar om företag istället för individer.
  • När du kontaktar återförsäljare, försök att tala direkt med inköpschefen. Fråga den personen om han eller hon skulle vara intresserad av att se en grossistprislista. Om svaret är "ja," Löfte att få den listan till återförsäljaren inom några arbetsdagar.
  • Bild med titeln vara en mellanhandssteg 5
    5. Forskningspotentialleverantörer. Hitta så många potentiella leverantörer för din valda produkt eller tjänst som möjligt. Gör din forskning på var och en och begränsa möjligheterna till topp tio.
  • Vid hantering av produkter måste du söka efter tillverkare. Om inte ditt fokus är strikt på en lokal produkt kan det innebära att det söker internationella tillverkare.
  • Vid hantering av tjänster kommer leverantörerna vanligtvis att vara lokala.
  • Bilden med titeln vara en mellanhandssteg 6
    6. Fråga om citat. Kontakta dina potentiella leverantörer och be dem att ge prisnoteringar på en viss mängd produkt eller kvalitet. Efter att ha samlat dessa citat, jämför dem och bestämma vilka leverantörer som erbjuder det bästa värdet.
  • Ta hänsyn till hela värdet av citatet. Leverantören med det lägsta citatet kanske inte är den bästa om den produkt som den levererar är dramatiskt sämre än produkten En annan leverantörserbjudanden. Detsamma kan sägas för leverantörer av tjänster.
  • Bild med titeln vara ett mellanhandssteg 7
    7. Lägg till din cut till kostnaden. Du kommer att tjäna pengar som en mellanhand genom att tjäna en viss provision från varje försäljning du gör. Medan det exakta beloppet kan variera, är provisioner på 10 till 15 procent vanliga för många branscher.
  • Observera att leverantörer som redan arbetar med andra mellanhänder kan ha en uppsägning av provisionsavgift de tillåter mellanhand att debitera. Bestäm om det här är ett problem innan du försöker ställa in din egen provision.
  • Bilden med titeln vara en mellanhandssteg 8
    8. Skicka informationen till köparna. Ta kontakt med din lista över potentiella köpare igen. Leverera den slutliga kostnaden för produkten eller tjänsten med dig som ingår i den.
  • Factor Andra avgifter Du behöver oroa dig för, som skatter och fraktkostnader, när de slutar den slutliga kostnaden för dina potentiella konsumenter.
  • Del 2 av 2:
    Överleva som en mellanhand
    1. Bild med titeln vara en mellanhandssteg 9
    1. Förstå risken. Medan Middlemen kan trivas i vissa branscher, arbetar de flesta industrier för att skära dem ur bilden helt. Om du inte kan göra ditt värde tydligt för både konsumenter och leverantörer, kanske ditt företag inte varar länge.
  • Bilden med titeln vara en mellanhandssteg 10
    2. Diversifiera inom din specialitet. Undvik att sträcka dig själv för tunn genom att specialisera sig på en typ av produkt eller tjänst. Förhindra att du blir föråldrad genom att diversifiera källorna och specifikationer för den övergripande produkten eller tjänsten du specialiserar dig på.
  • Oavsett vilken produkt eller tjänst du arbetar med är det i allmänhet säkrare att arbeta med flera leverantörer istället för en enda källa. Om du bara arbetar med en leverantör, går ditt företag så snart din leverantörs affärs kamp eller leverantören bestämmer sig för att sluta arbeta med dig.
  • Konsumenterna kan också erkänna att ditt företag är i fara om din leverantör plötsligt skär av dig, vilket kan avskräcka dem från att lita på eller förlita sig på ditt företag.
  • Bild med titeln vara en mellanhandssteg 11
    3. Uppmuntra kundlojalitet. För att förhindra att dina leverantörer blir dina rivaler, måste du se till att dina kunder är lojala mot dig och inte till det märke de får från leverantören.
  • Att arbeta med flera leverantörer är ett sätt att uppnå detta. Med ingen leverantör att bli knuten till är kunden mer sannolikt att bli ansluten till dig.
  • Ett annat sätt att uppmuntra kundlojalitet är att fokusera på hela försäljningserfarenheten, inklusive både pre-sales and post-sales. Oavsett vilken produkt eller tjänst du tillhandahåller, bör du också ge utmärkt kundservice.
  • Bild med titeln vara ett mellanhandssteg 12
    4. Fokusera på kvalitet. Kvaliteten på den produkt eller tjänst du tillhandahåller till konsumenterna måste vara toppklass, och kvaliteten på den övergripande upplevelse du erbjuder till både leverantörer och konsumenter måste också vara av hög kvalitet,.
  • Du kan maximera framgång genom att bli den person som dina köpare och leverantörer vänder sig till för en bättre upplevelse.
  • För leverantörer innebär det att expandera sin kundbas och ta hand om en del av sin marknadsföring.
  • För konsumenter innebär det att leverera den bästa produkten eller tjänsten för kostnaden de kan och villiga att betala. Sikt genom skräpet och utvärdera alla olika alternativ innan du erbjuder den bästa.
  • Bild med titeln vara en mellanhandssteg 13
    5. Skapa en aktiv digital närvaro. Nuförtiden kommer ett nytt företag utan en aktiv digital närvaro att kämpa. Gör processen så bekväm som möjligt till dina leverantörer och konsumenter genom att göra det enkelt att komma åt ditt företag via både datorer och mobila enheter.
  • Skapa en webbplats och skapa sociala medier för att interagera med leverantörer och konsumenter.
  • Genom din webbplats ska konsumenterna kunna lära dig om processen, kontakta dig, sök efter produkter / tjänster enkelt, skapa konton och beställa beställningar. Fakturering och orderuppfyllningsinformation bör också vara lättillgänglig.
  • Dessutom måste din digitala närvaro också sträcka sig in i mobilvärlden. Se till att din webbplats enkelt kan navigeras på smarta telefoner och andra mobila enheter. Vid tillämpning, överväga att använda mobilapps för att effektivisera processen ytterligare.
  • Bild med titeln vara ett mellanhandssteg 14
    6. Snabba utbyte. Numera har människor blivit vana vid en känsla av omedelbar tillfredsställelse. Middlemen är negativt förknippade med att sakta ner handelsprocessen. Undvik att sakta ner processen och, om möjligt, leta efter sätt att göra det snabbare för både konsumenter och leverantörer.
  • Vid behov, överväga att placera tidsbegränsningar vid leverans av betalning och leverans av produkten eller tjänsten. Se till att alla sidor känner till dina restriktioner och är överens om att arbeta inom dem.
  • Bild med titeln vara ett mellanhandssteg 15
    7. Förblir mottaglig. Dina konsumenter och leverantörer borde inte ha några problem att komma i kontakt med dig och få aktuella svar på deras kommentarer, frågor och bekymmer.
  • Gör det enkelt för de parter du arbetar med för att kontakta dig via telefon, e-post och fax.
  • Om någon på vardera sidan av processen har ett problem, adressera det omedelbart och hålla festen informerad under varje steg i lösningen. Undvik att lämna leverantörer och konsumenter i mörkret.
  • Behandla både leverantörer och kunder bra under dina utbyten.
  • Bild med titeln vara ett mellanhandssteg 16
    8. Vara flexibel. Tanken du har i ditt huvud kanske inte är den bästa åtgärden. Var mottaglig för återkoppling från både konsumenter och leverantörer. Förbered dig för att justera ditt företag för att bättre passa behoven hos dem du är i handel med.
  • Titta noga på båda sidor av ditt företag för att bestämma hur bra din nuvarande process fungerar och var du kanske behöver förbättra. Överväg att fråga de parter du arbetar med för att betygsätta erfarenheten eller svara på några undersökningsfrågor om det.
  • Bild med titeln vara ett mellanhandssteg 17
    9. Gör din affärspraxis transparenta. Människor gillar att veta att de kan lita på de företag de jobbar igenom. Gör det klart för dina leverantörer och köpare hur du driver ditt företag och hur pengarna flyter.
  • När du frågade, låt dina konsumenter veta källan till din leverans. Många köpare uttrycker ett intresse för denna information så att de kan avgöra huruvida de vill stödja en leverantörs affärspraxis.
  • Bryta ner kostnaden för dina köpare så att de förstår exakt var pengarna går. Detta kan förhindra att de känner sig förråda senare om de lär sig informationen från en annan källa.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande