Hur man hanterar goda vänner att bli arg på dig

Du kanske inte har problem med att argumentera med dina föräldrar om utegångsförbud eller slåss med dina syskon om att låna dina saker. Men kämpar med dina bästa kompisar kan vara obekväma. Vänner är de människor du lutar på för allt, och det är inte kul när de är arg på dig. Det bästa sättet att hantera en kamp mellan vänner är att prata ut det. Då hitta sätt att göra ändringar och hjälpa din vänskap studsa tillbaka starkare än någonsin.

Steg

Metod 1 av 3:
Att höra dem
  1. Bild med titeln Deal med goda vänner blir arg på dig Steg 1
1. Be dina vänner att träffas. Välj en plats där du kan prata oavbruten. För att hålla tempor och röster ner kan det vara en bra idé att träffas på ett offentligt ställe som en kafé eller restaurang. Låt dem veta orsaken att du ber dem att träffas.
  • Du kan till exempel säga, "Vi behöver verkligen prata om vad som hände den andra dagen. Kan vi träffas imorgon efter klassen?"
  • Bild med titeln Deal med goda vänner blir arg på dig Steg 2
    2. Ge dem en chans att dela sina känslor. Det är orättvist att försöka hoppa rakt in i upplösningsfasen om dina vänner inte har sagt deras stycke. Ge dem möjlighet att ventilera sina frustrationer och förklara vad du gjorde för att göra dem så arg. Använd detta som en lärande erfarenhet för att hjälpa dig att sidleda liknande problem i framtiden.
  • Bild med titeln Deal med goda vänner blir arg på dig Steg 3
    3. Lyssna och håll dig lugn. Det kan vara svårt att lyssna på någon stava ut din felaktighet, även när det är sant. Men nyckeln är att inte bli defensiv eller arg här. Att avbryta, ursäkta, eller försvara kommer bara att göra saker värre. Det är viktigt att komma ihåg att när någon säger att du har skadat dem, får du inte säga att du inte gjorde det. Så hör dem ut.
  • Bild med titeln Deal med goda vänner blir arg på dig Steg 4
    4. Försök att gå in i sina skor. Syfte för empati genom att försöka skilja den nuvarande situationen från hur du ser dig själv som en person. Ta en stund att gå ut ur din egen synvinkel och in i din väns. Chansen är, vad de säger kan ha någon sanning till det.
  • När du lyssnar på dina vänner, säg allt att de är upprörd om, försök att gå in i sina skor. Hur skulle du känna om samma sak hade gjorts för dig?
  • Bild med titeln Deal med goda vänner blir arg på dig Steg 5
    5. Validera hur de känner. När de har sagt sina klagomål, försök att validera sina känslor. Detta hjälper till att tilldela staket genom att visa att de inte är galen för att känna det sätt de gör. Låt dem veta att deras reaktion är meningsfullt för dig och att de är rätt att vara arg.
  • Du kanske säger något som, "du vet, jag kan se varför du är arg", eller "Jag kan se att jag verkligen skadar dina känslor."
  • Metod 2 av 3:
    Göra förändringar
    1. Bild med titeln Deal med goda vänner blir arg på dig Steg 6
    1. Ber om ursäkt och erkänna det om du hade fel. Först efter att ha validera din väns erfarenhet och känslor om du flyttar till förändringar. Berätta för dem att du är ledsen och be om förlåtelse.
    • Säg, "Jag är verkligen ledsen att jag generad dig. Kan du förlåta mig?"
    • Apologin är sannolikt att lyckas om du talar i en mjuk och uppriktig röst, och gör ögonkontakt hela tiden.
    • Bara ursäkta om du känner att du faktiskt var fel. Annars kommer din ursäkt att vara oskadlig.
  • Bild med titeln Deal med goda vänner blir arg på dig Steg 7
    2. Ge dem lite utrymme. I vissa fall kan dina vänner behöva lite tid innan de helt kan mäta staket med dig. Hoppa inte pistolen och förvänta dig att saker kommer att vara tillbaka till normalt helt enkelt för att du ursäktade. Låt dem ha lite tid att komma över situationen så att du kan börja fräscha.
  • Om situationen råkar vara ett missförstånd där du inte gjorde något fel, kan tiden ifrån varandra hjälpa båda sidor att se situationen tydligare. På det sättet kan du lättare gå förbi det.
  • Bild med titeln Deal med goda vänner blir arg på dig Steg 8
    3. Fråga vad du kan göra för att göra det bättre. Gå till dina vänner och se hur du kan lösa situationen så att dina relationer inte lider. Vara öppen om vad de kan föreslå. Också vara villig att sätta i viss ansträngning och uppfylla sina krav.
  • Till exempel, om du berättade en hemlighet, kan din vän begära att du aldrig gör det igen. De kan också be att du tjänar sitt förtroende igen genom att visa att du är lojal.
  • Metod 3 av 3:
    Förstärkning av förhållandet
    1. Bild med titeln Deal med goda vänner blir arg på dig Steg 9
    1. Adressera de problem som orsakade riftet. Bara fråga vad du kan göra för att göra saker bättre är bara hälften av lösningen. Du måste också följa igenom. Om du vill ha vänskapen, begå att göra ändringar i dig för att förhindra att liknande problem uppstår i framtiden.
    • Till exempel, om dina vänner var arg för att du stod upp dem för att umgås med din flickvän, låt dem veta att det inte kommer att hända igen. Det kan hjälpa till att avsätta speciella tider eller dagar för att umgås med vänner eller umgås med din partner.
  • Bild med titeln Deal med goda vänner blir arg på dig Steg 10
    2. Låt dem veta hur viktigt de är för dig. Om du har förrått, skadat eller förödmjukat en vän, kan de behöva lugna att du fortfarande bryr dig om dem. Påminn din vän att du fortfarande älskar dem och att de är viktiga för dig. Inte grovel eller överdriv det, men det kan komma av som insincere.
  • Du kanske säger, "Vi har alla varit vänner sedan tredje klass. Jag älskar dig och jag kan inte föreställa mig mitt liv utan dig."
  • Du kan också göra något trevligt för dem, som att göra ett kort eller köpa vänskapsarmband.
  • Bild med titeln Deal med goda vänner blir arg på dig Steg 11
    3. Tillbringa kvalitetstid tillsammans. Det bästa sättet att stärka vänskapens obligationer är att spendera kvalitetstid tillsammans. Prioritera hänger och chattar med dina kompisar under de närmaste dagarna och veckorna. Detta visar dem att du gör ett försök. Spendera kvalitetstiden säkerhetskopierar också ditt påstående att vänskapen är viktig.
  • Bild med titeln Deal med goda vänner blir arg på dig Steg 12
    4. Inse att konflikten gör dig starkare. Många människor undviker konflikt med de de bryr sig om eftersom det är smärtsamt. Men slagsmål mellan vänner hjälper dig att känna igen områden där du behöver växa. Plus, vilket gör det ofta hjälper dig att komma ihåg varför du bryr dig om varandra i första hand.
  • Konflikt kan vara användbar för tillväxt, men vänner borde inte alltid slåss. Var försiktig med vänner som alltid börjar slåss eller alltid skylla på dig för något. Argument kan också vara ett sätt att manipulera vänner.
  • Kom ihåg att erbjuda balans under konflikter. Lyssna på den andra personens bekymmer och validera dem. Detta kommer att uppmuntra till mer konstruktiv dialog. Var också medveten om när det är dags att gå vidare och lämna ett problem i det förflutna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande