Hur man är utåtriktad i gymnasiet

Att hitta rätt sätt att vara utåtriktad och få vänner i gymnasiet kan vara en kamp. Oavsett om du är naturligt blyg eller bara vill vara ännu mer utåtriktad, med förtroendet att prata och göra ett bra intryck kan vara ett stressigt förslag. Men även den shyest personen kan göra små förändringar för att bli en självsäker, utåtriktad person.

Steg

Del 1 av 3:
Att bli involverad i skolanStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln vara utåtriktad i gymnasiet steg 7
1. Volontär som ledare för gruppprojekt. Detta ger dig en bra anledning att prata, och ge dig gott om saker att säga. Att vara ledande i en liten grupp gör dig också mer övertygad om dina kamrater. Ta avgift och visa initiativ.
  • Bild med titeln vara utåtriktad i gymnasiet steg 8
    2. Höj din hand i klassen. Ett sätt att utmana dig själv att vara mer utåtriktad är att försöka svara på en av dina lärares frågor varje vecka eller varje dag eller varje klassperiod. Att svara på frågor i klassen ger dig möjlighet att öva att vara mer utåtriktad, och det ger dig en fångenskaps publik av dina kamrater. Lägg inte för mycket tryck på dig själv för att utföra. Fortsätt bara försöka.
  • Bild med titeln vara utåtriktad i gymnasiet steg 9
    3. Gå med i en klubb. Detta är ett tillfälle att prata med människor om ett gemensamt intresse. Detta kan göra det mycket lättare att vara utåtriktat eftersom du vet att du har ett gemensamt språk med den här gruppen. Dessutom har klubbar och extracurricular aktiviteter vanligtvis möten med dagordningar. Det ger dig ännu mer möjlighet att förbereda vad du kanske vill säga i förväg.
  • Om du särskilt njuter av en av dina ämnen kan det finnas en akademisk klubb som du kan gå med för att lära dig mer och engagera dig med andra studenter som också njuter av ämnet.
  • 4. Delta i teaterproduktioner. Skolteatern är ett utmärkt tillfälle att vara mer utåtriktad. Audition för en show. Du kommer att träffa massor av nya människor, och även om du inte kastar i skolspelet, får du möjlighet att fungera med självförtroende framför andra.
  • 5. Spela en lagsport. Medan du kanske inte får många möjligheter att prata med andra människor, men att arbeta med andra spelare hjälper dig att bygga förtroende och lita på dina kamrater. Att spela en sport du tycker om, även om du inte är bra på det, är det bara ett sätt att träffa nya människor som har delat intressen. Många studentutövare bygger livslånga vänskap med sina lagkamrater.
  • Bild med titeln vara utåtriktad i gymnasiet steg 10
    6. Gå till en öppen mikrofon natt eller poesi slam. Om din skola är värd de kan detta vara ett utmärkt tillfälle att försöka vara utåtriktad framför en grupp främlingar, och om du misslyckas är det här en låg insats situation eftersom du aldrig behöver se dessa människor igen. Sjung en sång, läs en dikt, berätta ett skämt. Komma utanför din komfortzon.
  • Du behöver inte ens utföra. Du kan bara delta i showen och prata med artisterna och andra publikmedlemmar.
  • Del 2 av 3:
    Pratar med nya människorStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln vara utåtriktad i gymnasiet steg 1
    1. Le på en ny person. Människor är mer benägna att närma sig eller prata med en främling som ler. Att dela ett leende gör att du blir glad och tillmötesgående. Leende ökar också din egen nivån av nöjdhet, och i de flesta fall är lyckligare människor mycket mer självsäkra. Ange ett mål att le på någon och säga hej varje dag. Du kanske inte alltid får ett svar, men handlingen av upprepade gånger leende och hälsning nya människor kommer att göra dig verkar och känna sig mer utåtriktad.
  • Bild med titeln vara utåtriktad i gymnasiet steg 2
    2. Diskutera delade erfarenheter. Om du har en klass med någon annan, se varandra på en film över helgen, eller är båda i skolbandet, det här är alla bra utgångspunkter för en konversation. Närma sig människor och ta upp ditt gemensamma intresse, även om du måste öva vara avslappnad.
  • Till exempel kan du säga, "Jag kände mig inte bra om det testet i kemi. Hur tror du att du gjorde det?"
  • Du kan fråga något, "Njut av den filmen förra helgen?"
  • Försök komplimangerar dem genom att säga, "Du gjorde bra på den solo i band."
  • Bild med titeln vara utåtriktad i gymnasiet steg 3
    3. Prata med någon under varje social händelse. Även om det bara är att gå upp och säga hej, tvinga dig att prata med minst en person under något socialt engagemang. Detta kan innebära att man chattar med någon på en fest, ett möte med en extracurricular-grupp, eller helt enkelt mellan klassperioder. Förbered en lista över ämnen före tid, för om du är rädd kan du säga fel sak, det här är ett utmärkt sätt att känna sig mer självsäker. Listan kan innehålla allt som kan vara intressant vid den aktuella sociala evenemanget. Till exempel, "Vilket lag rota du för?"Är en stor öppningslinje på ett fotbollsmatch.
  • Prata med människor som verkar blyg. Detta kan hjälpa dig att känna dig mer självsäker och bekväm eftersom du båda kan vara i samma båt.
  • Säg bara hej! Du måste börja någonstans, och en enkel hej är bara bra.
  • Bilden med titeln är utgående i gymnasiet steg 4
    4. Prata med vänner av vänner. Detta är sannolikt en bekvämare situation, och det blir lättare för dig att närma sig dem eftersom du har en vän gemensamt.
  • Börja med något som, "Du är en vän till Brenda rätt? Jag är sam. Brenda och jag går till skolan tillsammans. Vi träffade på hennes födelsedag." Detta tar allt tryck från den andra personen att komma ihåg vem du är och börjar samtalet.
  • Om du inte redan vet från tidigare möten, fråga, "Hur mötte du Brenda?"
  • Om du inte har sett din gemensamma vän på sistone kan du be efter dem. Säg något som, "Hur har Brenda varit?"
  • Bild med titeln vara utåtriktad i gymnasiet steg 5
    5. Gå med i en existerande konversation. Känn inte pressad för att alltid skapa konversationen. Om en grupp människor redan pratar, gå med i chatten. Detta kan vara så enkelt som att säga, "Åh, jag såg den filmen också. Vad tyckte du om slutet?"Bara gå upp och gå med i konversationen. Kom ihåg att dina åsikter är giltiga, och människor kommer att njuta av att höra dem.
  • Om gruppen studenter du går med är i en annan social grupp än den du brukar hänga med, låt inte det skrämma dig. Kom ihåg att det värsta scenariot är att du inte gör nya vänner, och om gruppen studenter inte gillar dig, kan du alltid försöka prata med en annan grupp människor.
  • Bild med titeln vara utåtriktad i gymnasiet steg 6
    6. Kom ihåg de saker som folk berättar för dig. Detta kommer att få dig att känna dig bekvämare när du närmar dig dem, och ta av dig, om du känner dig blyg. Plus, detta försäkrar den person du pratar med att du bryr dig om dem, eftersom du gjorde ett försök att komma ihåg vad som händer i sitt liv.
  • Om någon nämner att de ska se familjen ut ur staten i helgen, fråga dem om det på måndag.
  • Om en vän var nervös om ett matteprov förra veckan, följ upp för att se hur de gjorde.
  • Kom ihåg folks födelsedagar och önskar dem bra på den dagen.
  • Del 3 av 3:
    Frågar andra om hjälp och rådStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln vara utåtriktad i gymnasiet steg 11
    1. Fråga vänner eller familjemedlemmar för tips. De kan granska ditt beteende genom att direkt observera hur du agerar eller genom att du berättar för din peer eller familjemedlem om en händelse där du kände dig väldigt blyg. De flesta kommer gärna hjälpa dig med det här och ge dig tips, men försök att hitta någon som är utåtriktad och säker på hur du vill vara.
    • Fråga dem, "Vad skulle du ha gjort i min situation?"
    • Begär feedback om hur du kan vara mer tillnöjd eller personlig nästa gång du är i en liknande situation.
    • Påminn din vän eller familjemedlem att erbjuda konstruktiv (hjälpsam) feedback, inte bara kritik av ditt beteende.
  • Bilden med titeln är utgående i gymnasiet steg 12
    2. Mimic utgående beteenden du beundrar. Det betyder inte att du inte borde vara dig själv eller vara säker på vem du är. Istället är det här ett sätt att lära sig utgående beteenden genom att agera som en person som redan är utåtriktad och självsäker. Detta är också ett bra sätt att minska stressen relaterad till att försöka något nytt eftersom du redan har sett att dessa beteenden är effektiva.
  • Tänk på någon vars personlighet du beundrar - det kan vara din vän, det kan vara en familjemedlem, det kan till och med vara en kändis. Titta sedan på dem när de engagerar sig med andra människor. Plocka upp på deras kroppsspråk såväl som deras verbala signaler. De kan komplimentera andra eller ge massor av kramar. Nästa gång du är i en social situation, försök att efterlikna en eller två av sina utåtriktade beteenden.
  • Bild med titeln vara utåtriktad i gymnasiet steg 13
    3. Rollspel med vänner eller familj. Om du vet att du går till en fest, möte eller annat händelse snart, öva. Be en vän eller familjemedlem att agera som en främling eller bekant du kan interagera med vid evenemanget. Närma sig dem och prova en mängd hälsningar, konversationsstartare och andra interaktioner. Ju fler gånger du gör något, desto mer naturligt känns det.
  • Man skulle kunna säga, "Jag ska till en fest och vill verka mycket utåtriktad. Kan du göra en liten roll med mig för att se hur jag kan interagera med andra för att verka utgående?"
  • Bilden med titeln är utgående i gymnasiet steg 14
    4. Ta en förtroende för att öka klassen. Sök online eller fråga en vägledare eller terapeut för en rekommendation av en klass som kan hjälpa dig att bygga förtroende. Detta kan sträcka sig från debatt till offentligt talande till matlagning. Nationella organisationer som toastmästare är ett bra alternativ. Du kan till och med hitta helg- eller eftermiddagsklasser för att hjälpa dig att förbättra ditt självförtroende och vara mer utåtriktat.
  • Bilden med titeln är utgående i gymnasiet steg 15
    5. Söka professionell hjälp. Om du befinner dig oförmögen att uppnå dina mål för att utveckla större förtroende på egen hand, kanske du vill prata med en professionell. Guidningsrådgivare och terapeuter har utbildning och utbildning för att hjälpa dig att lyckas i dina mål för att ändra dina vanor. Det finns också peer-gruppprogram för oroliga människor som ger stöd och uppmuntran.
  • Anti-ångestmedicin kan ordineras för att hjälpa dig att känna dig mer avslappnad dagligen, om det upptäcks att din blyghet är ett resultat av en social ångestsyndrom.
  • En terapeut eller rådgivare kan gå igenom kognitiva beteendebehandlingar för att hjälpa dig att ändra negativa tankeprocesser, och förbättra ditt totala förtroende, vilket gör det lättare att vara utåtriktat i sociala situationer.
  • Tips

    Älska dig själv och vem du är, och andra människor kommer att tycka om dig också.
  • Spendera inte överdrivna mängder med fokus på att vara utåtriktad. Om det inte kommer naturligt, försök att göra några saker som visar mer självförtroende varje dag, men tryck inte dig själv för hårt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande