Hur man hittar en bankjobb praktik

Inom banksektorn finns det många sysselsättningsmöjligheter och karriärvägar att välja mellan. Om du är intresserad av att arbeta inom bankindustrin, är det ett bra sätt att hitta ett banksignal för att utforska dina karriärmöjligheter samtidigt som du får lite erfarenhet under ditt bälte. Att hitta ett bankjobb praktik börjar med att bedöma dina mål och vilken typ av praktik som du vill ha innan du ansöker och intervjuar för jobbet.

Steg

Del 1 av 2:
Hitta möjligheter
  1. Bild med titeln Hitta ett bankjobb praktik steg 1
1. Besök ditt universitets karriärservicecenter. Om du är på college är ditt karriärservicecenter ett bra verktyg för att hitta praktikplatser. De har ofta kunskap om öppna möjligheter i ditt fält. En Career Center Advisor kan också ansluta dig med en mentor i din bransch som kan erbjuda tips om att hitta praktikplatser.
  • Du kan också få ditt CV granskat och få intervjupraxis.
  • Bild med titeln Hitta ett bankjobb praktik Steg 2
    2. Delta i jobbmässor. Ditt universitet sponsrar sannolikt jobbmässor under hela terminen, där arbetsgivare kommer att träffa eleverna för praktikmöjligheter. Här kan du nätverk med människor i bankindustrin och träna intervjuer.
  • Bild med titeln Hitta ett bankjobb praktik Steg 3
    3. Kontrollera tidningar. Öppna praktik och arbetsmöjligheter redovisas ofta i de klassificerade avsnitten. Du kan också hitta inlägg på kommande jobbmässor.
  • Bild med titeln Hitta ett bankjobb praktik Steg 4
    4
    Nätverk I ditt samhälle. Prata med dina vänner, klasskamrater, medarbetare och professorer och nämna att du letar efter en bank praktik. Presentera dig själv till bekanta och främlingar.Närma sig alla du pratar med vänlighet och självförtroende. Det är bra att förbereda ett kort uttalande om dina mål och kvalifikationer för att snabbt nämna i konversation.
  • Säg något i linje med: "Hej Amanda, hur har din termin varit? Jag tänker på att leta efter en bank praktik nästa termin. Jag tror att jag skulle vilja gå in i ekonomi."
  • Även nätverk med klubbsrådgivare, tränare och tidigare lärare.
  • Fråga familjemedlemmar om de känner till människor i bankindustrin som du kan ansluta till.
  • Bild med titeln Hitta ett bankjobb praktik Steg 5
    5. Nå ut till branschpersonal för förslag. Om du har en viss bank eller ett företag i åtanke, kontakta någon därifrån, uttrycker intresse för praktik. Du kan skicka dem ett mail, ringa sitt kontor eller släppa i person. En bankprofessor kommer att kunna ge specifik feedback om det bästa sättet att hitta en praktikplats. De kan hjälpa dig att träffa människor från olika banker eller peka dig i riktning mot andra nätverkshändelser.
  • Säg något som, "God morgon, John. Jag heter Patrick, och jag är senior vid University of Michigan, examen i ekonomi. Jag börjar min sökning efter praktik. Jag var nyfiken på hur du hittade din position och om du hade några råd om ansökan. Har du lite tid att chatta?"
  • Bild med titeln Hitta ett bankjobb praktik Steg 6
    6. Sök efter praktik på nätet. Leta efter banktillverkningar på jobbbrädor som CareerBuilder, faktiskt, Internmatch, praktikplatser och LinkedIn-praktikplatser. Du kan söka i allmänhet för bankinterchips eller specifikt av bankindustrin.
  • Del 2 av 2:
    Ansöker på positioner
    1. Bild med titeln Hitta ett bankjobb praktik Steg 7
    1
    Tillämpa till dina bästa val. Rankar dina favoriter efter att du har hittat bankutbildningar som intresserar dig. Detta hjälper dig att prioritera vilka praktikplatser som ska gälla för första.
  • Bild med titeln Hitta ett bankjobb praktik Steg 8
    2. Granska företagets hemsida. Leta efter "om oss" avsnitt, och var noga med att läsa uppdragsutlåtandet, som vanligtvis finns på hemsidan. Är det här ett stort företag, eller är de familjen som drivs? Hur många anställda arbetar för detta företag? Finns det några kundrecensioner? Att bekanta dig med företaget och dess kultur kan hjälpa dig att lägga till relevanta uppgifter i ditt CV och brev, såväl som hjälp dig redo för en potentiell intervju.
  • Bild med titeln Hitta ett bankjobb praktik Steg 9
    3. Förbereda din återuppta och Personligt brev. Med ditt CV, markerar du dina styrkor samtidigt som du inte uppmärksammar potentiella svagheter. Förklara i ditt brev varför du är den perfekta kandidaten för den här bankens praktik. Förbered ett unikt brev för varje praktik du ansöker om.
  • Inkludera detaljer som tidigare arbetserfarenhet, personlig karaktär och arbetsetik.
  • Betona din relevanta erfarenhet i ditt brev som det avser informationen i arbetsbeskrivningen. Se till att adressera varje punkt under "kvalifikation" sektion.
  • Använd information på företagets hemsida som en guide för hur du presenterar dina styrkor. Titta på uppdragsutlåtandet och svara som visar varför din erfarenhet är relevant för positionen.
  • Bild med titeln Hitta ett bankjobb praktik steg 10
    4. Granska din ansökan. Dubbelkontrollera praktikbehovet och se till att du täcker dessa punkter i ditt CV och brevbrev. Det är bra att få någon att korrekturläsa din ansökan innan du skickar in.
  • Bild med titeln Hitta ett bankjobb praktik Steg 11
    5. Skicka in din ansökan. Vissa praktikplatser kräver en Online-ansökan där du kommer att svara på frågor och förklara din erfarenhet. Om du har ett lokalt företag i åtanke, släpp av ditt CV och brev i person. Du kan skicka ditt CV och brev via e-post också.
  • Det är typiskt att ansöka om praktikplats 6 månader före det avsedda startdatumet.
  • Bild med titeln Hitta ett bankjobb praktik steg 12
    6. Öva mock intervjuer. Slå upp prov intervju frågor och repetera dina svar. Du kan öva framför en spegel, med en vän eller familjemedlem, eller med en karriärrådgivare. Har den andra personen frågar dig intervjufrågorna som svarar på dem. Du vill tala tydligt, lugnt och tillfälligt. Detta hjälper dig Förbered dig för dina intervjuer.
  • Provintervjufrågor inkluderar: Var vill du vara i din karriär fem år från nu? Vad kan du göra för oss att andra kandidater inte kan? Beskriv en tid där du behandlade konflikt på jobbet. Vad är din idealiska arbetsmiljö?
  • Bild med titeln Hitta ett bankjobb praktik Steg 13
    7. Kolla på status för din ansökan. Efter ungefär en vecka, ring och fråga att prata med anställningschefen angående din ansökan. Om du har en direktkontakt, be om den personen med namn. Var respektfull, vänlig och artig på telefonen. Kontrollera din ansökan visar ditt engagemang och initiativ. Du kan också kolla på din status via e-post.
  • Säg något som, "God morgon Cindy, jag ansökte nyligen för den ekonomiska analytiker praktik med ditt företag, och jag ringer till att kontrollera statusen för min ansökan. Är den position som fortfarande är tillgänglig?"
  • Bild med titeln Hitta ett bankjobb praktik steg 14
    8. Planera dina intervjuer. Att hitta en bank praktik alla kokar ner till intervjun. Planera din intervju vid en tid på dagen där du inte kommer att bli rusad och kommer att ha tid att förbereda. Din intervju kommer sannolikt att äga rum via telefon eller personligt. Du kan ha flera intervjuer för vissa positioner.
  • Bild med titeln Hitta ett bankjobb praktik steg 15
    9. Tack din intervjuare. Skicka ett brev eller e-post tacka dem för att träffa dig och förlänga din uppskattning för sin tid. Du kan göra det antingen via e-post eller telefon. Hur som helst, var noga med att följa upp efter din intervju.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande