Hur man väljer en rekryteringsbyrå

Att veta hur man väljer ett rekryteringsbyrå är viktigt för arbetsgivare och arbetssökande. Företag som föredrar att outsourca sysselsättningssöknings- och screeningsprocessen måste överväga rykte, politik, praxis och kostnader för arbetsförmedlingar. Samma faktorer är viktiga för arbetssökande, som måste välja anställningsbyråer som kommer att förstå deras unika färdigheter och aktivt främja sina tjänster. En bra rekryteringsbyrå hjälper till att matcha den mest kvalificerade arbetssökande med det arbete som passar bäst för sina färdigheter. Genom att klargöra dina behov och lära sig byråns viktigaste drag, kan du hitta rätt rekryteringsbyrå för dig.

Steg

Metod 1 av 3:
Beslutande viktiga faktorer
  1. Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 1
1. Identifiera ditt mål som en arbetssökande. Du kanske behöver tillfälligt arbete med att utföra turer eller leta efter en heltid, permanent jobb som grafisk designer. Klarhet om dina yrkesbehov hjälper dig att välja den bästa rekryteringsbyrån.
  • För att ytterligare förtydliga ditt mål, skriv ner en enda satsning om vad du letar efter och hålla detta uttalande praktiskt när du börjar din sökning så att du inte förlorar fokus. Försök att göra det specifikt. Till exempel, "Jag letar efter en rekryteringsbyrå som kan hjälpa mig att hitta en omedelbar öppning för tillfälligt, deltidskontorsarbete som betalar minst $ 12 / timme."
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 2
    2. Leta efter en byrå som är specialiserad på ditt fält. Vissa rekryteringsbyråer är mer inriktade på vissa yrken, medan andra är mer generaliserade. Om du söker ett jobb i informationsteknik kan en byrå ha mer potentiella arbetsgivare än en annan. Dessutom är vissa färdigheter överförbara till ett antal jobb, så dina datorkunskaper kan också låta dig skriva ut till datainmatning om du är öppen för detta. Bestäm om du vill ha en viss position eller är villig att arbeta i något område för vilket du är kvalificerad.
  • Om du inte är säker på exakt vilken arbetsplats du önskar, börja med att använda en mer generell rekryteringsbyrå som arbetar med en mängd olika branscher. För att hitta detta kan du söka online eller ringa upp några byråer för att fråga om sina specialiteter.
  • Tänk rekryterarens kunskaper om dina specialkunskaper. Om du talar till ett program för programteknik, måste rekryteraren vara bekant med programmeringsterminologi och verktyg för att på ett adekvat sätt främja dina tjänster till en potentiell arbetsgivare.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 3
    3. Välj den storlek som passar dina behov. Det finns ett brett utbud av rekryteringsbyråer, några med bara några anställda och några med tusentals. Fördelen med en större byrå är att de ofta är etablerade och har ett solidt rykte. Fördelen med en mindre byrå är att de ofta är specialiserade och kan förstå specifika förväntningar och trender inom din bransch. Det beror helt enkelt på vad du letar efter.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 4
    4. Bestäm om du söker tillfällig eller permanent anställning. Vissa rekryteringsbyråer är strängt tempiska organ, medan andra inkluderar permanenta positioner. Även tempbyråer erbjuder ofta jobb som kan bli permanent. Om ditt hopp är att komma in i ett företag om ett tillfälligt uppdrag som blir permanent, fråga byrån för framgångsräntan i detta avseende. Företag är vanligtvis skyldiga att köpa ut kontraktet i det här fallet. En byrå med många tillfälliga till permanenta placeringar gör det troligen ett bra jobb med att matcha människor till jobb.
  • Rekryteringsbyråer som ställer fast anställda kan hjälpa dig att marknadsföra ditt CV och förhandla din lön. De kan hjälpa dig att hitta jobb som inte är postade någon annanstans.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 5
    5. Hitta en byrå som kan uppfylla dina lönebehov. Vissa byråer excel i att placera exekutiva nivåer, medan andra tenderar mer mot arbetarklassens positioner. Baserat på din tidigare erfarenhet, kompetensuppsättning och industri, bestämma hur mycket som är ett rimligt belopp för dig att göra. Andra faktorer som ska överväga är om du har en högskoleexamen och hur mycket tid du har jobbat på ett visst område. Båda dessa hjälper dig att tjäna mer. Du kan titta online för att jämföra genomsnittliga löner i ditt fält. Detta kommer att hjälpa din byrå att begränsa sökningen och kommer att klargöra om de kan hjälpa dig.
  • Rekryteringsbyråer erbjuder vanligtvis en utsedd betalningsgrad till anställda och tar ut en markering till kunden. För att säkerställa att du inte är kortsluten i denna process, bli bekant med marknadsvärdet för dina tjänster.
  • Ta hänsyn till eventuella fördelar du behöver också. Temp och deltidspositioner inkluderar ofta inte dessa, men permanenta, heltidspositioner kommer ofta.
  • Titta på den lön du gjorde på din tidigare position också. Letar du efter en väsentlig ökning eller känner du att du har blivit rättvist kompenserad? Om du vill ha en större lön, se till att det är motiverat baserat på det aktuella marknadsvärdet på ditt jobb. Rekryteringsagenter är inte trollkarl!
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 6
    6. Ta hänsyn till platsen. Du bör bestämma förut om du är villig att flytta för ett bra jobb eller är bara villig att söka lokalt. Detta kommer att bidra till att begränsa din sökning och eliminera alla byråer som tjänsten områden där du inte är villig att arbeta.
  • Om du vet att du vill arbeta lokalt, försök hitta en byrå som är lokalt baserad och börja där. De kommer att vara en bra resurs för erbjudanden i ditt område.
  • Metod 2 av 3:
    Hitta en bra passform
    1. Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 7
    1. Sök efter bemanningsbyråer. Titta online för att hitta rekryteringsbyråer. Var noga med att inkludera din plats och industri om du vill ha en specialiserad byrå. Gör en snabb sökning efter något som "rekryteringsbyrå i Los Angeles för IT-jobb."Vissa rekryteringsbyråer annonserar också specifika positioner i jobbannonser, så var det också på utkik efter dem.
    • Alternativt kan du söka efter rekryteringsbyråer på en online-karta för att se deras plats. Helt enkelt gå till en online-karta över ditt val som Google eller Apple och leta efter rekryteringsbyråer i ditt område.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 8
    2. Få en hänvisning från en vän eller kollega. Om du känner till någon som har blivit framgångsrikt placerad av en rekryteringsbyrå är det här en bra utgångspunkt. Om du lär dig av någon annans erfarenhet kan du ha en mjukare och mer framgångsrik sökning.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 9
    3. Kontakta flera anställningsbyråer. Även om du sannolikt inte kommer att registrera dig hos varje anställningsbyrå, kallar du och talar till rekryterare dig en känsla för varje byrås kommunikationsstilar, placeringstjänster och lönestruktur. Det är ett bra sätt att se om deras tjänster kommer att uppfylla dina behov. Ju mer du jämför, desto bättre idé kommer du att ha av vad som är där ute.
  • Fråga om tillgängligheten av öppna positioner. Lyssna på detaljerna i rekryterarens svar. En byrå som har en viss position som matchar dina kvalifikationer är värt att driva omedelbart. Rekryteringsbyråer som intervjuar ett stort antal kandidater i händelse av en framtida möjlighet är mindre benägna att hitta dig ett jobb direkt.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 10
    4. Ta reda på deras registrerings- och placeringsprocess. Innan du arbetar med en byrå behöver du en tydlig förståelse för dessa processer. Du borde veta vad som är inblandat i registrering och hur lång tid det tar. Du borde veta vilka potentiella arbetsgivare som de kommer att kunna ansluta dig med och vilken typ av lön som förväntas. De bör också ge dig en tidsram för anställningsprocessen och en förklaring av hur de kommer att marknadsföra dina färdigheter till potentiella arbetsgivare. Du borde ha en tydlig förståelse för vad byrån ska göra för att placera dig i ett jobb och vad din roll i detta kommer att vara. Genom att hitta en rekryteringsprocess som du känner dig bekväm med, sparar du dig själv problem på vägen.
  • För att lära dig den här informationen kan du titta på deras hemsida eller ge dem ett samtal, men det är att föredra att sitta ner en-mot-ett med någon från byrån. Se till att de är villiga att svara på dina frågor och att de har svar på dina frågor. Detta kommer att bidra till att de är organiserade och villiga att hjälpa dig.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 11
    5. Fråga efterfrågningar. För att ta reda på information, ring bara eller sätt upp ett möte med dem. Du kan säga något som, "Jag är en arbetssökande och jag hoppades att prata med någon om din byrå. Jag har några frågor."De kommer att ansluta dig med någon som kan hjälpa till. Få dina frågor redo före tiden.
  • Du kan fråga saker som: "Hur stor är din byrå?"" Vad är din framgångsgrad i att placera anställda?"" Är du specialiserad på några branscher?"" Har du några positioner som för närvarande finns tillgängliga?"" Finns det några avgifter?"" Hjälper du att bygga och marknadsföra återupptas?"" Placerar du tillfälliga eller permanenta positioner?"
  • Skriv ner sina svar så att du kommer ihåg och kan hänvisa till den här informationen när du fortsätter din sökning. Efter att ha pratat med flera byråer kan du kämpa för att komma ihåg vilket sagt vad.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 12
    6. Utforska personalbyråns tjänster. Vissa byråer kommer att revidera ditt CV, erbjuda gratis mjukvarutbildning eller tränare dig för intervjuer. Ta reda på om dessa tjänster finns innan du registrerar dig med en byrå. Om det finns några tjänster som du vet behöver du, till exempel att redigera ditt CV, se till att de är villiga att hjälpa till med det här.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 13
    7. Se till att byrån är ansedd. Det är viktigt att de inte är inblandade i någon form av bedrägeri. Byråer bör aldrig erbjuda att tillverka rekommendationsbrev eller referenser. Byråer i Storbritannien bör vara anslutna till REC, rekrytering och sysselsättning. I USA kan byråerna vara anslutna till olika universitet, även om det inte finns statliga sanktionerade rekryteringsbyråer. Leta efter byråer som har funnits i minst två år.
  • Fråga bland dina företagskollegor för att ta reda på vad de vet om byråer. De kan ha arbetat med en före och hade en positiv upplevelse.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 14
    8. Känna igen varningsskyltar. Rekryteringsbyråer som tar ut avgifter, är oinformerade, eller gör stora löften är sannolikt problematiska. Eftersom byråer i allmänhet betalar dig direkt och tar ut en markering till arbetsgivaren, bör du inte betala några avgifter. Om en byrå inte kan svara på dina frågor, kommer de sannolikt inte att kunna hjälpa till med din jobbsökning. Om en byrå gör alltför stora löften, som "Jag lovar att du kommer att göra sex siffror här" när du bara har betalats minimilön, är de oärliga. Var uppmärksam på vad de säger och notera några röda flaggor.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 15
    9. Välj den byrå som passar dina behov. Efter grundligt forskning och intervjuande byråer borde det finnas minst en eller två som verkar som bra alternativ. Välj den som bäst passar dina behov, och du kan också använda flera byråer. Var bara säker på att informera dem så fort du har placerats i ett jobb så att de inte längre tittar på dina räkning.
  • Metod 3 av 3:
    Med hjälp av ett rekryteringsbyrå för att anställa
    1. Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 16
    1. Bestäm dina bemanningsbehov. Ditt mål kan vara att anställa tillfällig, inträdesnivå administrativ personal för att täcka för anställda när de är sjuka eller på semester. Alternativt kan du vara i behov av en högkvalificerad webbutvecklare som hjälper dig att starta din startprodukt. Leta efter en rekryteringsbyrå som uppfyller dessa krav.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 17
    2. Leta efter en byrå vars fokus är anpassad till dina anställningsbehov. Vissa bemanningsföretag fokuserar främst på att fylla tillfälliga administrativa och redovisningsuppdrag. Andra byråer ställer högkvalificerade proffs i kort eller långsiktiga kontrakt inom industrier som teknik och marknadsföring. Executive sökfirmor specialiserar sig på rekrytering och placering av företagsledare.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 18
    3. Genomföra en sökning efter rekryteringsbyråer. En online-sökning med villkor som "bemanningsbyrå," "tillfällig personal" och "bemanningsföretag," Tillsammans med din bransch och geografisk plats, leder du till företag i ditt område. Ett bra sätt att hitta en byrå är att fråga sig.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 19
    4. Forskning olika rekryteringsbyråer. Samla information om sina specialiteter, rykte och politik. Börja med att titta på många olika och bestämma vad du tycker om var och en för att begränsa din sökning.
  • Granska personalbyråns kundlista. Besök rekryteringsbyråns hemsida eller ring byrån att be om en kundlista. En lång historia av betjäna välrenommerade företag är i allmänhet ett tecken på en högkvalitativ byrå.
  • Be om byråreferenser. Ringföretag som använder byråns tjänster för att fråga om dess tillförlitlighet, professionalism, kommunikationsvanor och andra frågor som är relevanta för din bransch.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 20
    5. Hitta en byrå med stark kommunikation. En rekryters brist på förtrogenhet med din bransch, överdrivet fokus på byråns vinster, rusade kommunikationer och tomma löften är skäl att undvika specifika bemanningsbyråer. Å andra sidan, om en rekryterare är välinformerad, tar sig tid att svara på dina frågor och har data för att återställa sina påståenden, kommer de att vara ett mycket bättre val.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 21
    6. Handla om priser. En byrå som lovar personal till ett pris under marknadsvärde kanske inte nödvändigtvis är det bästa valet om det inte lockar högkvalitativ personal. Å andra sidan kan en billig byrå betalar arbetstagare väldigt lite och laddar en överdriven markering. Undersöka dessa frågor innan de fattar ett beslut.
  • Avgifter kan variera från 8-25%. Detta beror på byrån och lönen. Ta reda på den här informationen i förväg så att du vet vad du kan förvänta dig.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 22
    7. Ta reda på om deras urvalsprocess. Har de en rigorös screeningprocess? Kommer de att skicka dig massor av återupptagna? Idealiskt kommer de att göra det hårda arbetet för dig genom att noggrant screena ett brett utbud av sökande från många källor och bara skicka de mest kvalificerade återupptagna till dig. Ta reda på exakt hur många återupptagna du måste sortera igenom, vad deras applikationsprocess medför, och vilken information de samlar på sökande. Leta efter en byrå som kommer att göra det hårda arbetet för dig.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 23
    8. Fråga om deras retentionshastighet. En bra rekryteringsbyrå borde kunna placera anställda som kommer att vara i sin position. Det är både dyrt och slöseri med tid att anställa anställda som lämnar jobbet snabbt. Om du betalar en avgift till byrån för varje anställd, se om de erbjuder rabatt om arbetstagaren lämnar.
  • Tips

    Prova några byråer att börja och se vilken du gillar bäst. Om det inte fungerar, kan du alltid lämna.

    Varningar

    Se till att byrån är ansedd. Kolla runt med personer du litar på att ta reda på mer och gör din forskning.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande