Hur man väljer en livspartner

Välja personen (eller typ av person) du vill spendera resten av ditt liv med är verkligen bemyndigande och spännande. För att göra rätt val vill du lyssna på ditt hjärta och också använda ditt huvud. Att vara kär i någon är självklart självklart, men du vill också överväga några praktiska saker eftersom du planerar att spendera resten av ditt liv med den här personen. Oroa dig inte - vi har sammanställt några tips för att hjälpa dig att räkna ut vilken typ av person som verkligen är rätt för dig.

Steg

Del 1 av 4:
Bestämning av din idealiska partner
  1. Bild med titeln Välj en Life Partner Steg 1
1. Ha en noggrann syn på dig själv. Resan att hitta en livspartner börjar med du! Att veta vem som är bäst för dig, du måste veta exakt vem du är. Vet vad du vill, vad du inte gillar, vad du är bra på, och vad du är dålig på. Vet vad du vill ha ur livet och vad du vill ha från din partner. Var realistisk och ärlig med dig själv. Om du har svårt att undersöka dig själv, försök att fråga dina närmaste vänner för att hjälpa dig.
  • Viktigast av allt, älska dig själv, brister och alla. Du kan inte förvänta dig att någon älskar dig om du inte kan älska dig själv. Om du försöker ha ett livslångt förhållande när du har en negativ självbild, är du sannolikt självsobrotage och skadar de människor som är närmast dig, så sortera det här viktigt först innan du fortsätter.
  • Bild med titeln Välj en Life Partner Steg 2
    2. Definiera ditt livs mål. Två personer som spenderar sina liv med varandra behöver att vara på samma sida för nästan alla livets stora beslut (om inte varje enskild). Att ha en oenighet om en stor, icke-förhandlingsbar aspekt av ditt liv kan stoppa ett förhållande i spåren även när två personer blir helt annorlunda. Var öppen och ärlig om dessa mål - försöker ljuga för dig själv kan leda till långsiktig vrede och är inte rättvist för din partner. För mer diskussion om detta ämne, se "Prioriteringar" sektion nedan. Nedan är bara några väldigt viktiga frågor som du vill veta svaren på innan du väljer din livspartner:
  • Vill jag ha barn?
  • Var vill jag leva?
  • Vill jag arbeta eller hantera hemmet (eller båda?)
  • Vill jag att mitt förhållande är en exklusiv?
  • Vad vill jag åstadkomma innan jag dör?
  • Vilken typ av livsstil vill jag ha?
  • Bild med titeln Välj en Life Partner Steg 3
    3. Rita på dina erfarenheter från tidigare relationer. Om du har problem med att bestämma vad du vill ha i en partner eller vad du vill ha av livet, tänk tillbaka till relationer som du redan har varit i. De val du gör i dina relationer, medvetna eller omedvetna, kan hjälpa till att klara dig i de slags av det du letar efter i en partner och även de saker som du kan behöva arbeta på för att göra ett långsiktigt partnerskapsarbete. Nedan är bara några av de typer av frågor du kanske vill överväga för dina tidigare relationer:
  • Vad tyckte du om din partner?
  • Vad tyckte du om att göra det mesta med din partner?
  • Vad var du oense med din partner om?
  • Vad kritiserade du din partner för?
  • Vad kritiserade din partner dig för?
  • Varför slutade relationen?
  • Bild med titeln Välj en Life Partner Steg 4
    4. Fråga massor av frågor i de tidiga faserna av ett förhållande. När du träffas och börja datera en ny person, prata med dem om sig själva. Fråga dem om vad de tycker om i en partner, vad deras livsmål är, och vad deras långsiktiga planer är. Din partners etik, intressen, andliga utsikter och till och med kost kan vara viktigt för din långsiktiga kompatibilitet, så var inte rädd att fråga om någon av det!
  • Du måste överväga frågor på alla områden av livsstilsval. Till exempel röker de, dricker eller dricker droger? Har de några personliga demoner? Kommer de att vara en stödjande och förståelse person om du vill ändra eller fördjupa din karriär?
  • För att vara tydlig, dessa typer av frågor är inte nödvändigtvis saker du borde fråga vid ditt första datum. Att fråga mycket personliga frågor tidigt kan vara en stor avstängning som kan sabotera dina ansträngningar för att starta ett förhållande med någon. Men dessa typer av stora livsstilsfrågor är förmodligen saker som du vill veta svaret i, säger de första sex månaderna av ditt förhållande.
  • Del 2 av 4:
    Ställa in dina prioriteringar
    1. Bild med titeln Välj en Life Partner Steg 5
    1. Bestämma om du vill ha barn eller inte. Detta beslut är enormt viktigt - kanske det viktigaste beslutet du kommer att göra med din partner. Trots detta misslyckas ett överraskande antal par att diskutera detta tillräckligt innan du försöker begå ett livslångt förhållande. Att höja ett barn kan vara den mest givande sak du någonsin gör, men det är också ett enormt ansvar, ett stort ekonomiskt engagemang och ett beslut att spendera minst 18 år eller så (eventuellt mer) direkt ansvarig för ditt barns vård, Så det är inte något att behandlas lätt.
    • I U.S., De flesta vill ha barn, men det här är inte alls universellt, så gör inte antaganden om din partner tills du vet säkert.
  • Bild med titeln Välj en Life Partner Steg 6
    2. Bestäm hur viktigt din kultur och religion är för dig. Många människors kulturella eller religiösa traditioner är en stor del av sitt liv - andra är agnostiska eller ateist och har lite i vägen för icke-vanlig kultur eller tradition. Både livsstilar är lika giltiga, men för vissa partners kan någon i motsatta ände av spektret inte vara ett livskraftigt långsiktigt val. Innan du begår någon, är det viktigt att ha en ärlig uppfattning om huruvida det är viktigt för din partner att vara som du i denna aspekt av livet.
  • För att vara tydlig, människor från olika raser, religioner och kulturer är perfekt kapabla att ha lyckliga livslånga relationer. Till exempel i U.S., Interracial par är vanligare idag än någonsin tidigare.
  • Bild med titeln Välj en Life Partner Steg 7
    3. Bestäm hur du vill spendera dina pengar. Pengar kan vara ett besvärligt föremål för att prata om, men det är något som det är viktigt för två livspartners att vara på samma sida om. Pengar kan spela en viktig roll i hur ett pars liv spelar ut - det kan bestämma hur länge parternas medlemmar arbetar för, de sorters jobb de tar, den livsstil som de kommer att kunna leva och mycket mer. Att ha en Frank tal om hur du planerar att spara och spendera pengar som ett par är viktigt för alla som överväger ett livslångt förhållande.
  • Som ett exempel på de sorters finansiella beslut måste par göra, överväga detta: i ett par där en partner vill spendera sin sena 20-talet och början av 30-talet tar massor av resor och utforska världen och den andra partnern vill spendera den här tiden En framgångsrik karriär och spara för att köpa ett hus, båda parter kanske inte kan få sin väg.
  • Bild med titeln Välj en Life Partner Steg 8
    4. Bestäm hur du vill att din partner ska passa in i din familj (och vice versa). Våra familjer formar hur vi tänker och agerar i hela våra liv. Att ha en tydlig bild av hur du vill att din partner ska passa in i din familj är en måste För alla som tänker spendera sitt liv med någon annan. Du vill veta både vilken roll du vill att din partner ska spela i din närmaste familj (jag.e., Du och några barn du har) såväl som vilken roll din partner ska spela i din utökade familj (jag.e., dina föräldrar, syskon, kusiner, etc.). Omvänt bör din partner också ha det här tänkte på dig.
  • Till exempel, för vissa par med barn, är det mycket viktigt för en förälder att vara en heltids vaktmästare. För andra är det ok om en barnflicka fyller luckorna. På samma sätt kan vissa människor vilja leva nära sina föräldrar och besöka ofta, medan andra kanske vill ha mer självständighet.
  • Bild med titeln Välj en Life Partner Steg 9
    5. Bestäm vilken typ av livsstil du vill ha. Detta beslut är en stor, men lyckligtvis är det vanligtvis helt klart hur din partner vill leva när du börjar spendera allvarliga mängder tid med honom eller henne. Du och din partner borde ha kompatibla idéer om hur du vill spendera din fritid, hur du vill interagera med dina vänner, och de typer av materiella bekvämligheter du vill driva. Medan du inte behöver tycka om Allt av samma saker som din partner gör, borde du inte vara oense om saker som kräver stora beslut eller åtaganden.
  • Till exempel, ett par där en partner gillar att titta på pro brottning på måndagskvällar och en partner gillar att titta på naturdokumentärer samtidigt kommer det att kunna göra saker arbete (speciellt om de är överens om att köpa en DVR). Å andra sidan, om en partner vill köpa ett hus och den andra eller en partner vill vara en "swinger" Och den andra är det inte, det här är stora vägspärrar till långsiktig lycka.
  • Bild med titeln Välj en Life Partner Steg 10
    6. Bestäm var du vill leva. Ibland är platsen nyckeln till ett par lycka. Människor vill ofta bo nära vänner eller släktingar som de är mycket nära eller bor på platser där vissa typer av aktiviteter är möjliga. Om båda parter inte kan vara nöjda bo på samma plats, kan detta (åtminstone) göra det nödvändigt att spendera mycket tid på att resa.
  • Del 3 av 4:
    Gör ditt förhållande arbete
    1. Bild med titeln Välj en Life Partner Steg 11
    1. Släpp av förväntningar. När du försöker behålla ett förhållande, förvänta dig inte att den andra personen är någon som de inte är. Även om det är möjligt för medlemmarna av ett par att kompromissa med en rad viktiga problem och till och med ändra mindre aspekter av sig själva för sin partner, i sina kärnor, är de flesta samma person för långdistansen. Undvik att ha några slags illusioner om din partner eller tilldela dem egenskaper som de saknar. På samma sätt, förvänta dig inte en partner att ändra en stor del av vem de ska appease dig.
    • Det är till exempel OK att fråga din partner (artigt, förstås) för att börja ta soporna ibland - det här är ett rimligt ställe att leta efter kompromiss. Men det är inte ok att förvänta dig att din partner plötsligt bestämmer sig för att vilja ha barn om de inte redan - det här är ett djupt personligt beslut som inte rimligen kan ångras.
  • Bild med titeln Välj en Life Partner Steg 12
    2. Var ärlig om vem du är. Precis som du inte borde försöka dölja eller ändra någon större del av din partner är det viktigt att göra detsamma själv. När den kan vara frestande att appease någon du gillar genom att manipulera sanningen om ditt förflutna eller nuvarande situation. Detta leder emellertid inte bara till personlig skuld, men utgör också risken för problem på vägen. När den andra personen oundvikligen lär sig sanningen, kan förtroendet i förhållandet allvarligt lida.
  • Till exempel, medan det är helt ok att klä lite fancier än vad du normalt skulle för dina första datum, skulle du inte vilja låtsas att du är agnostisk när du faktiskt är ganska religiös bara för att göra ditt datum glad. Vilseledande din partner om dig själv - antingen genom att ljuga eller utelämna information om dig själv - är en bedrägeri att för många människor kan vara svåra att återhämta sig från.
  • Bild med titeln Välj en Life Partner Steg 13
    3. Tillbringa mycket tid med en potentiell partner. Vad är det bästa sättet att ta reda på om du kan spendera långa mängder tid med någon annan? Försök att göra det! Att veta om ett förhållande kommer att fungera på lång sikt är det väldigt viktigt att spendera mycket tid i den andras företag (idealiskt i ett brett utbud av miljöer). Om du kan stå för att vara runt någon i dagar, veckor, eller månader i taget, kan du ha en målvakt.
  • Du kommer nog också att se om den här personen kommer överens med de människor som är nära dig (och vice versa). Ta med din partner till dina sociala engagemang och presentera dem för dina vänner och familj. Om din partner blir bra med dessa människor, har du en mindre sak att oroa dig för.
  • Bild med titeln Välj en Life Partner Steg 14
    4. Ta din tid. Du letar efter någon att spendera resten av ditt liv med, så det finns ingen anledning att rusa in i saker. Ge ditt förhållande chansen att växa organiskt. Håll inte till ett godtyckligt schema för att utvecklas genom stora relationer händelser som "kila stadigt", flytta ihop och gifta sig. Om du rusar in i dessa beslut, riskerar du att hitta dig i situationer som du inte är förberedd för med någon som kanske eller inte är på samma sida som du när det gäller livsprioriteringar.
  • Du kommer definitivt att undvika att bli intimt involverad i en potentiell partner tills du lär dig att känna personen. Även om det är säkert möjligt att göra ett ledigt förhållande till något allvarligare, bör sexuell intimitet inte vara grunden för långsiktig lycka. Även om sexuell attraktion och kompatibilitet är nyckeln till ett bra långsiktigt förhållande, väntar du att få en bättre förståelse för om du är kompatibel.
  • Bild med titeln Välj en Life Partner Steg 15
    5. Notera hur du agerar runt din partner. Om du befinner dig "falsk", låtsas att känna sig annorlunda än du faktiskt gör, eller skrattar på saker du inte tycker är roliga, det här kan vara ett tecken på att du inte är riktigt bekväm runt den här personen. Om du är avslappnad och känner dig helt naturlig i personens närvaro, är du på rätt spår. Det är viktigt att kunna vara helt äkta runt din partner. Så småningom, alla går ut ur energin för att hålla "låtsas" - Du vill inte att det här händer med dig fem år i ett äktenskap.
  • Bild med titeln Välj en Life Partner Steg 16
    6. Var villig att göra offer. Inget förhållande är perfekt. Det kommer att finnas tider när du kanske måste offra dina egna behov för din partners skull. Det är upp till dig att bestämma exakt hur långt du är villig att gå när det gäller offer - de flesta bra relationer innebär en hälsosam ge-and-ta offer från båda parter.
  • När det gäller att göra offer för det bästa för ditt förhållande, bör små saker, som mindre personliga vanor och beteenden, vara på bordet. Men stora livsmål borde inte vara, eftersom en allvarlig meningsskiljaktighet om en av dessa kan vara ett tecken på att två personer är oförenliga. Till exempel, beslutar att dricka med dina vänner mindre ofta är ett rimligt offer att göra om du har en make och barn. Å andra sidan, beslutar att inte ha barn när du desperat vill ha dem inte något du borde sätta dig igenom.
  • Del 4 av 4:
    Hitta "den rätta"
    1. Bild med titeln Välj en livspartner Steg 17
    1. Vara proaktiv. Det finns någon där ute för nästan alla - allt du behöver göra är att hitta den här personen. Om du inte gör något för att träffa nya människor, prova nya saker, eller till och med lämna huset, de odds som du hittar den person som har rätt för dig kan vara allvarligt smal. Så, om du letar efter att hitta din livspartner, börja med att gå upp och komma ut! Försök att spendera åtminstone en del av din fritid som går på roliga sociala evenemang, lära känna nya människor, och bara komma ut i världen runt dig i allmänhet.
    • De flesta dating "experter" Kommer rekommendera ett proaktivt tillvägagångssätt för att datera. Vissa rangord det lika högt som din karriär när det gäller ansträngningen du borde spendera på den!
  • Bild med titeln Välj en Life Partner Steg 18
    2. Träffa människor som gör vad du älskar. I motsats till populär tro, behöver du inte spendera varje fredagskväll i högljudd, trångt, dyr nattklubb för att möta potentiella datingpartner, och du måste inte vara en obefläckat klädd, Debonair, Hollywood-typ. Medan dessa slags tillvägagångssätt fungerar bra för vissa människor, de flesta kommer att ha störst framgång med att hitta partners genom att helt enkelt utforska aktiviteter som de älskar. Genom att göra detta, kommer du sannolikt att gå in i människor med liknande intressen och utsikter som du, som naturligtvis leder till kompatibilitet.
  • Även ensamma hobbyer kan leda till möjligheter att träffa människor! Älskar att läsa komiska böcker och spela videospel? Delta i en konvention! Kärleksmålning? Värd en utställning! Som att skriva? Delta i en författares verkstad! Det finns spännande aktiviteter för nästan alla intressen där ute, så börja söka!
  • Bild med titeln Välj en Life Partner Steg 19
    3. Var dig själv. Du letar efter någon att spendera resten av ditt liv med, så är det inte rimligt att anta att både dig och din potentiella livspartner ska vara helt öppen om vem du är? Faktum är att många människor är ovilliga att helt "öppna" tills de har fått veta någon intimt. Om du kan mage tanken, försök att vara helt sant mot dig själv från själva get-gå igenom alla stadier av ett förhållande: fråga någon, gå på dina första datum, lära känna varandra närmare, begå till var och en Övrigt, och bortom! Genom att göra detta ger du din partner chansen att bli kär i den riktiga du, snarare än att tvinga dem till "vänta" tills du är bekväm att vara dig själv.
  • Bild med titeln Välj en Life Partner Steg 20
    4. Var inte rädd. Banan att hitta din livspartner kan verka som en farlig. Det kan tyckas som om det är nästan inget hopp att du hittar någon som är rätt för dig, speciellt om du nyligen har haft att hantera romantiska motgångar. Oavsett vad du gör, aldrig ge upp hopp eller ge in i rädslan att du inte hittar någon. Människor över hela världen kämpar med samma slags romantiska svårigheter som du kan gå igenom just nu. Alla har periodiskt personliga motgångar. Det finns ingen singel "rätt väg"För att hitta din livspartner, döm inte dig mot andra människor eller par. Låt inte negativa tankar spåra din strävan att hitta en livspartner. Förtroende, oräddhet, och uthållighet är nyckeln till att hitta rätt person för dig!
  • Som en extra bonus anses förtroendet allmänt vara ganska sexigt! Orädligt förtroende är ett självförstärkande drag som gör dig mycket mer attraktiv för potentiella partners: ju mer konfidentiellt du närmar dig dating situationer, desto mer avslappnad kommer du att vara under dem, desto bättre tid får du, och ju mer självsäker ll vara när du närmar dig Nästa situation.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ta reda på ditt intresse, likesolyckor, prioriteringar, högsta värden. Det är inte möjligt att ha exakt samma i din föreslagna partner, men se till att han / hon åtminstone respekterar och accepterar dem.
  • Nyckeln till ett framgångsrikt förhållande är lätt - god humor och total ärlighet. Utan det har du ingenting.
  • Tolerera aldrig missbruk.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande