Hur man skiljer sig mellan en vän och en älskare

Har du någonsin undrat om en person i ditt liv tycker om dig som vän - eller en älskare? Eller om du tänker på en person i ditt liv som en eller den andra? Det finns telltale tecken som hjälper dig att räkna ut om den personen i ditt liv är en älskare eller verkligen bara en vän.

Steg

Metod 1 av 3:
Studerar sina ord
  1. Bild med titeln skilja mellan en vän och en älskare steg 1
1. Var ärlig och ställer frågan. Vill du veta om du är vän har ett romantiskt intresse för dig? Fortsätt, och fråga bara. Detta är det enklaste sättet att ta reda på det. När du får ditt svar kan det inte vara någon förvirring.
  • En bra filmlinje är alltid "Vad är jag för dig?" Det kan känna sig ostlikt, men det bästa är bara med det. Om de inte ger dig ett rakt svar och du bor hos dem, så är det förmodligen för att du inte vet vad du vill ha. En älskare kommer bara att veta. De kommer inte vara osäkra.
  • Bottenlinjen: Om de gillar dig som mer än en vän, när du utgör frågan, kommer de att göra det klart, antingen genom ord eller kroppsspråk. Om de blir riktigt obekväma, försök att lämna, eller berätta att de inte känner på samma sätt, accepterar att de förmodligen har dig i vänzonen.
  • Bilden med titeln skiljer mellan en vän och en älskare Steg 2
    2. Analysera emotionalismen i de ord de använder. Använder de ordet datum? Använder de ord som medkänsla och känslor? Om de försöker skapa intimitet med dig med hjälp av ord - om de vill veta din varje hemlighet - är de förmodligen en älskare.
  • "jag älskar dig."Det är uppenbart, men det är också sant. Det är de magiska orden som indikerar att det inte finns något sätt du är bara en vän. Det är särskilt sant om de säger det först.
  • Finns du att du pratar om vad framtiden kan vara med den personen? Gör någon av er någonsin fram till framtiden? Om så är fallet - du tänker noga på att vara älskare. Också, människor som är älskare kommer att låta mer förvirrad eller stressad. Män kan höja tonhöjden, och kvinnor kan sänka sina.
  • Har han antydat att du bara är vänner? Det är här du kan få en ledtråd från honom om du har oavsiktligt överdrivet det. Du har bett honom att umgås, men han leder alltid till andra vänner i ekvationen, till exempel. Om han alltid trycker på dig från en-till-en-intimitet, kan han hindra att han tycker om dig som vän.
  • Bild med titeln skiljer mellan en vän och en älskare steg 3
    3. Förstå att det kan vara båda. Eller ett annat svar på olika stadier i ditt liv. De bästa älskarna börjar som vänner.
  • Ibland kan det hända att en bra vän blir en älskare och kan också bli en mycket bra livspartner. Men det är väldigt viktigt att en bra älskare borde vara en bra vän först.
  • Det kan vara mer fruktbart att fråga dig varför skillnaden är till och med. Medan samhället har kategorier för varierande nivåer av känslomässigt / fysiskt intimitet, De är bara det: Kategorier. Dessa kategorier kan enkelt ändra eller inte gälla för alla.
  • Metod 2 av 3:
    Med tanke på kroppsspråk
    1. Bild med titeln skiljer mellan en vän och en älskare steg 4
    1. Studera hans eller hennes nivå av ögonkontakt. Det här är väldigt viktigt. Se alltid för att se hur den andra personen tittar på dig. Om han eller hon stirrar på dig, finner han eller hon självklart dig attraktiv och intressant, vilket är bra. Men om personen bara blickar på dig, kunde de visa att de bara vill vara vänner och att de inte letar efter något annat än vänskap.
    • Var medveten om att det här är väldigt individuellt med personens personlighetstyp. Det är till exempel möjligt att en blyg person gillar dig men gör inte ögonkontakt eftersom de är nervösa eller till och med flirta. Men långvarig ögonkontakt är vanligtvis ett gott tecken.
    • En person som är en vän ser inte på dig på samma sätt som någon som är intresserad av dig. En person som är intresserad av dig i princip kan inte ta sina ögon av dig, och kanske har ett litet leende på hans / hennes ansikte medan han / hon gör det.
    • Titta på dem och ha en liten konversation. Om personen verkligen gillar dig, kommer han eller hon att titta på dina läppar. Men om de avslutar konversationen och tittar bort, kan de tänka på dig som bara vara en vän. Om de stirrar på dig i 2-3 sekunder, är du ett alternativ - om de stirrar på dig längre, de gillar dig. Försök att titta på sina ögon när de talar eller flyttar sig lite närmare dem. Om de kopierar dina rörelser finns det en chans att de är intresserade av dig.
  • Bilden med titeln skiljer mellan en vän och en älskare steg 5
    2. Var uppmärksam på huruvida personen berör dig och hur han eller hon berör dig. Älskare är mer intima än vänner är, och det viktigaste sättet som detta uppnås är genom fysisk touch, till och med.
  • Hur kramar personen dig? En vän kramar dig snabbt och kanske pratar med dig medan du gör det. En älskare kramar dig för ett tag, men kanske inte för länge eftersom de kanske inte vill vara för uppenbara.
  • Också vissa kan till och med lägga sina händer i ditt hår (eller leka med sina egna).Detta är ett sätt som kvinnor speciellt visar en man de är intresserade.
  • En älskare skulle alltid vara en romantisk, antingen röra / tappa dig på armen eller flirta och ge ut tecken ständigt i hopp om att du skulle lyssna. Älskare är närmare, rörande kloka, delning klokt, och i allmänhet i att spendera tid tillsammans. Älskare kräver inte så mycket personligt utrymme.
  • En vän kan antingen försöka uppmana dig eller kanske han eller hon kommer bara att sitta med dig och låta dig prata det och titta på en film eller två med dig medan du äter din favoritmat.En älskare kommer att göra samma sak som en vän, mest sannolikt, men han eller hon kan lägga en arm runt dig. Du kanske tror att de gör det bara bekvämt, men de kan betyda det på ett annat sätt.
  • Bild med titeln skiljer mellan en vän och en älskare Steg 6
    3. Bestäm om deras kroppsspråk är öppet eller stängt för dig. Det finns många ledtrådar som hjälper dig att bedöma om någon är intresserad av dig eller inte.
  • Tecken på öppet kroppsspråk innehåller sina fötter som pekar mot dig och inte borta, deras kropp vänd mot dig eller lutar mot dig, inte mycket utrymme mellan dig, stark ögonkontakt och armarna inte viks över bröstet. Öppna palmer är ett annat tecken på positivt eller öppet kroppsspråk.
  • Tecken på stängt kroppsspråk (indikerar ointressen) inkluderar fötter som pekar bort från dig, kroppen lutad bort, massor av utrymme mellan dig, skiftande ögonkontakt, händer ner och vikta armar.
  • Metod 3 av 3:
    Analysera hur du passar in i sitt liv
    1. Bild med titeln skiljer mellan en vän och en älskare Steg 7
    1. Bedöma mängden kontakt. Fråga dig själv, vilken av dina vänner är för närvarande textar du? Vilka av dina vänner ringer för närvarande dig? Vilka av dina vänner försöker hålla stadigt konversation och fortskrida ett förhållande med dig? Vem lär sig om dig?
    • Om det här låter som den person du frågar om, beror det på att det finns potentiellt intresse för dig, och de vill fortsätta att utforska möjligheten att du är den.
    • Om du ser dem sällan och alltid med en grupp (och de verkar inte skjuta för mer frekvent eller individuell kontakt), det är ett tecken som de gillar dig som vän.
  • Bilden med titeln skiljer mellan en vän och en älskare Steg 8
    2. Studera hur de agerar runt andra när de är med dig. De kommer förmodligen att ge bort vännen eller älskaren när det finns andra människor runt.
  • Om det är oförskämt är i din väns personlighet, kanske de inte gömmer det eftersom de känner sig bekväma att du accepterar dem för vem de är oavsett vad de agerar som. De går inte överbord på att imponera på dig. En älskare kan plötsligt bli trevligare när du är i närheten.
  • Vissa tjejer biter eller snurrar håret, rodna, fnissar och brukar bara försöka få din uppmärksamhet. Pojkar är inte så olika. Killar brukar försöka att agera och göra saker som skratta hårdare, försök att vara centrum för uppmärksamhet, och typ av handling som jocks - om de försöker imponera på dig.
  • Bild med titeln skiljer mellan en vän och en älskare Steg 9
    3. Studera kontaktfrekvensen och om du vet hans närmaste cirkel. Han (eller hon) ser dig flera gånger i veckan, inklusive helger. Du har träffat de flesta eller alla hans vänner och medarbetare. Alla har hört talas om dig. Han gör planer för framtiden om dig två, allt från att köpa ett hus, lakan, stekt kyckling, en ring, bromsjobbet på bilen. Han pratar som om du två kommer att vara tillsammans för alltid. Han tar bilder av dig två och de är runt hans hus. Han är väldigt intresserad av vad du gör, tänk och vart du går. Han är en älskare.
  • Hur ofta tycker du om den här personen? Kan du ignorera dem eller måste du skriva tillbaka ASAP?Är de den första personen du går till med stora nyheter (och är du)?
  • En älskare är någon som sätter dig som deras första prioritet, och du är mer benägna att spendera mer tid tillsammans och dela samma livsstil. Älskare spenderar mest av sin tid med dig. De gör alltid planer på att se dig.
  • Bild med titeln skilja mellan en vän och en älskare steg 10
    4. Se om förhållandet har en sexuell komponent. Falla inte för fällan att anta sex betyder att du är i älskaren roll. Killar som inte älskar dig och har sex med dig, inte knyta med dig. Kvinnor har en tendens att binda mer med killar när de har sex. Men sexualitet är en del av de flesta relationer som flyttar från vän till älskare.
  • En annan del av detta pussel är klumpningen tillsammans av kärlek och sexhistoriskt, det var inte alltid fallet. Om du hade en gång, oplanerad, avslappnad sex med en vän, var bara vänner. Om du daterar och har upprepat gott, spännande och emotionellt sex med någon, är de en älskare.
  • Sexuell kemi är en stark tips som han gillar dig för mer. En vän är någon med vilken vi har kul och kan dela våra djupaste hemligheter med om vi är nära med dem - de är någon vi går på bio med eller titta på ett sportspel tillsammans. En älskare är ofta bara densamma, bara med ett extra sexuellt lager till förhållandet, och en övergripande större intensitet. Du tänker på dem mer, du känner dig upphetsad och nervös i sin närvaro mm.
  • Bild med titeln skiljer mellan en vän och en älskare Steg 11
    5. Avgöra om de - eller du - verkar svartsjuk. Jalousi kan innebära att en person bryr sig på ett sätt som en vän inte. Vänner är inte avundsjuk om de är riktiga vänner eftersom de vill att du ska vara lycklig. Men om du är avundsjuk kan det också vara ett tecken på att kärleken är orequited eller inte returnerad.
  • När din vän agerar oförskämd till en ny vän som du gillar, eller alltid verkar lägga ner den person du gillar, är det möjligt att de gillar dig. De kan vara avundsjuk och oroliga över att personen kommer att ta dig bort från dem.
  • Får du irriterad eller känna dig irriterad när han / hon kontrollerar en annan person eller säger något bra om deras attraktivitet framför dig? Om du gör det är han eller hon förmodligen en älskare.
  • Bild med titeln skiljer mellan en vän och en älskare steg 12
    6. Analysera personens handlingar. Försöker den här någon att spendera tid med dig ensam? De kan vara en potentiell förälskelse. Men om de bara talar med dig med en större grupp av gemensamma vänner, eller redan är, är chansen, de är bara en riktigt bra vän.
  • Med en vän, de kommer aldrig någonsin att agera förvirrad runt dig. Om du någonsin varit i en poolfest och har den en vän som alltid ser dig och blir förvirrad, är det ett sätt att berätta.
  • Överväga om han eller hon jagar dig. Om du inte behöver göra något för att jaga den här personen eftersom de alltid är ute eller försöker få dig att umgås, är de förmodligen intresserade. Om du måste göra något, är de förmodligen inte det intresserade.
  • Överväga om ditt humör ändras när du ser den här personen. De känslor du kommer nära en älskare är inte detsamma som en vän - de är närmare och djupare. Till exempel kan du känna dig glad runt en viss vän, men med den person du älskar känner dig som om din dag har gått bättre genom att bara ha sett dem.
  • När du är runt dem, får du fjärilar eller bara vågar och pratar? När du sitter nära eller bredvid dem vid lunchbordet tänker du på att hålla händerna eller tycker du om lunch? När du ser dem ur skolan ryser du och ler eller går du lugnt över till dem och starta en konversation? Finns du att du drömmer om dem när de är in eller ut ur skolan? Om så är fallet är du kär i den personen.
  • Bild med titeln skiljer mellan en vän och en älskare steg 13
    7. Tänk på hur mycket du - eller de - är villiga att ge upp och hur mycket du känner varandra. Sann kärlek handlar om ett kontinuerligt offer. Det slutar aldrig. Dina vänner kan inte alltid vara runt, speciellt när dina tuffa tider börjar bli sina tuffa tider. Men din älskare kommer, och du kan behöva offra ett jobb, din hälsa, pengar, tid och andra saker för dem.
  • En älskare känner dig mer än du känner dig själv. En älskare skulle argumentera med dig men skulle inte vara arg på dig eftersom de bara bryr sig för mycket. En älskare skulle veta ditt förflutna...alla de fel du har gjort men han / hon skulle se förbi det, och de skulle inte använda det mot dig.
  • En älskare skulle ta hand om dig när du är nere. Det betyder att de tar med dig pizza och de skulle alltid föreställa sig sin framtid med dig. Om de vill resa för att bo i ett annat land eller hitta en ny plats att bo i, skulle de alltid visa dig med dem. En älskare skulle älska dig för vem du är, även med dina brister.
  • Bild med titeln skiljer mellan en vän och en älskare steg 14
    8. Var uppmärksam på om du håller fokus. Detta är bottenlinjen. Någon som anser dig en älskare kommer att investeras mer i dig, mer tillgänglig för dig, och de kommer att göra dig en prioritet i sitt liv.
  • Hur pratar de med dig? Vänner börjar prata med någon annan trots att de bara pratade med dig och skrika en "Hej" eller "Hej" till någon som de är vänner med medan du pratar med dig. En älskare är helt fokuserad på dig. Även om någon annan säger hej till dem eller försöker prata med dem, kanske de inte ens märker om du inte pekar på det eller den andra personen gör något som snap i ansiktet för att få sin uppmärksamhet.
  • När din vän alltid verkar bry sig mer än de borde, eller de alltid tenderar att vara oroliga om du är okej, de är mest troliga som du som mer än en vän (eller önskar att du gillade dem som mer).
  • Varningar

    Var snäll om du bara gillar någon som en vän, men de gillar dig för mer. Det är smärtsamt för dem. Visa empati.
  • Om en person bara gillar dig som en vän, men du vill ha mer, vid någon tidpunkt måste du acceptera det eller du kan också försvaga vänskapen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande