Hur man hittar rätt partner eller make / maka

Att hitta rätt partner eller make är inte som att hitta rätt person som hjälper dig att överleva en ensam sommar - det betyder att hitta en person som du kan se dig som växer gammal med och kärleksfullt trettio, fyrtio eller femtio eller flera år nerför linjen. Att välja den person du vill gifta dig eller begå för alltid är allvarlig verksamhet, och det kräver mycket förankring, ansvar och ärlighet. Men när du har funnit den speciella personen, kommer allt ditt hårda arbete att vara värt det och du kan bli redo för en livstid av lycka. Om du vill veta hur du hittar rätt partner eller make, följ bara dessa steg.

Steg

Metod 1 av 4:
Justera din tankegång
  1. Bild med titeln Hitta rätt partner eller make / maka Steg 1
1. Älska dig själv. Allvarligt - älska dig själv innan Du hittar den person du vill spendera resten av ditt liv med är det enklaste sättet att se till att du kommer att begå den personen av de rätta skälen. Du behöver inte vara 100% nöjd med dig själv, men om du är missnöjd med vem du är, riskerar du att komma ihop med någon bara för att de får dig att må bättre om dig själv.
  • I en mening, ja, den person du gifter dig "slutför dig," får dig att känna dig helt hela som en person - men du borde redan älska vem du är och känner dig välsignad att den person du vill vara med får dig att känna dig ännu bättre!
  • Du borde vara glad med vem du är, vad du gör, och hur du ser - det här gör det inte bara lättare för dig att locka människor med ditt självförtroende, men det kommer att få dig att leta efter en lika fantastisk person som bara kommer att göra ditt liv bättre, inte den person som kan fylla i alla luckorna i ditt otillfredsställande liv.
  • Bild med titeln Hitta rätt partner eller make / maka Steg 2
    2. Vara (rimligen) glad att vara ensam. Låt oss möta det - Att vara singel när alla dina vänner är lyckligt dating eller gift är ingen picknick. Du kanske vill älska mer än någonting i världen, och det är naturligt för dig att känna dig ensam eller ledsen om du inte kan hitta den. Men en del av att älska dig själv är kärleksfulla tid solo, och hitta sätt att vara intresserade och upphetsade om livet utan en betydande annan. Detta kommer att få dig att känna dig ännu bättre när den speciella personen kommer med!
  • Om du är olycklig av dig själv, så blir du för lätt svängad av den första personen som kommer med och ger dig något att göra. Misstag inte kamratskap för kärlek.
  • Bild med titeln Hitta rätt partner eller make / maka Steg 3
    3. Få lite erfarenhet. Om du hittar din första kärlek när du är sexton, så är du en sällsynt och lycklig ras. Men de flesta gifter sig inte i själva verket deras första, eller andra, eller till och med deras fjärde pojkvän eller flickvän. Dating fler människor låter dig förstå de oändliga sätten att ett förhållande kan fungera, och kan få dig att se att det finns så många former och dynamik som ett förhållande kan ha.
  • Även om du inte ska dike den person du älskar bara för att spela fältet, om du tror att du bara är "ganska glad" med den person du är med men har aldrig daterat någon annan, det är bättre att se vad som är där ute än att bosätta sig.
  • Dating många människor hjälper dig att lära dig att kompromissa, och kommer att göra dig ännu mer säker på att det du känner för din framtida make är verkligen speciellt.
  • Att få någon sexuell upplevelse skadar aldrig någon heller. Om du har haft några partners innan du har träffat din speciella någon, blir du ännu mer säker på att kemi du delar är verkligen speciell.
  • Om du slutar begå den första personen du har varit med utan att vara riktigt glad, kan du tillbringa resten av ditt liv, undrar vad som är där ute.
  • Bild med titeln Hitta rätt partner eller make / maka Steg 4
    4. Bosätta sig inte. Inte bosättning är relaterad till att älska dig själv, älska att vara ensam och ha lite erfarenhet. Människor bosätter sig alltför ofta eftersom de hittar någon som får dem att känna sig mindre ensamma och älskade, även om det inte är på rätt sätt. En annan anledning som människor bosätter sig är att de har varit med samma person i fem år och inser de "kan lika gärna" gifta sig eftersom det är vad alla andra gör eller för att de har varit tillsammans så länge att det är det enda logiska steget.
  • Du borde bara gifta dig eftersom det är vad du vilja, Inte för att det är vad den andra personen vill, för det är vad din familj vill, eller för att du är för rädd för att säga adjö.
  • Metod 2 av 4:
    Vet vad du vill ha
    1. Bild med titeln Hitta rätt partner eller make / maka Steg 5
    1. Tänk på de egenskaper du vill ha i en make. Även om du kanske aldrig vet exakt vem som är den perfekta passformen för dig tills du låser ögonen med den personen och din värld stannar, kan du definitivt tänka på de egenskaper du är mest söker efter i din framtida make. Dessa egenskaper kan vara så viktiga för dig att du skulle ha svårt att även överväga en person som inte har några av dem. Här är några saker att tänka på när du väljer din framtida make:
    • Religion.Om du är judisk och vill gifta dig med judiska, "Stick med din egen sort" Eftersom inte alla som vill gifta sig med en jude kommer att konvertera till judendomen.
    • Familjevärderingar. Dyser du för att ha fem barn, eller vägrar du att ha barn under några omständigheter? Även om människor kan ändra sina tankar mer än du tror, ​​är det något att tänka på när du letar efter någon som delar dina idéer (även om du inte ska prata om det här rätt när du träffar någon, självklart.)
    • Personlighet. Även om du inte kan förutsäga någons personlighet i förväg, kan det finnas några saker som är ett måste för dig. Har du en mördare känsla för humor och behöver absolut en person som delar din kärlek till skratt? Är du naturligtvis lite nervös och behöver någon som är mer avslappnad för att centrera dig? Håll det i åtanke när du letar efter den perfekta personen för dig.
    • Inställning till relationer. Letar du efter någon som vill spendera varje vakna andra med dig, eller vill du ha någon som verkligen förstår betydelsen av "ensam tid"? Detta är viktigare än du tror.
    • Social lager. Vill du ha någon som är kul och har massor av vänner runt, eller en person som är mer reserverad med bara några nära och lojala vänner? Om du är en social fjäril och din speciella någon är mer av en väggblomma, kan du ta fram sin sociala sida - eller det kan vara ett problem.
    • Liknande intressen. Även om den person du älskar borde nog inte dela Allt Av dina intressen, eller kanske inte ens många av dem, borde du fortfarande ha några intressen som du båda kan dela så att du kan hålla ditt förhållande att gå. Om du är en romanförfattare och din älskade vägrar att läsa, eller om du är en fitnessinstruktör och han har aldrig sett ett gym, kan du gå tom för saker att prata om. Men kanske inte! Den här är vätska.
  • Bild med titeln Hitta rätt partner eller make / maka Steg 6
    2. Tänk på de egenskaper du inte vill ha. De egenskaper du inte vill ha i en framtida make kan vara lika viktigt och avgörande som de egenskaper du letar efter. När du börjar leta efter din själsfrände, kan du tänka på de saker som är absoluta Deal Breakers som gör det omöjligt för dig att bli hitched oavsett vad. Här är några saker att tänka på:
  • Brist på attraktion. Fysisk attraktion kan växa, men det är inte överskattade. Även om du kanske inte vill riva av din mans skjorta femtio år - eller hej, några år - nerför linjen, bör du ha en baslinje av attraktion som håller saker att gå. Även om personen passar formen i alla andra aspekter, tyvärr, kan du bara inte tvinga själv att lockas till någon.
  • Brist på överenskommelse om något som verkligen betyder något för dig. Om du är en dö-hård trädkramande liberal och han är besatt av Mitt Romney, så kan du ha ett problem. Men du vet aldrig - du kan ha roligt oense om några saker. Men om det finns något som definierar vem du är att din framtida make inte helt förstår, så kan du ha ett problem.
  • Geografisk inkompatibilitet. Du kanske har hittat kärleken i ditt liv, men han kan leva i Hawaii. Om du bokstavligen lever en värld från varandra och ingen av er kommer att flytta under några omständigheter, fungerar det inte.
  • Bild med titeln Hitta rätt partner eller make / maka Steg 7
    3. Gör dig redo att kompromissa (på vissa saker). Även om du gör en lista över alla saker du vill ha och inte vill hjälpa dig att ha en bättre känsla av vad som verkligen kommer att göra dig lycklig, är sanningen att du aldrig kommer att kunna hitta den person som uppfyller alla dina behov - och det är okej. Den rätta personen för dig kommer att vara den som gör dig den mest glada, och den personen kan till och med uppfylla några behov som du inte visste att du hade.
  • Vänd inte en person ner eftersom de inte möter Allt av dina behov. Detta är orealistiskt och att vara för picky kommer inte att få dig väldigt långt.
  • Stanna inte hos en person om du vet att de inte uppfyller de behov som verkligen betyder något för dig. Även om du borde vara flexibel, stanna inte med en person om du vet att de inte kommer att ge dig vad du vill ha i slutet.
  • Hitta en balans mellan att hitta en person som verkligen gör dig lycklig utan att offra de saker som verkligen betyder något för dig.
  • Metod 3 av 4:
    Titta på rätt ställe
    1. Bild med titeln Hitta rätt partner eller make / maka Steg 8
    1. Fråga dina vänner. Många par möts på grund av ömsesidiga vänner. Även om det kan tyckas osannolikt, kan du hamna med din väns kusin eller tidigare rumskamrat. Du kan vara öppen för att vara upprättad av dina vänner, som kommer att känna till din personlighet och personligheten hos den person de vill ställa dig med. Eller du kan bara gå till en samling med en av dina vänner, som kan ha en uppfattning om en viss enda person där det skulle vara perfekt för dig.
    • Var inte blyg - dina vänner vet vad som gör dig lycklig och kan hjälpa dig att hitta den perfekta personen utan att vara för uppenbar om det.
  • Bild med titeln Hitta rätt partner eller make / maka Steg 9
    2. Hitta någon som delar dina intressen. Vanliga intressen kan göra ett förhållande trivt, så se upp för alla speciella personer som delar dina intressen, oavsett om du låser ögonen med en söt kille i din yogaklass, märker någon söt läser din favoritbok i en kafé, eller om du verkligen klickar på Med den tjejen i din skolklass. Det gemensamma intresset kan vara en lanseringspunkt för ett spännande förhållande.
  • Det gemensamma intresset kommer också att ge dig en lätt öppning för ett roligt första datum - om du är både i något, kan du bara göra det tillsammans och se var det går.
  • Bild med titeln Hitta rätt partner eller make / maka Steg 10
    3. Hitta någon på jobbet - utan att bryta några regler. Det är ett känt faktum att fler människor möts på jobbet än vad de skulle erkänna. Det är vettigt: På en viss dag kan du spendera mer tid med dina medarbetare än någon annan, och om du älskar vad du gör, då kan du och den personen ha liknande intressen.
  • Även om du inte aktivt borde fortsätta dina medarbetare, eftersom det skulle kunna bryta din företagskod, om du verkligen känner en attraktion för någon på din arbetsplats, var öppen för möjligheten att den här personen kan sluta vara väldigt speciell - så länge du Följ företagspolicy.
  • Bild med titeln Hitta rätt partner eller make / maka Steg 11
    4. Hitta någon online. Online dating har blivit ett av de enklaste sätten att möta din framtida make. Online dating webbplatser hjälper dig att begränsa dina val baserat på gemensamma intressen och andra viktiga egenskaper, och personer som går med på online dating webbplatser tendera att vara allvarligare om att begå för livet. Omkring 20% ​​av nuvarande relationer började online, så var inte blyg om att gå med i trenden.
  • Även om du är squeamish om det här alternativet, ge det bara en chans. Du kan alltid avsluta ditt medlemskap om det inte fungerar.
  • Bild med titeln Hitta rätt partner eller make / maka Steg 12
    5. Var öppen var du än går. Det är sant: du kan verkligen träffa din framtida man på högt, illaluktande, bar. Även om det är mindre troligt kan den perfekta personen komma upp till dig när som helst, så lägg inte dina bländare på fel tidpunkt. Även om du inte ska leta efter din framtida man på ett företagsmöte eller i begravning, bör du vara öppen för den möjlighet att kärlek kan slå på nästan vilken tid som helst. Om du är mottaglig, kommer fler människor att vara mottagliga för att vilja lära känna dig.
  • Metod 4 av 4:
    Se till att det fungerar
    1. Bild med titeln Hitta rätt partner eller make / maka Steg 13
    1. Se till att du är kompatibel. Kompatibilitet är otroligt viktigt. Den speciella personen kan passera varje framtida-maka-test med flygande färger, men när du är tillsammans kan du upptäcka att det bara är brist på...något. Kanske du bara inte riktigt "skaffa sig" Varannan - kanske du alltid slutar bickering-kanske kan du bara inte prata utan att sluta med saker att säga efter några minuter. Om du inte är kompatibel, är du inte kompatibel, och det finns inget du kan göra för att ändra det.
    • Sexuell attraktion är annorlunda än kompatibilitet - det slits av. Kompatibilitet innebär att dina personligheter verkligen fungerar bra tillsammans, och att saker bara klickar för dig oftare än inte.
  • Bild med titeln Hitta rätt partner eller make / maka Steg 14
    2. Ge det tid. Även om du kanske vill ha gifta dig i tjugo år, bör du inte börja springa ner i gången efter två veckor med den person du tycker är herr. Rätt. Även om du bara har "den känslan," Det är mycket riskabelt att gifta sig med någon du har känt för några månader, eller till och med bara ett år. Ge relationen tillräckligt med tid att veta att dina känslor inte bara är baserade på attraktion, att du kan komma igenom några upp och ner tillsammans, och att du verkligen kan se en livslängd med den personen.
  • Du får tror att du är helt säker efter bara några månader, men det kommer inte ge dig tillräckligt med tid för att testa relationen.
  • Bild med titeln Hitta rätt partner eller make / maka Steg 15
    3. Se till att det är ömsesidigt. Du kanske är absolut Gaga för din speciella någon, men du måste ha den meningen att han känner det också. Eller - du måste se till att han inte är galen på dig, medan du bara känner "ganska glad." Båda bör inte vara galen på varandra och helt upphetsad för resten av dina liv tillsammans för att gå vidare.
  • Bild med titeln Hitta rätt partner eller make / maka Steg 16
    4. Se till att du kan vara dig själv. Även om äktenskapet naturligt förändrar två personer när de blir bundna närmare, se till att den person du vill vara med låter dig verkligen vara dig själv istället för att försöka vara en idealisk person. Om dina vänner eller familj säger att du inte är dig själv runt den personen är det ett dåligt tecken. Men du kommer att veta om du verkligen inte kan vara vem du är där den personen, för att du känner dig själv med.
  • Bild med titeln Hitta rätt partner eller make / maka Steg 17
    5. Dela samma långsiktiga mål. Du kan älska att vara med den personen i ett år eller två, men du bör se till att du har samma vision av framtiden - oavsett om det bosätter sig i ett fint hus med två barn eller reser världen och är nomader tillsammans. Även om livet är oförutsägbart och ingen av er kommer att kunna göra exakt vad du vill, bör dina visioner av framtiden inte vara väldigt annorlunda eller du kommer att gå in i mycket problem.
  • Bild med titeln Hitta rätt partner eller make / maka Steg 18
    6. Bild den personen i din framtid. Om du verkligen har hittat din make, så borde du kunna tänka dig att vara med den personen för resten av ditt liv. Det är nog en mycket lång tid, så se till att du verkligen menar att du vill se den personen blir gammal, för att få barn med den personen (om det är vad du vill ha), för att stödja varandras karriärer eller andra sysslor, och att verkligen bli livspartners. "jag gör" innebär att "Jag vill vara med dig för alltid," inte "Jag vill vara med dig ett tag."
  • Om du verkligen inte kan föreställa dig resten av ditt liv utan den personen, så grattis - du har hittat rätt partner eller make / maka. Nu har en otrolig resa!
  • Tips

    Tänk hårt på din framtida make. Öppna dig själv till nya människor. Omgivning alltid med vänner och vara i samhället. Tiden själv gör att du kan få rätt person.
  • Tänk på att den här mannen / kvinnan söker efter deras "idealisk" också och om du söker tillräckligt länge hittar du varandra.
  • Var säker på att du är kompatibel på alla områden - var villig att prata om allt - större eller mindre.Men du behöver inte hoppa i sängen med alla du daterar för att veta om de är kompatibla.
  • Gå över din lista och fråga dig själv vad en sådan person skulle se i dig. Det här är inte ett samtal för att slå dig själv, utan snarare, att fixa eller ompröva några uppenbara avvikelser.
  • Antag, till exempel, du vill gifta dig med pengar. En rik person med någon mening kommer inte att ta upp med någon som är alltför motiverad av rikedom. Därför får du din ekonomi så att du inte är desperat, kan visa att du vet hur man hanterar pengar och kommer inte bli besviken (åtminstone inte ekonomiskt) genom ett prenuptialavtal.
  • På samma sätt, om du vill ha någon atletisk, borde du komma i form, eftersom idrottare föredrar sina partners att vara i gott fysiskt skick. Om du vill ha någon religiös, gå med i en församling - om du vill ha någon utbildad, avsluta din egen examen, etc.
  • Självklart kan dessa justeringar ta lite arbete. Du kanske vill prioritera de egenskaper du letar efter.
  • Tvinga inte din kärlek till varandra, låt det ta tid och ansträngning.
  • Aldrig någonsin bosätta sig med någon på grund av sympati, som du är ledsen för dem på grund av några brister. Detta fungerar inte.
  • Om du inte känner för att ha en pojkvän, var bara glad och var dig själv!
  • Varningar

    Aldrig ignorera din tarm. Om du känner något är fel med ditt förhållande, avsluta det genast. Gör så tidigt som utgångsstadiet i förhållandet så att du inte utvecklar en dålig.
  • Om din pojkvän eller flickvän är missbrukande - särskilt fysiskt - Ring nödtjänsten och tryck på avgifter.
  • Om din pojkvän eller flickvän inte slutade gymnasiet och / eller inte kan hålla ett jobb, är det en dålig satsning för ett lyckligt äktenskap.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande