Varför får jag alltid blinda finnar? 10 sätt att undvika under huden finnar

Blinda finnar är fläckar som utvecklas under din hud, så du kan inte popa dem. Det betyder att de kan vara extra smärtsamma och irriterande! Så vad kan du göra för att undvika blinda finnar i första hand? Vi är här för att hjälpa till med en annan av våra praktiska dandy lista artiklar fulla av tips för att förhindra de besvärliga blinda finnar, såväl som sätt att lugna din hud och bli av med pimplesna snabbare om de dyker upp.

Steg

Metod 1 av 10:
Följ en vanlig hudvårdsrutin.
  1. Bild med titeln Undvik blinda finnar Steg 1
1. Detta hjälper till att balansera dina huds oljor och lossa dina porer. Tvätta din hud två gånger om dagen, till exempel varje morgon när du står upp och varje natt före sängen, med en mild, doftfri rengöringsmedel och varmt vatten. Använd en mild exfoliating scrub ett par gånger i veckan. Fuktar din hud 2 gånger om dagen med en icke-clogging fuktgivande lotion.
  • Om du inte är säker på vilka produkter och rutiner som är bäst för din hud, kontakta en licensierad hudläkare. De kan ge rekommendationer om vilka tvål och andra produkter som ska användas / undvika.
Metod 2 av 10:
Behandla pimple-benägna områden med aktuella aknealvor.
  1. Bild med titeln Undvik blinda finnar Steg 2
1. Vissa salvor kan tränga in i huden för att hålla porerna oblocked. Applicera ett tunt lager av topisk bensoylperoxid, 15-20% azelainsyra eller salicylsyra över ett helt område av din hud där du tenderar att bli blinda finnar. Gör det regelbundet som en del av din hudvårdsrutin, till exempel varje natt efter att du tvättat ditt ansikte.
  • Observera att det här är rent förebyggande och fungerar bara om du gör det regelbundet. Detta är inte avsett för spotbehandling av blinda finnar som redan finns där.
  • Om din hud tenderar att vara torr, använd en krämig salva, eller välja en gelbaserad formel om du har fet hud.
  • Du kan köpa dessa behandlingar i en drogbutik eller online.
  • Några av dessa behandlingar kan torka ut din hud och orsaka mild irritation, men du kan motverka detta genom att fukta din hud regelbundet.
Metod 3 av 10:
Leda en balanserad livsstil.
  1. Bild med titeln Undvik blinda finnar Steg 3
1. Stress från ett obalanserat liv kan leda till akneutbrott. Ät hälsosam, motion, få gott om sömn, upprätthålla ett schema, ha några hobbyer och undvik överarbete. Det här är alla sätt att upprätthålla en balanserad livsstil och minska stressen för att förhindra stressrelaterade blinda pimple flare ups.
  • Undvik överdriven alkoholkonsumtion eller tobaksbruk, vilket kan förringa din övergripande hälsa och orsaka ångest.
Metod 4 av 10:
Fråga en läkare om hormonella behandlingar.
  1. Bild med titeln Undvik blinda finnar Steg 4
1. Blinda finnar uppstår ibland på grund av hormonella obalanser. För både ungdomar och flickor är akne vanligtvis sämre under puberteten. För kvinnor, blinda finnar ibland flare upp under menstruation. Om du misstänker att hormoner kan orsaka dina blinda finnar, se din allmänläkare eller en dermatolog och fråga om de kan ordinera dig något för att hjälpa.
  • Till exempel kan ta preventivmedel hjälpa kvinnor att minska akne. Eller en läkare kan förskriva vissa antibiotika för att hjälpa till.
Metod 5 av 10:
Håll fingrarna borta från dina blinda finnar.
  1. Bild med titeln Undvik blinda finnar Steg 5
1. De flesta blinda finnar går bort på egen hand om du lämnar dem. Välj inte, skrapa eller klämma på dina blinda finnar. Detta kan bara göra dem värre och ökar också risken för infektion och ärrbildning.
  • Det är fortfarande bra att försöka behandla blinda finnar med hjälp av mjuka metoder för att få dem att gå undan snabbare, det är bara viktigt att inte försöka pop dem eller skrapa av dem.
Metod 6 av 10:
Applicera en varm komprimering till nya blinda finnar.
  1. Bild med titeln Undvik blinda finnar Steg 6
1. Detta kan ta dem till ytan, så du kan popa huvudet. Tvätta det drabbade området med en mild tvål och varmt vatten. Blöt en ren trasa i varmt vatten, applicera sedan och komprimera det mot din hud där en blind pimple är i 10-15 minuter. Gör det upp till 4 gånger om dagen tills pimple utvecklar ett huvud.
  • Du kan också göra en varm komprimering Genom att värma upp torra bönor eller ris, inuti en socka eller en tygväska, i en mikrovågsugn i 30 sekunder.
Metod 7 av 10:
Sätt en Zit-patch på en envis blind pimple.
  1. Bild med titeln Undvik blinda finnar Steg 7
1. Kommersiella ZIT-patchar Kill Bacteria och Unclog Pores. Applicera en ny ZIT-patch till en blind pimple var 24: e timme tills den går bort. Dessa klistermärken skyddar också din hud från smuts och damm, vilket ytterligare kan täppa till dina porer och irritera dina blinda finnar.
  • Zit-patchar är tillgängliga över disken vid drogbutiker och apotek.
Metod 8 av 10:
Applicera is till smärtsamma blinda finnar.
  1. Bild med titeln Undvik blinda finnar Steg 8
1. Ice lugnar inflammation, vilket minskar svullnaden och rodnad av en pimple. Börja med att tvätta ansiktet med varmt vatten och en mild hudrengöring, torka sedan det torka med en ren handduk. Fyll en plastpåse med is eller linda några isbitar i en pappershandduk. Håll isen mot en blind pimple i 5-10 minuter. Ta bort isen och låt huden vila i 10 minuter och upprepa processen 2 gånger.
  • Undvik att sätta en iskub eller ett kemiskt ispaket direkt på din hud. Detta kan beröva dina hudvävnader av syre och orsaka hudskador.
Metod 9 av 10:
Prova te träd eterisk olja.
  1. Bild med titeln Undvik blinda finnar Steg 9
1. Tea Tree Oil har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Tvätta först ditt ansikte med en mild rengöringsmedel och varmt vatten och klappa det torka försiktigt med en ren handduk. Applicera 1-2 droppar eteriska teolja till dina blinda finnar två gånger om dagen tills de går bort.
  • Du kan också försöka använda ansiktsvaskar eller fuktighetsgivare som innehåller tea trädolja för att rengöra din hud och försöka förhindra att blinda finnar kommer tillbaka.
Metod 10 av 10:
Få en kortisoninjektion för en brådskande fix.
  1. Bild med titeln Undvik blinda finnar Steg 10
1. Detta kan göra blinda finnar gå bort om några timmar. Besök en hudläkare och få dem att injicera en blind pimple du har inte tid att behandla dig med kortison. Detta medför att fläcken snabbt krymper och läker.
  • Om det inte är täckt av din sjukförsäkring, kom ihåg att det här kan kosta upp till $ 100, så använd det som en sista utväg för att förvisa en blind pimple när du behöver det gått ASAP.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande