Hur man blir en civilrättsadvokat

Civilrättiga advokater fokuserar på att motverka diskriminering av individer eller grupper. Om du vill vara en civilrättsadvokat, bör du vara passionerad om medborgerliga rättigheter och verkligen vill ägna ditt liv för att försvara människor mot diskriminering och åsidosättande av civilrättigheter. Processen för att bli en civilrättsadvokat liknar att bli någon annan typ av advokat, men det finns saker du kan göra för att ställa upp dig för framgång i fältet. Vi har sammanställt svar på vanliga frågor du kan ha om att bli civilrättsadvokat.

Steg

Fråga 1 av 7:
Vad gör en civilrättsadvokat?
1. Lagligt skyddar människor mot diskriminering och trakasserier. Specifikt mot diskriminering och trakasserier på grund av fysiska eller psykiska funktionshinder, kön, könsidentitet, sexuell läggning, ras, religion, nationellt ursprung, ålder eller status som medlem av de väpnade styrkorna. Dessutom kämpar de för att skydda medborgerliga friheter som rätten till integritet och friheterna för tal och uttryck, tanke och samvete, religion, pressen och rörelsen.
  • Civilrättsadvokater är ofta passionerade för en viss grupp eller orsak och specialiserad på detta område med medborgerliga rättigheter.
  • Till exempel kan du välja att fokusera på afroamerikanska medborgerliga rättigheter eller könsidentitetsfrågor.
Fråga 2 av 7:
Hur många års högskola krävs?
  1. Bildtiteln Bli en immateriell ägare Steg 8
1. Typiskt tar det 7 års universitet att bli en civilrättsadvokat. Det tar vanligtvis 4 år att tjäna en kandidatexamen. När du har slutfört ett 4-årigt grundutbildningsprogram måste du gå till lagskolan i 3 år.
  • Du kanske kan slutföra ditt grundutbildning på mindre än 4 år om du tar mer än det önskade antalet krediter varje termin.
  • Lagets skolprogram tillåter dig inte att ställa in din egen takt, men du kanske kan hitta ett accelererat program som tar mindre än 3 år.
Fråga 3 av 7:
Vilken grad behöver du vara en civilrättsadvokat?
1. En kandidatexamen från någon disciplin. Lagskolor accepterar sökande med grundutbildning på något område. Men vissa ämnen som statsvetenskap, historia, straffrätt och filosofi kan göra dig mer förberedd för lagskolan.
  • Välj kurser i statsvetenskap och historia som täcker medborgerliga frågor som hjälper dig att förbereda dig för din framtid som civilrättsliga advokat.
  • Kurser som lär dig problemlösning, kritiskt tänkande, skrivning / redigering, muntlig kommunikation, forskning och organisation / ledning kan också bidra till att förbereda dig för en karriär.
  • 2. En juris doktorsrättsexamen. Det här är den grad du tjänar efter att ha avslutat ett lagskolprogram. När du har tjänat din J.D. Lagstiftning, du kan ta baren examen, som du måste skicka för att bli en praktiserande advokat.
  • Medan i lagskolan, ta kurser i konstitutionell rätt, medborgerliga rättigheter, sysselsättningsdiskriminering, ras och lag, mänskliga rättigheter, utbildningsrätt, familjerätt och invaliditetslagstiftning för att förbereda dig för en karriär som civilrättsadvokat.
  • Att gå med i juridiska kliniker, som deltar i modmatta, och ansöker om praktikplatser med advokatbyråer eller civilrättsliga organisationer medan du är i lagskolan är bra sätt att få praktisk erfarenhet innan du examinerar.
  • Fråga 4 av 7:
    Var kan jag studera medborgerliga rättigheter?
    1. Bild med titeln Bli en immateriell äganderättssteg 4
    1. Många lagskolor erbjuder kurser i olika aspekter av civilrättsrätten. Leta efter lagskolor som erbjuder många kurser om att motverka diskriminering mot människor på grundval av deras ras, färg, kön, sexuell läggning, religion, etnicitet, nationellt ursprung, funktionshinder, ålder eller graviditet. Välj en lagskola som är meningsfull för dig när det gäller kostnad och plats.
    • När du har en uppfattning om några lagskolor kan du vilja delta, titta på dem ytterligare för att avgöra om de erbjuder juridiska kliniker inom områdena medborgerliga rättigheter. Att delta i en lagskola där du kan få praktisk erfarenhet i fältet kan du hjälpa dig att lyckas ännu mer vid examen.
    • Vissa lagskolor med kända medborgerliga rättegångsprogram omfattar New York University College of Law, Yale University Law School, Columbia Law School, University of Virginia Law School och University of Michigan Law School, för att nämna några.
    Fråga 5 av 7:
    Lagarnas advokater går till domstol?
    1. Bild med titeln vara en framgångsrik advokat Steg 14
    1. Ja, arbetsbeskrivningen inkluderar att presentera ärenden till domare och juryer. Men civilrättsliga advokater gör mycket mer än bara gå till domstol. Du är ansvarsområden med att dechiffrera lagar och avgöranden för personer eller företag, förhandla bosättningar, formulera juridiska bilder och undersöka juridiska uppgifter.
    • Tänk på att som en civilrättsadvokat kan du ha med hjälp av hantering av högprofilerade rättsfall. Du borde vara redo för möjligheten att vara i allmänhetens öga i ett sådant fall.
    Fråga 6 av 7:
    Gör civilrättsliga advokater mycket pengar?
    1. Civilrättsadvokater gör vanligtvis mellan 69 000 dollar och $ 145,000 per år. Detta varierar beroende på om ditt arbete inom den privata sektorn eller i ideella sektorn, med ideella civila rättigheter advokater som tjänar mindre. Naturligtvis gör inträdesnivå civilrättsliga advokater mindre än mer erfarna advokater.
    • Det finns många andra lagområden där du kan göra en liknande summa pengar, så du borde komma in i civilrättsliga advokater eftersom du bryr dig om problemen, inte bara för pengarna.
    Fråga 7 av 7:
    Var arbetar medborgerliga advokater?
    1. Icke-vinstdrivande organisationer. När du har avslutat lagskolan och passera barprovet är ett alternativ att söka efter öppningar på lokala, nationella eller internationella civila rättigheter nonprofits. Kontrollera webbplatser för olika organisationer för jobböppningar för civila rättigheter advokater eller nå ut till olika nonprofits och låt dem veta att du är intresserad av att arbeta för dem.
    • Några Top ideella civila rättigheter organisationer i U.S. Inkludera den amerikanska föreningen med funktionshinder (AAPD), American Civil FrieDies Union (ACLU), Anti-Defamation League (ADL), National Association for Advancement of Colored People (Naacp), den nationella gay och lesbiska arbetsgruppen (NGLTF), den nationella organisationen för kvinnor (nu) och thesouthern fattigdomscenter (SPLC).
    • Amnesty International är en av de mest kända internationella medborgerliga rättigheterna.
  • 2. Myndigheter. Det finns olika myndigheter som är dedikerade till medborgerliga rättigheter. Om du tror att du kanske gillar att arbeta för regeringen, forskningsjobböppningar på sina webbplatser och ansöka om du ser några för civilrättsadvokatpositioner.
  • Till exempel, i U.S. regeringen Det finns federala kontor av medborgerliga rättigheter i många avdelningar, inklusive utbildning, jordbruk, rättvisa, handel och hemlandsäkerhet, för att nämna några.
  • Du kan hitta en fullständig lista över dig.S. Federal Byrån Civil Rights Kontor här: https: // rättvisa.GOV / CRT / FCS / Agency-OCR-kontor
  • 3. Offentliga intresseföretag med civilrättsliga metoder. Om du är intresserad av att arbeta för ett advokatbyrå inom den privata sektorn, leta efter företag som specialiserar sig i allmänhetens intressen, inklusive medborgerliga rättigheter. Det primära uppdraget för dessa företag är att hjälpa underrepresenterade människor och orsaker, snarare än bara att tjäna pengar.
  • Även om dessa typer av företag fortfarande är vinstdrivande advokatbyråer, är det sätt de sätt de väljer kunderna mer selektiva och de erbjuder ofta flexibla betalningsalternativ och vidta pro-bono-fall.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande