Hur man hanterar att ha en synskadad hund

Att ha en synskadad hund, eller en som börjar bli blind, kan vara svårt för dig och ditt husdjur. Du båda måste ta itu med det faktum att din hund inte kan se bra, om alls, längre. Det kommer att kräva några förändringar i ditt beteende och livsstil, men alla dessa är genomförbara. Förbereder dig själv såväl som din hund för vad det kommer kommer att göra justeringen mjukare, och låta dig hålla ditt stora förhållande. Kom ihåg att även om han inte kan se, kan din furry vän fortfarande vara ett bra tillägg till ditt hushåll.

Steg

Del 1 av 3:
Ändra ditt beteende
  1. Bild med titeln Deal med att ha en synskadad hund Steg 1
1. Tala normalt till din hund. Bara för att din hunds vision är försämrad betyder inte att hans andra sinnen inte fungerar. Din hund kommer att hitta din röst lugnande och bekant, vilket kan hjälpa till med stressen att inte kunna se också.
  • Detta är ett utmärkt tillfälle att prata med ditt husdjur ännu mer. Låt honom veta när du kommer nära och innan du rör honom. Detta kommer att minska chanserna för att du överraskar honom, vilket kan vara mer sannolikt och mer stressigt när han är synskadade.
  • Bild med titeln Deal med att ha en synskadad hund Steg 2
    2. Fortsätt vara positiv. Att ha en synskadad hund kan vara hård på båda av er, speciellt om det här är en förändring för ditt husdjur. Gör ditt bästa för att förbli positivt och hålla sin rutin på samma sätt. Att utveckla blindhet kan göra din hund deprimerad och återkallad, så håll ett snyggt ljud till din röst när du spelar för att hålla sin (och din) andar upp.
  • Bild med titeln Deal med att ha en synskadad hund Steg 3
    3. Berätta för andra människor. Detta är ett bra steg att ta när du går ut med din hund. Det blir ganska svårt för andra att berätta att din hund är blind, så du vill se till att de vet när de närmar sig. Låt dem veta att det är okej att älska din hund, om du vill låta dem, men de borde berätta för hunden de är nära, och låt honom sniffa sina händer först.
  • Ett sätt som du kan hjälpa är att ge din hund en bandana eller andra kläder som tydligt säger "Jag är blind" eller något liknande. Detta kan vara särskilt användbart om du går i ett område med massor av människor, och vill inte stoppa dem alla.
  • Bild med titeln Deal med att ha en visuellt nedsatt hund Steg 4
    4. Få hjälp från experter. Om du tror, ​​eller vet att din hunds syn försvagas, prata med din veterinär om vård och andra förändringar du borde göra i ditt liv. Du bör också överväga att prata med tränare som har erfarenhet av blinda hundar att tänka på nya sätt att interagera med ditt husdjur. Medan du har en synskadad hund kan vara utmanande, är det inte ovanligt, och det finns många yrkesverksamma som kan hjälpa dig och ditt husdjur justeras.
  • Vets i synnerhet kan vara till hjälp eftersom de mer exakt beskriver omständigheterna i din hunds blindhet. Beroende på anledningen, och om det fångas tidigt och behandlat aggressivt, kan synförlust eller blindhet reverseras med sjukvård.
  • Bild med titeln Deal med att ha en synskadad hund Steg 5
    5. Hitta supportgrupper. Att äga en synskadad hund kan vara hård på dig ibland, och det är bra att veta att du inte är ensam. Prata med din veterinär, tränare och andra hundägare att hitta andra människor i din situation. Du kan dela tips om hur du bäst tar hand om dina vänner, och har en cirkel av människor att ge känslomässigt stöd när du behöver det.
  • Bild med titeln Deal med att ha en synskadad hund Steg 6
    6. Håll patienten. Justeringsperioden för en hund som förlorar sin syn kan vara hård, och det är lätt för dig att bli frustrerad att titta på honom kamp. Du måste komma ihåg att det här är en process, och han kommer dit.
  • Så mycket som du försöker hjälpa, kommer det att finnas några saker som din hund behöver lära sig själv. För dig betyder det att låta försöka göra nya saker, som att hitta sin väg runt huset. Du kan frestas att hämta honom och bära honom där han vill gå, men det är viktigt att han kan räkna ut det på egen hand.
  • Del 2 av 3:
    Justera med din hund
    1. Bild med titeln Deal med en visuellt nedsatt hund Steg 7
    1. Bekämpa några tecken på aggression. Vissa hundar behandlar kommande blindhet som om det var en fiende, något de kan kämpa mot. Detta kommer att göra din hund mer aggressiv, vilket kan leda till att han slänger ut på dig eller andra i ditt hus. Du vill hitta sätt att minimera situationer som leder till aggression. Detta är en noggrann balans mellan att vara för snäll, vilket bara uppmuntrar beteendet, eller är för akter, vilket kommer att hjälpa till att eskalera situationen.
  • Bild med titeln Deal med att ha en synskadad hund Steg 8
    2. Hjälp din hund om du ser tecken på depression. När hundar hellre skulle komma ner från en aggressor, kommer de förmodligen att reagera på att förlora sin syn genom att återvända. Dessa hundar kommer att röra sig långsamt, sänka huvudet, öronen och svansarna, äta och göra mindre och sova längre. Det bästa du kan göra är inte förstärka dessa känslor genom att vara positiv och ansluten till din hund, rör och petting honom när det är möjligt. Om du känner att du kan vara ledsen eller gråta, ge din hund en leksak och skilja dig från honom tills du mår bättre.
  • Bild med titeln Deal med att ha en synskadad hund Steg 9
    3. Arbeta för att undvika beroende. Vissa hundar kommer att använda dig som en krycka, som följer dig och gör att du gör allt med dem. Det kan vara väldigt frestande att hjälpa ditt husdjur, men du måste motstå denna impuls. Se till att din hund kan lära sig att göra nya saker utan dig. Det kan ta lite tid, men när din hund lär sig att klara, kommer han att få mer förtroende för sin förmåga.
  • Bild med titeln Deal med att ha en synskadad hund steg 10
    4. Lär dig några nya kommandon. Din hund kommer att behöva lite hjälp som navigerar i världen med mer begränsad syn, så det här är ett tillfälle att lära din hund nya kommandon. Du vill fokusera på kommandon som hjälper din hund att justera, så lära saker som "Stop" eller "Step" för att varna din hund när han kommer nära ett hinder.
  • Ett annat bra kommando är att få din hund att svara på ett ljud som dina fingrar snappar. Detta är ett enkelt, repeterbart ljud som din hund kan associera med dig. Detta kan vara mycket effektivt om du är någonstans högt eller med andra människor, som du vill ha något mer distinkt för att få din hunds uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Deal med att ha en synskadad hund Steg 11
    5. Spela några nya spel. Detta kommer att låta din hund få lite träning medan han inte har utövat sin begränsade vision. Leta efter spel som tvingar honom att förlita sig på sina andra sinnen, särskilt hörsel och lukt. Spela fånga på en uppfart eller hård yta, se till att din pinne eller boll studsar på den hårda ytan för att låta din hund höra var det är.
  • Du kan också försöka spela doftspel genom att dölja godis och leksaker i din gård och låta din hund sniffra runt för att hitta dem.
  • Bild med titeln Deal med att ha en synskadad hund steg 12
    6. Använd en sele och kort koppel. När du tar din hund ut på en promenad, se till att du använder en sele snarare än en krage och använd en kortare koppel. Sele kommer att känna sig säkrare för ditt husdjur, medan de kortare koppel ger dig större kontroll och kan förhindra tripping.
  • Bild med titeln Deal med en visuellt nedsatt hund Steg 13
    7. Titta noga igenom andra hundar. Hundar kommunicerar mycket med kroppsspråk, särskilt hur de närmar sig varandra. Eftersom din hund inte kan se mycket bra, kommer han inte att reagera så mycket när han möter en ny hund. Den nya hunden kan tolka bristen på reaktion som en aggressiv hållning, vilket skapar potentiella problem. Se till att nya hundar närmar sig din långsamt, vilket ger dem tid att räkna ut varandra.
  • Trots denna svårighet med att träffa nya hundar är det viktigt för din hunds mentala hälsa att spendera tid runt andra hundar om möjligt. Hundar är sociala djur, och njuter i allmänhet med varandra.
  • Del 3 av 3:
    Arrangera ditt hem
    1. Bild med titeln Deal med att ha en synskadad hund Steg 14
    1. Skapa ett basläger. Sätt din hunds mat, vatten, kista och andra bekanta föremål i samma område. Detta kommer att ge din hund en välbekant och bekväm plats att gå till om han börjar känna sig förlorad eller desorienterad. Plus, han kommer alltid att veta var hans mat och vatten är, vilket kan vara till stor hjälp.
    • För vattenskålen kan du överväga att använda en dricksfontän som ger vatten till maträtten. Bubblande ljudet hjälper din hund att hitta skålen när han behöver vattnet, och kan hjälpa till att leda honom till sitt basläger.
  • Bild med titeln Deal med att ha en synskadad hund steg 15
    2. Undvik att göra stora förändringar. Om din hund inte kan se, kommer det att vara en stor hjälp för honom att du håller stora möbler ordnade på samma sätt. Om din hunds syn börjar blekna, kan han försöka gå runt huset för att få en bra känsla av var stora hinder är. Att hålla en vanlig layout kommer att hjälpa din hunds förtroende för sin omgivning, vilket gör det lättare att hantera visuella nedskrivningar.
  • Det betyder inte att du inte kan omorganisera möbler. Om du antar att din hund är i ett positivt humör, och du är villig att hjälpa honom att navigera runt den nya layouten, du kan leda till honom genom det i några dagar. Undvik bara att göra det för ofta, för båda dina saks.
  • Om du omarrangerar saker, ta lite tid att krypa på golvet på din hunds ögonivå. Detta hjälper dig att se potentiella problemområden, och låta dig täcka upp framtida fara fläckar som skarpa hörn.
  • Bild med titeln Deal med att ha en visuellt försämrad hundsteg 16
    3. Sätta dofter och låter på saker. När din hund har begränsad vision, vill du hitta några sätt att göra vissa saker och områden som är igenkännliga för honom. Med hjälp av lukt och hörsel kan du skapa signaler som låter din hund veta att något, eller någon, är nära.
  • Det enklaste att göra är att lägga till klockor till dig själv och dina familjemedlemmar. Jingling Sound hjälper till att låta din hund veta att du är i närheten. Överväga att lägga till klockor till andra hundar, eftersom de är mer benägna att närma sig sin housemate utan att prata först.
  • Med dofter och lukt är ett annat sätt att hjälpa din hund att förstå var han är. Placera smakade extrakt, doftoljor, colognes och andra luktar i viktiga områden som trappor eller dörröppningar så att din hund kan känna igen de områden när han blir nära dem.
  • Om du är ute av huset, överväga att lämna på en TV eller radio för lite extra omgivande ljud. Det extra ljudet kommer att vara bekant för din hund och hjälpa till att lugna sin ångest från att inte veta var du är. Plus, att veta att TV: n är att hjälpa honom att vara orienterad i huset.
  • Utanför ditt hem är en vindklocka ett trevligt, diskret tillägg som kan hjälpa din hund alltid "höra" där huset är när han vill gå tillbaka.
  • Bild med titeln Deal med att ha en synskadad hund Steg 17
    4. Ändra texturen på ditt golv. Inte i hela ditt hus, men i områden där din hund kommer att vara. Lägg ner mattor eller plastmattor på specifika platser, säg din hunds basläger eller nära toppen av trappan. Detta kommer att hjälpa din hund att känna igen var han är runt huset, och låt honom veta att han är på ett säkert ställe, eller nära något farligt. När du placerar dessa nya texturer ner kan det vara till hjälp att ta din hund till dem och gå över övergångsområdena så att han blir bekväm med vad det nya golvet betyder.
  • Var noga med att göra dessa texturer varierade beroende på vad du vill att din hund ska veta. Det hjälper inte din hund om "Trappans topp" känns detsamma som "mitt säkra utrymme."
  • Utanför kan det vara till hjälp att sätta ett "varningsspår" av mulch eller bark chips runt träd, byggnader eller andra stora föremål. Detta kommer att låta din hund veta att han kommer nära något, och antingen sakta ner eller ändra riktning.
  • Bild med titeln Deal med att ha en synskadad hund Steg 18
    5. Lägg till fäktning. Om det finns delar av ditt hem som du inte kan göra säkrare för din hund, säg ett rum med massor av tunga möbler eller en pool, överväga att stänga av det. En babyport kan arbeta inuti huset, men för något utomhus som en pool kan du behöva installera ett staket. Detta kommer att hjälpa till att hålla din hund att vandra i områden där han kan bli skadad och ger honom ett annat landmärke att leta efter.
  • Tips

    Att ha andra hundar kan faktiskt vara till hjälp, speciellt om de känner varandra. Vissa hundar med god vision hjälper blinda eller synskadade hundar runt huset.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande