Hur man klarar av att vara blind

Att vara blind eller visuellt försämrad är verkligen svårt för många människor. Men på många sätt kan en blind person fortfarande lyckas vara som någon annan person som ses. Genom att komma överens med att vara blind, anpassar din livsstil, och tar aktiva steg för att förbli positiva, kan du fortfarande leva ett lyckligt, självständigt liv utan din synhåll.

Steg

Metod 1 av 3:
Kommer till villkor med att vara blind
  1. Bild med titeln Kope med att vara blind Steg 7
1. Läs mer om ditt ögonläge så att du bättre kan förstå det. Fråga din läkare om ditt ögonförhållande, speciellt om du fortfarande är förvirrad och behöver en bättre förklaring om det. Förstå din visuella försämring så mycket som möjligt kommer att hjälpa dig att klara ditt tillstånd betydligt.
  • Förstå att det är normalt att ställa frågor om ditt ögonförhållande och det kommer inte att betraktas som "dumt" eller "konstigt."
  • Annat än din läkare kan du också söka information från terapeuter, ögonvård och visionspecialister och nationella organisationer som tjänar personer med synskador.
  • Om du känner till några personer som också har en visuell försämring, kan du också fråga dem om vad som har denna försämring är.
  • Bild med titeln Grieve och flytta på steg 15
    2. Låt dig lura över förlusten av din vision. Att gå blind eller uppleva synförlust kan vara djupt upprörande, så det är normalt att känna sig emotionellt påverkad av det. Att ge dig tid att uppleva dessa känslor är avgörande för att kunna acceptera och hantera din nya situation.
  • Det finns ingen viss tid att det tar en person att lura förlusten av sin vision. Det är viktigt att förstå att det inte finns någon rätt eller felaktig tid för dig att känna sig upprörd om din synskada.
  • Prata med familj eller vänner under den sorgande processen. Det blir mycket lättare för dig att gå igenom om du inte är ensam. Pratar med andra om hur du känner kan vara mycket tröstande och lindring.
  • Bild med titeln Kope med att vara blind Steg 3
    3. Påminn dig om att du fortfarande kan vara oberoende utan din vision. Medan det kan finnas tider där du vill ha en hjälpande hand, kommer du fortfarande att kunna göra många saker på egen hand. Om du är orolig för att förlora ditt självständighet, göra lite forskning om de olika verktygen och enheterna som är tillgängliga för synskadade.
  • Till exempel finns det många enheter som hjälper blinda och synskadade människor gör dagliga livsuppgifter som matlagning, som går runt ditt hem, gör grundläggande hygien och reser.
  • Det finns också många appar på smartphones och datorer du kan använda som är gjorda för blinda och synskadade.
  • Bild med titeln Kope med att vara blind Steg 2
    4. Känna igen att du fortfarande kan leva ett lyckligt liv. Du kan fortfarande ha många av samma passioner och hobbyer som du normalt skulle om du inte var blind. Du kan behöva göra några justeringar för att anpassa sig till din synförlust, men även så kan du fortfarande vara som någon annan synd person och gör de saker du älskar att göra.
  • Till exempel, även med din försämring kan du fortfarande göra saker som att delta i familjeaktiviteter, resa runt om i världen och göra frivilligt arbete runt ditt samhälle.
  • Bild med titeln klara sig med att vara blind steg 6
    5. Acceptera dig själv och ditt tillstånd för att göra det lättare att klara av. Först kan du känna att du har förlorat din känsla av identitet eller vem du är. Det är dock viktigt att inse att förlora din vision betyder inte nödvändigtvis att du inte kan vara samma typ av person du föreställde dig själv att vara.
  • Till exempel, att vara blind gör dig inte mindre av en medlem av din familj eller gemenskap, och det måste du inte offra dina karriärmål. Du kan fortfarande åstadkomma nästan alla samma uppgifter som en synlig person skulle kunna.
  • Dricks: Vet att du inte är ensam - miljontals människor i olika åldrar, raser, och könen är synskadade. Förstå att du inte är den enda i världen som är blind kan göra det enkelt att klara av din visuella förlust.

    Metod 2 av 3:
    Stanna positivt och förlovat
    1. Bild med titeln Kope med att vara blind Steg 8
    1. Hitta justeringsklasser och terapeutisk rådgivning för ditt tillstånd. Visionsförlust kan vara en stor livshändelse och kan få dig att känna dig deprimerad, orolig, ensam, hjälplös, nervös, panik och till och med arg. Att hitta och delta i justeringsklasser och terapeutisk rådgivning som fokuserar på justering kan hjälpa dig att hantera din känslomässiga hälsa och också få de resurser som behövs.
    • Din läkare kommer förmodligen att kunna hänvisa dig till en lokal rådgivare eller till en organisation för synskadade som kan hjälpa dig att hitta dessa resurser.
    • Professionella organisationer, universitets-anslutna sjukhus och nationella organisationer för blinda och synskadade är bra källor för att hjälpa dig att få det stöd du behöver.
  • Bild med titeln klara sig med att vara blind steg 11
    2. Göra vänner med människor som också är blinda eller synskadade. Introducerar dig själv till andra som är blinda och synskadade kommer att få dig att känna sig välkommen och viktig och kan vara mycket tröstande. En vän med visuell försämring kan validera dina känslor och förstå de utmaningar du måste möta.
  • Ta åtgärder för att vara engagerade i ditt lokala blinda samhälle. Till exempel, registrera dig för klasser och fritidsaktiviteter med din lokala förening för att blinda ska interagera med och möta andra vision-försämrade personer.
  • Vänner som har ett visuellt försämring kan också ge gott om emotionellt stöd, förslag, tips och resurser för dig själv.
  • Att möta andra blinda eller synskadade människor kan också hjälpa dig att känna igen att du inte är ensam och att du kan ha ett roligt, trevligt liv.
  • Bild med titeln klara sig med att vara blind steg 13
    3. Fira de saker du fortfarande kan göra för att vara positiv. Fokusera inte på vad du inte kan göra, men koncentrera dig istället på vad du fortfarande kan göra med din synförlust. Det kan ibland vara svårt att upprätthålla en positiv inställning om ditt tillstånd, men det kan hjälpa dig att göra livet bättre och lättare för dig.
  • Till exempel, notera det faktum att du fortfarande kan ta hand om dig själv dagligen, spendera tid med de människor du älskar, och gör de saker du tycker om att göra.
  • Det är viktigt att komma ihåg det, även om du kommer att ha många utmaningar, har du också många prestationer, precis som någon annan synd person gör.
  • Metod 3 av 3:
    Anpassning av din livsstil
    1. Bild med titeln Kope med att vara blind Steg 9
    1. Titta på enheter och visuella hjälpmedel du kan använda för att göra ditt liv enklare. Det finns många verktyg för blinda och visuellt försämrade du kan använda för att hjälpa till med ditt tillstånd. Prata med din läkare eller medlemmar av ditt lokala visuellt försämrade samhälle för att utforska dessa visuella hjälpmedel och se om du kan integrera dem i ditt dagliga liv.
    • Några användbara verktyg för synskadade inkluderar teleskopglas, linser som kan filtrera ljus, förstoringsglas, handförstorare och läsa prismor.
    • Du kan också installera viss programvara på din telefon eller dator för att göra texter lättare att se eller att ha röster säger vissa rörelser eller handlingar högt.
  • Bild med titeln Förbered ditt hem för höst steg 9
    2. Installera ny utrustning i ditt hem för att göra det lättare att komma runt. Det är viktigt att inte bara göra det lättare för dig att bo i ditt hem, men för att också göra det säkrare för dig. Ändringar kan innehålla att du lägger till ny utrustning i ditt hem eller helt enkelt ändrar färgschemat för att göra det lättare att identifiera objekt.
  • Utrustning Du kan lägga till eller installera i ditt hem innehåller större knappar för telefoner, ljusare belysning, skärmdisplayprogramvara på din dator eller ett slitstarkt larm som du kan använda i medicinska nödsituationer.
  • Bild med titeln Skapa ett forskningsämne Steg 2
    3
    Lär dig Braille för att behålla din förmåga att läsa. Braille är en form av skrivning som är speciellt utformad för att användas av blinda och visuellt försämrade personer. Det visas i mönster av prickar som känns med fingrarna. Prata med din läkare eller kontakta din kommunala hälsovårdsbyrå för att hitta klasser eller resurser för dig att lära dig Braille.
  • Observera att Braille inte bara är användbar för litterära sysslor. Det används också i sådana dagliga föremål som dörrskyltar, hissknappar och klädmärke.
  • Bild med titeln klara sig med att vara blind steg 4
    4
    Hitta ett jobb eller skolan som är lämplig för ditt tillstånd. Att ha en visuell försämring betyder inte att du inte kan arbeta ett jobb eller stanna i skolan. Om du redan har ett jobb eller redan deltar i skolan, tala med din chef eller till administration personal på din skola för att ta reda på vilka justeringar de kan göra för att tillgodose dina behov.
  • Om du till exempel är en högskolestudent kan ditt universitet arbeta med dig och dina professorer för att du ska ha de resurser du behöver för att lära dig materialet, till exempel tillgängliga PowerPoint-presentationer istället för traditionella föreläsningar.
  • Exempel på jobb som blinden lätt kan utföra omfattar undervisning, kundservice, socialt arbete och motiverande talande.
  • Besök karriärwebbplatser för blinda och visuellt försämrade för att hitta sätt att göra det lättare att arbeta med ett visuellt försämring.
  • Dricks: Om du bor i Förenta staterna, är dina rättigheter som en arbetare eller som student med synskadade av amerikanerna med funktionshinder (ADA).

  • Bild med titeln Få en servicehund för ditt blinda eller visuellt försämrade barnsteg 11
    5. Hyr en synd guide eller guide hund som hjälper dig att komma runt. Detta är den mest effektiva metoden för blinda människor att navigera på okända platser, särskilt i stora folkmassor. Om du inte längre kan köra dig själv, titta på att anställa en personlig förare som kan ta dig var du behöver gå.
  • Om du inte har råd med en professionell guide, försök att fråga en vän eller en kollega att köra dig när du behöver gå någonstans (e.g., till mataffären eller att arbeta).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande