Hur man rengör ditt hus om du är blind eller synskadad

Rengöring av ditt hus är en chore som få människor tycker om. Det kan dock vara ännu mer utmanande om du är blind eller synskadad. För att rengöra mer effektivt i dessa situationer, skapa ett torkningsmönster och ta hand om eventuella spill. Använd förbehandlade rengöringsdukar och var försiktig när du lagrar dina rengöringsmaterial. Se också till att städa upp också genom att flytta missnöjda möbler.

Steg

Metod 1 av 3:
Efter en rengöringsrutin
  1. Bild med titeln Acceptera en workaholic man Steg 9
1. Torka ner alla matytor omedelbart. Så snart du är färdig med matlagning, ta ut städservetter och gå över hela området. Torka ner spisen, vilket förhindrar fett från ackumulering. Gå över bänkskivorna såväl som alla andra förberedelsesområden. Om du använde mikrovågsugnen eller andra apparater, glöm inte att torka dem också.
  • Bild med titeln Clean Kitchen Appliances Steg 18
    2. Följ ett torkningsmönster. Utveckla ett mönster som du följer för varje yta på ditt hem. För dina bänkskivor, gör horisontella torkningsrörelser som börjar med övre vänster och rör sig i rätt riktning. Du kan följa ett liknande mönster när du torkar ner ett badkar eller en handfat.
  • Beroende på ytan kan du justera ditt mönster genom att använda små, cirkulära gnidningsrörelser istället för horisontella swipes, till exempel.
  • Det är också en bra idé att använda en tunn trasa för rengöring, så att du kan känna ytaens kanter och hålla fast vid mönstret.
  • Bild med titled Clean Carpets Steg 4
    3. Dela stora ytor i sektioner. Det är svårt att följa ett rengöringsmönster i stora områden, till exempel när du mår golvet eller dammsugning. Dela dessa utrymmen upp i mindre enheter, dividerat med landmärken, till exempel ändringar i kakel eller möbler. Avsluta rengöring varje sektion helt innan du går vidare till nästa.
  • Till exempel, om du soper, samla damm och skräp från en sektion innan du går in i nästa.
  • Bild med titeln Paint A Garage Door Steg 10
    4. Använd rengöringsdukar. Dessa torkdukar finns i förpackade behållare som du kan placera i hela ditt hem i utvalda rengöringsområden. De är också lätta att använda och behöver inte applicera spray till en separat trasa. Detta säkerställer också att du använder rätt mängd renare för varje enskilt utrymme.
  • Om du använder en mängd olika typer av rengöringsdukar, var noga med att märka dem på sidan med Braille eller ett annat märkningssystem.
  • Bild med titled Clean Kitchen Appliances Steg 6
    5. Försök "överrengörande."Du kan också skapa dina mönster, så att de överlappar varandra. Du kommer att sluta gå över vissa områden två gånger, hålla din hemrengörare på lång sikt. Tänk på att du inte kommer att ångra överrengöring, men du kan ångra att du saknar vissa områden.
  • Bild med titeln Var snygg, ren och organiserad (tonåringar) Steg 7
    6. Förvara alla städare i ett angivet område. Detta är särskilt viktigt om du använder rengöringsmedel i flaskor, i motsats till torkdukar. Använd ett system med märkning för flaskorna och lagra dem i ett mellanslag från dina matberedningsområden. Du vill också hålla dessa städare bortsett från alla värmeelement, till exempel din ugn.
  • Bild med titeln Rengör kontaktlinser Steg 4
    7. Rengör dina händer efteråt. Efter varje rengöringssession, ta några minuter för att tvätta händerna noggrant med varmt vatten och tvål. Detta hjälper dig att ta bort eventuellt rengöringsmedel från dina händer. Se till att alla som hjälper dig att rengöra sina händer också.
  • Metod 2 av 3:
    Vara proaktiv vid rengöring
    1. Bildtiteln blir yngre mentalt steg 14
    1. Kör fingrarna över ytorna. Din känsla av beröring hjälper dig verkligen att navigera på hushållsengöringen. När du har torkat ner ett område, ta fingrarna och gå lätt över samma utrymme, känner för några tecken på smuts eller skräp. För att öva ditt rengöringsmönster kan du också strö lite salt på ett mellanslag, torka ner det och sedan köra din hand längs den för att se om du känner något kvarvarande salt.
    • Du kan också köra händerna längs ytorna för att flytta föremål ur vägen under rengöring. Detta kommer ofta att hindra dig från att knacka något över med din torkningsrörelse.
  • Bild med titeln Organisera ditt köksbänk steg 12
    2. Se upp för splatter punkter. Utveckla en rengöringsplan för splatter-benägna områden, till exempel området bakom papperskorgen och bakstycket som omger din spis. Dessa utrymmen är små nog att de kanske inte kräver ett rengöringsmönster, men du bör inkludera en snabb torka ner som en del av din rengöringsrutin.
  • Hur du är ren kan också bero på vad exakt du lagar mat. Om du till exempel gör Spaghetti, kan du behöva spendera lite mer tid att städa splitteren runt kaminområdet.
  • Bild med titeln Allergy Beach A Barn
    3. Spray Cleaner direkt på en trasa. Om du väljer att använda en trasa och sprayflaska istället för torkdukar, planera sedan att dämpa tyget istället för att applicera städaren direkt på ytorna. Detta gör att du kan styra hur mycket renare du faktiskt använder. Det säkerställer också att du inte lämnar någon renare bakom när du är klar med ett område.
  • Bild med titeln Paint Bathroom Cairets Steg 4
    4. Byt ut eller slitna eller slitna tejp. Gå runt med dina nakna fötter och känns långsamt längs kanterna av några tejpade mattor eller sladdar. Försök att avgöra om bandet har blivit lös. Sedan, få nytt tejp och använd det till några problemområden. Detta hjälper dig att undvika att trippla.
  • Bild med titeln vänja sig på ett nytt hus Steg 2
    5. Omplacera möbler. En del av din rengöringsrutin bör innebära att räta ut några möbler som är tom. Tryck på alla stolar tillbaka på plats. Tryck några lådor tillbaka på plats som dras ut. Skjut större möbelbitar tillbaka till sina ursprungliga platser.
  • Att hålla dina möbler på kuddar eller på rullar gör det lättare att städa upp.
  • Bild med titeln Undvik hjärtat i ett förhållande Steg 2
    6. Tvätta disken långsamt. Ta dig tid när du slår på varmt vatten för att skölja allt, var noga med att testa temperaturen. Tvätta glasögonen för att börja med och hantera varje bit av glas separat för att undvika att slå dem mot varandra. Avsluta sköljningsprocessen med tyngre föremål, såsom krukor eller kokkärl.
  • Använd din fria hand för att känna för öppna utrymmen i diskmaskinen. Följ ett standardbelastningsmönster och placera glasögon, disk och pannor på samma plats varje gång. Detta kommer också att göra lossning enklare.
  • Metod 3 av 3:
    Få hjälp
    1. Bild med titeln Cultivate friska vanor från barndomssteg 5
    1. Få alla inblandade. Om du bor med rumskamrater, försök att dela upp rengöringssysslorna med dem. Prata om vilka uppgifter var och en av er är mest bekväma med. Om du bor med en partner eller barn, be varje person att ta på sig vissa sysslor, kanske roterar dem efter behov.
    • Äldre barn och vuxna, i synnerhet, kan hjälpa till med att städa upp efter dem regelbundet.
  • Bild med titeln Gör läsning en bibel din hobby som en tonåring steg 5
    2. Läs en lärarhandbok. Det finns en mängd olika tryckta och online manualer tillgängliga för blinda att titta igenom för vägledning. Perkins skolan för blinden, till exempel, publicerar en lättanvänt manuell diskussion av grundläggande rengöringsvanor och praxis. Använd en sökmotor för att hitta dessa manualer eller kontakta lokala byråer för blinda eller synskadade.
  • Bilden med titeln Få ut det mesta av en bilolycka pågående steg 25
    3. Delta i ett städprogram. Olika byråer erbjuder korta och långsiktiga program som är specifikt inriktade på undervisningsblind eller synskadade. Hur man hanterar en mängd hushållsuppgifter, inklusive städning. Colorado Center för blinden, till exempel, driver ett program som riktar sig till studenter om att gå till college.
  • Kontrollera med den amerikanska grunden för blinden för ytterligare information och alternativ avseende utbildningsprogram.
  • Bild med titeln Vård för någon med bröstcancer Steg 5
    4. Möt med en visionrehabiliteringsspecialist. Dessa är utbildade proffs som kan komma in i ditt hem, göra en promenad genom och hjälpa dig att utveckla en personlig rengöringsplan. De kan också föreslå olika övningar som kan hjälpa dig att bli en effektivare eller effektiv renare.
  • Bild med titeln Skapa ditt sinne Palace Steg 1
    5. Få hjälp via en app. Det finns ett antal appar som hjälper blinda eller visuellt försämrade personer att nå ut till siktade personer att få hjälp. Tapeptee, till exempel, låter en synd person identifiera objekt för en blind person via telefonen. Dessa appar kan vara till hjälp vid rengöring om du stöter på ett särskilt rörigt område eller ett oväntat objekt.
  • Bild med titeln Välj strömmar för högre studier Steg 6
    6. Förvänta olyckor. Du kommer att göra misstag och messor kommer att hända. Ta allt detta i strid och försök att hålla en humoristisk känsla när du handlar om rengöring. Koncentrera bara på vad som behöver göras omedelbart och vad, om något, kan vänta. Också, om du behöver hjälp med att städa upp efter ett spill eller röra, tveka inte att ringa en familjemedlem eller en vän för hjälp.
  • Tips

    Utse ett område av ditt hem som en clutter-zon. Detta är ett utrymme där du kan placera rodnad och sedan hantera det senare.

    Varningar

    Var noga med att hålla fast vid Basic Yard-underhåll. Håll banorna rena av skräp och ta bort snö eller is innan den ackumuleras.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande