Hur anpassar du ditt hem för ditt blinda eller synskadade barn

Många föräldrar och vårdnadshavare av blinda eller synskadade barn är oroliga över säkerheten och förmågan för sitt barn att vandra runt och göra dagliga livsuppgifter. Du kan hjälpa ditt barn genom att anpassa ditt hus för att passa ditt barns visuella funktionshinder, vilket gör det möjligt för dem att göra några oberoende uppgifter och flytta runt huset säkert.

Steg

Del 1 av 6:
Styrljus

Styrning av mängden ljus i ditt hus är viktigt för ditt barn eller synskadade barn. Det är viktigt att notera, men för mycket ljus är inte alltid en bra sak. För vissa barn med albinism, aniridi eller andra tillstånd som orsakar fotofobi, kan för mycket ljus orsaka problem. Här är några metoder om belysning att överväga för ditt barn.

  1. Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 1
1. Öka mängden naturligt ljus. Barn med låg vision brukar föredra naturligt ljus snarare än artificiellt ljus eftersom det är lättare i ögonen. Du kan behöva installera fler fönster runt huset eller få mer justerbara fönsterbeklädnader. Opaque eller bländningsreducerande nyanser kan sänkas från toppen eller uppvuxen från botten. Persienner eller luckor kan också fungera, det låter dig styra hur mycket ljus som kommer in i ett rum.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 2
    2. Placera gåslampor runt platser där ditt barn gör aktiviteter. Oavsett om det är på sitt skrivbord, i sitt läsområde, där de syr, eller den plats där de använder datorn, placera en gås-nacklampa bredvid sin arbetsyta, så att du kan öka ljuset och göra det mycket lättare för dem att se när gör en viss uppgift.
  • Många företag ger lättare glödlampor, vilket skapar naturligt dagsljus, och kan vara till stor hjälp med ditt barns visuella funktionshinder som behöver ljus i sina arbetsområden.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 3
    3. Placera speciell belysning över trappan. Om du har en trappa, gör du belysning över den som bandljus eller vägg och stegljus gör det lättare att för ditt barn att gå upp och nerför trapporna på ett säkert sätt. Gör det enkelt för ditt barn att justera belysningen och ljusstyrkan så att den kan passa sina visuella behov.
  • Placera belysning över platserna på trappan där olyckor är mer benägna att inträffa.
  • Undvik att använda extremt ljusa ljus, eftersom det faktiskt kan vara ännu svårare att se och kommer att göra mer skada än bra för ditt barns ögon, särskilt barn med albinism, aniridia eller andra tillstånd som orsakar fotofobi.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 4
    4. Överväg att använda fluorescerande belysning. Fluorescerande belysning kan vara till hjälp för ett barn med låg vision. Fluorescerande belysning dispergerar sitt ljus jämnt över ett brett område. Det producerar färre bländningsfläckar på grund av dess jämn belysning. Ljuset är också coolt, även vid mycket nära avstånd.
  • Problemet med fluorescerande belysning är att det kan flimra vid några punkter, ökande ögonbelastning över tiden. Det kan också öka bländningen för de med katarakt eller hornhinnor.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 5
    5. Överväg att använda glödlampa. Glödande belysning är gul och ger mer direkt ljus. Det är vanligtvis bäst för nära arbete, som sömnad eller läsning. Denna typ av ljus är lätt att tolerera för ditt barn, men kanske inte tillräckligt starkt för vissa.
  • Glödlampa kan bli varmt och överhettat efter långvarig användning eller med högre watt.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 6
    6. Prova halogenbelysning. Halogenbelysning används bäst i lampor i mycket specifika områden som fokuserar ljus. Det kan förbättra kontrasten mellan tryck och bakgrund för vissa. Ljuset är extremt ljust, är mycket intensivt och vitt. Mycket mer av energin är effektiv än glödlampan.
  • Halogenbelysning kan vara extremt ljus för ett barn, även orsakar bländning för vissa. Det borde inte vara en lång, långvarig användning eftersom det kan generera mycket värme.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 7
    7. Gör lätt lätt att styra för ditt barn. Se till att ditt barn enkelt kan nå ljusbrytare från dörröppningar och från sängen utan ditt stöd. Du kan behöva flytta vissa ljusbrytare runt för att göra det lättare att nå och lättare att slå på och av. Överväg att installera lampbrytare och plocka ut lampor som låter dig ändra inställningarna för ljusstyrka, så ditt barn väljer inställningen som passar dem bäst.
  • Del 2 av 6:
    Eliminerande faror

    Att eliminera faror hindrar ditt barn från att bli skadad vid roaming runt huset, och gör det enkelt för dem att göra dagliga livsuppgifter.

    1. Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 8
    1. Rengör upp spill genast. Olyckor och spill händer, men de borde inte vara ensam. Om du eller ditt barn spillar en vätska på golvet, ska det omedelbart rengöras. Det kan vara extremt farligt att lämna spillet där med ditt barns visuella funktionshinder, vilket möjligen gör dem att resa och falla ner.
    • Lär ditt barn hur man städar upp spill självständigt om du inte är runt. Om ett spill vänster ensam, kan ditt barn glömma det är där och eventuellt skadade sig själva.
    • Om du bor med flera familjemedlemmar påminner dem om att alltid städa upp om de har orsakat ett spill för ditt barns egen säkerhet.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 9
    2. Barnsäkra dina lagringsområden. För yngre barn med låg vision, överväga att låsa dina lagringsområden, t.ex. skåp, lådor eller garderober med säkerhetsfjädrar eller spärrar. Dessa lagringsområden kan slås och stängas enkelt, vilket orsakar allvarliga skador på ditt barns fingrar. Det är också otroligt viktigt att stänga dessa skåp om de innehåller farliga produkter som rengöringsmedel, kemikalier, skarpa material eller små föremål. Att hålla det låst kommer att förhindra att ditt barn blir allvarligt ont.
  • Överväg att använda magnetiska skåpslås eller sladdskåpslås till barnsäkra dina skåp. De är enkla att fästa på och är bra på barnsäkerhet dina lagringsområden.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn steg 10
    3. Håll huset rent och organiserat. Se till att huset alltid är rent. Efter att du eller ditt barn har gjort en uppgift (e.g. Matlagning, träarbete, sy, etc.) Ta alltid upp efter dig själv och lagra materialen på en riktig plats för senare. Skräp ska hämtas och kastas bort. Om det finns vissa föremål i gångbanor som måste stanna kvar, placera räcken runt huset så ditt barn kan identifiera var de är.
  • När ditt barn är klart att leka med sina leksaker, uppmuntra dem att städa upp efter sig själva och för att lagra leksakerna för senare användning, som i en leksakslåda eller leksaksbränning.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 11
    4. Se till att möblerna är stabila. Soffor, stolar, bord, sängar, lådor, skåp och husdekorationer bör alla vara stabila. Möblerna ska inte wobble eller flytta runt om det berörs. Möblerna bör också vara i gott skick, speciellt om det används ofta av ditt barn. Undvik att välja möbler som har tårar, hål eller rips eftersom det kan vara kvävning för yngre barn.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn steg 12
    5. Säkra ruggen kanterna. Om du har små mattor runt huset, säkra kanterna för att förhindra att mattan flyttas och skadar ditt barn. Tape Rugkanterna är med kanaltape så att mattan inte rör sig om om det går på. Placera flera lager av kanalband på mattan för att ordentligt säkra den.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 13
    6. Håll elektriska utlopp som omfattas. För yngre barn med låg vision är det viktigt att täcka eluttag som eluttag, förlängningsledare, telefonladdare, datorkablar, etc. Dessa områden kan orsaka extrem skada för ditt barn om de används felaktigt. Använd eluttag kepsar täcker utloppen, förhindrar ditt barn från att använda dem.
  • Du kan också elektriska utloppsskydd om du föredrar att inte använda vanliga utloppskepsar. Det här är lätta att installera och passa standarduttag.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn steg 14
    7. Fixa några husfar. Golvet, fönster, bänkskivor, takrännor, tak, skåp, lådor, rör och mattan ska alla vara i check. Det borde inte finnas några sprickor, hål eller lösa placeringar i ditt hus, eftersom det kan orsaka en olycka. Se till att allt är i kontroll dagligen för att säkerställa att det inte finns något som kan låta ditt barn bli skadad. Exempel är:
  • Trasig räcke
  • Knäckt golv
  • Lös matta
  • En läcka i taket
  • Del 3 av 6:
    Reducerande bländning

    Bländning orsakas av solljus eller ljus från en lampa och kan göra det svårt för ett blind eller visuellt försämrat barn att se fysiskt. Här är några metoder för att minska bländningen i ditt hus.

    1. Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn steg 15
    1. Placera mini persienner på fönstren. I stället för vanliga persienner, använd mini persienner för att placera på fönstren. Mini persienner är ett starkt rekommenderat fönster som täcker, eftersom de kan ändras under dagen för att eliminera bländning.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 16
    2. Vrid TV-skärmen bort. Om du äger en tv kan du underlätta för ditt barn att se genom att vrida skärmen bort från solen eller en lampa, så ljuskällan är bakom skärmen och inte rakt på den. Detta kommer att förhindra att bländning produceras.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 17
    3. Täcka glänsande bordsskivor. Om du äger glänsande bordsskivor eller bänkskivor kan du täcka dem med bordsduk för att undvika att bländning bildas när ljuset träffar det. Undvik att använda plastdukar eftersom dessa kan bilda bländning också. Använd tygmaterial för att undvika bländning från att producera alls, vilket gör det lättare för ditt barn att se.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 18
    4. Undvik att använda vax på golven. När du polerar golven, undvik att använda vax eftersom det orsakar bländning och kan vara farligt att gå på för ditt barn. I stället för att använda vax, använd en platt finish för att undvika att bländningen visas. Platt finish reflekterar inte ljus och kommer inte att tillåta att bländning visas.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller synskadade barn Steg 19
    5. Välj bara färger med matt finish. I stället för platta färger är mattfärger glänsande och reflekterar ljus i en spegelliknande riktning, vilket gör att det inte ger bländning. Detta kan vara användbart för att undvika att bländning bildas på väggarna för ditt barn.
  • Del 4 av 6:
    Skapa färgkontraster

    En färgkontrast är skillnaden mellan två färger och gör det enkelt för blinda och visuellt försämrade barn att se. Överväg att placera olika färgkontraster runt huset för att hjälpa ditt barn.

    1. Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 20
    1. Välj ditt barns färgpreferens. Ditt barn kan föredra en viss färg som de tycker är lättast att se och den färg de gillar. Till exempel kan ditt barn föredra färgen röd eller gul. Om de har en specifik färg som de gillar, använd den för att uppmärksamma saker som hör till dem. Ditt barn kan äga en tandborste och kopp för sig själva som matchar sin föredragna färg, så de vet och förstår det tillhör dem.
    • Du kan också använda ditt barns föredragna färg för att hjälpa dem att hålla sitt rum organiserat. Använd olika färgade rutor eller korgar för att lagra sina leksaker.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 21
    2. Undvik klädsel med mönster. Undvik att ha för många checkerdesigner, swirly-line-formade mönster och markeringar över hela huset. Detta gör det inte bara det fysiskt svårt att se för ditt barn, men kan också göra det ännu svårare att säkert flytta runt huset. Undvik golv som har rutig mönster - Sticka till grundläggande trägolv eller golv som är släta.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 22
    3. Placera ljusa föremål mot en mörk bakgrund, eller mörka föremål på en ljus bakgrund. Detta gör det mycket lättare att upptäcka för ditt barn. Till exempel kan du placera en svart växelplatta på en vit vägg eller en beige stol mot en mörk trävägg. Färgkontrast gör det lättare att upptäcka det objekt du behöver eller arbetar med. Överväg att använda den här metoden i sitt sovrum, badrum, områden där de gör aktiviteter och spel, etc.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 23
    4. Ändra färgschemat i ditt hus. Det kan tyckas ganska udda, men låta varje rum ha ett färgschema gör det enkelt att identifiera så att ditt barn kan veta vilket rum de är i. Ditt barn kanske vill ha sovrummet rött, men då vardagsrummet grönt. Om du har flera badrum, överväg att ha ett badrum för att likna ett blått färgschema, låta ett annat badrum vara brunt. Färgscheman gör det inte bara lättare att räkna ut rummet du är i, men gör det också säkrare för ditt barn.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barnsteg 24
    5. Har färgglada glasdörrar och fönster. För att hjälpa ditt barn, se dörrar och fönster med lätthet, köp ljust färgat glas så att de kan se tydligare. Överväga att få turkos, rött, mörkt orange eller lila glas så att de kan identifiera var glasdörrarna och fönstren är, vilket kan vara till hjälp om de behöver öppna det självständigt.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn steg 25
    6. Färgdörrramar En annan färg till dörrarna. För att hjälpa till att identifiera var dörrarna är för ditt barn och hjälpa dem att öppna dem med lätthet, måla dörrramarna en annan färg än dörren. Om dörren är svart, överväga att måla dörrramen vit. Om dörren är röd, måla dörrramen gul. Färgkontrast gör det mycket säkrare att öppna och stänga dörrar för ditt barn.
  • Del 5 av 6:
    Organisation

    Att hålla ditt hem organiserat, rent och städat kommer att göra det mycket säkrare för ditt barn att vandra runt och göra dagliga livsuppgifter.

    1. Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 26
    1. Hitta vissa verktyg som kan hjälpa dig att organisera och märka. Välj ut verktyg och material som gör att organisera och märkas lättare för dig. Du kanske vill överväga att få:
    • Vit 3 x 5 tum indexkort
    • Jumbo färgade pappersklipp
    • Färgade limetiketter
    • Färgad elektrisk eller plastband
    • Bredspetsmarkörer
    • Flair Felt-Tips Pennor
    • Tvättmarkörer
    • Kardborreband
    • Braille kort eller magneter, om ditt barn kan läsa Braille
    • Taktila märken
    • Skum alfabetbokstäver
    • Självstav magnetband
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 27
    2. Tydligt etikettmaterial. På vanliga vita 3 x 5 tum indexkort skriver du namnet på hushållens matning med en svart bredspetsmarkör, en tvättmarkör eller en filtpenn så att bokstäverna kan komma ut stora och djärva. Stick etiketterna genom att placera etiketten på tillförseln och omsluta den med ett gummiband. På så sätt kan ditt barn identifiera vissa material som behöver ses. Om ditt barn är helt blind eller har förlorat det mesta av deras syn kan du hjälpa ditt barn genom att:
  • Binda olika texturerade band runt öppningen av en behållare.
  • Placera ett annat antal gummiband runt varje behållare som är annorlunda.
  • Överför objekt till olika formade typer av behållare.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 28
    3. Etikett med hjälp av symboler och objekt. Prova märkningsartiklar eller objekt med en Braille Labeler, om ditt barn kan läsa Braille. Du kan också märka objekt med en taktil markör eller 3D-penna. Om ditt barn är helt blind eller har låg vision, har ditt barn att använda sin känsla av beröring för att organisera och märka genom att hålla kardborreband, självstickband eller skum alfabetbrev på lådorna till identitet vilken låda är vilken.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller synskadade barn Steg 29
    4. Håll hyllor, garderober och lagringsplatser organiserade. Att hålla lagringsområden organiserade och städa gör det enkelt för ditt barn att få saker självständigt.Till exempel, på en bokhylla, kanske du vill att den första hyllan har alla böcker och den andra hyllan för alla tidningar. Spara saker på det här sättet gör det mindre komplicerat för ditt barn att söka efter de saker du behöver i förväg. Exempel är:
  • Den övre hyllan i en garderob som har alla filtar, den andra hyllan med alla sina skor.
  • En låda som lagrar alla sina serier, den andra rutan som lagrar alla sina romaner.
  • En låda som lagrar alla sina färgade strumpor, en annan låda med alla sina vita strumpor.
  • Del 6 av 6:
    Uppmuntra konsistens och beröring

    Ditt barn kan känna igen vad som tillhör dem genom att använda sin känsla av konsistens och röra, vilket gör det enkelt för dem att känna igen vad som tillhör dem och var de behöver gå.

    1. Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller visuellt försämrade barn Steg 30
    1. Tänk på användningen av räcken. För mycket små barn och barn med ytterligare funktionshinder, installera skenor och handtag runt huset som är lätta att greppa och ta tag i. Det kan hjälpa till att installera dem i rum där ditt barn spenderar mest av sin tid på t.ex. sovrummet, lekrummet, badrummet och även köket. Se till att gånggrunderna är klara så att ditt barn kan gå säkert när de använder skenorna eller handtagen.
    • Idealiskt bör räcken sträcka sig bortom det sista steget, för säkerhet.
  • Bild med titeln Anpassa ditt hem för ditt blinda eller synskadade barn steg 31
    2. Överväg att placera taktila märken runt huset, särskilt för småbarn och småbarn. Dessa kan vara Braille-etiketter som tyder på att barnet sannolikt kommer att komma över ofta, eftersom det kommer att främja Braille-läskunnighet.
  • Ett gummiband eller annan taktil differentiator kan också användas för att visa vad som är deras i motsats till syskonens ägodelar eller andra i hushållet.
  • Andra taktila symboler kan användas för att ange ett område där barnet ska vara försiktigt. Exempel är:
  • Ugnen
  • Den varma kranen på en handfat
  • Spishällsknapparna
  • Tips

    Håll alla garderob och rumsdörrar stängs, speciellt om rummet eller garderoben innehåller farliga föremål och är inte anpassad för ditt blinda eller visuellt försämrade barn.
  • Påminna alla familjemedlemmar, gäster och besökare att driva sina stolar under bordet, för att alltid stänga och öppna dörrar helt och hämta efter sig själva.
  • Försök att installera en säkerhetsskena på kanten av badkaret för ditt barn.
  • Fråga ditt barns visuella terapeut eller ögonläkare för olika aids, gadgets och metoder som kan hjälpa dem att leva mer säkert och självständigt.
  • Varningar

    Om det finns små kasta mattor som i huset, se till att barnet vet var de är belägna.
  • Håll alltid golvlampor och små föremål (e.g. tidningsställ, låga bord, växter, vaser, etc.) ut ur gångbanor för att förhindra att barnet tripper.
  • Se till att belysningsnivån är konsekvent i hela huset, så att skuggor och andra farliga ljusa fläckar elimineras och avlägsnas. Du kanske vill överväga att installera Rheostats, som används för att styra aktuella. Det kan styra motståndet i en krets utan avbrott.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande