Hur man köper en privat ö

Processen att köpa en privat ö liknar processen att köpa någon annan typ av fastigheter, men det finns många ytterligare överväganden att ta hänsyn till, till exempel tillgänglighet och grundläggande verktyg. Oavsett vilken typ av ö du tänker på att köpa, var noga med att göra din forskning så att du förstår exakt vad du får dig själv.

Steg

Del 1 av 3:
Besluta vilken typ av ö som är rätt för digGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Köp en privat ö Steg 1
1. Tänk på dina behov. Innan du börjar leta efter din idealiska ö, är det en bra idé att ha åtminstone en allmän uppfattning om vad det är du letar efter. Överväg att göra en lista över alla funktioner du behöver absolut, och en separat lista över funktioner du vill, men är villiga att kompromissa med.
  • Tänk på hur stor av en ö du behöver. Om du bara vill ha en enkel stuga och en privat strand, kan du vara bekväm med några hektar, men om du planerar att utveckla en utväg, behöver du en mycket större ö.
  • Tänk på vilken typ av byggnader du behöver. Om byggnaderna inte finns på fastigheten, var noga med att titta på byggreglerna innan du köper ön.
  • Tänk på den typ av landskap du letar efter. Vissa öar kan ha vita sandstränder, medan andra kan ha klippor och täta djungler.
  • Det är också viktigt att tänka på vilken typ av stränder ön har att erbjuda. Till exempel kan du föredra sandstränder till steniga stränder, eller du kanske föredrar en strand som vetter mot väst om du vill titta på solnedgången. Du kanske också vill tänka på om vattnet omedelbart kring ön är bra för fritidshobbyer som du tycker om, som dykning eller fiske.
  • Bild med titeln Köp en privat ö Steg 2
    2. Välj en plats. Plats är förmodligen den viktigaste faktorn som du måste tänka på när du köper en privat ö. Var noga med att göra gott om forskning och välj en plats som verkligen uppfyller alla dina behov. .
  • Klimatet är ett stort övervägande, så se till att du förstår vad vädret är som året runt. Ta reda på om området är benäget för extremt väder som monsuner eller orkaner.
  • Bestäm hur långt från civilisationen du verkligen vill vara, med tanke på att det är helt isolerat kan det göra det svårt att få tillgångar och få hjälp vid en nödsituation.
  • Tänk också på de städer som är närmast din ö. Om du tror att du kanske behöver eller vill lämna isoleringen av din ö från tid till annan är det bäst om du njuter av de kulturella bekvämligheterna som det lokala området har att erbjuda.
  • Bild med titeln Köp en privat ö Steg 3
    3. Ange en budget. Tänk noga på hur mycket du rimligen kan ha råd att spendera på din egen privata ö, och gör ditt bästa för att hålla fast vid din budget. Om du inte har råd med vad du verkligen vill ha än, överväga att vänta tills du kan istället för att bosätta sig för en billigare ö som inte uppfyller dina behov.
  • När du bestämmer dig för en budget, kom ihåg att du kanske har en mycket svår tid att få finansiering för en privat ö. Bankerna är ofta försiktiga om utlåningspengar för dessa inköp eftersom öar är extremt svåra att bedöma. Om du väljer en ö som ligger nära ett välutvecklat område, har du mer lycka till att få finansiering än om du väljer en avlägsen ö.
  • Om du planerar att bygga på din ö, är det en bra idé att börja arbeta med en arkitekt och entreprenör direkt så att du har en bra förståelse för vad kostnaderna kommer att vara. Byggnad på avlägsna öar är mycket dyrare än att bygga i ett utvecklat område eftersom det är svårt att få allt material till din byggnadsplats.
  • När du ställer in din budget, var noga med att överväga kostnaderna för att resa till och från din ö, upprätthålla din ö och göra några nödvändiga förbättringar.
  • Bild med titeln Köp en privat ö Steg 4
    4. Bestäm om du ska hyra ut din ö. Du kanske bara letar efter din egen personliga flykt, men om du funderar på att hyra din ö ut till gäster, kan du ha ett bra sätt att tjäna extra inkomst. Om det här är din plan, finns det några ytterligare överväganden att ta hänsyn till, så var noga med att göra din forskning och se till att ön du tittar på kommer verkligen att fungera som en hyresfastighet.
  • Arbeta med din advokat för att säkerställa att du kommer att vara lagligt tillåten att hyra ut din ö under korta perioder.
  • Tänk på hur gästerna kommer till din ö. Om det är mycket avlägset, kan du behöva erbjuda att ordna transport.
  • Tänk på vilken typ av tjänster du behöver erbjuda för dina gäster. Till exempel, om ön är avlägsen, kommer du förmodligen att behöva erbjuda en kock för att laga mat. Du kanske också vill erbjuda fritidsaktiviteter.
  • Del 2 av 3:
    Tänk på praktiska egenskaperGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Köp en privat ö Steg 5
    1. Tänk på grundläggande infrastruktur. Om du tittar på outvecklade öar, kommer de sannolikt inte att ha några verktyg. När du utvecklar din ö måste du investera i system som gör att du kan ta med bekvämligheten av modernt boende till ett avlägset område, vilket kan vara mycket dyrt.
    • Om ön inte har el, måste du investera i ett solsystem och kanske en backupgenerator.
    • Om ön inte har en källa till färskt vatten, behöver du förmodligen ett speciellt reningssystem för att göra havsvatten eller regnvattenprickning. Dessa system kan kosta hundratusentals dollar, så var noga med att göra din forskning innan du slutför ditt köp.
    • Creature Comforts som kabel och cellmottagning kan vara mycket svår att komma med om du är långt ifrån civilisationen.
  • Bild med titeln Köp en privat ö Steg 6
    2. Tänk på tillgänglighet. När du väljer den perfekta ön är det viktigt att överväga hur du kommer dit. Överväga om du måste ta ett kommersiellt flyg för att komma nära din ö eller om du kan köra. När du är i den allmänna närheten av din ö, tänk på om du kommer att kunna ta din egen båt till ön eller om du behöver chartera ett plan.
  • Tänk noga på hur mycket det kostar att komma från din primära bostad till din ö och tillbaka. Om det är för dyrt kan du inte sluta spendera så mycket tid där du skulle ha velat.
  • Var noga med att överväga hur länge du kommer att kunna spendera på din ö under varje besök också. Om du vill gå i helgen är det bäst att välja en ö närmare hemma, men om du planerar att spendera månader i taget på din ö, kan en 14-timmars flygning vara ingen stor sak.
  • Kom ihåg att vattendjupet är mycket viktigt. Om vattnet runt ön är för grunt, kanske du inte kan komma dit i vissa fartyg om du inte mudderar området eller bygger en stor brygga. Det är viktigt att se ön vid höga och låga tidvatten så att du förstår den sanna tillgängligheten.
  • Bild med titeln Köp en privat ö Steg 7
    3. Analysera den befintliga infrastrukturen. Om du köper en ö med befintlig infrastruktur är det viktigt att ha en grundlig inspektion för att se till att allt är i gott skick. Det är alltid bäst att ha en bra uppfattning om vilka reparationer som behövs innan du köper någon egendom.
  • Förutom att bedöma strukturerna bör din inspektör ta en titt på de befintliga verktygen. Reparationer av dessa system kan vara extremt dyra.
  • Det är också en bra idé att bekräfta att byggnaderna har alla nödvändiga regeringstillstånd.
  • Bild med titeln Köp en privat ö Steg 8
    4. Undersök miljöbegränsningar. Vissa öar har mycket känsliga ekosystem som kan störas av byggandet. Av denna anledning kan det finnas några begränsningar för vad du får bygga och var. För att vara säker är det en bra idé att få säljaren att få de nödvändiga statliga godkännandena för den typ av utveckling du är intresserad av. Du bör också överväga att anställa en professionell för att genomföra en miljökonsekvensstudie.
  • Vissa öar kan ha skyddade områden om exempelvis hotade arter bor i området. Detta skulle hindra dig från att bygga några strukturer på den delen av ön.
  • Var noga med att överväga icke-juridiska begränsningar också. Till exempel bör du ta reda på hur högt vattnet har varit känt att stiga för att undvika att bygga ditt hus i ett område som sannolikt kommer att översvämma.
  • Bild med titeln Köp en privat ö Steg 9
    5. Ta reda på vilka tillstånd du behöver. Beroende på vad du planerar att göra med din ö och där den är belägen, kan du behöva få tillstånd från regeringen. Det är en bra idé att ta reda på vilka tillstånd som krävs och vad processen är för att söka innan du köper ön.
  • Du kan behöva ett bygglov om du vill bygga en ny byggnad på ön eller ändra en befintlig byggnad. Det kan finnas vissa begränsningar avseende storleken på de byggnader du får konstruera eller det sätt på vilket de måste vara konstruerade.
  • Du kan behöva ytterligare tillstånd eller licenser om du planerar att köra någon form av verksamhet från din ö.
  • Bild med titeln Köp en privat ö Steg 10
    6. Bestäm om du behöver en vaktmästare. Beroende på platsen för din ö och den mängd underhåll som krävs, kan du behöva anställa en vaktmästare för att ta hand om det när du inte är där. Eftersom en ö är isolerad är det svårt att skydda mot oönskade besökare och squatters utan en. En vaktmästare kan också ta hand om byggnader och utrustning, se till att de är alla i gott skick och skick.
  • Del 3 av 3:
    Genomförande av transaktionenGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Köp en privat ö Steg 11
    1. Hitta en betrodd mäklare. För att börja handla för en privat ö måste du arbeta med en fastighetsmäklare. Välj en mäklare som har mycket erfarenhet av att köpa och sälja privata öar, eftersom dessa egenskaper utgör unika utmaningar för köpare. Om du inte känner till några mäklare kan du söka efter en och läs recensioner online.
    • Du kan söka listor för privata öar online, precis som du kan för andra typer av fastigheter, men inte allt är listat online. Din mäklare kommer att ha tillgång till alla listor, både offentliga och privata.
  • Bild med titeln Köp en privat ö Steg 12
    2. Få en advokat för att hjälpa dig. Om du funderar på att köpa en privat ö utanför ditt hemland, är det en bra idé att samråda med en erfaren advokat. Lagar om fastighetsägande och bostad varierar dramatiskt från land till land.
  • I vissa länder är icke-medborgare inte tillåtna att köpa land direkt, men får köpa långsiktiga hyresavtal för perioder på upp till 99 år.
  • Vissa öar kan också ha strikta miljökoder som begränsar dig från att utvecklas på dem.
  • Bild med titeln Köp en privat ö Steg 13
    3. Börja söka efter en ö. Du kommer noga att behöva ägna mycket tid att titta på olika egenskaper när du handlar på en ö. Din mäklare tar dig för att se öar som uppfyller dina kriterier, och du måste välja den som fungerar bäst för dig.
  • Var inte förvånad om du inte kan flyga till en egendom när du planerade på grund av dåligt väder. Dessa typer av förseningar är par för kursen när du arbetar med avlägsna öar.
  • Överväg att ta med en betrodd vän eller i förhållande till att hjälpa dig att utvärdera dina alternativ.
  • Köp aldrig en ö utan att se den först! Det finns alla slags överraskningar som kanske inte är uppenbara i listningsbilderna.
  • Bild med titeln Köp en privat ö Steg 14
    4. Utvärdera frågande pris. Det kan vara knepigt att avgöra om priset på en ö är rättvist eller inte, eftersom inte många köps och säljs, så du kanske inte har mycket att jämföra priset till. Arbeta med din mäklare för att utvärdera jämförbara egenskaper så mycket som möjligt.
  • I slutet av dagen är det viktigast att ön är värt priset på dig, så betala inte mer än du är bekväm med.
  • Försök att inte bli för emotionellt om detta beslut. Om ön är över din budget eller inte har de funktioner du letar efter, fortsätt titta.
  • Bild med titeln Köp en privat ö Steg 15
    5. Göra ett erbjudande. När du hittat ön av dina drömmar är det dags att göra ett erbjudande. Den exakta processen för att genomföra en fastighetsaffär beror på öns plats, men din mäklare kommer att vägleda dig genom processen.
  • Om du tror att ön är överdriven, kan du erbjuda ett mindre belopp. Säljaren har möjlighet att acceptera ditt erbjudande, avvisa det, eller kontakta ditt erbjudande med en ny.
  • Tips

    Om du inte har råd att köpa din egen ö, men du vill fortfarande uppleva att vara helt ensam på en ö, kan du hyra en i några dagar. Du kan också överväga långsiktiga leasingavtal.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande