Hur man hanterar din granns ojämn egendom

Att hantera en granns fula egendom kan vara en frustrerande upplevelse. Det finns många överväganden som bör göras och du vill verkligen vara avsiktlig om dina handlingar och försiktigt i ditt tillvägagångssätt.

Steg

Metod 1 av 4:
Närmar sig din granne
  1. Bild med titeln Deal med din granne
1. Ha ett ansikte mot ansikte konversation. Ibland är människor helt enkelt omedvetna om att ett problem existerar, så antar inte att din granne tänker på problemet. Om det är avgjort i ditt sinne att något ska göras, bör du planera ett ansikte mot ansikte för att kommunicera dina bekymmer. Det finns en möjlighet att din granne omedelbart kommer att lösa problemet efter att ha hört det du måste säga.
  • Innan du planerar ett ansikte mot ansikte måste du bedöma huruvida situationen är säker. Inte alla är grann och ibland har ett ansikte mot ansikte konversation är inte försiktig. Det kan till och med vara farligt. Det är särskilt oklokt att bara dyka upp på en persons egendom uninvited. Du kan besluta att hantera situationen med anonymitet för att undvika fysisk skada eller någon typ av vedergällning.
  • Om du bestämmer dig för att gå vidare med ett möte, var beredd att säga exakt vad problemet är och ge ett rimligt datum som du tror att problemet ska lösas. Här är några exempel: "Jag har alltid uppskattat dig som en granne, men jag är oroad över det nuvarande villkoret för din egendom," och "Jag tror att 30 dagar är en rimlig tid för att lösa problemet. Vad tror du?"
  • Det finns ett gammalt ordstäv att "goda staket gör bra grannar."Om du föredrar att undvika att interagera med din granne om denna situation och framtida frågor, överväga att sätta upp ett staket som blockerar din syn på din granners egendom. Att inte behöva titta på dina grannar ojämn egendom kan lösa problemet ur ditt perspektiv och hålla freden helt och hållet.
  • Om grannarna är hyresgäster, kontakta husägaren direkt. Du kan hitta husägarens information via länsbedömarens kontor.
  • Bild med titeln Deal med din granne
    2. Diskutera den ekonomiska effekten. Om du försöker sälja ditt hem är det helt bra att kommunicera brådskande, samtidigt som det kommunicerar att problemet kan påverka värdet av ditt hem. Du kanske vill påminna din granne att denna fråga också påverkar värdet på deras egendom, vilket kan vara ett ekonomiskt incitament för dem att lösa problemet.
  • Överväg att berätta för dem att du vill att de potentiella köpare ska veta att de är bra grannar och sedan erbjuda hjälp för att påskynda upplösningen så att den inte påverkar försäljningen av din egendom (det kan innebära att det faktiskt hjälper till att städa upp kullen).
  • Bild med titeln Deal med din granne
    3. Förhindra en konfrontation. När du kommunicerar med någon om ett svårt ämne är det viktigt att vara artig för att undvika att eskalera situationen. Det är möjligt att ta itu med ett känsligt ämne utan att vara konfronterande eller fientlig. Ett mjukt tillvägagångssätt är i allmänhet bäst.
  • Förbered dig själv för en kontring och förena i ditt sinne att du kommer att förbli diplomatisk och lugn om din granne blir arg.
  • Om situationen eskalerar, gå och planera att diskutera saken vid ett senare tillfälle.
  • Att vara hjärtlig före ett problem som uppstår kommer ibland att gå långt för att lösa konflikter längs vägen. Ett slag "Hej" genom åren kan göra stor skillnad.
  • Bild med titeln Deal med din granne
    4. Undvik inflammatoriskt språk. Använd inte språk som är anklagande eller respektlöst. Till exempel är ord som "otäck" eller "äckligt" stötande och kan snabbt eskalera saken.
  • Avstå från att hota din granne. De flesta människor svarar inte vänligen till hot och det är bäst att förbli respektfullt.
  • Bild med titeln Deal med din granne
    5. Svara istället för att reagera. Innan du deltar i några konversationer, fatta ett beslut att svara lugnt under din kommunikation med din granne. Reagera utan att tänka på konsekvenserna kan skapa ett mycket sämre resultat än vad som är nödvändigt.
  • Metod 2 av 4:
    Dokumentera vad som händer
    1. Bild med titeln Deal med din granne
    1. Anteckna. Håll reda på de händelser som har inträffat genom att skriva ner korta anteckningar, inklusive datum, tider och de involverade individerna
  • Bild med titeln Deal med din granne
    2. Ta bilder. Diskret ta bilder av den otäcka egendomen. Att vara subtil kan förhindra ett argument eller misshandel med din granne. Det är mycket viktigt att du inte trotsar din granners egendom under något försök att dokumentera situationen.
  • Bild med titeln Deal med din granne
    3. Video Record-händelser. Om det finns en särskilt eGregious händelse kan du spela in den händelsen för tydliga bevis på vad som har inträffat.
  • Oavsett om du tar bilder eller filmer, kan du hitta det fördelaktigt att subtilt använda din smartphone eftersom det vanligtvis är lättillgängligt. Var noga med att alla foton och videoklipp är datumstämplade.
  • Bild med titeln Deal med din granne
    4. Lista andra grannar. Håll reda på andra grannar som kan ha uttryckt samma eller liknande bekymmer. Medan det inte är en bra idé att skvaller och skapa drama genom att involvera andra grannar i onödan är det en bra idé att lista namnen på dem som kanske kan stödja dina påståenden.
  • Bild med titeln Deal med din granne
    5. Skriva brev. Om du möter ansikte mot ansikte, följ upp genom att skriva ett icke-aggressivt brev för att bekräfta och upprepa vad du diskuterade. Du kan skicka efterföljande brev efter behov.
  • Om du planerar att följa upp din konversation skriftligen, kan du överväga att berätta för din granne att förvänta sig ett bekräftelsesbrev i posten så att de inte fångas av vakt vid mottagandet av brevet.
  • Var noga med att alla bokstäver är daterade och kopierat för dina poster. Du kan överväga att skicka bokstäverna via certifierat mail för att bekräfta mottagandet.
  • Metod 3 av 4:
    Utvärdera situationen
    1. Bild med titeln Deal med din granne
    1. Klargöra dina bekymmer. När man arbetar med en granns fula egendom är det viktigt att sätta saker i perspektiv innan du har några samtal eller fattar några beslut. Tänk alltid vikten av att upprätthålla positiva relationer med dina grannar, när det är inom din kontroll. Medan du säkert kan ta itu med problem, vill du inte göra någonting som i onödan skapar en fientlig miljö eller ytterligare minska njutningen av din egendom.
    • Tänk på huruvida det här är ett nytt problem som snart kan lösas eller om det har varit en långvarig fråga. Situationen kan vara resultatet av ett hälsoproblem som din granne upplever och de kan inte göra någonting åt det vid den här tiden. Detta är särskilt viktigt när du har äldre grannar med begränsad rörlighet.
  • Bild med titeln Deal med din granne
    2. Bestäm om dina bekymmer är rättvisa. Inte alla har samma standarder för renlighet eller samma design estetiska. Vad som kan vara otäckt mot dig kan vara helt acceptabelt för andra. Noggrant överväga huruvida dina farhågor verkligen är berättigade och väger riskerna och fördelarna med att ta itu med problemet. Du kan bestämma att din granns egendom är tillräckligt bra för att du ska låta situationen gå utan att sträva efter det längre för att hålla freden.
  • Bild med titeln Deal med din granne
    3. Gör din forskning. Få klarhet på de faktiska problemen och få en förståelse för förordningar och zoneringskoder så att du kan tala intelligent om problemet. Kanske är din granners egendom en säkerhetsrisk eller en övergripande överträdelse. En snabb Google-sökning kommer att komma igång
  • Det kan vara värt din tid att undersöka prisvärda tjänster som hjälper din granne med att städa upp sin egendom. Medan du inte bör förväntas betala för tjänsterna, kan din due diligence i att ge en användbar resurs vara väl mottagen.
  • Bild med titeln Deal med din granne
    4. Granska problemet med din make eller en vän. Ibland pratar genom situationen med någon annan att hjälpa dig att bestämma om du vill gå vidare med en handlingsplan eller inte. Det kan vara fördelaktigt att ha en lugn konversation med en rimlig person för att se till att du inte överreagerar. När du går vidare kan du inte ångra dina handlingar.
  • Metod 4 av 4:
    Få hjälp från myndigheter
    1. Bild med titeln Deal med din granne
    1. Kontakta husägarens förening. I vissa samhällen finns en husägares förening som kan fungera som medlare för att lösa problem mellan grannar. Om du redan har talat med din granne och problemet inte är löst, överväga att kontakta husägarens förening för att dela dina bekymmer och ge de detaljer som du har samlat.
    • Om du bestämmer dig för att hantera situationen med anonymitet, kontakta husägarens förening innan du pratar med din granne och frågar att vara anonym.
  • Bild med titeln Deal med din granne
    2. Identifiera lokala eller kommunala myndigheter. Det finns myndigheter utsedda för att hjälpa grannar med tvistlösning. Medan problematiskt är din situation långt ifrån unika och många husägare har upplevt samma problem. Lokala eller kommunala myndigheter kan hjälpa dig med att hitta en snabbare upplösning. Börja med att kontakta Stadshuset.
  • Du måste läsa de lokala bestämmelserna för att fastställa förfarandena tydligare i din jurisdiktion. Förutom husägarens förening och kommuner kan du också hitta hjälp och riktning genom brandkåren eller polisavdelningen, beroende på problemets art.
  • Bild med titeln Deal med din granne
    3. Hitta en medlare. Om du inte har en husägares förening och problemet är eskalerande, överväga att kontakta en medlingstjänst för att hjälpa dig med att lösa problemet utan att involvera advokater. En medlare är en neutral tredje part som kan hjälpa till med att etablera kommunikation tills en resolution hittas.
  • Bild med titeln Deal med din granne
    4. Uppföljning tills situationen är löst. Erkänna att detta är ett problem som kan ta lite tid och ansträngning för att helt lösa. Innan du börjar, inser att engagera med din granne om denna fråga kan leda till en långvarig feud som varar i åratal. Var beredd att engagera sig i processen och reparera förhållandet, om det behövs.
  • Vissa husägare har funnit denna typ av problem att vara så störande, att de valde istället att sälja sitt hem (när de inte annars planerade att göra det) och gå vidare med sina liv. Även om det här kan vara en sista dike lösning, kan det vara något som är värt att du överväger beroende på komplexiteten i situationen och din förmåga och vilja att flytta.
  • Bild med titeln Deal med din granne
    5. Betrakta tvister. Du vill förmodligen inte kontakta en advokat tills du har gjort en uppriktig insats för att lösa problemet. Det finns dock några fall när situationen är så omtvistad att du helt enkelt måste söka rättshjälp.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du närmar dig din granne och svaret är negativt, förlorar du förmågan att lämna in en anonym rapport.Om en annan grannfiler en rapport kan du få skulden. Om du har den typ av granne som behöver de lokala myndigheterna för att verkställa en ren gård, kanske det inte är någon du vill uppröra. Ibland för att hålla fred med en granne, behöver du helt enkelt makten av anonymitet.
  • Om din granne hyr sin egendom, kan de ha villkor i deras leasingavtal som kräver att de behåller en rimlig nivå av tidighet. Kontakta deras hyresvärd och diskutera situationen med dem. I Storbritannien kan du ta reda på vem som äger en fastighet från landregistret, för en liten avgift. I USA kan du ta reda på vem som äger en fastighet från din länsbedömare (många län är nu sökbara online gratis).
  • Ett sätt att bo anonymt är att göra din rapport genom din kommunfullmäktige eller Alderman. De kan passera klagomålet och hålla ditt namn ur situationen.
  • I många städer i USA finns det lagar på plats för att hjälpa husägare med hantering av denna fråga. Du kan lämna in en anonym rapport med polisavdelningen, vilket kan få uppmärksamhet om det finns andra arkiverade rapporter.
  • I de flesta kommuner finns det ett maximalt antal husdjur som en husägare kan ha. Överväga att gå till det amerikanska samhället för förebyggande av grymhet mot djur eller till den lokala TV-stationen om det finns en särskilt omänsklig situation som involverar djur.
  • I Storbritannien kommer den relevanta lokala myndighetskontakten att vara miljöhälsa och säkerhet. Du kommer noga att få ett besök från en representant som kan utfärda de korrekta meddelandena.
  • Om den lokala myndighetschefen inte kan lösa problemet informellt, kan de besluta att utfärda din granne ett meddelande om att städa upp kullen. Om din granne vägrar att följa detta så kan de möta åtal och / eller böter, beroende på jurisdiktion.
  • Om du bor i en lägenhet, överväga att använda frostat kontaktfilm i dina fönster. På så sätt får du fortfarande solljus men sparar de fula visningarna.
  • Varningar

    Det är ofta bättre att ha ett bra förhållande med din granne än att tvinga dem att behålla sin egendom till din smak. En konflikt med din granne kan skapa långtgående problem. Det är alltid bäst att främja en miljö där du ser ut för varandra och håller freden när det är möjligt.
  • Det finns en skillnad mellan grannar som är "asocial" och grannar som är "osäker." Anti-sociala grannar kan utgöra en fara för dig om du provocerade. Om möjligt, bedöma temperamentet på din granne innan du gör sin egendom ett problem med dem. Om du tror att din granne kan vara farlig, arbeta med lokala myndigheter för att hålla dig själv och ditt grannskap säkert.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande