Hur man blir en juridisk analytiker

Juridiska analytiker hjälper advokater i alla former av rättsliga praxis. Under övervakningen av en advokat kan juridiska analytiker göra klientintervjuer, utkast till domstolsdokument, utföra juridisk forskning och hjälpa till med att förbereda fall för rättegång. Om du är intresserad av att bedriva en karriär i lagen, bör du överväga att driva en karriär som en juridisk analytiker. En annan typ av juridisk analytiker, med jobb som ofta finns i Wall Street Financial Firms, hjälper institutioner i de juridiska aspekterna av att göra finansiella erbjudanden (e.g., Rådgivande ekonomiska analytiker om Dodd-Frank).

Steg

Del 1 av 4:
Få en utbildning
  1. Bildbeteckningen blir en skollärare Steg 1
1. Fyll i en gymnasieskola. De flesta arbetsgivare som vill använda juridiska analytiker förväntar sig att kandidaterna kommer att ha antingen en associerad examen eller kandidatexamen. Prospektiva juridiska analytiker, som ibland kallas paralegals, kan välja vilken typ av grad som ska bedrivas baserat på önskad arbetsinställning.
  • Tjäna en associerad examen i paralegalstudier. En associerad examen kommer att uppfylla de utbildningsbehov för vissa juridiska analytikerpositioner. Du bör överväga att bedriva en associerad examen om du är intresserad av att arbeta i en mindre stad, i en liten lagspraxis eller för vissa statliga regeringar. Vid utvärdering av ett paralegalprogram bör du kontrollera hur länge programmet har funnits, antalet studenter som examinerade och erhållit jobb och bestämmer vilka resurser som programmet erbjuder.
  • Tjäna en kandidatexamen (B.A.) grad. Om du är intresserad av att arbeta i en stor eller medelstor stad eller i ett stort advokatbyrå bör du överväga att driva en kandidatexamen. Du behöver inte fortsätta en b.A. I paralegalstudier men snarare kan du välja vad som helst större intressen du.
  • Bilden med titeln Få en Ph.D. I fysik steg 2
    2. Överväg att registrera sig i en American Bar Association (ABA) godkänt PARALEGAL Education Program. ABA är en högt respekterad frivillig juridisk förening som advokater ser till för vägledning. För att paralegalprogrammen ska kunna ta emot ABA-godkännande måste de följa ABA Paralegal utbildningsriktlinjer.. Om du fick din b.A. I ett annat område än paralegalstudier kan delta i ett ABA-godkänt program öka dina anställningsmöjligheter.
  • Bild med titeln Bli en pool pojke steg 2
    3. Bli en certifierad paralegal. När du har slutfört din examen, överväga att bli en certifierad paralegal. För att bli certifierad måste du klara en paralegal tentamen som erbjuds av en nationell certifieringsorganisation, såsom den nationella föreningen för juridiska assistenter (NALA), eller genom statliga barföreningar. Certifieringen visar att du är certifierad för att tillhandahålla högkvalitativa paralegalstjänster som eftersträvas av advokatbyråer.
  • Del 2 av 4:
    Öka din marknadsförbarhet
    1. Bild med titeln Få en VVS-licens i New York Steg 15
    1. Utveckla starka skrivförmåga. Ett viktigt element i någon lagpraxis är övertygande och kortfattat skrivande. Som paralegal kan du bli ombedd att utkast till domstolshandlingar eller skriva forskningsmemo för advokater. Det är absolut nödvändigt att du kan kommunicera komplicerade juridiska analyser på vanligt språk. Innan du utnyttjar några juridiska dokument alltid överväga följande:
    • Förstå ditt mål innan du börjar skriva. Innan du börjar utarbeta ett dokument till en klient eller en advokat, identifiera tydligt syftet med dokumentet och strategisera om hur man effektivt meddelar det ändamålet.
    • Förbered en kort skiss. Innan du börjar skriva, skissera snabbt ut alla de objekt du behöver inkludera i dokumentet och identifiera den kritiska informationen du behöver förmedla. Skapa en kontur Streamlines skrivprocessen och ger dig en checklista över de ämnen du behöver täcka.
    • Skriv utan oro för redigering. När du börjar utarbeta ditt dokument, bli inte alltför bekymrad att varje mening är perfekt. Istället bör du fokusera på skrivprocessen och skapa ett grovt utkast.
    • Redigera noggrant. När du har ett utkast till ditt dokument, läs det noga för grammatikfel, meningsflöde och struktur. Du bör kontrollera att du skriver på ett tydligt och kortfattat sätt.
    • Slutför din introduktion och slutsats. När kroppen i ditt argument har utarbetats, gå tillbaka och skriv introduktionen och slutsatsen. I introduktionen, fokusera på att tillhandahålla en färdplan för läsaren som förhandsgranskar alla de föremål som omfattas av dokumentets kropp. I slutsatsen, var noga med att du tydligt anger dina resultat och alla åtgärder som läsaren måste ta.
  • Bild med titeln Ge ett acceptanstal Steg 8
    2. Förbättra dina kommunikationsförmåga. Juridiska analytiker förväntas kommunicera med kunder, advokater, domstolskläder och till och med motsatta råd. Om du är anställd, fråga advokater för möjligheten att sitta in på klientintervjuer så att du kan observera hur de ställer frågor, genomför sig under intervjuer och framkallar information. Om du inte är anställd, fråga din skola om det finns praktik eller jobbskuggningsmöjligheter som gör det möjligt för dig att utveckla dessa färdigheter. Din kommunikationsförmåga är en av de första sakerna som en arbetsgivare kommer att märka om dig och en kritisk del av ditt jobb som en juridisk analytiker.
  • Bilden med titeln Få ett steg 11
    3. Bli skicklig i juridisk forskning och tvister programvara. En stor del av juridisk praxis är juridisk forskning. Arbetsgivare förväntar sig potentiella juridiska analytiker för att kunna använda online juridiska forskningsdatabaser, som Westlaw och Lexisnexis, liksom fallhantering och provprogramvara. Fråga din PARALEGAL-programdirektör om de tillhandahåller utbildning i den här programvaran. Dessutom kan du delta i gratis online-träningssessioner som tillhandahålls av juridiska mjukvaruföretag.
  • Bilden med titeln Få ett steg 8
    4. Välj en juridisk specialitet. Medan det inte är nödvändigt att en paralegal specialiserar sig på ett visst rättsområde, genom att välja en specialitet kan du tjäna en högre lön och vara mer konkurrenskraftig på marknaden. Några av de vanligaste områdena specialiteter för juridiska analytiker är följande:
  • Bli en konkursspecialist. Som en juridisk analytiker som specialiserat sig på konkursrätt kommer du att behöva bistå advokater som representerar de som lämnar in konkurs eller banker som söker ersättning från brottsliga låntagare. Om du är intresserad av konkursrätt, har du bra interpersonella färdigheter och vill arbeta hos ett privat advokatbyrå, bank eller hypotekslån än du bör överväga att specialisera sig i konkursrätten.
  • Bli en familjerätt specialist. Familjerättsspecialister kan arbeta för myndigheter eller privata advokatbyråer som specialiserar sig i fall av skilsmässa, vårdnadshärdningar, adoption och andra områden som involverar inhemska förbindelser. Som specialist i familjerätt kan du bli ombedd att utföra klientintervjuer, få juridiska handlingar, utkast till juridiska handlingar och ge stöd till din kund under en svår tid.
  • Bli en tvister specialist. Tvister Specialister Utkast till juridiska dokument, hantera tvister databaser, utföra juridisk forskning, hantera klientfiler och hjälpa advokater att förbereda sig för rättegång. Denna specialisering kräver att du är mycket organiserad, kunna samordna med ett advokatlag och kunna hantera både administrativa och forskningsorienterade uppgifter.
  • Bli en fastighetsrätt specialist. Med en fastighets specialitet kan juridiska analytiker förbereda och granska kontrakt, få och granska titelhandlingar och spåra ett fall från början till att stänga på en fastighet. Om du är intresserad av fastigheter och vill arbeta för ett privat advokatbyrå, hypotekslån, företag eller annat företag som hanterar fastighetsaffärer, så kan det vara en bra specialitet för dig.
  • Del 3 av 4:
    Söker anställning som en juridisk analytiker
    1. Bild med titeln studera utomlands Steg 1
    1. Använd Online Employment Centers erbjuds av Paralegal Associations. Vissa nationella paralegalföreningar erbjuder online-sökningsfunktioner som är riktade mot juridiska analytiker / paralegals. Arbetsgivare betalar för att skicka jobbannonser på dessa webbplatser eftersom de riktar sig till sitt jobbsökning till utbildade paralegaler. Nationella föreningar kan ge arbetslivser för positioner i hela USA.
  • Bild med titeln svara på frågan
    2. Sök advokatbyrå hemsida. Om du bor i ett stort storstadsområde och är intresserade av att arbeta för ett stort advokatbyrå, bör du identifiera företag som matchar din specialisering. Du kan leta efter advokatbyråer via Local Bar Association webbplatser eller genom att utföra en Internet-sökning med "advokatbyrå" din juridiska specialisering och din önskade stad. När du identifierar advokatbyrån, sök på deras webbplatser för paralegal / juridiska analytiker sysselsättningsmöjligheter.
  • Bild med titeln Få en VVS-licens i New York Steg 8
    3. Sök online jobb webbplatser. Stora online-jobbwebbplatser ställer också in sysselsättningsmöjligheter för juridiska analytiker. Om du utför en Internet-sökning efter "Paralegal eller juridiska analytikers anställningsmöjligheter" och den plats där du vill arbeta, ska din sökning leda dig till dessa webbplatser.
  • Bild med titeln Rush en broderskap Steg 5
    4. Använd dina skolor Karriärstjänster Program. Om du examinerade från ett paralegalprogram kan dessa program också kunna styra dig till anställningsmöjligheter i området. När du är inskriven i programmet, fråga karriärjänster personal om praktikmöjligheter, liksom permanenta anställningsmöjligheter.
  • Del 4 av 4:
    Bli en ekonomisk juridisk analytiker
    1. Bild med titeln Bli ett populärt VJ steg 2
    1. Förstå vad den här typen av juridisk analytiker gör. En juridisk analytiker i den ekonomiska världen lär sig vanligtvis om kulturen i ett visst finansiellt företag samtidigt som de hjälper kollegor med sina dagliga uppgifter. Efter en första träningsperiod kommer du ofta att placeras med en viss avdelning för att lära dig om olika jobb inom den avdelningen.
    • I verkligheten är det här jobbet vanligtvis en typ av praktik. Medan du kan få värdefull erfarenhet och kan arbeta mot en permanent position med ett finansiellt företag, varar denna möjlighet vanligtvis bara i två eller tre år. I slutet av den perioden, beroende på din framgångsnivå som en juridisk analytiker, kan du erbjudas en mer heltidsposition i ett intresseområde.
  • Bild med titeln Bli en sport advokat Steg 12
    2. Vet vem finansiella företag ser ut att anställa. Vanliga finansiella företag i Wall Street Type ser ut att anställa Ivy League-kandidater med extremt starka akademiska referenser. Dessa typer av jobb ges ofta till personer med förbindelser inom det finansiella företaget som de ansöker om. För att ge dig den bästa chansen att bli anställd, bör du ha ett starkt akademiskt CV och du bör försöka känna människor inom det företag du ansöker om.
  • Bild med titeln Bli en sport advokat Steg 8
    3. Överväg att använda det här jobbet för att flytta upp i ett finansiellt företag. Många använder den här typen av jobb som ett första steg i att bli anställd på heltid med ett finansiellt företag. Till exempel, på Goldman Sachs, i slutet av din tvåårsperiod som en juridisk analytiker, kan du få på ett annat år i den kapaciteten, eller du kan hyras i en annan avdelning. Därför, medan denna typ av juridisk analytiker ofta ses som en förhärligad praktik, bör du ta det på allvar eftersom det kan leda till något mer i framtiden.
  • Tips

    Var noga med att noggrant undersöka något paralegalprogram som du kan delta i. Du vill se till att programmet är väl respekterat och du kanske vill överväga att delta i ett ABA-ackrediterat program.
  • Dra nytta av alla utbildningsprogram som din skola erbjuder som rättegångsutbildning och juridisk forskningsträning. Dessa färdigheter kommer att göra dig till en mer omsättbar kandidat.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande