Hur man bygger ett staket

Vem älskar inte den pittoreska vita staketet? Ett kvalitetsstängsel kan ge dig lite integritet, hålla ut oönskade besökare och förbättra värdet på ditt hem. När du bygger ett staket är det viktigt att du gör det på rätt sätt så det ser bra ut och varar länge. För att hjälpa dig, har vi svarat på några vanliga frågor som folk har om vad som krävs för att bygga ett staket.

Steg

Fråga 1 av 6:
Är det lätt att bygga ditt eget staket?
  1. Bild med titeln Bygg ett staket steg 1
1. Staketinstallation är svår och tidskrävande. Oavsett vilket material du använder för ditt staket, tar det mycket material och verktyg för att få jobbet gjort rätt. Om du har kunskap och verktyg för uppgiften kan du spara lite pengar genom att göra det själv. Men om du är ny på staketbyggnaden kanske du vill anställa en professionell så att du kan vara säker på att staketet är ordentligt byggt och upp till lokala byggkoder.
  • Om du är i USA kan du söka efter licensierade staketbyggande entreprenörer i ditt område genom att besöka American Fence Associations hemsida på: http: // AmericanFenceasSociation.com /.
Fråga 2 av 6:
Är det billigare att bygga ditt eget staket?
  1. Bild med titeln Bygg ett staket Steg 2
1. Ja, det är mycket billigare att bygga ett staket själv om du vet hur. Kostnaden för arbetskraft för att bygga ett staket är mellan $ 30- $ 70 per timme. Om du kan bygga ett staket själv, kan du klippa den kostnaden ut ur din budget och spara några ganska seriösa pengar. Men att bygga ett staket är tidskrävande, kräver rätt verktyg (borrar, sågar, etc.), och kan vara svårt, så håll det i åtanke.
Fråga 3 av 6:
Vad är det billigaste staketet att bygga?
  1. Bild med titeln Bygg ett staket Steg 3
1. Behandlad tall, kedjelänk och trådfäste är det billigaste. Behandlade tallkostnader mellan $ 12- $ 19 per linjär fot när den är installerad, och är ett prisvärt alternativ om du vill ha ett staket som ger integritet. Kedjelänk kostar mellan $ 10- $ 20 per linjär fot, vilket gör det till ett mycket prisvärt material för att bygga ett robust staket som kommer att vara länge. Det billigaste materialet är taggtråd och hogtråd, som kostar mellan $ 1.50- $ 2 och $ 3- $ 5 per linjär fot, respektive.
  • Var medveten om att dessa kostnader inte fakturerar arbetskraftskostnader om du planerar att anställa en professionell.
  • Det kostar vanligtvis mellan $ 1,673- $ 3 983 USD för att bygga ett trästaket.
Fråga 4 av 6:
Hur långt ifrån varandra ska staketstolpar vara?
  1. Bild med titeln Bygg ett staket steg 4
1. Utrymme staketet lägger ut ca 6-8 fot (1.8-2.4 m) från varandra. För ett robust staket måste dina inlägg vara åtskilda rätt längd för att hjälpa till att stödja brädans vikt. Använd ett måttband eller linjal och markera mellanslag med insatser så du vet var du ska placera ditt staketstolpar.
  • Det exakta avståndet kan variera lite beroende på terrängen. Tungare material som tjocka träbrädor kan behöva ha tjänster som är närmare varandra för att ge större stöd.
Fråga 5 av 6:
Hur bygger du ett trästaket?
  1. Bild med titeln Bygg ett staket Steg 5
1. Börja med att kontrollera lokala byggkoder för bygga ett trä staket. Innan du börjar bygga ditt staket, kolla upp lokala byggkoder och grannskapsförbundet förbund. Läs reglerna om höjd, design och material du kan använda för ditt staket. Om du behöver få ett bygglov, fyll i formulären och ansöka om så du inte bryter några lagar.
  • Ring ditt lokala verktygsföretag för att se till att det inte finns några begravda kraftledningar där du planerar att bygga ditt staket.
  • Du kan också behöva kolla en officiell undersökning av ditt parti så att du bygger ditt staket på din egendom.
  • 2. Bestäm om en stil och välj dina material. Det finns en mängd olika stilar av trästaket som picket, gitter, konkav, konvex, skugglåda, integritet och andra. Ta en titt på de olika stilarna och välj en som passar dina behov och estetiska. Välj sedan en typ och färg av trä du vill använda.
  • Vissa typer av fäktning, som Picket, kommer i specifika mönster och kan redan målas en viss färg.
  • Behandlat trä, såsom behandlad tall, kommer att vara längre än obehandlad.
  • Du kan också fläcka eller måla ditt trä om du vill ändra färgen.
  • 3. Installera dina inlägg, supportbrädor och staket. Använd en efter-håls digger för att skapa hål som är 2 meter (0.61 m) djupt så att de kan stödja vikten av ditt staket. Sedan häll betong i hålet runt stolparna och låt det torka. När betongen har ställt in kan du nagla eller skruva träkrängare, även kända som skenor eller supportbrädor, för att ansluta dina inlägg nära toppen, botten och mitten. Sedan bifogar staketet på skenorna och använder en spik mellan brädorna så att de är jämn.
  • Fråga 6 av 6:
    Hur bygger du ett kedjelänkstaket?
    1. Bild med titeln Bygg ett staket Steg 8
    1. Kontrollera om alla tillstånd du behöver och mäta längden på ditt staket. Kontrollera dina lokala byggkoder och grannskapsförbundsförbund för att se till att du kan bygga ett kedjelänkstaket på din egendom. Använd en linjal eller måttband för att mäta den totala längden på det staket du planerar att bygga.
    • Kontrollera med ditt verktygsföretag för att se till att det inte finns några begravda kraftledningar där du planerar att bygga ditt staket.
  • 2. Gräva posthålen, installera inlägg och sätt dem med betong. Använd en posthålgrävare till hål för var och en av dina inlägg. Gör hålet 3 gånger bredare än diametern på dina inlägg och till ett djup som är ⅓ av postens längd. Placera ett inlägg i mitten av hålet och fyll i det med betong. Låt betongen helt torka och härda.
  • 3. Installera beslag, skenor och staket. Applicera spänning och spännband till var och en av inlägg och sedan installera en postlock ovanpå varje inlägg. Skjut toppskenan genom slingan i postkåporna och säkra skenan till terminalbandet. Fäst staketet Mesh till det första änden och sedan rulla upp det längs längden på ditt staket. Fixa det till toppskenan med staket slipsar så att den hålls ordentligt.
  • Bygga ett kedjelänk staket kan vara svårt att göra själv. Be en vän att hjälpa eller anställa någon att installera staketet för dig att göra det enklare.
  • Tips

    Se till att du kontrollerar alla lokala byggkoder eller om din grannskapsförening kräver vissa typer av staket innan du börjar bygga.
  • Om du inte har viss utrustning, till exempel en såg eller en strömborr, kan du kunna hyra dem från din lokala maskinvara eller hemförbättringsbutik.
  • Se till att du använder tryckbehandlade inlägg för ditt staket.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande