Hur man gör det bra på ap-tentor

Det är den tiden på året igen: Som det kan rulla runt, fördjupa sig många gymnasieelever runt landet i fettprovprep böcker och fyller på sin kaffebeikte för att överleva den stressiga AP-testsäsongen. Tjäna en poäng på 3 eller högre kan undanta dig från att ta liknande kurser från college, så du vill göra det bästa du kan på dessa avancerade undersökningar. Börja tidigt och håll dig fokuserat.

Steg

Del 1 av 3:
Studerar för tentamen
  1. Bild med titeln gör det bra på AP-tentor Steg 1
1. Håll dig kvar i din kurs. AP-tentor kräver behärskning av massor av material, för mycket information att klara sig på en gång. De AP-kurser du är inskrivna är utformade för att förbereda dig för provet, så ta klassarbetet och läxorna på allvar. Var uppmärksam, ta anteckningar, granska på egen hand och ta dig tid att memorera material.
  • Du kan ta en AP-examen utan att ta kursen, men en AP-kurs är alltid den bästa förberedelsen.
  • Bild med titeln gör det bra på AP-tentor Steg 2
    2. Köp AP-testberedningsböcker. Dessa sammanfattar ofta materialet på ett kortfattat sätt och erbjuder massor av möjligheter till övning. Ta ett diagnostiskt test och granska det material du verkar ha problem med det mesta.
  • Många företag producerar testprep böcker. Om du vill ha ytterligare studiematerial, köp böcker från olika företag. Även om de flesta företag producerar nya böcker varje år, replikerar de i stor utsträckning materialet från föregående år, så att köpa flera utgåvor av samma bok kommer att göra dig lite bra.
  • Bildbetaget gör bra på AP-tentor Steg 3
    3. Ta utövningar. College Board har gratis frågor på sin webbplats och träningsböcker är fyllda med testfrågor. Försök så mycket som möjligt att replikera faktiska testförhållanden genom att ta bort dig själv och utför testet i en lugn miljö.
  • Bild med titeln gör det bra på AP-tentor Steg 4
    4. Hitta en handledare eller registrera dig i prep-klasser. Med en-till-en-instruktion är handledaren mer sannolikt att kunna hjälpa dig att förstå materialet eller fokusera på dina svagheter än en lärare i en stor kurs. Detta kan vara bättre än att studera på egen hand eftersom du en handledare kan märka och korrigera misstag och objektivt utvärdera dina test.
  • Bildbetaget gör bra på AP-tentor Steg 5
    5. Skriv praxis uppsatser. Med praktiken blir det lättare att skriva under de tidsbegränsningar som införs av AP-testet. Det är också viktigt att få en bra känsla av din stimulering. Du vill inte fortsätta så länge på ett visst ämne som du inte kan slutföra. Få en känsla av dina begränsningar så att du vet när du ska sätta upp saker på din tentamen.
  • Försök hitta en annan student, en handledare eller en förälder som är villig att läsa din uppsats och hjälpa till att korrigera misstag. Det kan vara svårt att objektivt utvärdera ditt eget arbete.
  • Kom ihåg att det inte är absolut nödvändigt att diskutera alla dokument på dokumentbaserade frågor. Gör det, kan i själva verket göra ditt papper oorganiserat och kosta dig värdefull tid. Bekanta dig med hur många dokument du förväntas diskutera och hålla fast vid det numret.
  • Bild med titeln gör det bra på AP-tentor Steg 6
    6. Förstå strukturen i tentamen. För att undvika onödig stress, se till att du är bekant med testets struktur. Vet hur många frågor du behöver svara och hur mycket tid du har för varje. Granska rubrikerna för uppsatserna. Förstå proceduren på testdagen.
  • För var och en av uppsatsuppgifterna finns det en rubrik som förklarar exakt hur gradern utvärderar uppsatsen. Du kan behöva citera ett visst antal dokument eller ett visst antal länder. Var beredd på detta i förväg.
  • Forskning Var och vid vilken tid testet kommer att vara säkert att du kan komma i förväg. Du får en streckkod vid ankomst för att identifiera ditt test. Bekanta dig med dessa detaljer kan eliminera testdagens stress.
  • Bildbetaget gör bra på AP-tentor Steg 7
    7. Hitta din motivation. Påminn dig själv hur mycket du vill göra det bra - skriv ut dina mål och skicka dem någonstans på ditt skrivbord kan du enkelt se. Kom ihåg att AP-tentor kan vara en enorm tillgång för att komma in i college och frigöra tid att fokusera på de ämnen du bryr dig om under dina grundutbildningar.
  • Akta dig för distraktioner som YouTube eller Facebook. Falla inte byte till procrastination.
  • Del 2 av 3:
    Skapa ett studieplan
    1. Bild med titeln gör det bra på AP-tentor Steg 8
    1. Börja studera över sommaren. Det är viktigt att du inte blir för rostig över sommaren, speciellt om ämnet är något som matematik som bygger på sig från år till år. Granska de grundläggande som du har lärt dig. Du bör även överväga att komma framåt på ditt arbete för det följande året.
    • Det kan tyckas omöjligt att börja studera för en kurs som du inte har börjat ta ännu, men det finns några sätt att göra det. Du kan köpa en testberedningsbok och studera den eller du kan arbeta med en handledare.
  • Bildbetaget gör bra på AP-tentor Steg 9
    2. Håll dig uppdaterad. Fram till december bör du ägna lite tid varje vecka till lite att studera ovanpå din tilldelade kurs. Detta är viktigt för att du bor på spår med ditt nuvarande material.
  • Bild med titeln gör det bra på AP-tentor steg 10
    3. Granska över jul. Använd fritiden du har över julen bryta för att granska vad du har gjort hittills. Du kommer att spendera mycket av din tid under våren som lär sig nytt material så det är viktigt att du har behärskat allt hittills. Använd den här tiden för att komma ikapp på allt du hade problem med.
  • Bild med titeln gör det bra på AP-tentor Steg 11
    4. Studera tillsammans på våren. Vid våren är det viktigt att du seriöst testar dina färdigheter. Ett bra sätt att göra detta är att arbeta i grupper med andra studenter som kan korrigera dig när du gör misstag eller på annat sätt tvinga dig till nästa nivå. Alternativt, ta diagnostiska tentor för att bestämma vilka områden du behöver fokusera på.
  • I en AP-klass borde du helst vara med andra intelligenta och motiverade studenter som kan hjälpa dig.
  • Bild med titeln gör det bra på AP-tentor Steg 12
    5. Cram i april. Ta övningstest för att bedöma var du är och vad du behöver jobba på. Försök att replikera riktiga testförhållanden så att du är bekväm på examensdagen. Skapa ett schema som låter dig granska alla ämnen du har problem med.
  • Bild med titeln gör det bra på AP-tentor Steg 13
    6. Avsluta i maj. Spendera kan arbeta med de ämnen som du fortfarande hade problem efter din april cram session. Gå tillbaka och granska dessa ämnen. Studera inte upp till den sista andra men - var noga med att få vila.
  • Del 3 av 3:
    Tar tentamen
    1. Bildbetaget gör bra på AP-tentor Steg 14
    1. Resten. Sömn har en stor effekt på din intelligens. Tyvärr kan det vara svårt att vila när du är orolig för att ta ett test nästa dag. På grund av det är det absolut nödvändigt att du vilar bra dagen innan och försöker få mycket sömn veckan av. Försök att få åtta timmar per natt.
    • Elektronik kan hålla dig på natten. Slå av dem minst en timme innan du går och lägger dig.
    • Försök att träna ofta. Detta hjälper dig att fokusera när du studerar och somnar när du behöver.
    • Falla inte för frestelsen att klämma på natten innan. Detta kommer att vara kontraproduktivt.
  • Bild med titeln gör det bra på AP-tentor Steg 15
    2. Ät en riklig frukost. Du behöver en stor frukost med massor av protein för att ge dig en energi för att göra det genom testet. Ägg, bacon, yoghurt, nötter och mjölk är lämpliga. Undvik sockerarter, som godis, choklad och desserter. Dessa kommer att få dig att krascha.
  • Bildbetaget gör det bra på AP-tentor Steg 16
    3. Svar varje fråga. Till skillnad från den lördagen kommer du inte att straffas för att svara på en fråga felaktigt. Även om du inte känner till svaret på frågan, har du ett incitament att gissa. Om du är fast på en fråga, gissa och fortsätt så att du kommer till de andra frågorna.
  • Om du spenderar för mycket tid på en fråga, ta din bästa gissning och markera frågan på ditt skrotpapper. På det sättet, om du har tid i slutet av testet, kommer du att veta var du ska gå tillbaka och ta en titt.
  • Bild med titeln gör det bra på AP-tentor Steg 17
    4. Dump inte information om uppsatserna. Medan uppsatserna är ett bra sätt att visa din kunskap om ämnet, är de inte avsedda som en informationsdump. Du behöver en tydligt definierad avhandling och information som inte stöder ditt argument hörs inte i uppsatsen. Att diskutera irrelevant information kostar dig värdefull tid och kommer inte att se bra ut för läsarna.
  • Bildbetaget gör bra på AP-tentor Steg 18
    5. Stressa inte. Stress kan vara kontraproduktivt. En 3 kommer inte att skada dina chans på college, det hjälper inte så mycket som en 5. Dessutom kan du återta AP-examen så ofta du vill, så om något olyckligt händer på testdagen får du möjlighet att göra upp för dina misstag.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Stanna motiverad!
  • Håll din studieutrymme klar och snyggt. Organisera din tid och skapa ett studieplan. Och följ den!
  • Övergång. Var noga med att ta hand om din kropp och ta en paus från dina studier när du behöver.
  • Förbered alla dina material natten före din tentamen. Se till att du inte saknar något!
  • Kom ihåg, det är hur mycket du kommer ut ur dina studier, inte hur länge du studerar som i slutändan är viktig. En solid timme med fokuserad och engagerad studie är mycket mer värdefull än tre timmar med att titta på t.V. När du studerar under kommersiella raster.
  • Gå alltid till sängs tidigt natten före din examen. Det kommer att hjälpa dig att hålla ditt sinne och kropp fräsch och du kommer att kunna göra bättre.
  • Varningar

    Försök aldrig att fuska på dina tentor. Om du är fångad fusk på någon AP-examen, kommer alla dina resultat att kasseras, och alla andra i din grupp som arbetade mycket hårt för tentorna kan också förlora sina resultat.
  • Glöm inte att ta med ditt ID-kort och andra nödvändiga material på testdagen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande