Hur man är zen om att få dåliga betyg på college

Även om det kan ha varit lätt att skaka av den enstaka medioker eller hemskt betyg i gymnasiet, kan man få en eller flera dåliga betyg på college påverka din karriärväg för framtiden. Oavsett om du har fått mindre än perfekta poäng eller helt bombade på ditt senaste test eller rapportkort, inte panik. Istället, gå på en mental reträtt för att acceptera ditt öde, hitta fred och förbered dig för att gå vidare. Att bli Zen handlar inte bara om lugn, men. Det handlar om att hitta ett engagemang för att förbättra i framtiden. Du måste förstå vad som orsakade din dåliga betyg, vad du kan göra för att förbättra, och hur man flyttar så att du inte fortsätter att få dåliga betyg.

Steg

Metod 1 av 4:
Kommer till villkor med din betyg
  1. Bild med titeln berätta om du
1. Ta ansvar för betyget. Medan det kan vara ett slag mot din stolthet, bör du förstå att du är ansvarig för den betyg du har fått. Konflikter med professorer kan hända, och externa faktorer kan påverka din betyg, men i de flesta situationer måste du inse att om du vill förbättra, måste du agera.
  • Bild med titeln Build Self Worth Steg 7
    2. Sätt situationen i perspektiv. Inse att dåliga saker tyvärr händer i livet. Medan du får en dålig klass kan du sätta dig i fullt panikläge, måste du sätta situationen i perspektiv för att komma till den Zen-platsen. Har du din hälsa? Har du en familj som älskar dig och vänner som rallyar runt dig? Räkna dina välsignelser. Kom ihåg att medan betyg är viktiga, är de inte det enda som borde vara viktigt i ditt liv.
  • Bild med titeln vara en smart student steg 14
    3. Tala med en betrodd förtroende. När du är upprörd, är det okej att diskutera det med en vän eller familjemedlem. Känn inte som om du måste behålla det själv. Det är förståeligt om du är orolig för att besvikna dina föräldrar, förstöra din GPA, eller göra ett dåligt intryck på dina professorer. Vet att du kan dra igenom det här och att du kan hitta stöd.
  • Du kan även boka ett möte med din högskolans psykiska rådgivare (ofta kända som campus och psykologiska tjänster eller kepsar). Dessa är betrodda yrkesverksamma som är utbildade för att bidra till stressade och upprörda högskolestudenter.
  • Gå inte på Internet och skriv dina klagomål online. Dessa kan ses av andra studenter, college tjänstemän, eller kanske dina professorer. Det kan finnas många konsekvenser från detta. Prata privat till en vän eller rådgivare.
  • Bild med titeln Skapa en vuxen filmsteg 2Bullet1
    4. Ge dig en paus. Medan du kan betonas, är det inte dags att försumma ditt välbefinnande. Få glass med en vän, titta på en film, eller ta ett bubbelbad. Gör en aktivitet som slappnar av dig. Målet är inte att springa bort från den dåliga klassen utan att sätta dig i ett mentalt tillstånd där du kan hantera det. När du är avslappnad, se tillbaka över din betyg.
  • Bild med titeln Var lugn Steg 18
    5. Påminna dig om att betygen inte bestämmer dig själv. Du är mer än dina betyg. Goda betyg kan ge dig bra validering, men du borde inte låta dåliga betyg gör att du känner dig värdelös.En dålig klass betyder inte att du är dum eller att du inte är oförmögna för examenskollegiet. Alla har andra stora talanger, egenskaper och egenskaper som inte kan mätas av en klass i skolan.
  • Bild med titeln Meditera utan ett master steg 17
    6. Meditera. När ensam i ditt rum, ta några minuter för att stänga dina ögon. Andas in och ut djupt, se till att fokusera på andan. Låt dina tankar driva bort. Tänk på ingenting, och när din grade ångest yta, tryck dem bort. Du kan försöka använda mjuk musik för att lugna dig. Försök meditera för femton till trettio minuter.
  • Om det är svårt för dig att meditera under lång tid, försök använda en meditationsapp, som mindfulness app eller huvudutrymme. Dessa erbjuder guidade meditationer för att hjälpa dig att hålla ditt fokus.
  • Yoga är ett annat bra sätt att hålla lugnet och uppnå Zen. Många campuser erbjuder yogaklasser. Kolla med ditt campusgymnastik för att se om du kan anmäla dig till en klass.
  • Bild med titeln Meditera för nybörjare Steg 1
    7. Lugna ner under panikattacker med avkopplingsteknik. Ibland har du inte tid att meditera när du känner dig orolig eller panikad. Du kan använda korta avkopplingstekniker för att lugna ditt humör. Stoppa vad du gör. Stäng dina ögon och räkna till tio. Visualisera en lugn och glad plats, som havet eller en babbling bäck. Dessa tekniker hjälper din kropp att slappna av, och de kommer att frigöra någon ångest du har.
  • Du kan spänna dina muskler och lossa dem långsamt under ditt räkning. Eller du kan klämma en stressboll och slappna av ditt grepp.
  • Medan du visualiserar din glada plats, försök att åberopa alla dina sinnen. Om du är på havet, föreställ dig vinden, den salta smaken av luften och sanden mellan tårna. Detta kommer att göra visualisering effektivare.
  • Kom ihåg att andas djupt. Andas in och ut för varje räkning upp till tio.
  • Bild med titeln övertyga dig om dig
    8. Undvik droger och alkohol. Vissa människor är så oroliga om sina kvaliteter som de börjar festa hårdare att glömma det, starta en ond cykel. När du är stressad om en dålig klass, försök att undvika att dricka tills du har lugnat ner.
  • Metod 2 av 4:
    Bestämma vad som gick fel
    1. Bild med titeln Hela ditt självkänsla Steg 11
    1. Beräkna hur mycket du studerade. Innan du går in i fullt panikläge, reflekterar du på vad du tycker ledde till dålig klass (er). Studenterade och satte du i din fulla ansträngning? Slog du av och hoppa över test? Förstå dina studievanor kan hjälpa dig att förstå var du behöver förbättra.
    • Kanske gav du det hela. Medan det inte finns något mer frustrerande än att studera dina hjärnor bara för att få en dålig klass måste du komma ihåg att du gjorde allt i din makt för att lyckas. Nästa gång, kanske försök att byta upp dina studievanor eller få hjälp från ett handledningscenter.
    • Kanske släckte du och försökte inte. Vad du kanske har lärt dig är att dagarna av "höftar" På Talent är ensam och verkligen över. Lära av det, och gör det bättre nästa gång genom träning och hårt arbete.
  • Bild med titeln Survive High School Steg 6
    2. Tänk på vilka material du studerade. Titta tillbaka över dina anteckningar, avläsningar och övningar. Vilka sektioner eller uppdrag förstod du inte? Vad sa kursplanen om vissa test eller enheter? Försök att se om det var ett missförstånd i vad du skulle veta eller göra.
  • Kanske studerade du bara saker som intresserade dig. Om något var för hårt eller ointressant, kanske du har blivit tillbaka till de mer intressanta delarna av läxorna och ignorerade hårdare eller tråkiga delar. Försök att driva igenom dessa delar nästa gång.
  • Kanske läser du bara det minsta läget för klassen. Försök lägga till extra avläsningar till dina läxor. Om du inte förstår en läsning, gå till biblioteket, fråga en handledare, eller sök på Internet för en förklaring.
  • Bild med titeln Njut av skolsteg 9
    3. Faktor i din klass närvaro. Vissa professorer tar av poäng för att sakna för många klasser. Andra gånger, saknad klass kunde ha gjort dig saknar nyckelinformation. Titta över din närvaro. Försök att lägga till hur många klasser du missade.
  • Var dessa ursäkta frånvaro? Har du en doktors anteckning när du var sjuk? Om familjemedlemmen dog, fick du ett brev från dekanens kontor? Att svara nej till någon av dessa frågor kan vara anledningen till att även motiverade frånvaro inte var ursäkta.
  • Bild med titeln Survive High School Steg 8
    4. Identifiera yttre influenser. Om du är sjuk eller oförmögen att ha råd med grundläggande nödvändigheter, kan du kämpa på college. I det här fallet, prata med din läkare och vägledare för att se vad du behöver göra för att ta itu med dessa problem, inklusive om du behöver ta en paus för att förbättra din personliga situation först. Om det inte är för nära slutet av terminen, släpper en eller flera klasser för att göra det mer hanterbart kan vara ett bra beslut. Vanliga externa faktorer inkluderar:
  • En död i familjen
  • Arbetar ett deltid eller heltidsjobb
  • Höjande unga barn
  • Psykiska problem
  • Vissa högskolor kan låta dig förhandla om betyget till en ofullständig om du har mildrande livsförhållanden, eller du kanske kan återta klassen.
  • Bild med titeln Gör vänner på ett nytt skolsteg 6
    5. Tänk på hur mycket du umgås. När stora livshändelser blir allkrävande, kan du ibland inte fortsätta.Kanske har du en ny pojkvän eller flickvän som tar upp hela din tid. Kanske är du en del av en sororitet eller broderskap som är värd för frekventa partier. Det är viktigt att ha ett hälsosamt socialt liv, men om du spenderar för mycket tid som fester och inte tillräckligt med tid som slår böckerna, kan du förstöra din GPA.Begå att spänna ner och arbeta eller socialisera mindre - använd sociala händelser som godis i slutet av studierundorna snarare än en nattlig verksamhet.
  • Bild med titeln Survive High School Steg 3
    6. Träffa dina professorer. Även på college, som visar att du bryr dig kan gå långt med college professorer. De kan inse att du hade vissa svårigheter, och de kommer att uppskatta ditt engagemang för att förbättra. Att nå ut till dina lärare kan hjälpa dig att utveckla en djupare förståelse om klassen, hur du förstod materialet, och hur du kunde förbättra din prestation i framtiden.
  • Besök dem under sina kontorstimmar, eller skriv dem ett mail för att skapa ett möte. Det är nästan alltid bättre att diskutera detta personligen.
  • Även om det kan vara svårt kan du närma sig ämnet i ett lugnt, uppriktigt sätt. Du kan säga, "Jag blev verkligen besviken över min betyg på den här sista uppdraget. Jag undrade vad jag kunde ha gjort för att göra bättre. I framtiden, hur ska jag närma mig ett uppdrag som detta?"
  • Om du väntar till slutet av terminen för att prata med din professor, kan det vara för sent att ändra eller förbättra din betyg.
  • Metod 3 av 4:
    Skapa en ny studiefilosofi
    1. Bild med titeln Stoppa dig själv från att gråta steg 6
    1. Utvärdera den totala effekten. För att nå en känsla av fred om dina betyg, bestämma hur stor av en inverkan den dåliga klassen kommer att ha övergripande på din college karriär. I vissa fall kommer en dålig quiz-kvalitet inte att göra mycket för att förstöra ditt genomsnitt. Om du misslyckades med en eller flera klasser kan du ha tappat din GPA. I stället för att bli upprörd, ta några djupa andetag och titta på den stora bilden, vilket gör konkreta planer för att fixa vad du kan.
    • Om du är i ditt första år av college, kan du enkelt återhämta sig från en dålig termin.
    • Du kan beräkna vilka betyg du behöver från den här punkten för att uppnå din idealiska GPA. Detta kan ge dig en känsla av vad som kan göras i framtiden.
  • Bild med titeln Gör dig lycklig steg 12
    2. Identifiera förbättringsområden. Kanske har du bestämt att du har dåliga studiefärdigheter. Kanske inser du att dina anteckningar är oorganiserade eller att du fortsätter att glömma förfallna datum. När du har identifierat dessa problem kan du vidta åtgärder för att åtgärda dem. Göra ett åtagande att ändra.
  • Om du är glömlig kan du köpa en kalender, markera viktiga datum och ställa in påminnelser på dina telefoner.
  • Om du har tidshanteringsproblem kan du göra ett schema och belöna dig själv med godis när du slutar uppgifter.
  • Bild med titeln Gör dig lycklig steg 11
    3. Skapa nya mål. Identifiera var du vill vara när du examinerar? Finns det en karriär du vill ha? Vill du göra en viss summa pengar? Vill du ansöka om forskarskola? Skapa en lista med hanterbara mål. När du bestämmer dig för några, lista några praktiska steg för att uppnå dessa mål.
  • Till exempel, om du vill ansöka på läkarskolan, bör du behålla en lista över vilka kurser du behöver ta, vilken GPA du behöver när du examinerar, och vilka extracurriculars ser bra ut på en medicinsk skola. Din lista över praktiska steg bör också innehålla saker som "studie för mcat" eller "forskning bra medicinska skolor."
  • Bildbeteckningen är bra om dig själv Steg 7
    4. Inse att du kan förbättra. En del av processen är att förstå att medan du inte kan ändra det förflutna kan du ändra framtiden. Lugna dig själv att du kan fixa dina problem. När du vet vad du har gjort fel kan du börja vidta åtgärder för att förbättra.
  • Metod 4 av 4:
    Gå vidare
    1. Bild med titeln vara en smart student steg 5
    1. Gör ett möte med din vägledare. Om du är bekymrad över hur betyget (erna) kommer att påverka din högskolans framtid, kontakta din vägledare för att skapa en plan. Kanske tog du kurser som var för svåra, eller kanske du borde utforska andra majors. Med hjälp av din rådgivare (och kanske dina föräldrar, vårdnadshavare eller andra mentorer) skapar du en plan som kommer att få dig tillbaka på rätt spår.
  • Bild med titeln Survive High School Steg 13
    2. Utveckla en plan för att förbättra din prestation. Formulera en specifik, steg-för-steg-plan som hjälper dig att göra bättre nästa gång. Känner som om du har makt över situationen hjälper dig att hitta fred och ge dig mål att arbeta mot för nästa gång.
  • Denna plan bör innehålla hur många timmar i veckan du kommer att studera, vilka betyg du vill ha i var och en av dina klasser, hur du hanterar medicinska tillstånd, och hur många timmar i veckan du kommer att umgås, jobba, etc.
  • Bild med titeln Survive High School Steg 10
    3. Undersök hela ditt schema. Om du packade förra terminens schema med hög nivå, svåra kurser kan du få svaret på varför dina betygstankar. Även den mest intelligenta individen bör ge honom eller sig en paus. Försök blanda svåra kurser med några av dina enklare eller lättare kurser för ett balanserat schema.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 30
    4. Håll dig ovanpå dina studier. Nyckeln till att stanna Zen är att nu följa med dina studier i en takt som matchar vad du behöver lära dig. Att bo organiserad, engagerad, och ihållande hjälper dig att stanna Zen i dina högskolestudier. Men om studierna inte förbättras efter att du har gjort ändringar, är det troligt att du måste överväga förändringar i karriärvägen du har kartlagt själv. Spendera energi på något som inte fungerar för dig kommer bara att förvärra din situation.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 15
    5. Studera smartare, inte svårare. Du vill inte spendera sexton timmar om dagen som studerar om du inte lär dig något. Du kommer bara att bränna dig själv. Hitta studieformer som fungerar för dig i framtiden. Det finns några taktik du kan göra för att förbättra minnet och förståelsen:
  • Skriv om dina anteckningar varje natt efter klassen. Detta hjälper dig att återkalla detaljer. Det kommer också att hjälpa till att hålla dina anteckningar läsbara.
  • Gör tio flashkort per dag. Memorera dessa tio innan du lägger till en annan tio nästa dag. Minns i små satser hjälper dig att komma ihåg.
  • Ta anteckningar som du läser. När du är klar med att läsa en passage, skriv ner en sammanfattning av vad du just läste. Detta hjälper dig att förstå vad du läser bättre.
  • När du tar anteckningar för hand, använd blockbokstäver istället för kursivt skrivning. Resultaten är mer benägna att vara läsbara och det blir en vana snabbt. Hälften av fördelarna med att notera är att skrivning av det berättar om din hjärna för att lägga den i ett långsiktigt minne.
  • Testa dig själv efter varje passage. Gör matteövningar som testar de principer du bara lärt mig. Quiz själv på historiska datum. Dessa återkallande övningar kommer att förbereda dig för det verkliga testet.
  • Tips

    Om möjligt, fråga din professor om du kan granska testet eller papperet för att säkerställa att den betyg du fått var motiverad.I vissa (men sällsynta) tillfällen kan professorn ha gjort ett fel som betygsätter ditt arbete.
  • Om saker går illa tidigt på terminen, överväga att släppa en eller flera klasser för att få lasten ner till något du kan hantera. "Droppe och ändra" är också vanligtvis möjligt under de första veckorna.
  • Inse att släppa en kurs är en sista utväg med en mängd olika konsekvenser.Förbättra din insats och kvarstå för framgång är alltid ditt bästa alternativ.Droppe förstärker en flykt mentalitet snarare än en av uthållighet och grit.
  • Varningar

    Ändra dåliga vanor som att umgås för mycket eller inte studera tillräckligt bra tar försök och fel. Snarare än att gå "allt eller inget" och slutar när det misslyckas, ställer gradvisa steg och mål.
  • Om du inte får tillräckligt med mat eller sömn eller båda, tar det sin vägtull på ett otäckt sätt. Det är gradvis. Få hjälp från skolans socialarbetare om det är en fråga om ekonomi.
  • Om du lider av psykiska utmaningar eller från fysiska funktionshinder som påverkar din förmåga att studera, luta dig inte tillbaka och lida i tystnad. De flesta högskolor och universitet har specialtjänster på plats för att hjälpa dig att lyckas och ha befogenhet att göra justeringar av scheman direkt med professorer eller skolor för att säkerställa att du kan klara av. Att försöka vara stark trots sådana utmaningar är beundransvärt men kan orsaka att du misslyckas långsiktigt, så sök den hjälp som är där för att ta.
  • Gör aldrig någonting destruktivt (för dig själv eller någon annan) som svar på de dåliga betygen.Kom ihåg, det kommer också att passera.
  • Saker du behöver

    • Planeringskartor eller kalendrar
    • Möten med professorer, rådgivare att granska framsteg
    • Tillräcklig tillgång till läroböcker, onlinematerial, etc.- Om inte, be om hjälp med budgetering, etc.
    • Lös blad eller spiral anteckningsbok för anteckningar. Steno anteckningsblock om du kan skriva stenografi
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande