Hur man blir en elektrisk bilmekaniker

Elbil mekanik utövar ett varierat utbud av uppgifter som innehåller bilservice, underhåll och reparation. Även om typen av arbete liknar att arbeta med gas- eller dieseldrivna fordon, är den elektriska biltekniken annorlunda eftersom det innebär högspänningsbatteri som den primära källan för att generera ström till motorn. De som arbetar inom detta område måste ha utbildning i arbetet med hybridfordonsteknik, som omfattar koncept som fokuserar på alternativa energikällor. Förberedelse för att bli en elbilmekaniker inkluderar att slutföra ett utbildningsprogram på en yrkes- eller handelsskola som innehåller specialiserade kurser.

Steg

  1. Bildtiteln Bli ett elbil mekaniker steg 1
1. Forskning Fältet för Hybrid Automotive-teknik för att lära dig mer om branschen för att se om en position som en elektrisk bilmekaniker är rätt karriär för dig. Om du redan arbetar som biltekniker och vill specialisera sig i elfordon, överväga ytterligare utbildning för att avancera i ditt nuvarande jobb.
  • Bild med titeln Bli ett elbil mekaniker steg 2
    2. Bedöm din nuvarande färdigheter och utbildningsnivå för att fastställa dina styrkor och svagheter. Att arbeta med hybridteknik inom bilindustrin kräver en stark mekanisk förmåga och resonemang för att diagnostisera, service och reparera arbetet med de mer avancerade komponenterna på elbilar.
  • Bildbetatled blir ett elbil mekaniker steg 3
    3. Bestäm vilken typ av handel eller yrkesutbildningsprogram som du vill anmäla. Utbildning för arbete på hybridfordon och elbilar finns på handel och tekniska skolor samt vissa gemenskapskollegier.
  • Bildbetatled blir ett elbil mekaniker steg 4
    4. Kolla in flera webbplatser för yrkesutbildningsprogram med inriktning på hybridfordonsteknik och elbilar. Läs noggrant om tillgängliga program och begäran om att få ytterligare information som skickas till dig.
  • Bilden med titeln Bli ett elbil mekaniker steg 5
    5. Besök några av skolkampanjer och ordna att träffas med de som ger instruktioner om hybridfordonsteknik och elbilar. Besöket kommer att bidra till att klargöra processen och välja det bästa programmet för dina behov.
  • Bildbetiteln blir ett elbil mekaniker steg 6
    6. Bestäm om dina mål är att delta i ett grundläggande 6 månaders program eller mer formell, djupgående utbildning som kan innehålla certifiering. Att förvärva ASE (Automotive Service Excellence) certifiering ger dig en extra kant när du ansöker om ett jobb.
  • Bild med titeln Bli ett elbil mekaniker steg 7
    7. Tänk på möjligheten att arbeta mot en tillhörande examen. Om en ledningsposition eller äger din egen service och reparation är ditt eventuella mål, så är det extra kursen i ett 2-årigt program som inkluderar affärsförmåga ett bra val.
  • Bildbeteckningen blir ett elektrisk bilmekaniker Steg 8
    8. Överväga det möjliga alternativet för ett lärlingsarbete eller utbildningsprogram på jobbet. Det finns bilfaciliteter och återförsäljare som kan ge intresserade och entusiastiska individer med betald utbildning och utbildning som en elektrisk bilmekaniker.
  • Bild med titeln Bli ett elbil mekaniker steg 9
    9. Bekräfta dina val för yrkesprogram du är intresserad av och formellt ansöka om upptagande. Beroende på när du tillämpar och tillgängliga öppningar för student kanske du vill överväga att ansöka om mer än en skola.
  • Bildbetatled blir ett elbil mekaniker steg 10
    10. Kontakta skolan som du kommer att delta i att lära dig mer om ekonomiskt stöd som kan vara tillgängligt. Många handels- och tekniska skolor samt gemenskapskollegier erbjuder också stipendier.
  • Bildbetatled blir ett elbil mekaniker steg 11
    11. Överväg att erhålla ytterligare certifiering som kan krävas av vissa bilproducenter när man gör reparation och servicearbete på sina fordon. Delta i dina klasser med fokus på hybrid-bilteknik, studie, utveckla dina färdigheter och förmåga och du kommer snart att vara beredd att bli en elbilmekaniker.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande