Hur man förstärker ditt cv

Förbättra sin professionella referenser är en viktig uppgift för alla på dagens konkurrenskraftiga arbetsmarknad. Följande är några förslag som hjälper dig att öka din karriär och förbli en ledande kandidat.

Steg

  1. Bild med titeln Boost ditt CV steg 1
1. Granska ditt befintliga CV. Leta efter eventuella luckor eller svaga områden som du ser direkt. Kontrollera om du har minst ett objekt som anges i alla följande nyckelområden: erfarenhet, utbildning, färdigheter, volontärarbete. Om du saknar någon av dessa områden, rikta sedan det området och begå att göra gott arbete för att förbättra det. Om du är osäker på vilket område behöver förbättras, fråga någon du litar på för råd. Alternativt, välj bara ett av ovanstående nyckelområden och gå med det. Du behöver inte göra allt på samma gång. Det är faktiskt bättre om du inte gör det.
  • Bild med titeln Boost ditt CV steg 2
    2. Tänk på alla dina tidigare erfarenheter. Var noga med att ditt CV återspeglar alla relevanta saker som du har gjort under din karriär. Om du har varit en volontär, ha speciella färdigheter eller har varit kaptenen på ditt lokala vuxna sportlag så glöm inte att lista det. Hobbyer som sport kan förbättra ditt CV om du kan visa att du var en lagspelare under din upplevelse. Det är ännu bättre om du har någon form av ledarroll på laget.
  • Bild med titeln Boost ditt CV steg 3
    3. Hitta en mentor. En mentor kan antingen vara informell eller formell. Formella mentorer är människor som du söker efter råd som redan har lyckats på det område du följer. Informella mentorer är människor som du stöter på eller är bara i ditt liv, men kan fortfarande erbjuda dig värdefulla råd och perspektiv. Kom ihåg att ju fler personer du har i ditt personliga nätverk, desto mer möjligheter som kommer att komma dig. Så aldrig rabatt någon som en potentiell allierad.
  • Bild med titeln Boost ditt CV steg 4
    4. Bli en lärling. Fråga en av dina formella mentorer om du kan skugga dem i sin arbetslinje för att lära av dem. Detta kommer att kräva ett allvarligt tidsåtagande så att du bara ska göra det om du har tidsresurser.
  • Bild med titeln Boost ditt CV steg 5
    5. Bli en volontär. Volontärarbete ser alltid bra ut på ditt CV. Oroa dig inte om arbetet inte relaterar direkt till ditt fält. Det kommer att se bra ut på något CV eftersom det visar att du bryr dig om ditt samhälle och positionerar dig som en välrundad individ.
  • Bild med titeln Boost ditt CV steg 6
    6. Lär dig nya färdigheter. Ju fler färdigheter som du äger, desto mer anställbar blir du. Du kan engagera dig i ett självstudieprogram genom att använda biblioteksböcker eller köpa böcker från din lokala bokhandel. Du kan också överväga att köpa kursmaterial via Internet hos olika e-learning-institutioner. Befälhavare av främmande språk som spanska, kinesiska, tyska, franska, italienska och japanska kan verkligen förbättra din marknadsförbarhet.
  • Bild med titeln Boost ditt CV steg 7
    7. Förbättra din utbildning. Överväg att få dig mästarens examen eller doktorand. Om du inte har en kandidatexamen, bör du överväga om det är rätt väg för dig att ta. Alternativt kan du få en teknisk utbildning i ett yrkesområde från ditt lokala commission. Om det inte finns några examensprogram i ditt lokala samhälle kan du överväga att få en online-utbildning från ett universitetsprogram.
  • Bild med titeln Boost ditt CV steg 8
    8. Engagera sig i extrautbildade aktiviteter. Arbetsgivare gillar att se om en individ har en kapacitet för ledarskap. Du kan överväga att bli kapten i ett idrottslag, en coach av ett juniorlag, organisera ett grannskapsurprogram eller bli PTA: s huvud.
  • Bild med titeln Boost ditt CV steg 9
    9. När du har gjort en aktivitet som kommer att se bra ut på ditt CV, var noga med att lägga till den under lämplig sektion på den. Du kan få en karriär tränare för att hjälpa dig att göra det här. Om du inte vet hur du skriver ett CV, skulle det vara en bra idé att anställa en tränare eller en karriärstjänster som hjälper dig att hjälpa dig. Ju mer professionella ditt CV ser, desto mer sannolikt kommer det att få en potentiell arbetsgivarens uppmärksamhet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var självsäker. Ett genuint leende och bra hållning kommer att gå långt i att övertyga andra människor att ta dig på allvar. Presentera dig professionellt till andra och behandla alla runt dig med respekt.
  • Ha bra karaktär. God karaktär är en av de mest önskvärda egenskaperna hos en framtida anställd. Så var alltid ärlig med alla du hanterar. Följ den gyllene regeln genom att behandla andra som du vill behandlas.
  • Ha så kul. Var noga med att alla aktiviteter som du engagerar i kommer att komplettera dina naturliga talanger och förmågor. Du vill inte fortsätta ett karriärfält som kommer att lämna dig fundamentalt olyckligt.
  • Definiera din vision för ditt liv. Ta lite tid just nu för att sitta ner med dig själv och ta reda på vad du vill göra med ditt liv. Kom ihåg att detta är ditt liv och du har allra rätt i världen att driva dina drömmar. Var noga med att du anpassar dina karriärmål med din övergripande vision i ditt liv. Du hittar sann lycka och karriär tillfredsställelse genom att göra detta.
  • Titta online för professionella anslutningar. Du kan hitta dem på LinkedIn.com
  • För varje organisation eller aktivitet som du listar på ditt CV försöker lista minst en eller två prestationer i den aktiviteten.Endast lista en lång lista över organisationer som du hör till kanske inte är till hjälp.Till exempel:
  • Varningar

    Glöm inte att hålla din prestation på ditt nuvarande jobb högt. Att bli avfyrade när du försöker förbättra ditt CV är en riktigt dålig idé.
  • Om du känner dig för stressad när du försöker förbättra dig själv, klippa sedan tillbaka. Förlora inte sömn över att inte kunna lära sig kinesiska.
  • Försök inte för mycket i taget. Du vill inte spänna dig själv. Starta istället långsamt och bygga upp din erfarenhet från en fast grund.
  • Glöm inte din hälsa. Var noga med att du får gott om vila och är välutrustade medan du engagerar dig i någon av dessa aktiviteter.
  • Ställ inte upp dig för misslyckande. Kom ihåg att försöka för mycket och för hårt gör ingen bra. Slå inte upp dig för att inte kunna göra saker som är orealistiska.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande