Hur man blir en fysiklärare

Undervisningsfysik är kanske en av de mer utmanande ämnena man kan lära.De fysikfält uppdateras ständigt med nya fynd så du måste ständigt uppdatera din kunskap. Dessutom är fysik för många studenter ett mycket utmanande ämne att förstå. En bra fysiklärare kommer att kunna bryta ner de komplexa ämnena till en mer förenklad form för att hjälpa andra att förstå. Å andra sidan är fysiklärare i särskilt hög efterfrågan på gymnasiet och junior college nivåer. Således kommer du sannolikt att få högre löner än lärare av andra ämnen, och du kommer också att ha fler alternativ när det gäller den plats där du kommer att undervisa.

Steg

Del 1 av 3:
Få en utbildning
  1. Bild med titeln Bli en biologilärare i Texas Steg 2
1. Ta all matematik och vetenskap du kan medan du är i gymnasiet. Förutom fysik bör du ta klasser i kemi och biologi. De matte klasserna du bör ta inkluderar geometri, algebra, pre-calculus algebra och calculus.Om det är tillgängligt, bör du också ta trigonometri och analytisk geometri. Detta ger dig en bra idé om huruvida fysik är ett ämne du verkligen tycker om.
  • Ta din kurs på allvar. Även om du bestämmer dig för att driva en annan karriär, om du vill gå till college, måste du ha bra betyg för att komma in i universitetet du vill ha.
  • Vissa skoldistrikt börjar med biologi, sedan gå vidare till kemi och fysik, medan andra erbjuder fysik först och sedan flytta till andra vetenskaper. Vissa gymnasier erbjuder också avancerade och introduktionsfysikeklasser.
  • Du bör också ta så många engelska klasser som du kan i gymnasiet för att förbättra dina skriftliga och verbala kommunikationsfärdigheter - du kanske också vill överväga ett främmande språk om du tror att du kanske vill undervisa i ett främmande land.
  • Bildbeteckningen blir en biologilärare i Texas Steg 1
    2. Bestäm på vilken nivå du vill lära dig fysik. Den nivå som du planerar att undervisa fysik bestämmer vilka referenser du behöver. Om du planerar att undervisa på mitten och gymnasiet, kommer du sannolikt att behöva bara en kandidatexamen, medan om du planerar att undervisa på samhällskollegiet, kommer du sannolikt att behöva få en magisterexamen utöver din bachelor grad.
  • Kom ihåg att du alltid kan ändra dig. Om du ursprungligen ville vara en högskolefysiklärare, men senare bestämmer du att du faktiskt skulle bli professor, kan du alltid återvända till college för att tjäna en högre grad.
  • Bild med titeln Bli en gymnasieelärare i Texas Steg 6
    3. Ta reda på kraven i den stat där du vill undervisa. Olika stater har olika lagar som bestämmer vem som kan och inte kan lära sig ett visst ämne, särskilt på gymnasiet. Om du vill lära dig högskolans fysik, var noga med att förstå de lagliga kraven för att bli en fysiklärare.
  • Denna information ska vara tillgänglig via ditt statsråd. Du kan hitta detta genom att göra en Internet-sökning med villkoren, "State Board of Education" och namnet på ditt tillstånd.
  • Du kan också prata med några lärare som du vet för att se om de kan ge dig några råd om att bli lärare i ditt tillstånd.
  • Bildbeteckningen blir en gymnasielärare i Texas Steg 2
    4. Hämta din kandidatexamen. Beroende på vilken högskola du deltar kan du majorisera i fysik och mindre i utbildning, större i utbildning och mindre i fysik, eller gå till en dubbel major. Dina fysiklasser kommer att omfatta klasser i elektromagnetisk teori, optik, kvantfysik och termodynamik, och kan också innehålla klasser i astronomi och geologi.
  • Vanligtvis kommer din utbildningskurs att omfatta klasser i allmänhetens teori och praktiska kurser i undervisningsfysik, som avslutas med antingen en singelter eller 2 terminer av studentundervisning under ditt seniorår. De flesta kandidatexamen tar cirka 4 år att slutföra.
  • Vissa program är strukturerade så att du först tar dina fysiklasser och sedan dina utbildningsklasser, medan andra är strukturerade så att du tar dina fysik och utbildningskurser samtidigt.
  • College klasser i antingen tekniskt skrivande eller vetenskapligt skrivande kan också vara till hjälp att bygga på de engelska klasserna du tog i gymnasiet.
  • Bild med titeln Bli en gymnasielärare i Texas Steg 9
    5. Överväg att få din magisterexamen. Om du planerar att undervisa fysik på Community College-nivå, måste du få en magisterexamen innan du kan få en undervisningsposition. Om du planerar att undervisa på mitten eller högskolans nivå, behöver du förmodligen inte få din magisterexamen först. Men många distrikt ger incitament för lärare att få sina magisterexamen, och vissa stater kräver att lärare håller magisterexamen antingen i början av deras undervisningsbehov eller efter flera år. De flesta magisterprogram kan slutföras om 2 år och brukar orienteras mot mer självständig studie än grundutbildning.
  • Vissa universitet kommer också att acceptera masters examensinnehavare som professorer av fysik på deltid eller tilläggsbasis.
  • Kolla styrelsen för den stat eller distrikt där du planerar att undervisa för att se om och när du behöver förvärva din magisterexamen och vara en fysiklärare.
  • Bildbeteckningen blir en engelsk lärare i Spanien Steg 2
    6. Få doktorsexamen, om så önskas. Detta steg är sannolikt nödvändigt om du söker en heltidsposition som fysikprofessor vid ett högskola eller universitet som leder till tjänstgöring. PhD-program varar i flera år, under vilken tid du kommer att kombinera undervisning som en examenassistent med oberoende studier och forskning.
  • Du kommer att behöva starka forskningsförmåga för att bli professor vid ett universitet, eftersom nästan alla universitet kräver att deras professorer regelbundet publicerar sina vetenskapliga resultat.
  • Du kanske kan undervisa på ett universitet utan doktorand, men ditt kontrakt kommer sannolikt att vara begränsat när det gäller möjligheter till framsteg. Om du har doktorand, kan du också undervisa på lägre nivåer om du vill. Till exempel kan du vara en toppkandidat för positioner på privata eller oberoende gymnasier.
  • Bildbeteckningen blir en högskolelärare i Texas Steg 8
    7. Fråga om alternativa certifieringsprogram. I vissa stater, om du redan har en kandidatexamen, men inte specifikt i utbildning eller vetenskap, kan du kunna genomföra ett certifieringsprogram som gör det möjligt att undervisa. Detta varierar emellertid mycket av staten, så du måste rådgöra med utbildningsstyrelsen i ditt tillstånd för att se om det här är en möjlighet.
  • Akta dig för online certifieringsprogram. Medan det är troligtvis några legitima online certifieringsalternativ, är chansen att om du bara söker Google kommer du att stöta på några bedrägerier eller andra program som lovar certifiering, men håller inte ackrediteringen som är nödvändig för att göra det. Om du är intresserad av online grader eller certifieringsprogram, var noga med att samråda med utbildningsstyrelsen om vilka online-program som är ackrediterade.
  • Bild med titeln Bli en gymnasielärare i Texas Steg 4
    8. Titta på ekonomiskt stöd. Oavsett vilken grad du behöver tjäna, det finns många alternativ som är tillgängliga för att hjälpa dig att täcka kostnaderna för att tjäna en examen. Det bästa sättet att ta reda på vad som är tillgängligt på ditt universitet är att besöka ditt finansiella hjälpkontor. De kommer att kunna förklara för dig processen att ansöka om ekonomiskt stöd, och kan också ge dig en lista över stipendier som du kan överväga att ansöka om.
  • De Robert Noyce Lärare Scholarship Program erbjuder massor av stipendium alternativ till aspirerande lärare. Dessutom, Phystec erbjuder ett antal stipendier till studenter i fysik.
  • Många master- och doktorsexamen erbjuder assistentships eller annat ekonomiskt stöd till studenterna i deras program. Var noga med att titta på vad varje program kan erbjuda dig. Vissa program kräver att du ansöker om hjälp, så se till att du innehåller nödvändig information med din ansökan.
  • Del 2 av 3:
    Hitta ett jobb och få erfarenhet
    1. Bildbeteckningen blir en högskola engelsk lärare Steg 4
    1. Bli en handledare. Ett bra sätt att få erfarenhetsundervisning fysik är att erbjuda handledning. Du kanske har gjort det redan för att ge dig en uppfattning om huruvida du kommer att njuta av undervisning eller inte. Du kan börja erbjuda handledning när som helst under gymnasiet eller högskolan. Om du är student på universitetet, kolla om det finns en definierad institution där handledare är anställda. Om du kan anställas som en handledare genom universitetet kommer du att kunna få rekommendationsbrev från din handledare.
    • Var noga med att inkludera att du har varit en handledare på ditt CV.
  • Bildbeteckningen blir en högskola engelsk lärare Steg 2
    2. Dra nytta av studentundervisning. Om du är en universitetsstudent, kommer dina handledare att hjälpa dig att ordna den här delen av din utbildning. Men om det av någon anledning inte är ordnad för dig, ta initiativet och fråga dina handledare hur du kan engagera dig i studentundervisning.
  • Studentundervisning ger dig möjlighet att ta allt du lärt dig och tillämpa det under ledning av en mer erfaren lärare. Du kommer att behöva planera lektioner, undervisa och svara på frågor i en verklig världsmiljö.
  • Bild med titeln vara en enastående lärare Steg 1
    3. Leta efter undervisningsassistentships. Om du är en examenskolestudent finns det sannolikt examen undervisningsassistentships, som ger dig möjlighet att ge föreläsningar till riktiga studenter. Inte bara det, men i många fall kommer professorn i klassen att ge dig feedback på din undervisning för att hjälpa dig att förbättra.
  • En extra fördel är att Graduate Assistantships vanligtvis betalas, så du kommer att kunna tjäna lite extra pengar samtidigt.
  • Om du fortfarande är en grundutbildning, men vet att du skulle vilja lära dig fysik på högskolans nivå, se om det finns möjligheter till grundutbildningsassistentships.
  • Bildbeteckningen blir en högskola engelsk lärare Steg 11
    4. Överväg att söka ett jobb där du avslutat din studentundervisning. Om du avslutade din studentundervisning på en skola som behöver fler fysiklärare, överväga att skicka in en ansökan där. Du kommer att ha fördelen att de människor som skulle anställa dig redan har kunskap om dig och din undervisningsförmåga.
  • Var inte rädd att prata med läraren som mentorerade dig, speciellt om du kom med bra och kunde imponera på dem. Låt dem veta att du är redo att starta din lärarkarriär och planerar att skicka in en ansökan om att undervisa där.
  • Bild med titeln Be om ditt jobb tillbaka Steg 5
    5. Använd karriärjänster. Nästan alla universitet har någon typ av karriärdepartement där du kan gå för att få hjälp att leta efter jobb. De flesta kontor kommer att erbjuda hjälp även om du redan har examen. Din undervisning hjälper till att finansiera dessa tjänster så att du också kan dra nytta av dem.
  • Även om du redan har hittat jobb du vill ansöka om, kan du fortfarande besöka karriärjänster för att få hjälp med att förbättra ditt CV, öva intervjuer, och extra hjälp med att skriva omslagsbrev.
  • Del 3 av 3:
    Besluta om det här är rätt karriär för dig
    1. Bild med titeln vara en enastående lärare Steg 2
    1. Tänk på varför du vill bli en fysiklärare. Medan fysiklärare ofta har många bra jobb att välja mellan på grund av efterfrågan, är en lärare inte ett enkelt jobb, särskilt när man undervisar ett svårt ämne som fysik. Hur känner du dig när du tänker på att undervisa ämnet för eleverna för resten av ditt liv?
    • Kom ihåg att du alltid kan ändra karriärer. Medan det är säkert inte lätt, om tanken på att undervisa samma ämne i 40 år skrämmer du, kom ihåg att du kan prova något nytt om du verkligen blir trött på undervisning.
    • Om du gillar att prata om fysik med andra och ha en riktig kärlek till ämnet, så kommer du förmodligen att göra en bra fysiklärare.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt i ett jobbintervju steg 5
    2. Prata med fysiklärare. Om du fortfarande är i gymnasiet eller högskolan, besök fysikläraren. Berätta för dem att du tänker bli en, och be dem att chatta med dig om fördelarna och nackdelarna med att undervisa ämnet.
  • Erfarna lärare kan ge dig en bra idé om vad du kan förvänta dig när det gäller undervisningsfysik. Men kom ihåg att deras råd är något subjektivt. Försök att prata med några olika lärare som du kan snubbla över några lärare som har blivit riktigt bitter om att lära av en eller annan anledning.
  • Bild med titeln Bli en lärare i Alabama Steg 2
    3. Använda sig av handledning Att mäta ditt intresse för fysik. Ett sätt att hjälpa dig själv veta om det här är något du skulle vilja vara till handledare. Om du redan har en bra kunskap om fältet, överväga att erbjuda gratis handledning till dem som kämpar. Även om du kan ladda för din handledning för att tjäna lite extra pengar, om du är mer intresserad av upplevelsen, kommer du att erbjuda handledningen gratis, ger dig en chans att handleda fler människor.
  • Du kan annonsera din handledning genom att placera flygblad med ditt namn, telefonnummer och / eller e-post i närheten av klassrummen där fysiken lärs. Du kan också placera flygbladen runt din stad där eleverna vanligtvis hänger ut.
  • Tips

    Mjuka färdigheter som hjälper dig som fysiklärare inkluderar kreativt tänkande, problemlösning och tidshanteringsförmåga, förmågan att hantera flera projekt samtidigt och förmågan att effektivt kommunicera med studenter, föräldrar, medfakultetsmedlemmar och medlemmar av samhället.

    Varningar

    Kom ihåg att fysiken är ett mycket komplicerat och svårt ämne för vissa. Om du vill bli en fysiklärare förstår du att du måste vara tålmodig med dem som inte förstår ämnet på samma sätt som du gör.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande