Hur man är säker i en lägenhet

Säkerhet och säkerhet är de två vanligaste problemen för någon runt andra. Oavsett om du tar kollektivtrafik, tar en promenad på en väg, eller ens när du inte är hemma, måste du alltid hålla dig, dina nära och kära, och dina tillhörigheter säkra. Bosatta i ett lägenhetskomplex till vissa, särskilt högskolestudenter som inte bestämmer sig för att leva i en sovsal, kan vara en spänningstid i sitt liv för att ha sin egen plats. Men säkerhet och säkerhet behöver fortfarande tillämpas hela tiden, särskilt när du bor med någon ny.

  1. Bild med titeln vara säker i en lägenhet Steg 1
1. Försök att utarbeta säkerhetsfrågor till din lägenhet / fastighetschef när du först flyttar in. Det kan finnas säkerhetsinformation om dina leasingpapper, men ifrågasätter dem skulle alltid ge svar på dina specifika frågor.
  • Känn säkerheten i den huvudsakliga lägenhetens ingång (er). Behöver du specifika nycklar, som hyresgäst, för att komma in? Hur många ingångar finns det? Vad är timmarna på natten när korridoren lyser och stänger av? Finns det några timmar av bekvämligheterna (tvättmaskin, pool, viktrum, etc.)?
  • Notera ner vem som är ansvarig för streetlightsna i och runt fastigheten eller parkeringsplatsen. Vanligtvis är det antingen fastighetschefen eller ditt lokala elföretag. Håll en lista med siffror tillgängliga om ett ljus är trasigt eller behöver reparera.
  • Fråga dem som kommer in i byggnaden som inte behöver en nyckel eller märke. Vanliga människor kan inkludera brevbärare och lägenhet underhåll.
  • Bild med titeln vara säker i en lägenhet Steg 2
    2. Undersök säkerheten i din lägenhet. Om det inte finns några deadbolts eller peepholes på dina dörrar, begära dem från din fastighetschef. Besluta om att få nyanser eller persienner för alla fönster som inte reflekterar inuti aktivitet som kan ses från utsidan. Du kan också överväga att flytta din tv bort från fönstret - det här skulle avskräcka på lookers på storleken på tv-reflektion / rörelse, eftersom en person lätt kan beräkna hur stor skärmen är. Se till att alla dina fönster säkert låser ordentligt, även om du inte bor på marknivå.
  • Bild med titeln vara säker i en lägenhet Steg 3
    3. Hålla en skriftligt schema eller påminnelser om händelser. Om du förväntar dig ett paket via ett företag bortsett från postkontoret, med det beräknade ankomstdatumet. Planera alla möten, till exempel kabel / internetföretag, elektrisk, eller andra nödvändiga behov vid ett visst datum och tid. Var noga med att du får identifiering innan du tillåter dem, även om det har dem glida ett märke under dörren om det inte finns en peephole tillgänglig.
  • Tider under hela året krävs fastighetschefen för att kontrollera underhållet av den övergripande byggnaden och din egen lägenhet, såsom korrekt belysning, rökdetektorer och lägenhetsinspektioner. Vanligtvis kommer en anteckning till alla hyresgäster att publiceras någonstans nära huvudentrén eller brevlådor före det avsedda datumet. De kan också behöva en sekundär person för att hjälpa till med uppdrag, så noggrant läsa några meddelanden om att vara medvetna om situationen.
  • Bild med titeln vara säker i en lägenhet Steg 4
    4. Vara hemlig avseende brevlåda. När en hyresgäst först flyttar in måste de märka sin enskilda postplats. Använd endast ditt efternamn hela tiden, eftersom det är tillräckligt med identifiering till din mailbärare.
  • Om du råkar ta emot mail som visas som om det tillhör en tidigare hyresgäst (annorlunda namn, samma lägenhetsnummer), manipulera aldrig eller förstöra objektet. Skriv alltid "Inte på den här adressen" På kuvertet och droppe / returnera det till någon postbehållare.
  • Bild med titeln vara säker i en lägenhet Steg 5
    5. Rapportera eventuella problem inom byggnaden till din fastighetschef. De är ansvariga för att hålla de byggnader som är säkrade och underhållna, men om du ser några lås-manipulering eller lampor som går ut under en tid, ge dem en huvud så snart som möjligt. Väder och årstider påverkar också underhåll, till exempel, någon is / smutsuppbyggnad eller någon extremt hög vindkraft på dörrarna får inte hålla dem helt stängda och låsta.
  • Bild med titeln vara säker i en lägenhet Steg 6
    6. Var försiktig med hur och vem du meddelar när du lämnar din lägenhet. Aldrig, under några omständigheter, lämna korta anteckningar på dina dörrar för alla rumskamrater eller andra som bor med dig. Du kommer aldrig veta vem som är runt medan du är borta. Ge alltid den avsedda parten ett kort samtal eller textmeddelande som låter dem veta din vistelseort, även om det är en kort resa till affären. Kontakta alltid närliggande familj och vänner när du planerar att lämna under en längre tid, inklusive någon av statliga avgångar. Låt inte dem ha några nycklar för byggnaden, men tillåta dem att kolla på misstänkt beteende i området.
  • Bild med titeln vara säker i en lägenhet Steg 7
    7
    Skydda din bil Så mycket som du skyddar dig själv. Lämna aldrig dina värdesaker inuti din bil, särskilt på platser där människor kan ta en snabb glimt från fönstret för att se vad som är inuti. Lås alltid alla dörrar, även om du glömde något i din lägenhet. Om du är avfrostning av din bil Under vintern, stanna hela tiden när den körs. Det bästa tillfället för en tjuv är när de ser en obevakad bil med motorn på.
  • Bild med titeln vara säker i en lägenhet Steg 8
    8
    Lär känna dina grannar. Även om det är deras förnamn, kommer det att ge dig en känsla av säkerhet för att veta de som bor runt dig. Erbjuda en hand till dina äldre grannar, som att bära matvaror från sin bil. Att bo i ett mycket litet komplex kan tillåta hyresgäster att interagera med varandra på ett mer säkert sätt än människor som bor i en byggnad med många hyresgäster. Behandla sina paket kvar utanför som din egen och lämna det genom deras dörr istället för att ignorera det när du passerar.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande