Hur man blir en fastighetsbedömare

Fastighetsbedömning är en rolig och intressant yrke. Processen som du blir en fastighetsbedömare varierar väsentligt beroende på var i världen blir du en. Generellt måste du dock lära dig själv under en mer erfaren fastighetsbedömare. Du måste också ta några kurser i fastighetsbedömning för att slutföra din träning, som du vanligtvis börjar efter att ha fått din lärling. Då är allt du behöver göra att fylla i det nödvändiga pappersarbetet med din lokala licensmyndighet och du kommer att vara inställd att självständigt bedöma fastigheter.

Steg

Del 1 av 3:
Få en utbildning
  1. Bildbeteckningen blir en fastighetsbedömare Steg 7
1. Få cirka 75 timmar grundläggande utvärdering.Innan du fyller i ditt fastighetsbedömare lärs, behöver du vanligtvis slutföra cirka 75 timmar grundläggande utvärdering. Denna kursverksamhet kommer att fokusera på bedömningsprinciper och förfaranden och erbjuda dig en introduktion till universella standarder för professionell bedömningspraxis.
  • Kontakta licensavdelningen i din stat eller jurisdiktion som utfärdar professionella bedömningslicenser för att ta reda på utbildningsbehov för fastighetsbedömare i ditt område. De kan ha denna information publicerad på deras hemsida, tillsammans med en lista över godkända skolor i ditt område.
  • Det exakta antalet grundläggande utvärderliga pedagogiska timmar varierar beroende på dina lokala lagar och förordningar.
  • Bildbeteckningen blir en fastighetsbedömare Steg 8
    2. Få ett examensbevis relaterat till fastigheter för att slutföra din utbildning. I vissa jurisdiktioner kommer en 75-timmars utbildning bara att räcka för att få dig till en lärling med en fastighetsbedömare. Att bli licensierad, men du kommer sannolikt att behöva få en fyraårig examen.
  • Det finns många grader som kan uppfylla diplombehovet, inklusive en bachelor av verksamhet, en kandidatexamen av mark och fastighetsförvaltning, eller en bachelor av egendom.
  • Dessa kurser kommer att ge instruktioner om rapportskrivning, inkomstmetoder, försäljningsjämförelse, statistik, modellering, finansiering och fallstudier.
  • Kontakta din lokala arbetsavdelning eller fastighetslicensmyndighet för information om vilka grader och institutioner som är acceptabla för personer som är intresserade av att bli fastighetsbedömare.
  • Bildbeteckningen blir en fastighetsbedömare Steg 9
    3. Fokusera på ditt specialområde.Vissa utbildningsprogram erbjuder ytterligare utbildning i hur man utvärderar fastigheter i landsbygden eller stadsområden.Om du har för avsikt att arbeta främst i en landsbygd eller stadsinställning, registrera dig i ett program som erbjuder lämpliga specialkurser för att stärka din färdighetssätt och återuppta.
  • Del 2 av 3:
    Få din licens
    1. Bild med titeln Bli en fastighetsbedömare Steg 1
    1. Ta reda på om licensieringskrav i ditt område. Licensreglerna ändras ibland, så det är bäst att kontakta din lokala licensmyndighet för den mest aktuella informationen. Ring eller kolla webbplatsen för din lokala licensiering, föreskrifter eller arbetsgrupp för att ta reda på vilken typ av utbildning och erfarenhet du behöver.
    • Några av de vanligaste kraven inkluderar medborgarskap i nationen där du vill träna som fastighetsbedömare och en ren kriminell bakgrund.Du kommer också sannolikt att behöva vara minst 18.
  • Bildbeteckningen blir en fastighetsbedömare Steg 2
    2. Bli en trainee appraiser genom att kontakta fastighetsbedömare.Fråga fastighetsbedömarna om de kommer att acceptera dig som lärling.En praktikant eller lärlingsbedömare kommer att få praktisk träning från en kryddad fastighetsbedömare.För att hitta en bedömare som kan träna dig, kör en sökning online för "fastighetsbedömare" eller någon liknande formulering.Alternativt, använd din telefonbok för att hitta fastighetsbedömare.
  • I vissa fall kommer din lokala licensmottagning att ansluta dig med en bedömare.
  • Du kan ofta börja som en lärling innan du börjar dina utbildningsbehov, men du kommer inte att kunna slutföra din lärling och bli en licensierad fastighetsbedömare utan att få den erforderliga utbildningen.
  • I U.S., Du kan använda den utvärderliga underkommitténs "Hitta en appraiser" Sökfunktion på https: // asc.gov / sidor / findanappraiser.aspx.
  • Bildbeteckningen blir en fastighetsbedömare Steg 3
    3. Fyll i Real Estate Appraiser-programmet.Ansökan varierar från land till land, och regionala variationer finns ofta även inom en enda nation.Generellt måste du dock inkludera (eller godkänna) en kriminell bakgrundskontroll, ge kopior av dina akademiska transkript och ge grundläggande kontaktuppgifter (inklusive ditt namn, telefonnummer och adress).
  • Kontakta din lokala fastighetslicensmyndighet, arbetsavdelning eller regelverk för information om var du ska erhålla ansökan om fastighetsmäklare.
  • Bildbeteckningen blir en fastighetsbedömare Steg 4
    4. Ansök om licensen du är intresserad av. Det finns ofta flera typer av fastighetsbedömningslicenser. De typer av licenser som är tillgängliga i ditt område kommer att definiera vilka typer av fastigheter du kan bedöma. Du kan typiskt ansöka om mer än en licens, även om ytterligare licenser kan kräva ytterligare pedagogiska krav och avgifter. Några av de vanligaste licenserna är:
  • Statliga licenser, som gör att du kan bedöma 1-4 familjehus med ett värde på mindre än 1 000 000 dollar.
  • Certifierade bostadslicenser, som gör att du kan bedöma bostäder för 1-4 familjer av något värde.
  • Certifierade allmänna egendomsbedömningslicenser, vilket gör det möjligt att bedöma alla typer av fastigheter.
  • VA Lånvärkande certifiering, för bedömare som vill arbeta med Veterans Affairs Department.
  • Bildbeteckningen blir en fastighetsbedömare Steg 5
    5. Inkludera lämplig avgift med din ansökan. De flesta fastighetsbedömningsansökningar kräver att du skickar in en behandlingsavgift tillsammans med din ansökan. Kontrollera applikationen noggrant för detaljer om kostnaden för avgiften samt de acceptabla betalningsmetoderna.
  • Ansökningsavgifter varierar från ca $ 20 USD till $ 100 USD, beroende på var du ansöker om licens.
  • Bildbeteckningen blir en fastighetsbedömare Steg 6
    6. Slutföra den kvalificerade examen.Efter att ha skickat in din ansökan till din lokala fastighetsbedömningsmyndighet, ger de dig riktningar för att ta din kvalificerade tentamen.Du kanske kan ta provet online, eller du kanske måste sitta för en traditionell pappersexamen.
  • Tentamen varierar från plats till plats.Även inom ett enda land kan den kvalificerade examen vara mycket regionala. Generellt är du dock ställda frågor som testar din kompetens i och kunskap om fastighetsbedömningstekniker, teorier, etik och bästa praxis.
  • Det finns stor variation avseende tidsgränserna och antalet frågor om tentor på olika platser.
  • Kontakta en recensionsguide och övningstest som är specifika för ditt område.Din fastighetsbedömningsmyndighet kan rikta dig till hjälpsamma resurser.
  • Del 3 av 3:
    Utvecklas professionellt
    1. Bildbeteckningen blir en fastighetsbedömare Steg 10
    1. Förbättra dina uppgifter.Det finns olika licensnivåer inom fastighetsmäklare. Till exempel, efter att ha slutfört din lärling, kommer du vanligtvis att bli en licensierad bedömare (det vill säga staten kommer att validera din förmåga att bedöma fastigheter).Med mer utbildning och erfarenhet kan du bli certifierad via en professionell organisation.
    • De exakta utbildnings- och erfarenheterna som du behöver för att förbättra dina uppgifter varierar beroende på de professionella organisationer som fungerar i ditt område.
    • Kontakta lokala professionella organisationer för att ta reda på deras certifieringsprogram.
  • Bild med titeln Bli en fastighetsbedömare Steg 11
    2. Gå med i en professionell organisation.Förutom att erbjuda ytterligare certifieringsmöjligheter, kan professionella organisationer som Real Estate Appraisers Association tillåta dig att nätverk med andra fastighetsbedömare på konferenser och seminarier.Under dessa händelser kan du höra all den hetaste utvecklingen i världens bedömning.Du kan också få tillgång till professionella tidskrifter, tidskrifter, och nyhetsbrev som kan hjälpa dig att förbättra dina bedömningsförmåga.
  • Bildbeteckningen blir en fastighetsbedömare Steg 12
    3. Ta en rad olika utvärderingar för att få mer erfarenhet. Ju mer erfarenhet du har, desto mer attraktiva dina tjänster och färdigheter kommer att vara för människor och företag som behöver fastighetsbedömning.Med tiden kan du gräva ut från en viss typ av bedömning (som urban eller bostad) till en mer generell typ av bedömning.
  • Bildbeteckningen blir en fastighetsbedömare Steg 13
    4. Förnya din licens innan den löper ut. När du har passerat provet får du licensen digitalt eller i posten.Fastighetsbedömningslicenser löper ut så småningom. Den tid som din fastighetsbedömningslicens är bra för beror på reglerna och reglerna på din plats.
  • Licenser löper vanligtvis efter två till fem år.
  • Rådfråga din fastighetsbedömningsmyndighet för information om hur du förnyar din licens.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Bankerna anlitar inte utvärderare direkt. Istället måste bedömare anmäla sig till tredje parts kapitalförvaltningsföretag som fungerar som mellanhänder mellan bedömare och banker. Eftersom dessa företag erbjuder projekt till sina bedömare på förstklassig basis, är det bäst att anmäla sig till flera företag istället för bara en.
  • Liksom att arbeta i fastighetsförsäljningen kan hela fastighetsmarknaden på många marknader vara "fest eller hungersnöd."Bedömare gör bra pengar i de goda tiderna men kanske inte gör mycket i de luta tiderna. Men även i långsammare försäljningsmarknader är bedömningarna nödvändiga för refinansiering.
  • Förbered dig på jobbet för lite eller inga pengar för ett tag. Att ha din praktikantillstånd ger dig rätt att få din normala licens, vilket kan ta ett tag.Att ha ett andra jobb är en bra idé först.
  • De flesta bedömare är sina egna chefer, vilket innebär att du kan ställa in ditt eget schema. Men på grund av bostadsmarknadens natur tenderar bedömarna att arbeta långa timmar för att vara konkurrenskraftig.
  • Som en oerfaren bedömare kan du vara skrämmad av hypotekslån eller banker som kanske vill att du ska bedöma en egendom för mer än dess värde, men när du utvecklar goda kunder är detta scenario mindre sannolikt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande