Hur man är en bra pappa

Ingen sa att vara en bra pappa var lätt. Oavsett vilken ålder ditt barn är eller hur många barn du har, måste du veta att en fars arbete aldrig är gjort. För att vara en bra pappa måste du vara närvarande, vara en bra disciplinär och förebild och vara sympatisk för dina barns behov utan att vara en pushover. Om du vill veta hur du är en bra pappa, följ bara dessa steg.

Steg

Del 1 av 4:
Vara närvarande
  1. Bild med titeln vara en bra far Steg 1
1. Göra tid för dina barn. Dina barn bryr sig inte om du bara har haft en stor kampanj hos ditt företag eller om du äger det dyraste huset i kvarteret eller inte. Vad de bryr sig om är om du kommer att vara hemma i tid till middag, om du tar dem till basebollspelet på söndag, och om du kommer att vara runt för filmkväll den veckan. Om du vill vara en bra pappa, måste du avsätta tid varje dag för dina barn - eller åtminstone varje vecka - oavsett hur upptagen du är.
  • Anslut den här tiden till ditt schema. Kanske är dina bästa nätter för dina barn tisdagar, torsdagar och söndagar. Ta dig tid att sätta i extra omsorg under dessa dagar, och låt inte andra åtaganden komma i vägen.
  • Om du har mer än ett barn, bör du göra tid att se varje barn individuellt, så dina unika relationer kan utvecklas.
  • Om du är så trött att du inte kan göra dig själv upp till basket med ditt barn, gör något annat med dem istället, som att titta på ett basketspel eller en basketboll. Det är viktigt att du är där i någon kapacitet.
  • Bild med titeln vara en bra pappa Steg 2
    2. Var där för milstolpen. Även om planering "pappa" För dina barn varje vecka är ett bra sätt att stärka ditt förhållande, bör du också försöka vara där för viktiga milstolpar i sina liv. Ordna ditt arbetsplan så att du kan vara där för ditt barns första skoldag, ditt barns första stora sportevenemang, eller ditt barns högskolestudier.
  • Dina barn kommer att minnas dessa ögonblick för resten av livet, och att du är det kommer att betyda mycket.
  • Du kan vara väldigt upptagen när en av dina barn är på väg att slå en milstolpe, men om du saknar, kommer du att ångra det senare.
  • Bild med titeln vara en bra pappa Steg 3
    3. Lär dina barn de viktiga lektionerna. Du bör också vara närvarande för att lära dina barn hur man slutför de grundläggande uppgifterna i livet. Du kan hjälpa din son att använda badrummet, lära dina barn att borsta sina tänder ordentligt, hjälp dem att lära sig att cykla och lära dem att köra när tiden kommer. Du kan också lära dina söner hur man raka och upprätthålla god hygien. Dina barn behöver dig att lära dig de stora livsläsarna såväl som de små dagliga uppgifterna.
  • Dela dessa lektioner med din medförälder. Du bör båda lära dina barn de viktiga sakerna de behöver veta för att växa upp.
  • Hjälpa dina barn att lära av sina misstag. Om de har gjort något fel, bör du hjälpa dem att se varför och prata om hur man undviker beteendet i framtiden istället för att bara straffa dem och gå vidare.
  • Beröm ditt barns ansträngningar ständigt och vara mild med din kritik. Attityd kommer att gå långt när ditt barn utvecklar självkänsla.
  • Bild med titeln vara en bra pappa Steg 4
    4. Utveckla stark kommunikation. Att vara närvarande för de viktiga stunderna i dina barns liv är mycket viktigt, och det är så att kunna kommunicera med dina barn när du är där. Du behöver inte alltid göra något spännande med dina barn för dem att njuta av att hänga med dig, du måste bara fokusera på att kunna kommunicera med dem för att förstå deras bekymmer och kamp.
  • Se till att du checkar in med dina barn varje dag, så att du vet vad de är oroliga över, vad de har kommit i den veckan, och vad är det på deras sinnen.
  • Fråga inte bara överflödigt, "Hur var din dag?" Utan verkligen vill veta svaret.
  • Om dina barn är tonåringar eller upptagna högskolestudenter, kanske de kanske inte vill diskutera detaljerna i deras dagar med dig. Var noga med att checka in tillräckligt för att de vet att du bryr dig utan att känna sig smothered.
  • Bild med titeln vara en bra far Steg 5
    5. Planera resor med dina barn. Att vara en bra pappa, bör du ta dig tid att gå resor med dina barn - med eller utan deras mamma. Du kan ta en årlig fisketur med dina döttrar, en resa till stranden med din son, eller en campingresa som dina barn aldrig kommer att glömma. Vad du än gör, försök att göra det speciellt, minnesvärt, och något som kan upprepas minst en gång om året så att du har utvecklat en rolig pappa-centrerad rutin.
  • Om barnens mamma är närvarande under resorna, ta lite tid att binda solo med dina barn när du kan.
  • Planering av dessa resor några månader i förväg kommer att ge dina barn något roligt och annorlunda att se fram emot.
  • Bild med titeln vara en bra pappa Steg 6
    6
    Göra tid för dig själv. Även om det är viktigt att vara där för dina barn, bör du försöka få lite "mig tid" När du kan, om det är att spendera söndag eftermiddag gör din egen sak, eller ta en halvtimme att springa varje morgon eller lindas med en bra bok varje natt före sängen. Du bör lägga dina barns intressen före din egen för det mesta, men inte helt försumma dig, heller.
  • Om du inte gör tid för dig själv, kommer du inte att kunna slappna av, ladda batterierna och ge dina barn den tid och uppmärksamhet de förtjänar.
  • Du kan ha ett speciellt rum eller en stol i huset där dina barn vet att du inte ska vara störd. Hjälpa dem att vänja sig vid tanken på "mig tid" och förklara att du ska göra din egen sak för ett tag - om de inte behöver dig.
  • Del 2 av 4:
    Vara en rättvis disciplinär
    1. Bild med titeln vara en bra far Steg 7
    1
    Belöna dina barn på lämpligt sätt. Att vara en disciplinär handlar inte om att straffa dina barn när de har gjort ett misstag. Det handlar också om att belöna dem när de har gjort något bra så att de uppmuntras och vill upprepa beteendet. Oavsett om de har blivit rakt som, hjälpte en yngre syskon med en hård uppgift, eller var mogen nog att gå bort från en kamp, ​​borde du låta dem veta hur stolta du är av dem, ta dem ut till sin favoritrestaurang eller bara Gör vad du kan för att låta dem veta hur mycket du uppskattar deras goda beteende.
    • När dina barn är yngre, kan de med kärlek gå långt för att hjälpa dem att se hur stolt du är.
    • Erkänna ditt barns ansträngningar och berömma dem för att försöka. Syfte att ge 3 berömda för varje 1 kritik.
    • Även om dina barn är en behandling eller en ny leksak när de har uppfört sig väl kan du förstärka gott beteende, borde du inte ha leksaker eller godis som det enda incitamentet dina barn har för att fungera bra. De borde vara motiverade eftersom du har lärt dem att skilja rätt från fel.
    • Belöna inte dina barn för något som förväntas av dem, som att göra sysslor runt huset eller städa upp efter sig själva. Om du gör det kommer de att känna att de gör dig en tjänst.
  • Bild med titeln vara en bra far Steg 8
    2
    Straffa dina barn på lämpligt sätt. För att vara en rättvis disciplinär måste du straffa dina barn när de har gjort ett misstag. Det betyder inte att det är fysiskt eller psykiskt grymt - det betyder bara att dina barn vet när de har gjort ett misstag och visar att det finns konsekvenser för sina handlingar. När ditt barn är gammalt nog för att, bör de veta när de har gjort ett misstag.
  • Prata med din medförälder om reglerna i ditt hem och vad nästa steg är för ditt barns karaktärsutveckling.
  • Se till att du och din medförälder är överens om straff för barnen. Konsekvenserna bör vara desamma, oavsett om mamma eller pappa bevittnade åtgärden. Detta hjälper dig att undvika att gå in i "bra cop, dålig polis" läge.
  • Bild med titeln vara en bra far Steg 9
    3. Var konsekvent. Att vara konsekvent är lika viktigt som ett system av straff och belöningar. Om ditt barn är felaktigt, bör konsekvenserna vara samma varje gång, även om det är obekvämt eller du är trött eller ute i allmänhet. Och om ditt barn gör något bra, glöm inte att få dem att känna sig speciella, oavsett hur trött eller stressat du är.
  • Om du inte agerar konsekvent, kommer dina barn att veta att dina reaktioner kan påverkas av dina humör.
  • Bild med titeln vara en bra far steg 10
    4. Skrika inte. Även om du kan känna sig upprörd av ditt barns beteende, är det inte lösningen. Om du måste skrika, försök skrika när du är ensam, i duschen eller i en kudde. Men skrika inte på dina barn, oavsett hur illa uppmaningen är. Du kan höja din röst något för att låta dem veta att de har gjort ett misstag, men om du skriker eller skriker kommer de att vara rädda för dig och vill inte kommunicera.
  • Även om det kan vara tufft, borde du inte låta dina barn se dig förlora kontrollen.
  • Bild med titeln vara en bra far Steg 11
    5. Bli inte våldsam. Oavsett hur arg du är, bör du undvika att slå, skada eller ta tag i dina barn. Detta kommer att skada dem fysiskt och emotionellt och kommer att få dem att undvika dig till varje pris. Om dina barn tycker att du kan bli våldsam, stängs de av och vill inte vara runt dig. Du bör undvika att vara våldsam kring dina barn, eller runt deras mamma, om du vill få deras respekt.
  • Bild med titeln vara en bra pappa Steg 12
    6. Respekteras och älskade. Det är viktigt att dina barn vet att du är en strikt disciplinär och att de inte kan dra en snabb på dig, men det är lika viktigt att de vill ha din kärlek och tillgivenhet och ha en fantastisk tidsbindning med dig. För att vara en bra pappa måste du tåla linjen mellan att genomföra tuffa lektioner och också få dina barn att känna sig älskade och uppskattade.
  • Om du är för oroad över att respekteras, kan dina barn inte känna sig bekväma nog att öppna upp till dig.
  • Om du är för bekymrad över att bli älskad, kan dina barn se dig som en pushover som inte kommer att lägga ner lagen.
  • Del 3 av 4:
    Att vara en bra förebild
    1. Bild med titeln vara en bra far Steg 13
    1. Föregå med gott exempel. Om du vill leda med ditt exempel, så ska ditt motto vara, "Gör som jag säger och som jag gör," Så dina barn vet att du inte är hycklande när du lär dem rätt från fel. Om du vill att dina barn ska agera på ett sätt som uppfyller dina förväntningar, bör de se det positiva beteendet från dig först. Här är några sätt som du kan leda med exempel:
    • Om du inte vill att dina barn ska röka eller dricka alltför, till exempel, borde du inte göra dessa saker framför dem - eller alls.
    • Om du vill att dina barn ska behandla människor med vänlighet och respekt, måste de se dig behandla människor, från servitören i din lokala restaurang till en telemarketer, med grundläggande respekt.
    • Om du vill att dina barn inte kan välja kämpar, välj inte en kamp med sin mamma precis framför dem.
  • Bild med titeln vara en bra far Steg 14
    2. Behandla barnens mamma med respekt. Om du vill vara en bra förebild måste du behandla barnens mamma med respekt. Om du är gift med henne, så borde du låta dem se hur mycket du älskar henne, hjälpa henne ut och njut av sitt företag. Om du är meningsfull för din egen fru, så kommer dina barn att se att det är okej att vara meningsfullt för mamma eller andra människor eftersom pappa gör det.
  • En del av att behandla barnens mamma med respekt innebär att du delar barnomsorg och hushållsuppgifter med henne.
  • Låt dina barn se att du lovar sin mamma och ger henne kärlek och tillgivenhet som hon förtjänar.
  • Du bör inte bara behandla barnens mamma med respekt, men älska henne och jobba med att upprätthålla ett kärleksfullt, roligt och vårdande förhållande. Om barnens mamma är glad, så är alla glada.
  • Om du och barnens mamma är skild, bör du aldrig säga ett dåligt ord om sin mamma till dem, även om du inte är på de bästa villkoren. Låta dem se ditt mindre än idealiska förhållande med sin mamma kommer att göra dem stressade och förvirrade.
  • Bild med titeln vara en bra far steg 15
    3
    Erkänna dina misstag. Du behöver inte vara perfekt för att vara en bra förebild. Det är faktiskt bättre om du inte är perfekt, för då kommer dina barn att se att ingen är perfekt och att alla gör misstag. Om du har gjort ett misstag, som att glömma att välja ditt barn upp från skolan vid rätt tidpunkt, eller förlora ditt humör, bör du be om ursäkt och säga att du vet att du har gjort ett misstag.
  • Om du kan svälja din stolthet framför dina barn, så kommer de att se att det är okej för dem att erkänna när de har gjort något fel.
  • Medgav när du har fel bygger mer karaktär än "göra rätt sak" varje gång.
  • Bild med titeln vara en bra far Steg 16
    4. Hjälpa till runt huset. Om du vill att dina barn ska hjälpa till runt huset, bör du också hjälpa till runt huset, oavsett hur allt som konsumerar ditt jobb kan vara. Låt dem se dig göra disken, rengör räknarna och dammsugning, och de vill också hjälpa till. Om de tycker att rengöring är bara "Mammas jobb," då kommer de att vara mycket mindre benägna att hjälpa till när tiden kommer.
  • Att hjälpa till runt huset kommer inte bara att göra din fru glad, men det hjälper dina barn att se att du och din fru arbetar som ett lag och att de borde gå med i.
  • Bild med titeln vara en bra far Steg 17
    5. Tjäna dina barns respekt. Respekt är förtjänat, inte, och du borde göra vad du kan så att dina barn respekterar dig som en far. Om du inte är väldigt mycket, skriker du på sin mamma, eller är bara ibland i humöret att disciplinera dem, då kommer de inte att respektera dig bara för att du är deras far. Du bör agera på ett sätt som är beundransvärt, ärligt och konsekvent så att dina barn ser att du är en modellfader och en person som är värdig för sin beundran.
  • Dina barn borde inte dyrka dig och tror att du är perfekt - de borde se att du bara är mänsklig och vill göra det bra av dem.
  • Bild med titeln vara en bra far Steg 18
    6. Duscha dina barn med kärlek och tillgivenhet. Även om du kanske tror att det är en bra förebild, betyder det att det är lite avlägset men alltid gör det rätt, det betyder faktiskt att du är tillräckligt ansluten för att ge dina barn kyssar och kramar och att låta dem veta hur mycket de menar för dig. Låt inte en dag gå utan att säga "jag älskar dig," Ge din barn fysisk kärlek, och låta dem veta hur mycket de betyder för dig.
  • Dina barn långa efter kärlek och tillgivenhet från dig, oavsett vilken ålder de är.
  • Beröm dina barn och låt dem veta att ditt liv inte skulle vara detsamma utan dem.
  • Del 4 av 4:
    Att förstå
    1. Bild med titeln vara en bra far Steg 19
    1. Acceptera att dina barn inte är du. Även om du kanske har velat att dina barn ska fortsätta att köra familjeföretaget, delta i ditt Alma-mater, eller vara en högskolans fotbollsstjärna som du var, måste du acceptera det faktum att dina barn är sina egna människor med sina egna behov och önskemål, och att de inte kan anpassa sig till din. Du kanske tror att din väg är det enda sättet att lycka, men för att vara en bra pappa måste du acceptera att dina barn kan ha en annan uppfattning om hur man kör sina liv.
    • Även om du kanske tror att du gör ditt bästa genom att berätta för dina barn vad du ska göra eller hur du bor sina liv, skadar du faktiskt sitt oberoende genom att försöka kontrollera dem.
    • Det tar tid att acceptera dina barns önskningar. Om du inte omedelbart förstår varför ditt barn vill vara en konstnär när du är en läkare, be om att de ska förklara det för dig och ta dig tid att lyssna och förstå.
    • Om du försöker styra dina barn för mycket, kommer de att ångra dig och sluta öppna.
    • Låt dina barn göra egna beslut genom att låta dem vara oberoende och öppna. Du kanske vill att de ska spela baseball, men underteckna dem för en mängd olika aktiviteter och låt dem bestämma vad de gillar bäst.
  • Bild med titeln vara en bra far Steg 20
    2. Var medveten om de förändrade tiderna. För att vara en bra pappa måste du förstå att dina barn inte växer upp i samma miljö som du uppstod i - även om du lyfter dem på samma gång. Med globaliseringen, påverkan av sociala medier och den förändrade politiken i dagens samhälle är det troligt att dina barn är mindre skyddade än du är och är mer medvetna om problemen och förändringarna i dagens samhälle.
  • Var därför medveten om att saker som kroppspiercing, premarital kön och världsresor är vanligare idag än de var i din tid. Acceptera att dina barn är en produkt av tiden och att de kanske vill utforska världen mer än du gjorde.
  • Du kan känna att du vet exakt hur världen ska fungera, men du borde låta dina barn uttrycka sig och dela sina perspektiv med dig.
  • Bild med titeln vara en bra far Steg 21
    3. Acceptera dina barns misstag. Om du vill vara en förståelse, då måste du acceptera det, som du, är dina barn inte perfekta, och att de är bundna att göra misstag. Livet är fullt av misstag som hjälper dina barn att lära, och du bör acceptera att många lektioner är nödvändiga - om ditt barn kommer in i en mindre bilolycka, misslyckas med ett test eftersom de inte studerade, eller gjorde ett dumt köp med sina besparingar.
  • Om du inte låter dina barn misslyckas en gång i taget, då kommer de inte att lära sig någonting. Även om du kanske vill skydda och skydda dem, så att de får sina egna misstag, kommer att hjälpa dem att göra mer informerade beslut.
  • Du bör fortfarande disciplinera dina barn på lämpligt sätt när de gör ett misstag, men du bör också prata om vad de gjorde fel och låt dem se felet på deras sätt istället för att bara skrika på dem.
  • Bild med titeln vara en bra pappa Steg 22
    4. Förstå om dina barn kämpar. Om du vill vara en bra pappa, måste du vara medveten om när dina barn har en särskilt svår tid och vara uppmärksam på dina behov. Kanske kämpar din lilla tjej eftersom du flyttade till en ny stad och hon har inga vänner, eller kanske är din son genom sin första uppbrytning och är emotionellt torkad.
  • Även om du inte helt kan ursäkta ditt barns avlägsna eller känslomässiga beteende, bör du vara medveten om vad som går igenom huvudet så att du kan förstå och prata med dem när de kämpar.
  • Säger bara, "Jag vet att du har svårt. Vill prata om det?" kommer att hjälpa dina barn att se hur mycket du bryr dig.
  • Försök sätta dig i ditt barns skor. Om du är frustrerad, förstå var ditt barn kommer från kommer att hjälpa dig att förstå deras beteende.
  • Prioritera dina barn genom att alltid vara tillgänglig för samtal, även om du inte helt håller med ditt barns val.
  • Bild med titeln vara en bra far Steg 23
    5. Placera inte orimliga förväntningar på dina barn. Ett barns liv kan fyllas med tryck, från syskon till barn i skolan till lärare till tränare.Hjälp ditt barn att förstå deras önskningar och bedöma deras förmåga och begränsningar.Hjälpa dem att ställa in möjliga mål.Uppmuntra dem att möta sin fulla potential, men undviker att leva vicariously genom dem genom att förvänta dem att uppnå det du hade uppnått eller hoppats ha uppnått.
  • Bild med titeln vara en bra far Steg 24
    6. Inse att en fars jobb aldrig är gjort. Antag inte att när dina barn blir 21, eller de har en högskoleexamen, är ditt arbete att höja dem gjort. Även om det är viktigt att uppmuntra dina barn att bli ekonomiskt och emotionellt oberoende är det också viktigt att låta dem veta att du bryr dig och är alltid där för dem och att de värderas.
  • Tips

    Tala alltid med dina barn, inte på dem.
  • Fråga din pappa och / eller farfar om sina erfarenheter i att höja barnen, och fråga dem om allt du inte förstår.
  • Visa alltid tålamod och förståelse.
  • Lyssna alltid på dina barn, även om du inte är säker på vad de försöker berätta för dig.
  • Öva vad du predikar bly av exempel gör inte ursäkter för dina egna handlingar som: "Gör som jag säger och inte som jag gör."
  • Målet med att disciplinera ditt barn är att visa dem att deras beteende är olämpligt och oacceptabelt. Använda kraft (e.g. Spanking) är otroligt kontroversiell och vissa typer av kraftfull straff kan till och med kvalificera sig som missbruk. Att ta bort tilläggspengar är vanligtvis den mest effektiva formen av straff.
  • Om du är för strikt, bli inte förvånad om ditt barn rebellerar bakom ryggen - särskilt som tonåring.Kom ihåg att det finns en stor skillnad mellan att vara en pappa och vara en diktator.
  • Om dina barn antas, acceptera dem för vem de är och inte uppmuntra dem att vara som du.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande