Hur man disciplin ett barn enligt ålder

Det finns så många filosofier om Hur man disciplin ett barn Eftersom det finns föräldrar.Det är dock alltid viktigt att matcha det disciplinära tillvägagångssättet till ditt barns ålder.Barn kommer att svara på vissa metoder lättare vid vissa utvecklingsstadier än hos andra. Anpassad ordentligt är de flesta disciplinbyggnadsåtgärderna användbara vid alla åldrar.

Steg

Del 1 av 4:
Disciplinering av en 2-3 år gammal
  1. Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 1
1. Beröm ditt barn för gott beteende. Att forma ditt barns beteende på ett positivt sätt bör vara din första försvarsmål mot dåligt beteende. Om du ser ditt barn hjälpa sin syskon eller städa upp sina leksaker, uppmuntra det beteendet med beröm.
  • Till exempel kan du se ditt barn plocka upp sina block och sätta dem bort. I det här fallet kan du säga, "Wow, du gör ett bra jobb att sätta dina leksaker borta. Tack!"
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 2
    2. Utnyttja time-out.Medan det faktiska konceptet bakom time-out verkligen inte kommer att sjunka in för a 2 år gammal, Time-out vid denna ålder kan vara användbar för att skilja barnet från den situation han eller hon är i.
  • Till exempel, om du ser din dotter som kastar mat på katten, måste du stoppa honom / henne omedelbart. Att sätta honom / henne på en säker time-out plats som en barnstol eller spjälsäng kommer att stoppa beteendet och ge dig tid att städa upp eller göra korrigeringar till situationen efter behov.
  • Skicka inte ditt barn till sitt rum. Att göra det kommer att skapa en negativ förening för barnet genom att länka sitt sovrum med straff.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 3
    3. Vara förenlig med din disciplin. Eftersom ditt barn är ung, kommer ditt barn inte att förstå de flesta regler och krav. Men när du ställer in regler, se till att du tillämpar dem jämnt. Om du är i ett tvåföräldershushåll, kontakta din partner för att du båda ska tillämpa samma regler på samma sätt.
  • Till exempel, tillåta inte ett barn i kontoret eller i närheten av trappan när du är hemma om din partner inte gör det.
  • 4. Omdirigera dem om de försöker göra något du inte vill att de ska göra. Barn mellan åldrarna 2 till 3 år är nyfiken och de kan försöka undersöka saker som de inte borde. Säger att det inte kan leda till ett tantrum, eller de kan bara fortsätta försöka göra det! Du kan behöva omdirigera dem med ett annat objekt eller aktivitet som är lämpligt.
  • Till exempel, om barnet fortsätter att försöka öppna köksskåpsdörren, så kan du omdirigera dem till en favoritleksak.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 4
    5. Förklara dina regler med enkelt språk. Ge inte långa förklaringar om varför en regel existerar.Till exempel, om du inte vill att ditt barn nära trappan, säger inte, "Om du spelar nära trappan finns det en chans att du kan tumla ner dem och skada dig själv."Istället, säg bara," Låt oss inte spela nära trappan."Reasoning bakom din regel är, vid denna tidpunkt, ointressant till barnet. När ditt barn börjar fråga "varför" vet du att ditt barn är klart för längre svar.
  • Squat ner till ditt barns nivå när du förklarar en regel eller ett tillstånd till ditt barn.
  • Hålla sig lugn. Skrika inte eller skrika på ditt barn.Tänk på att ditt barn inte har kognitiva förmågor att skilja rätt från fel, eller förstå många regler. Yelling på ditt barn hjälper inte honom eller henne att förstå situationen, det kommer bara att skrämma ditt barn.
  • När du känner dig frustrerad, försök att ta några djupa andetag, inandning i tre till fem sekunder, och utandas efter en lika stor tid.
  • Del 2 av 4:
    Disciplinering av en 4-7 år gammal
    1. Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 5
    1. Ställ in tydliga regler.Från och med fyra år kan barn börja förstå och följa dina regler.Till exempel kan du ställa en regel att om ditt barn vill måla, måste han / hon bära en gammal skjorta eller ett förkläde över hans / hennes kläder för att skydda dem från färg. Se till att du förklarar regeln till ditt barn och påminn honom / henne om det de första gången han / hon vill måla.
    • Till exempel, efter att du har förklarat för ditt barn att han / hon måste bära en gammal skjorta eller förkläde innan han / hon börjar måla, kan du bara påminna honom / henne genom att säga, "vilken speciell sak måste du sätta på förut Du kan börja måla?"Efter några gånger, ändras i en gammal skjorta eller förkläde för ditt barn.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 6
    2. Vara konsekvent när du tillämpar dina regler. Om du tillämpar reglerna i en situation men inte i en annan, kommer ditt barn att förväxlas.För att göra de regler du ställer in arbetet, överensstämmer med dina regler i olika situationer.
  • Till exempel, om du berättar för ditt barn att inte titta på TV tills han / hon äter middag, men han / hon vänder på TV: n, kan du disciplinera honom / henne genom att göra honom / henne ta en time-out. Om han / hon tittar på TV före middag nästa dag, gör honom / henne att ta en annan time-out. Administrera samma straff för samma brott varje gång säkerställer att ditt barn kommer att få meddelandet att du är missnöjd med hans eller hennes beteende.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 7
    3. Vara tålmodig när du förklarar dina regler.Barn två och upp kan förstå enkel resonemang så länge du förklarar dina regler på ett sätt som han eller hon förstår.
  • Om du till exempel ställer in en regel som ditt barn måste städa upp sina leksaker direkt efter att han / hon har slutat spela och han / hon vill veta varför det här är regeln, då kan du säga något som "eftersom det är viktigt Att ta hand om dina tillhörigheter. Genom att lämna dina leksaker ut, finns det en chans att någon oavsiktligt kan gå på en av dem och bryta en av dina leksaker. Men om du lägger dina leksaker bort, kan du hålla dem säkra från sådana typer av olyckor."
  • Förklara dina regler på ett enkelt språk. När du har ett barn en regel, får dem att upprepa det tillbaka till dig i dina egna ord. Fråga dem att berätta vad du bad om genom att fråga, "Förstår du?"Om de är intima att de gör, fråga" Vad vill jag att du ska göra?"Om de kan, i sina egna ord, framgångsrikt förklara dina förväntningar, då har du skapat en bra regel och förklarade det till ditt barn tillräckligt.
  • Om ditt barn inte kan förklara en regel tillbaka till dig exakt, kanske din regel är för komplex. Prova en enklare regel och låt dem växa upp lite innan de stämmer om regler som de inte kan reproducera i sina egna ord.
  • 4. Var fast med ditt barn.Ge inte in på whining eller klagomål.Om du låter ditt barn göra vad han / hon vill, kommer han / hon att lära sig att whining kommer att tillåta honom / henne att få sin väg, och han / hon kommer att använda den till sin fördel i framtiden.
  • Till exempel, om ditt barn säger upprepade gånger, "Jag vill spela ute", men det är dags för middag, måste du insistera på att han / hon kan spela ut bara när du tillåter det.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 9
    5. Disciplinera inte alla atypiska beteenden. Ibland uppfattar föräldrarna sitt barns oskyldiga brott som medvetet avsett att irritera eller orsaka ondska.Faktum är att många barn bara lär sig att utforska världen runt dem genom misshandel.
  • Till exempel, om ditt barn börjar dra över väggarna, kanske han eller hon kanske inte vet att ett sådant beteende är olämpligt. Du kan med rätta vara upprörd att ditt barn har engagerat i ett sådant beteende, men försök att empati med ditt barn och titta på situationen från sin synvinkel. Om du aldrig har satt en klar regel att det inte är okej att dra på väggarna, kan ditt barn inte ha vetat att teckning på väggarna var olämpligt.
  • När ditt barn fungerar otillbörligt, gör det klart att du inte vill att ditt barn ska upprepa det beteendet. Erbjuder en ersättningsaktivitet, till exempel ritning på ett papper eller i en färgbok istället för att dra på väggarna. Du kan också få ditt barn för att hjälpa dig att rengöra röra upp. Du behöver dock inte skrika på eller straffa ditt barn för att göra något som han / hon inte visste var fel.
  • Bild med titeln Discipline Ett barn enligt ålder Steg 10
    6. Uttrycka empati och kärlek.När du börjar disciplinera ditt barn, betona alltid att du agerar ut ur kärlek. Låt ditt barn veta att du bryr dig om honom / henne genom att säga något som, "Jag vet att du vill gå ner, men det är inte säkert för dig att åka dit än."Ge ditt barn en kram och kyss för att visa att de gränser du ställer in är där för sin egen säkerhet och välfärd.
  • Förstå att det mesta av det problem ditt unga barn kommer in i är resultatet av att hans eller henne är naturligt nyfiken, inte dåligt eller medvetet misshandlande.Att förstå ditt barns mentala utveckling hjälper dig att se världen från ditt barns ögon lite mer och inspirera dig att behandla ditt barn med större empati.
  • Var inte rädd att säga "Nej."Du är föräldern och måste styra ditt barns beteende.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålderssteg 11
    7. Skapa en distraktion för dina barn. Genom att skapa en distraktion för ditt barn kan du omdirigera hans eller hennes energi på ett positivt sätt. Tänk på den situation som du och ditt barn är i och leta efter kreativa alternativ som ditt barn kan engagera sig i.
  • Till exempel, om ditt barn börjar kasta ett tantrum i snabbköpet eftersom du inte kommer att köpa sin favoritflingor, kanske du frågar om hans / hennes hjälp med att hitta andra saker på inköpslistan. Eller om ditt unga barn leker nära en ömtålig vas, bör du erbjuda honom / henne en leksak eller pappersplatta och några kritor för att få honom / henne att flytta sig från vasen och sitta tyst för lite.
  • Denna taktik är främst avsedd för barn i åldern sex till 24 månader, men fungerar bra för barn på upp till fem år.
  • Bild med titeln Discipline Ett barn enligt ålder Steg 12
    8. Prova en time-out.En tid ut består av att tvinga barnet att sitta på en viss plats för en viss tid, i allmänhet en minut för varje ålder av livet. Till exempel, om ditt barn är fem, ska han eller hon ta en tid i fem minuter i händelse av misshandel. Time-out är en lämplig form av disciplin för barn upp genom grundskolans ålder.
  • Välj en time-out plats gratis distraktioner som TV, böcker, leksaker, vänner eller spel. Syftet med time-out är att ge utrymme för barnet att reflektera över hans eller hennes handlingar i ett lugnt ögonblick. En köksstol eller botten trappa är en lämplig plats för att sitta ett barn upp till två år för en time-out.
  • Time-out är en bra form av disciplin när ett barn har brutit en regel eller gjort något farligt. Till exempel, om du har sagt ditt barn att inte spela på gatan och han eller hon gör det ändå, skicka ditt barn till time-out.
  • Tala inte med ditt barn när han / hon är i time-out. Om du har ett moralistisk budskap du vill ge ditt barn, vänta tills han / hon har slutfört time-out. Även om ditt barn börjar gråta eller skryta, bekräfta inte ditt barn tills time-out är genom.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 13
    9. Ta bort ditt barns privilegier. Till exempel, om ditt unga barn ständigt och medvetet bryter leksaker, kan du ta bort alla återstående (obrutna) leksaker under en tidsperiod. Förklara för ditt barn innan du gör det, om han / hon vill förbli i besittning av leksaker, kommer han / hon måste ta hand om dem.
  • För små barn, särskilt, se till att du tar bort privilegier så snart du märker det oönskade beteendet. Detta skapar en förening i barnets sinne mellan beteendet och förlusten av privilegiet.
  • Ta inte bort privilegier under lång tid. Barn i ung ålder saknar ofta det långsiktiga begreppet tid som äldre barn och vuxna gör. Att ta ett ungt barns leksaker borta i en vecka kan verka rättvist, men effekten kommer att gå vilse efter flera dagar.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 14
    10. Belöna gott beteende. Oavsett om ditt barn är väldigt ungt eller redan en tonåring är givande bra beteende ett måste. För småbarn och mycket små barn, belöna dem med verbalt beröm eller en liten, färgstark klistermärke. Att forma positivt beteende vid denna unga ålder är effektivare än straff.
  • Till exempel beröm ett barn som delade ett mellanmål med en vän, även när han eller hon inte blev ombedd att göra det.
  • Belöna ditt barn med en bit godis eller chansen att titta på deras favoritvisning längre än han eller hon normalt kan. Välj en belöning som motsvarar proportionellt till det positiva beteendet som barnet demonstrerade.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 15
    11. Hjälpa ditt barn att förstå naturliga konsekvenser. Det betyder att när ditt barn tar en viss åtgärd kan hon förvänta sig ett visst resultat.Naturliga konsekvenser hjälper barn att förstå att de måste ta ansvar för sina handlingar och motion.
  • Till exempel, om ditt barn inte sätter sin cykel bort efter att han / hon är klar, är det möjligt att cykeln kommer att börja röra eller eventuellt bli stulen. Om han / hon lämnar sin cykel ute trots riskerna, så kan det vara ett tillfälle att lära ditt barn om naturliga konsekvenser.
  • Om / då är uttalanden goda när de förklarar naturliga konsekvenser för barn. Till exempel kan du säga, "Om du lämnar din cykel ut i uppfarten, kan det bli stulen eller börja rost."
  • Använd inte naturliga konsekvenser i situationer som kan äventyra ditt barns säkerhet eller välbefinnande. Till exempel, när vädret är kallt, skicka inte ditt barn ute utan en kappa om han / hon inte vill ha på sig en. Eller, om du fångar ditt barn med matcher, låt inte ditt barn fortsätta spela med dem. Ditt barn kan brinna honom / själv eller sätta eld i ditt hem.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 16
    12. Var rimlig när du disciplinerar ditt barn. Det är viktigt att vara rimligt när du svarar på ditt barns beteende. Överreagera inte saker som ditt barn gör eller förvänta ditt barn att veta hur man gör något som han / hon inte har lärt sig om än.
  • Till exempel, om din treåriga knackar över ett glas juice, förvänta dig inte att han eller henne ska rengöra det ensam. Istället, hjälp ditt barn och säg "vi måste rengöra det här nu. Låt oss lära dig hur man städar upp en röra ihop."Ge ditt barn en trasa eller servett och insistera på att ditt barn hjälper dig att städa upp. Visa ditt barn hur man rengör röra och ge dina barns tips som han / hon gör det.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 17
    13. Skapa ett schema.Från sex månader och upp, ge ditt barn en vanlig rutin. Till exempel kan en sex månader gammal börja varje dag med en vakna tid klockan 8:00, frukost klockan 9:00, spela tid till lunch klockan 12:00, en tupplur på 1:00 och en 7:00 sängtime. Som barn ålder, tryck på sängtiden tillbaka och ge mer frihet att bestämma hur man använder sin tid. Att få en tidig förståelse för hur man strukturerar och hanterar sin tid kommer att ge barn en fördel när de går in i klassskolan.
  • Om du inte ställer in ett schema, å andra sidan, öppnar du dig själv för att ständigt förhandlingar med ditt barn om en lämplig sängtid, väckningstid, lunchtid och så vidare.
  • Om du har flera barn av väldigt olika åldrar, bör du ge varje en separat sängtid. Detta kommer inte bara att rymma varje barns olika fysiologi och naturliga sömncykler, men det kommer också att ge dig privat tid med var och en när du slår dem i slutet av natten. Om dina barn är mycket nära ålder (inom fyra år av varandra), men du kanske tänker på att låta dem ha samma sängtidsscheman för att förhindra syskon-rivalitet.
  • Del 3 av 4:
    Disciplining en 8-12 år gammal
    1. Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 18
    1. Upprätthålla ett starkt band med ditt barn. När ditt barn växer blir det svårare att disciplinera honom eller henne som du gjorde när ditt barn var yngre.Straff eller hotet om straff kommer bara att gå så långt - en bättre lösning för att säkerställa att ditt barns goda beteende är att hålla kontakten och uppmuntra ditt barn att agera ordentligt genom positiv förstärkning.
    • Fråga ditt barn vad han eller hon gör i skolan, och om han eller hon har en favoritklass. Ta ett intresse för ditt barns liv.
    • Bjud in ditt barn att gå ut med dig på ärenden eller familjeaktiviteter som en promenad i parken, eller till och med bara en promenad runt grannskapet.
    • Medan det kan vara svårt att ansluta sig till barn i denna ålder, som kan ha fotbollsträning eller efterskolklubbar att delta, ta tid att chatta med ditt barn i minst några tysta minuter varje dag. Sitter med ditt barn medan han eller hon är fri från distraktioner strax innan han eller hon går och sover är ett bra alternativ.
    • Modell beteendet som du förväntar dig. Om du säger att du gör något, gör det.Använd inte profetiskt språk om du berättar för ditt barn att inte. Barn kopierar vad de ser sina föräldrar gör - Om du handlar bra, kommer du att ge en positiv modell för ditt barn att emulera.
  • Bild med titeln Discipline Ett barn enligt ålderssteg 19
    2. Var rimlig när man ställer regler. Det är viktigt att förstå att 8 till 12-åringar förändras och blir mer oberoende. Medan ditt barn fortfarande behöver dig, kan han eller hon känna sig kvävad av regler som var nödvändiga när ditt barn var yngre. Jämför dina regler med andra föräldrar för att mäta vad en rimlig sängtid är, eller hur mycket TV ditt barn ska titta på.
  • Om ditt barn har sin egen telefon eller dator i denna ålder, sätt gränser men tillåta ditt barn lite frihet. Till exempel kan du förbjuda att använda telefonen vid middagsbordet eller efter en viss tid på kvällen.
  • Fortsätt att övervaka dina barn i denna ålder. Om ditt barn gillar att spela ute med sina vänner, kan du låta ditt barn göra det men insisterar på att du eller en annan vuxen är närvarande för att övervaka.
  • Arbeta med ditt barn och lyssna på vad han eller hon känner och tänker.Om ditt barn är frustrerat av en given regel, erkänna ditt barns synvinkel och (om det är rimligt) överväga att förändra regeln för att ge större förmånlighet.
  • Bild med titeln Discipline Ett barn enligt ålder Steg 20
    3. Se till att straffet är lämpligt. Om du tar bort en bok som ditt barn inte har något intresse, har du inte riktigt straffat ditt barn alls. Å andra sidan, om du slog ditt barn i en vecka bara för att han eller hon kom sent till middagsbordet, överstiger straffet den uppenbara svårighetsgraden av överträdelsen. Disciplinera ditt barn på ett rättvist, balanserat sätt. Prata med din make eller med andra föräldrar för att hitta de bästa straff för dina barn.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 21
    4. Hålla sig lugn. Skrika inte på ditt barn eller säg saker som kommer att förnedra, skämma bort eller få ditt barn att reagera negativt. När du bestämmer dig för att disciplinera, gör det på ett sätt som är privat och respektfullt. Till exempel, om ditt barn säger något oförskämt om en annan person i allmänhet, dra ditt barn åt sidan och låt honom eller henne veta att han / hon inte borde säga de saker där personen kanske hör honom eller henne.
  • Barn i denna ålder kan börja känna sig intensiva sociala tryck, och kan börja uppleva hormonella förändringar. Dessa influenser kan skapa en känslomässig cocktail inom ditt barn som resulterar i tantrums eller tårful frustration. Svara inte på dessa episoder med en lika stor mängd känslor. I stället, be ditt barn att lämna rummet för att lugna ner. Om du är i ditt barns rum, fråga om ditt barn vill att du ska lämna. Prata med ditt barn om utbrottet senare när ditt barn har lugnat ner. Fråga, "Tror du att din ton och handlingar tidigare var acceptabla?"Insistera på att ditt barn ber om ursäkt när du skriker eller succble till känslomässiga utbrott.
  • Om ditt barn förolämpar dig eller säger "Jag hatar dig," Ta det inte personligen.Förstå att ditt barn försöker gå till att reagera arg. Håll dig lugn och senare, när ditt barn har lugnat ner, berätta för ditt barn att det han eller hon sa verkligen skadade dina känslor. Fråga ditt barn om han / hon tycker att han / hon borde be om ursäkt, men även om han inte, berätta för ditt barn att du förlåter honom / henne ändå. Express att du förväntar dig att han alltid är respektfull och snäll mot andra - inklusive dig - även när han är arg.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 22
    5. Belöna gott beteende. Om du ser ditt tween barn gör något slag eller proaktivt - till exempel, plocka upp sina saker när de inte blev ombedda, eller att få sina läxor gjorda utan din uppmaning, är en belöning ett lämpligt svar. Överväga att belöna ditt tween barn med TV-tid eller möjlighet att få en vän tillbringa natten.
  • För medelstora barn eller högskola kan du låta honom / henne stanna lite senare än han / hon är normalt tillåtet när han / hon avslutar sina läxor.
  • Bra beteende varierar beroende på föräldra-barnförhållandet. Om din idé om gott beteende är att få ditt barn i sängen varje natt vid 9:00, låt ditt barn veta det i förväg. När ditt barn är i sängen klockan 9:00 varje natt i en vecka, administrera en belöning av ditt val, till exempel en resa till glassbaren eller arkaden.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 23
    6. Skydda inte ditt barn från naturliga konsekvenser.Naturliga konsekvenser är de som produceras som ett direkt resultat av en persons handlingar. Till exempel kan en naturlig konsekvens för ett barn 8-12 vara att han / hon lämnade sin bok på en väns hus, och kan inte läsa den.
  • En annan naturlig konsekvens för en tween eller tonåring kan vara att han / hon blev arg och kastade sin telefon. I stället för att straffa Tween, informera honom / henne det med telefonen är trasig, och han / hon har nu inget sätt att kontakta sina vänner.
  • Betona alltid ditt barn hur han eller hon upplevde naturliga konsekvenser när ditt barns handlingar tillåter det.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 24
    7. Hjälp ditt barn att lära sig självdisciplin.Behåll frisk, öppen kommunikation med ditt barn som han / hon växer. Istället för att straffa ditt barn som du skulle ha när han / hon var yngre, visa honom / henne när hans / hennes beteende behöver förändras för att göra sitt liv bättre.
  • Till exempel, kanske ditt barn kämpar för att fånga bussen i tid och är sålunda alltid sent till skolan.I stället för att inrätta ett straff ("Om du inte stiger upp i tid för att fånga bussen, kommer jag att ta bort dina spel"), närma dig ditt barn om problemet med oro.
  • Berätta för ditt barn, "Jag har märkt att du har problem med att komma till bussen i tid.Detta kommer att påverka dina betyg om det fortsätter. Vad tror du att du kan göra för att komma ut genom dörren i tid?"
  • Ditt barn kan föreslå att man lägger sitt larm för en tidigare tid eller uttrycka sina kläder och ryggsäck ut på natten innan. Du kan hjälpa ditt barn att komma med sätt att få upp, men du borde tillåta honom / henne att göra dessa saker själv att arbeta på sin självdisciplin.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 25
    8. Uppmuntra ditt barn att reflektera över hans eller hennes misstag. Bra disciplin innebär att inte bara straffa eller demonstrera hur ditt barns handlingar har medfört vissa konsekvenser, men visar din mellan möjligheten till andra kurser som han eller hon kunde ha tagit och kan ta i framtiden. Till exempel, om ditt barn har en låg klass i skolan, fråga honom varför han / hon tycker om det hände. Kanske kommer han / hon att svara att han / hon konsekvent lägger upp tilldelningen tills det var för sent för honom / henne att avsluta det i tid.
  • Bjud in ditt barn att tänka på saker som han / hon kunde göra vilket skulle ha producerat ett mer positivt resultat för honom / henne. Till exempel kan du fråga problem som, "Varför tror du att du sätter den av så länge?"," Vad kan du ha gjort för att motivera dig bättre?"," Är du nöjd med den betyg du har? Varför eller varför inte?"Att fråga din tween att tänka på resultatet av situationen är viktigt för att hjälpa honom / henne inse att han / hon är ansvarig för sitt eget liv.
  • Fråga alltid om det finns något han vill att du ska göra för honom i framtiden för att säkerställa att han / hon inte gör liknande misstag. Visar ditt barn att du är där för honom / henne kommer att se till att han / hon känner sig omhändertagen och älskade oavsett vilken mischief han har engagerat sig i.
  • Del 4 av 4:
    Disciplinering av 13-17 år gammal
    1. Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 26
    1. Inkludera tonåringar i regeringsprocessen. Se till att din tonåring känns som att han / hon deltar i regelbyggande processen. Låt honom inte / henne ha det sista säga eller hantverkar sina egna regler helt, men låt honom / henne veta att du är medveten om att han / hon växer upp och förtjänar mer autonomi.
    • Till exempel kan du låta ditt barn stanna senare på helgerna. När han tillåter honom / henne att göra det, säg inte vagt "" Stanna inte för sent."Låt honom / hon vet exakt när du förväntar henne att vara hemma. "Var hemma klockan 10:00" är ett bra direktiv när du ställer in en utegångsförbud.
    • När han / hon får sitt körkort kan du låta honom / hennes kör på sina egna över korta avstånd, sedan tillåta längre resor som hon får mer erfarenhet på vägen.
    • Att hålla sig ansluten till din tonåring kan vara svårt. Tonåringar vill vanligtvis inte binda med sina föräldrar, utan genom att erkänna sina perspektiv och önskemål, kan du hjälpa dig att behålla ett starkt förhållande med dem. Att föra din tonåring i disciplinärprocessen visar att du respekterar hans / hennes växande självständighet, och han / hon kommer att uppskatta detta (även om han / hon inte erkänner det).
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 27
    2. Låt din tonåring veta vad din nolltoleranspolicyer är. Medan en hel del tonårs disciplin är beroende av att förhandla med din tonåring för att nå en win-win-situation, det finns några saker du behöver hålla på. Till exempel kan du insistera på att ditt barn aldrig dricker, gör droger eller ger vänner över till huset när du eller en annan vuxen inte är hemma. Låt ditt barn veta att det här är oacceptabla och nonnegotiable.
  • Om ditt barn bryter mot en av dina hårda regler, kan ditt svar variera. Du bör först fråga ditt barn är han / hon vet att du är obekväma med det faktum att han / hon bröt regeln i fråga. Prata med honom / henne på ett tydligt, lugnt sätt om varför du har insisterat på den givna regeln.
  • Till exempel, om du berättar för ditt barn att inte dricka, kan du förklara före och efter att han eller hon gör det så att dricks kan leda till att bli utnyttjad, förödmjukad eller drivande full och att bli allvarligt skadad eller skadar någon annan.
  • Om din tonåring vägrar att följa dina regler, börja med en form av disciplin som jordning och / eller ta bort ett privilegium som bilnycklarna, dator, telefon och / eller tablett.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 28
    3. Ange ett schema för din tonåring. Tonåringar är ofta mycket upptagna med skolan, ett deltidsjobb och / eller åtaganden till ett lag eller klubb. Hjälp din tonåring att organisera sin tid bättre med ett set schema, men låt inte din tonåring helt sätta villkoren för hans eller hennes schema. Tillåt till exempel inte att din tonåring går till fotbollspraxis om han / hon inte har slutfört sin läxa eller inte fungerar bra i skolan. Låt din tonåring veta att medan du stöder hans / hennes extrautbildade aktiviteter, måste han / hon behålla goda betyg och begå sig till det utegångsförbud som du satte. Acceptera inte att din tonåring är ute hela natten.
  • Tonåringar kommer att göra bättre med senare väckningstider och tidigare sängtid. Se till att din tonåring får 8 till 10 timmars sömn varje natt.Tyvärr dikterar skolåret din tonårs vakna tid för det mesta av året. Låt din tonåring sova på helgerna om möjligt. Bjud in din tonårs feedback på hans / hennes schema och fråga om hans / hennes kamrater för att se om den du har skapat är för strikt.
  • Om ditt barn har problem med att hålla fast vid hans eller hennes schema, skriv det och skicka det på en synlig plats som på kylskåpet så att din tonåring kan konsultera det efter behov.Låt ditt barn veta att misslyckandet att hålla sig till schemat kommer att resultera i ett visst disciplinärt beteende.Följ alltid igenom din disciplinära åtgärder efter att ha förklarat konsekvenserna för dina barn.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 29
    4. Påminna din tonåring av naturliga konsekvenser. Ditt barn borde, vid tonåren, förstå naturliga konsekvenser. I detta skede, låt din tonåring göra rationella och rimliga klädbeslut. Om din tonåring vägrar att bära en kappa, och är då kall när han / hon går utanför, uppmärksamma hans / hennes känslor av obehag och kyla som en naturlig följd av hans / hennes handlingar.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 30
    5. Ta bort privilegier.Om din tonåring verkar, kan du behöva ta något som han eller hon värderar bort under en tidsperiod. Ta bort rätten att titta på TV - inklusive shows på telefonen eller tabletten - är en bra utgångspunkt. Du kan också tillåta ditt barn att gå ut med sina vänner.
  • Avlägsnande av privilegier fungerar bäst när privilegiet återkallas är på något sätt relaterat till brottet. Till exempel, om du berättar för din tonåring att sluta titta på tv och göra sina läxor, och han / hon vägrar efter att ha blivit ombedd att göra det flera gånger, skulle du vara klok att avbryta TV-visning i minst 24 timmar.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn enligt ålder Steg 31
    6. Diskutera problem med din tonåring. Om din tonåring bryter en regel eller inte gör något som han eller hon ska göra, är det viktigt att ha en diskussion med din tonåring. Att diskutera problem hjälper dig att förstå din tonåring bättre och det kommer också att bidra till att förstärka de regler du har satt. Undvik att hoppa direkt till straff. Se i stället att dina förväntningar är tydliga och leta efter sätt att stödja din tonåring.
  • Till exempel, om din tonåring har hittat sätt att komma ut ur disken och sedan sitta och prata om det. Du kan förklara att alla har ansvar och det är viktigt att träffa dem även om vi inte alltid känner för det. Du kan ge ett exempel på din tonåring, som "vad om jag slutade gå till jobbet och vi hade inga pengar att betala för mat eller kläder?"
  • Du kan också förklara för din tonåring varför det är viktigt för honom att göra disken. Du kan säga något som, "Vi hjälper alla att göra middagstid en familjeinsats. Din pappa lagar middag, din syster sätter bordet, och jag städa upp köket efter att han är klar. Tvätta disken är din del i den insatsen och vi behöver dig att fortsätta göra det.
  • Du kan överväga att fråga din tonåring om det finns något du kan göra för att göra disken lättare på honom / henne. Till exempel kan han / hon vara brutto genom att röra de smutsiga rätterna, så du kan få ett par handskar för honom / henne att bära. Eller han / hon kan känna att det är orättvist att han / hon alltid måste göra disken, så du kan rotera sysslorna. I stället för att alltid göra disken, kan din tonåring rotera mellan att sätta bordet, städa upp köket efter middagen, eller kanske till och med äta middag för familjen.
  • Tips

    Delta inte i kroppsstraff eller spanking.Att använda fysisk kraft mot ditt barn kan må bra, men det kan orsaka allvarliga problem i linje.Spanking, till exempel, kan göra ett barn mer aggressivt och orsaka honom eller hennes skada.De kan växa upp att känna sig maktlös, eller tänka att det gör det som du älskar är acceptabelt.
  • Avskräcka inte dig från att belöna gott beteende med negativa förutfattningar om övningen.Belöning gott beteende är inte en "muta" - det är ganska ett rättvist och logiskt erkännande att ditt barn sätter i en ärlig ansträngning att leva upp till dina förväntningar.Visar din uppskattning för deras disciplinerade beteende borde komma naturligt.
  • Var noga med att uppmuntra positivt beteende ofta.
  • Varningar

    Erbjuda inte val när det finns ingen. Ibland är val inte möjliga.
  • Föräldraskap är ett partnerskap.Konsultera med din partner om vad de bästa disciplinära besluten för ditt barn är.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande