Hur man disciplin ett barn med adhd

Att vårda ett barn med uppmärksamhetsunderskott hyperaktivitetsstörning (ADHD) kan vara mycket svårt, eftersom de behöver särskiljande disciplinstekniker som inte är samma som andra barn. Annars kan du riskera onödigt ursäkta ditt barns beteende, eller bli för svår i straff - du måste utföra den invecklade uppgiften att balansera mellan dessa två ytterligheter. Experter i hantering av barn med ADHD bekräftar att disciplinering av sådana barn kan vara ett utmanande jobb. Men föräldrar, vårdgivare, lärare och andra kan disciplinera sina barn med ADHD baserat på tålamod och konsistens.

Steg

Del 1 av 4:
Etablering av rutiner och organisationer
  1. Bild med titeln Disciplin Ett barn med ADHD Steg 1
1. Adress kritiska behov inom din familjs schema och organisation. ADHD Barn har stor svårighet att planera, tänka igenom förfaranden, hantering av tid och andra dagliga livsförmåga. Ett starkt strukturerat organisationssystem kommer att vara kritiskt för din familjs dagliga liv. Med andra ord, skapar en rutin för att förhindra behovet av disciplin i första hand eftersom ditt barn kommer att vara mindre benägna att misshandla.
  • Många av barns handlingar kan vara rotade i den karakteristiska bristen på organisation som inte är helt inom barnets kontroll. Familjen behöver ingripa med stark organisation och en förståelse för att barnet behöver extra hjälp och tålamod i detta område. Samtidigt bör barnet inte hållas till låga förväntningar, antingen.
  • Detta inkluderar vanligtvis saker som morgonrutiner, läxa tid, sängtid och saker som gränser på videospel.
  • Var noga med att förväntningarna är explicit. "Städa ditt rum" är vag, och ett ADHD-barn kan vara förvirrad där till och med att börja och hur man följer igenom innan du förlorar fokus. Det kan vara bättre att bryta upp det i korta, tydliga uppgifter: "Plocka upp leksaker", "Dammsugare", "Ren hamsterbur", "Sätt bort kläder - i garderoben på hängare".
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn med ADHD Steg 2
    2. Upprätta tydliga rutiner och regler. Se till att du har en uppsättning tydliga regler och förväntningar på hela din familj och hushåll.Barn med ADHD är osannolikt att plocka på de subtila tipsen. Kommunicera tydligt exakt vad du förväntar dig och vad de behöver göra varje dag.
  • När du har etablerat hushållsrutinen för arbetsveckan, till exempel, sätter upp ett schema i ditt barns rum. Du kan använda en whiteboard och gör det roligt genom att använda färger, klistermärken och andra dekorativa aspekter. Förklara och påpeka allt på schemat så att ditt barn kan förstå det på olika sätt.
  • Upprätta rutiner för alla typer av dagliga uppgifter, inklusive läxa, som tenderar att vara en stor fråga för de flesta barn med ADHD. Se till att ditt barn skriver ner sina läxor varje dag i en planerare och att det finns en vanlig tid och plats för dem att göra sina läxor. Se till att gå över sina läxor innan de börjar och granskar det med dem efteråt.
  • Bild med titeln Discipline Ett barn med ADHD Steg 3
    3. Bryta stora uppgifter ner i små bitar. Föräldrar måste förstå att den disorganisationen som ofta åtföljer barn med ADHD ofta är resultatet av att vara visuellt överväldigad. Som ett resultat behöver barnet med ADHD ett stort projekt, som att städa sitt rum eller vikning och lägga bort ren tvätt, att brytas ner i många mindre uppgifter, ges en i taget.
  • När det gäller tvätt, fråga till exempel ditt barn att börja med att hitta alla sina strumpor och sätta dem bort. Du kan göra lite av ett spel ut ur det genom att spela en CD och utmana ditt barn för att slutföra uppgiften att hitta alla strumpor och sätta dem i lämplig låda i slutet av den första sången. En gång som uppnås och du berömmer dem för att göra det korrekt, kan du då be dem att välja ut och lägga undan deras underkläder, pjs, och så vidare, tills uppgiften är tävlad.
  • Att bryta projektet i mindre bitar spridas över tiden, inte bara förhindrar beteende född av frustration, men ger också föräldrarna flera chanser att ge positiv feedback samtidigt som barn kan ge många möjligheter att uppleva framgång. Ju mer framgång som upplevs - och belönas - ju mer ett barn börjar identifiera sig som en framgång, vilket ger en välbehövlig självkänsla och hjälpa dem att bli mer framgångsrika i framtiden. Trots allt lyckas framgång!
  • Du kanske fortfarande behöver styra ditt barns rutiner. ADHD gör det svårt att fokusera, inte bli distraherad och fortsätt att gå på tråkiga uppgifter. Det betyder inte att de får välja bort sysslor. Men förväntan att de kan göra det självständigt kan eller kanske inte är realistiskt...Det beror väldigt mycket på ditt barn. Det är bättre att arbeta tillsammans på sådana uppgifter på ett acceptabelt sätt, och göra det till en positiv upplevelse än att förvänta sig för mycket och göra det en punkt av frustration och argument.
  • Bild med titeln Discipline Ett barn med ADHD Steg 4
    4. Bli organiserad. Etablering av rutiner utvecklar vanor som kommer att vara en livstid, men det måste också vara ett bra organisatoriskt system på plats för att stödja dessa rutiner. Hjälp ditt barn att organisera sitt rum. Kom ihåg att barn med ADHD är överväldigade eftersom de märker allt på en gång, så ju mer de kan kategorisera sina tillhörigheter, desto lättare är det för dem att ta itu med den där pletcherna av stimuli.
  • Barn med ADHD gör det bra med förvaringsbubar, hyllor, väggkrokar och liknande för att hjälpa dem att separera saker i kategorier och minimera trängsel.
  • Användning av färgkodning, bilder och hylla etiketter hjälper också till att minimera visuell stress.
  • De-clutter. Förutom övergripande organisering, rensa "grejer" Det kommer att distrahera ditt barn hjälper till att göra miljön mer lugnande. Detta betyder inte nödvändigtvis att strippa rummet nakna. Men att bli av med utvuxna leksaker, kläder som de inte bär, och städa ut hyllor av Bric-A-Brac som inte håller hög överklagande för barnet kan gå långt för att göra en mer harmonisk miljö.
  • Bild med titeln Discipline Ett barn med ADHD steg 5
    5. Få ditt barns uppmärksamhet. Som vuxen måste du vara säker på att barnet deltar innan du gör några krav, riktningar eller kommandon. Om de inte är det "uppringd" på dig, ingenting kommer att uppnås. När de börjar göra uppgiften, distrahera inte deras uppmärksamhet från jobbet genom att ge ytterligare kommandon eller starta en diskussion som avleder deras uppmärksamhet.
  • Se till att ditt barn tittar på dig, och du gör ögonkontakt. Även om detta inte är en fullständig försäkran om uppmärksamhet är det mer sannolikt att ditt meddelande kommer att komma igenom.
  • Arg, frustrerad eller annars negativ prat har ett sätt att få "filtrerad". Detta är ofta en försvarsmekanism - ADHD-barn tenderar att få folk frustrerade med dem och de fruktar att bli kritiserade för något de inte riktigt kan kontrollera. Skriker till exempel bra inte få barnets uppmärksamhet.
  • ADHD-barn svarar bra på roligt, det oväntade och nyckfulla. Kasta en boll får ofta uppmärksamhet, speciellt om den kastas fram och tillbaka lite innan du flyttar på en förfrågan. Ordspråk, "knock, knock?" och gör ett skämt kan fungera. Ett samtal och svarmönster eller klappmönster kan också fungera. Det här är alla lekfulla sätt som vanligtvis kommer att få "genom dimma."
  • Det är svårt för barnen med ADHD att fokusera, så när de uppvisar fokus, ge dem sin bästa chans att behålla det genom att inte avbryta dem eller ta bort dem från uppgiften till hands.
  • Bild med titeln Discipline Ett barn med ADHD Steg 6
    6. Få ditt barn involverat i fysiska aktiviteter. Barn med ADHD fungerar mycket bättre när de använder sina kroppar på olika fysiska sätt - Aktivitet hjälper dem att få den hjärnstimuleringen som de längtar efter.
  • Barn med ADHD bör göra någon form av fysisk aktivitet minst 3-4 dagar i veckan. De bästa valen är kampsport, simning, dans, gymnastik och andra sporter som använder en mängd olika kroppsrörelser.
  • Du kan även få dem att göra en fysisk aktivitet på deras icke-sportdagar, som att gå på en gunga, cykla, spela på parken, och så vidare.
  • Del 2 av 4:
    Tar ett positivt tillvägagångssätt
    1. Bild med titeln Discipline Ett barn med ADHD Steg 7
    1. Ge positiv feedback. Du kan börja med konkreta belöningar (klistermärken, popsicles, lilla leksaker) för varje framgång. Med tiden kan du gradvis avvänja till sporadisk beröm ("Bra jobbat!"Eller en kram), men fortsätt att ge positiv feedback väl efter att ditt barn har utvecklat goda vanor som resulterar i regelbundna framgångar.
    • Att göra ditt barn må bra om vad de gör är en viktig strategi för att undvika behovet av att disciplinera dem i första hand.
    • Var inte stingy på belöningar. ADHD Barn behöver mycket positiv feedback. Många små, frekventa belöningar hela dagen fungerar bättre än en stor belöning i slutet av dagen.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn med ADHD Steg 8
    2. Agera rationellt. Använd en låg, fast tonröst när du behöver disciplin. Använda ett fast men till och med röst, säg så få ord som möjligt när du ger instruktioner. Ju mer du säger, desto mindre kommer de att komma ihåg.
  • En expert påminner föräldrar att "agera, inte yak!"Förlora ett barn med ADHD är meningslöst, medan kraftfulla konsekvenser säger allt.
  • Undvik att svara på barnets beteende emotionellt. Om du blir arg eller skrik, kan det öka ditt barns oro, bränna sin tro på att de är ett dåligt barn som aldrig gör någonting rätt. Dessutom kan det också bjuda ditt barn att ha en känsla av att de är i kontroll eftersom du förlorade din lugn.
  • Bild med titeln Discipline Ett barn med ADHD Steg 9
    3. Adressera beteendet direkt. Barn med ADHD behöver mer disciplin än genomsnittliga barn, inte mindre. Medan det kan vara frestande att ge ditt barn ett passerat att disciplinera sitt beteende på grund av ADHD, ökar detta i själva verket sannolikheten för att beteendet kommer att fortsätta.
  • Som med de flesta saker i livet, om du ignorerar det, kommer det att eskalera och bli värre. Din bästa satsning är att hantera problembeteendet första gången det uppstår och genast. Anta disciplin omedelbart efter beteendet så att ditt barn kan ansluta sitt beteende med disciplinen och ditt svar. På detta sätt kommer de att lära sig över tiden att detta beteende kommer med konsekvenser, och förhoppningsvis sluta engagera sig i det specifika beteendet.
  • Barn med ADHD kan vara impulsivt och anser ofta inte konsekvenserna för deras handlingar. De misslyckas ofta med att inse att de har gjort något fel. Cykeln är sådan att om det inte finns några konsekvenser kommer detta problem att bli värre. Således behöver de vuxna att hjälpa dem att se detta och lära sig felaktigheten av deras beteende och de potentiella konsekvenserna av att fortsätta det beteendet.
  • Acceptera att ADHD-barn bara behöver mer tålamod, vägledning och övning. Om du jämför ett ADHD-barn med "typisk" barn, kommer du sannolikt att bli extremt frustrerad. Du måste spendera mer tid, energi och tänkt på att arbeta med den här typen av barn. Sluta jämföra dem med andra "lättare" barn. Detta är kritiskt att ha mer positivt - och därmed mer produktiva interaktioner och resultat.
  • Bild med titeln Discipline Ett barn med ADHD steg 10
    4. Erbjuder positiv förstärkning. Föräldrar har framgång med sina ADHD-barn genom att belöna gott beteende oftare än de straffar det dåliga. Välja att berömma vad de gör rätt, snarare än att kritisera vad de gör fel.
  • Många föräldrar har funnit mer framgång vid förändring av dåliga beteenden, som dåliga bordsmanners vid måltiden, genom att istället fokusera på att ge positiv uppmuntran och beröm när deras barn gör något rätt. I stället för att kritisera hur ditt barn sitter vid bordet eller pratar med mat i munnen, försök att lova dem när de använder sina redskap ordentligt och när de är en bra lyssnare. Detta kommer att hjälpa ditt barn att uppmärksamma vad de gör för att få beröm.
  • Titta på ditt förhållande. Se till att ditt barn får mer positiva ingångar än negativa. Du kanske måste gå ut ur din väg för att "fånga dem vara bra" ibland, men fördelarna med att lovor mer än att straffa kommer att vara ocalculable.
  • Bild med titeln Discipline Ett barn med ADHD Steg 11
    5. Utveckla ett system med positiv förstärkning. Det finns många knep för att inspirera bättre beteende - de morötter fungerar ofta bättre än hotet av pinnarna. Till exempel, om ditt barn är klädd och i köket till frukost med en viss tid, kan de välja våfflor istället för spannmål till frukost. Att erbjuda val är ett sätt att positivt förstärka ditt barn när de beter sig bra.
  • Överväg att inrätta ett positivt beteende system som gör det möjligt för ditt barn att tjäna privilegier, till exempel en ersättningsbonus, en speciell dag ute eller något liknande. På samma sätt resulterar dåligt beteende i förlusten av punkter, men poäng kan tjäna tillbaka med extra sysslor eller andra sådana aktiviteter.
  • Ett punktsystem kan hjälpa till att ge barn motivationen de behöver följa. Om ditt barn inte är motiverat för att plocka upp sina leksaker före sänggåendet, vet att de kommer att tjäna poäng mot ett privilegium kan vara allt incitament som de behöver följa. Den bästa delen av en sådan plan är att föräldrarna inte längre är de dåliga killarna när barn inte får privilegier - deras öden är i egna händer och de måste ta ansvar för sina val.
  • Observera att barn har mer framgång med ett poängsystem när det tydligt anges med en checklista, schema och deadlines.
  • Var medveten om checklistor och scheman har begränsningar. ADHD gör även motiverade barn har svårt att hålla sig på uppgift. Om förväntningarna är helt enkelt för höga eller inte annat, kan de inte uppleva framgång, och systemet är värdelöst.
  • Till exempel: ett barn som kämpar med en uppsats för läxor, och är helt enkelt att spendera så mycket tid på det att hon saknade tidsfristen för att utöva violinen kan vara i en hemsk bindning.
  • Ett annat exempel: Ett barn har stora problem med en beteendechecklista, och han får aldrig tillräckligt med guldstjärnor för att tjäna en belöning. Utan positiv förstärkning agerar han snarare än "köper" systemet.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn med ADHD steg 12
    6. Försök att rama allt i positiva, snarare än negativa termer. Snarare än att berätta för ditt barn med ADHD för att stoppa ett dåligt beteende, berätta för dem vad de bör göra. Generellt kan barn med ADHD ofta inte omedelbart kunna tänka på ett bra beteende för att ersätta den dåliga med, så det blir svårt att sluta. Ditt jobb, som en guide, är att påminna dem vad rätt beteende är. Dessutom kan ditt ADHD-barn inte helt höra "inte" I din mening, så kan sinnet inte bearbeta vad du säger korrekt. Till exempel:
  • Istället för att säga, "Sluta hoppa på soffan", säga, "Vi sitter på soffan."
  • "Mjuka händer med katten" istället för, "Sluta dra på kattens svans."
  • "Criss Cross AppleSauce!" istället för "Sluta komma upp."
  • Fokusering på positiva fungerar bra när man kan skapa familjebestämmelser också. I stället för "ingen lekboll i huset", försök "bollar utanför leksaker."Du kan hitta mer framgång med" gå långsamt i vardagsrummet "än med" ingen körning!"
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn med ADHD Steg 13
    7. Undvik att ge för mycket uppmärksamhet åt dåligt beteende. Uppmärksamhet - bra eller dåligt - är en belöning för barn med ADHD. Således bör du ge ditt barn mycket uppmärksamhet när gott beteende uppstår, men begränsa uppmärksamheten du ger dåligt beteende eftersom det kan ses av ditt barn som belöning.
  • Till exempel, om ditt barn kommer ut ur sängen att spela på natten, tyst, men ordentligt sätta tillbaka dem där de hör hemma utan kramar och uppmärksamhet. Känn dig fri att konfiskera leksakerna, men diskutera inte det då eller de kommer att känna sig belönade av din uppmärksamhet eller att reglerna är upp för debatt. Om du konsekvent misslyckas med att belöna det dåliga beteendet, bör det försvinna över tiden.
  • Om ditt barn skär upp sin färgbok, ta bara bort saxen och boken. En lugn "Vi skär papper, inte böcker" är allt som krävs.
  • Del 3 av 4:
    Upprätta konsekvenser och konsistens
    1. Bild med titeln Discipline Ett barn med ADHD steg 14
    1. Var myndigheten - du är den vuxna. Föräldern måste vara den som kontrollerar, men alltför ofta bryter barnets uthållighet ner förälderns vilja.
    • Tänk på den lilla tjejen som ber om en koks fem eller sex gånger på tre minuter, hela medan föräldern är i telefon, eller hanterar den andra barnen, eller försöker fixa middag. Ibland är det frestande - och faktiskt lättare - att grotta i: "Fint-fort, men lämna mig i fred!"Men meddelandet som skickas ut är att Persistens kommer att vinna dagen och att hon, och inte föräldern är i kontroll.
    • ADHD barn gör inte mycket bra med permissiv disciplin. Dessa barn behöver fast och kärleksfull vägledning och gränser. Långa diskussioner om regler och varför vi får dem inte. Vissa föräldrar är obekväma med detta tillvägagångssätt först. Men att hålla regler firma, konsekvent och kärlek är inte hård eller grym.
  • Bild med titeln Discipline Ett barn med ADHD steg 15
    2. Se till att det finns konsekvenser för missförhållanden. Kardinalregeln är att disciplinen måste vara konsekvent, omedelbar och kraftfull. Varje straff bör återspegla missförhållandet.
  • Skicka inte ditt barn till sitt rum som straff. De flesta barn med ADHD kommer lätt att distraheras av sina leksaker och tillhörigheter och ha en underbar tid...och den "bestraffning" slutar vara en belöning. Dessutom, skickas ditt barn till sitt rum i allmänhet från och orelaterat med den specifika överträdelsen, och de kommer att ha svårt att ansluta beteendet med straffet för att inte lära sig att upprepa det beteendet.
  • Konsekvenser bör också vara omedelbara. Till exempel, om ett barn berättas att det är att sätta sin cykel bort och komma in men de fortsätter att rida, berätta inte för dem att de inte kan rida det imorgon. Fördröjda konsekvenser har liten eller ingen mening för ett barn med ADHD, som de tenderar att leva i "här och nu" och vad som hände igår har ingen riktig mening för idag. Som ett resultat kommer detta tillvägagångssätt att vara resultatet av en uppblåsning följande dag när konsekvensen verkställs och barnet faktiskt inte har gjort anslutningen. Istället, konfiskera cykeln omedelbart och förklara att du kommer att diskutera villkor för att tjäna tillbaka det vid en senare tidpunkt.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn med ADHD Steg 16
    3. Var konsekvent. Föräldrar kommer att ha bättre beteenderesultat om de är konsekventa i sina svar. Till exempel, om du använder poängsystemet, var rimligt och förenligt med beviljande och borttagning av punkter. Undvik godtyckliga handlingar, särskilt när du är arg eller upprörd. Ditt barn kommer bara att lära sig att uppträda ordentligt över tiden och med fortsatt lärande och förstärkning.
  • Följ alltid igenom vad du säger eller hotar. Ge inte för många varningar eller gör tomma hot. Om du ger dem flera chanser eller varningar, gör var och en med en nivå av konsekvens med den slutliga, andra eller tredje, åtföljd av straffet eller disciplinen lovade. Annars kommer de att testa dig varje gång för att se hur många chanser det blir den här gången.
  • Se till att båda föräldrarna är ombord med denna disciplinära plan. För att ändra beteendet behöver ditt barn ha samma svar från båda föräldrarna.
  • Konsistens innebär också att barnet vet vad man kan förvänta sig när man misshandlar oavsett plats. Ibland är föräldrar rädda för att straffa sina barn i allmänhet, rädsla för hur andra kommer att uppfatta situationen, men det är viktigt att visa att den särskilda missförhållandena har konsekvenser där ditt barn är.
  • Var noga med att samordna med ditt barns skola, daghem eller söndagsskolan för att se till att alla där det använder konsekventa, omedelbara och kraftfulla konsekvenser. Du vill inte att ditt barn ska få blandade meddelanden.
  • Bild med titeln Discipline Ett barn med ADHD steg 17
    4. Undvik att inbjuda debatt med ditt barn. Försök att inte komma in i ett argument med ditt barn eller vara Wishy-Washy över din handlingsplan. Ditt barn behöver veta att du är chefen och det är det, fullstopp.
  • Om du engagerar dig i ett argument eller verkar vara, kan meddelandet oavsiktligt skickas är att du behandlar barnet som en peer som har en chans att vinna argumentet. Det finns således en anledning, barnets sinne, för att fortsätta att trycka och fortsätta argumentera med och kämpa dig. Detta betyder inte nödvändigtvis att du är gjort för som förälder om du någonsin argumenterar eller väcker i en diskussion - förstår bara att det är fast och konsekvent kommer att ge bästa resultat.
  • Alltid vara specifik i dina instruktioner och var fast att de ska följas.
  • Bild med titeln Discipline Ett barn med ADHD Steg 18
    5. Upprätta ett time-out-system. En time-out kan ge ditt barn en chans att lugna sig på egen tid. I stället för att konfrontera varandra och se vem som kan bli argiserade, betecknar en plats för barnet att sitta eller stå tills de är lugna och redo att diskutera problemet. Föreläsar inte medan de står där - ge dem tid och utrymme för att få sig under kontroll. Betona att timeout är inte ett straff, utan snarare en möjlighet att börja om.
  • Time-out är ett effektivt straff för ett barn med ADHD. Den kan tillämpas omedelbart för att hjälpa barnet att se anslutningen till sina handlingar. Barn med ADHD hatar att vara still och tyst så det är mycket effektivt svar på ett dåligt beteende.
  • Tänk lugnande föremål i time-out. Att fråga ett ADHD-barn att sitta i en stol tyst kan helt backfire-de kanske inte kan göra det här. Men med föremål som är tillgängliga som hjälper dem att hålla sig lugn och omfokus kan uppnå målet om "återställa". Det kan innehålla saker som en yoga boll att sitta på, med hjälp av en fidget kub, gör ett pussel eller kramar ett fyllt djur.
  • Bild med titeln Discipline Ett barn med ADHD Steg 19
    6. Lär dig att förutse problem och planera framåt. Diskutera dina bekymmer med ditt barn och felsöka tillsammans för att planera för framgång. Detta är särskilt användbart att hantera ditt barn i allmänhet. Arbeta tillsammans för att bestämma om morötter (belöningar) och pinnar (konsekvenser) som kommer att gälla för situationen då har ditt barn upprepa planen högt.
  • Om din familj går ut på middag, till exempel, kan belöningen för gott beteende vara det privilegium att beställa efterrätt, medan konsekvensen kan behöva gå direkt till sängs på att återvända hem. Om beteendet börjar försämras på restaurangen, en mild påminnelse ("Vad tjänar bra beteende ikväll?"), Följt om det behövs av en mer akter andra kommentar (" behöver du gå och lägga dig tidigt ikväll?") Borde sätta ditt barn tillbaka på rätt spår.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn med ADHD steg 20
    7. Förlåta snabbt. Påminna alltid ditt barn att du älskar dem oavsett vad och att de är ett bra barn, men att det finns konsekvenser för handlingar.
  • Del 4 av 4:
    Förstå och hantera ADHD
    1. Bild med titeln Disciplin Ett barn med ADHD Steg 21
    1. Förstå hur barn med ADHD är annorlunda. Barn med ADHD kan vara defiant, aggressiv, motståndskraftig mot disciplin, laglösa, alltför känslomässiga, passionerade och bristande hämningar. Men länge antog läkare att sådana barn var offer för fattiga föräldrar, i början av tjugonde århundradet, började forskare titta på hjärnan som orsak till ADHD.
    • Forskare studerar hjärnstrukturen hos Barn i ADHD rapporterar att vissa delar av hjärnorna är mindre än normalt.En av dessa är den basala ganglia som reglerar muskelrörelse, berättar musklerna när de behövs för en viss aktivitet och när de ska vila. För de flesta av oss, när vi sitter, behöver händerna och fötterna inte vara i rörelse, men den mindre effektiva basala ganglia i ett barn med ADHD misslyckas med att hämma överdriven aktivitet, så sitter fortfarande hårdare för det barnet.
    • Med andra ord saknar barn med ADHD stimulering inuti sina hjärnor och har dålig impulskontroll, så de kommer att arbeta hårdare eller "agera ut" För att få den nödvändiga stimulansen.
    • När föräldrarna inser att deras barn inte bara är försiktigt eller tanklöst och att deras barns hjärna bara behandlar saker på olika sätt tack vare ADHD, tycker de ofta att det är lättare att hantera beteenden. Nyfunna medkänsla förståelse ger mer tålamod och villighet att omstrukturera hur de hanterar sitt barn.
  • Bild med titeln Disciplin Ett barn med ADHD Steg 22
    2. Förstå de andra anledningarna att barn med ADHD kan uppträda dåligt.Andra problem kan blanda de problem som är mot ADHD-diagnostiserade barn, eftersom andra störningar ofta följer ADHD.
  • Till exempel har cirka 20% av de med ADHD också bipolära eller depressiva störningar, medan över 33% har beteendestörningar, såsom utförsödelse eller oppositionell motvilja. Många barn med ADHD har också inlärningssvårigheter eller problem med ångest.
  • Ytterligare störningar eller problem förutom ADHD kan göra jobbet att disciplinera ditt barn svårare. Detta är särskilt sant om det finns flera läkemedel med olika potentiella biverkningar att ta hänsyn till när man försöker hantera ditt barns beteende.
  • Bild med titeln Discipline Ett barn med ADHD steg 23
    3. Undvik att bli frustrerad att ditt barn inte beter sig "i vanliga fall." Det finns ingen riktig mått på vad som är normalt, och det mycket begreppet "normalt beteende" är relativ och subjektiv. ADHD är en funktionshinder och ditt barn behöver extra påminnelser och olika boende.. Men det här är inte annorlunda än det faktum att någon med mindre än perfekt syn behöver glasögon och de med mindre än perfekt hörsel behöver hörselhjälpmedel.
  • Ditt barns ADHD är deras version av "vanligt." Det är ett tillstånd som effektivt kan klara sig, och ditt barn kan gå på ledigt och hälsosamt liv!
  • Vad kan du realistiskt förvänta dig?

    • Om du försöker några av dessa strategier, bör du se någon förbättring av ditt barns beteende, som att ha färre tantrums eller slutföra små uppgifter när du frågar.
    • Tänk på att dessa strategier inte kommer att eliminera beteenden som är relaterade till ditt barns diagnos, som att vara ouppmärksam eller ha mycket energi.
    • Du kan behöva experimentera ett tag för att se vilka disciplinstrategier som fungerar bäst för ditt barn. Till exempel, vissa barn kommer att reagera bra på time-outs, medan andra inte kommer att.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Nyckeln till en livslängd för framgång i att hantera ett barn med ADHD sätter upp starka infrastrukturer i ditt barns liv som inkluderar: Medkänsla, förståelse och förlåtelse demonstrerad kärlek till ditt barn trots de misshandlade incitamenten att följa reglerna - etableringen av organisatoriska program som stöder hur ditt barns hjärna fungerar - och ger konsekventa, omedelbara och kraftfulla konsekvenser när missförhållandena förekommer.
  • Om du kontinuerligt straffar ditt barn för en sak och vad du gör fungerar inte, prova något annat. Det kan hjälpa till att prata med ditt barn om hur man hjälper dem. De kan komma med sin egen lösning eller hjälpa dig att komma med en bättre.
  • Ge ditt barns utrymme att prata med dig när de känner sig överväldigade. Lyssna utan att försöka fixa det eller dem. Ha tålamod. Ibland är det svårt för ett ADHD-barn att förklara vad de känner.
  • Ofta kommer olydnad mer från att känna sig orolig och överväldigad, inte för att ditt barn försöker vara envis eller uppror. Var noga med att låta ditt barn veta att du försöker förstå och hjälpa dem, inte bara kontrollera dem.
  • Lugnt ansikte ditt barn och ta handen. Fråga, "Vad kämpar du med i skolan?"
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande