Hur man beräknar strumpor för dina betesmarker

Strumphastigheter är det grundläggande förhållandet mellan foderresursen och boskapen. Det är antalet djur på en hel betesenhet för en hel betesäsong. Strumphastigheter är beroende av hur mycket foder som växer i dina betesmarker, liksom hur många djur du har, deras vikter och hur mycket de konsumerar.

Betesmarkering och produktivitet är den största variabeln som är den mest benägna att förändras. Väderförhållandena spelar en viktig roll, liksom hanteringspraxis. Vanligtvis bestämmer den genomsnittliga årliga nederbörden hur mycket foder som är tillgänglig i genomsnitt för boskap från år till år. Men när man fattar ledningsbeslut för din gård eller ranch, kan ofta sådana medelvärden vara något opålitliga.

Således är det viktigt att veta hur man utvecklar egna strumphastighetsnummer för din gård eller ranch. Den här artikeln hjälper dig att förstå grunderna för hur man beräknar strumpor för dina betesmarker baserat på tillgängligheten, storleken på dina djur och hur mycket de ska äta.

Steg

Metod 1 av 2:
Beräkning av lagerhastigheter med hjälp av standard AUM (Animal Unit Month)
  1. Bild med titeln Beräkna strumpor för dina betesmarker Steg 1
1. Bestäm foderavkastning eller kvantitet i dina betesmarker. Även om det är mycket lättare om du får sådan information från ett lokalt län, statligt eller provinsiellt jordbruksförlängningskontor, är det mer exakt att börja utveckla värdena för din operation. Att göra det tar lite tid, flitig, en betespinne (eller bara en gårdssticka) och en billig mikrovågsugn för ladan.
  • För att få foderutbyte av dina betesmarker kan du behöva göra lite klippning på olika platser runt betet. Hitta en slumpmässig plats i betesmarken och stake ut ett 1 ft x 1 ft område. Klippa foderet inuti den torget till ungefär en 2-tums (4.5 cm) höjd och lägg den i en brun papperspåse. Märk väskan för att veta vilken betesmark det kom ifrån. Helst bör du ta ca 10 eller mer av sådana urklipp i samma betesmark för att få en om än liten representativ provstorlek, men två till fem urklipp i slumpmässiga fläckar (aldrig väljer bara de bästa områdena) kommer att fungera.
  • Ta dessa foderprover, väga behållaren du ska sätta in dem, väga sedan proverna plus behållaren. För att eliminera behållarens vikt innefattande provet subtrahera behållarens vikt för att få provets vikt. Detta är användbart om din vägskala inte har en "tara" eller nollställningsfunktion på den (de flesta vågar ska). Om din skala burk nollställt, sätt sedan behållaren på den, tara den till noll och lägg sedan provet i.
  • Torka provet i en mikrovågsugn, varje session 1.5 till 2 minuter lång och håll ett cupofvatten med provet i mikrovågsugnen för att förhindra att det brinner. Väga provet efter varje session, upprepning tills provets vikt inte längre minskar. Spela in vikten som en torrvikt och upprepa med de andra samlat proverna.
  • När du har torkat och vägt alla proverna, ta ett medelvärde av alla de sista torra vikterna. För att få foderutbyte när det gäller pund per acre, multiplicera helt enkelt det genomsnittliga resultatet med 43,560 kvadratmeter för att konvertera pund per kvadratfot till pund per acre. 1 acre = 43,560 kvadratmeter.
  • En annan metod, som är mycket mindre tidskrävande och tråkig, men tar mycket mer övning och huvud-aritmetik, använder en betespinne. En betespinne är i grunden bara en gårdspinne med formler på sidan för att beräkna mängden foder är i din betesmark. Sätt i slutet av pinnen ner till marken och mäta höjden på svängen 15 till 20 gånger (aldrig sträcker bladen på plantorna upp på pinnen) för att få en genomsnittlig foderhöjd i tum. Nästa, uppskattning av fodertäthet baserat på grönt växtskydd. Detta görs visuellt, ser direkt ner där du står. Densitet är mängden mark som uppstod av foderstativet. Det är vanligtvis baserat på tre kriterier: mindre än 75 procent (> 75%), mellan 75 och 90 procent (75 - 90%) och mer än 90% (<90%).Baserat på fodertypen av ditt stativ och densitetsuppskattningen, multiplicerar den genomsnittliga växthöjden av torrsubstansen, i pund per tunnhet, av fodertypen. Detta kommer att ge dig en uppskattning av mängden foder som du har tillgång till per acre. Se referenser nedan för tabeller av fodertyper och mer information om beräkningar nedan.
  • Till exempel, med flera mätningar kom du upp med 10 tum (25.4 cm) av foderhöjd. Titta på densiteten, uppskattar du att det finns cirka 80% växtdensitet. Betesmarken i det här exemplet är ett blandat gräs-legume står, så låt oss säga omvandlingsfaktorn är 160 lb per tunnland (se Med hjälp av en betespinne för betesmarkering eller Betesplanerare För de tabeller som vanligtvis används. Obs! Den första länken är från sydöstra delen av Förenta staterna, den andra är baserad på betesproduktivitet för västra Kanada och är alla genomsnittliga värden för respektive regioner). Således 10 i. x 160 lb / acre-in. = 1.600 lb / acre.
  • Bild med titeln Beräkna strumpor för dina betesmarker Steg 2
    2. Uppskatta utnyttjandegraden för din betesmark. Utnyttjandegraden definieras som mängden foder som förväntas konsumeras av djuren i förhållande till det belopp som ska lämnas som trampad rest, är det på procent. För de flesta betesmarker beräknas de flesta släphastigheter med en utnyttjandegrad med 50 procent, eller "ta hälften, lämna hälften." Men om växtdensiteten är lägre än 75 procent och foderhöjden är 6 tum (15.2 cm) eller mindre (en kort, tunn stativ med lite nakna mark som visar mellan växter) bör utnyttjandegraden vara låg, till exempel 25 eller 30 procent.För det här exemplet, låt oss anta att detta betesmarker kommer att se en 50-procentig utnyttjandegrad.
  • Några tumregler för att komma ihåg för utnyttjandegrad är: Ju längre djuren är kvar på betesmark, desto lägre måste utnyttjandegraden vara för att minska förekomsten av övergripande. Dessutom är de fattigare betesmarken, desto mindre foder är tillgänglig för att äta, och ju mindre djuren kan beta, därför desto lägre utnyttjandegrad.
  • Bild med titeln Beräkna strumpor för dina betesmarker Steg 3
    3. Förstå den vanliga djurenheten. En djurenhet (AU) är lika med en 1000 lb ko eller ko-kalvpar som konsumerar 2.5 procent av kroppsvikt i torrmaterialet per dag. I genomsnitt förväntas att ko- eller ko-kalvsparet konsumeras runt 800 lb foder per månad. Detta är AUM eller Animal Unit Month. AUM är den vanliga, fasta variabeln som används i alla strumpfrekvensberäkningar, oavsett fodertyp eller resurs, och oavsett vilka djur du betar.
  • Bild med titeln Beräkna strumpor för dina betesmarker Steg 4
    4. Utför beräkningarna för att få din operations strumpfrekvens. Formeln för lagerhastighet är (Foderutbyte (LB / ACRE) x (Utnyttjandehastighet (%) / 100)) / AUM. Via exemplen som skapas i den här artikeln är slätningshastighetsexemplet (1 600 lb / acre x (50%) / 100) / 800 lb = 1.0 AUM / ACRE.
  • Bild med titeln Beräkna strumpor för dina betesmarker Steg 5
    5. Förstå vilka variabler som är fasta och vilka inte är. Foderavkastning är den största variabeln som är mest benägen att ändra. Utnyttjandegrad påverkas direkt av foderavkastning. Det är därför det är väldigt viktigt Att mäta mängden foder som finns i ditt betesmark så att du har en mer exakt analys av vad som fungerar på din operation.
  • Håll register över ditt betesmarker avkastning på ett kalkylblad så att du kan se trender och börja utveckla ditt eget riktmärke. Detta kan också hjälpa dig att se var du kan förbättra dina beteshanteringspraxis.
  • Betespinnar kan köpas på ett lokalt länstilläggskontor eller tillämpade forskningsorganisationer.
  • Observera att betespinnar är faktiskt mycket mer idealiska för användning på tama betesmarker. De tenderar att vara mindre tillförlitliga när man mäter inhemska gräsmarker på grund av den mycket högre variabilitet som finns i sådana områden, till skillnad från en tam betesmark som nästan alltid är ganska likformig över landbasen.
  • Metod 2 av 2:
    Beräkna strumphastighet för det faktiska antalet djur
    1. Bild med titeln Beräkna strumpor för dina betesmarker Steg 6
    1. Bestäm fodermängd eller utbyte av dina betesmarker. De ovan beskrivna metoderna är exakt samma för denna metod. Antag att du kom upp med en uppskattad 1600 lb / tunnland av foder.
  • Bild med titeln Beräkna strumpor för dina betesmarker Steg 8
    2. Uppskatta önskad utnyttjandegrad. Som nämnts är vanligtvis utnyttjandegraden på ett halvt, avgångscenario. För det här exemplet, låt oss hålla fast vid den 50% -standard som redan nämnts.
  • Bild med titeln Beräkna strumpor för dina betesmarker Steg 9
    3. Få vikterna på dina djur. Vid den här tiden är det säkert att påminna om att denna metod för strumpfrekvensberäkning är relaterad till dina egna enskilda djur. Du behöver de genomsnittliga vikterna av vilka djur du betar, oavsett om de är får, getter, hästar, nötkreatur, llamas, bison, älg, etc. För att fortsätta detta exempel, låt oss anta att du vill graze 1250 lm lakterande ko-kalvpar.
  • Observera att kalvvikt är "ingår" I kornas vikter när man beräknar för ko-kalvpar. Som en allmän regel äter kalvarna inte en betydande mängd foder tills de når avvänjning.
  • Detta steg är av stor betydelse, eftersom dagens moderna ko-storlek är mycket större än storleken på koen som var vanlig i 19 och 20-talet. Ko storlek måste beaktas för att minska chansen att övergripa. Större kor äter mer än mindre kor, därför kan mindre stora kor betas ut än små kor.
  • Bild med titeln Beräkna strumpor för dina betesmarker Steg 10
    4. Uppskatta det belopp som dina djur äter per dag på grund av kroppsvikt. Nötkreatur brukar konsumera var som helst från 2.0 till 3.5 procent torrsubstans (DM) av deras kroppsvikt per dag. Lakterande mjölkkor och unga växande nötkreatur brukar konsumera 2.5 till 3.5 procent av deras kroppsvikt per dag. Hästar äter nära 3.5 till 4 procent av kroppsvikt, och får och getter (lakterande) konsumerar i allmänhet ungefär samma som de flesta nötkreatur (vanligtvis mellan 2.5 till 3 procent av kroppsvikten). Låt oss anta att dessa kor konsumerar 2.5 procent av deras kroppsvikt i torrsubstans (DM) foder per dag.
  • Denna procentsats är också känd som mängden foder eller foder ett djur kommer att äta per kroppsvikt per dag. Från exemplet ovan kan en 1250 pund ko förväntas äta 0.025 pounds av foder per kilo kroppsvikt per dag.
  • 5. Beräkna det belopp som dina djur kommer att äta på en dag. Med hjälp av den genomsnittliga kroppsvikten på ditt boskap och multiplicera den med det belopp som de konsumerar per kilo kroppsvikt (se föregående steg) ger dig mängden foder, på torrsubstans, kommer dina djur att konsumera per dag. Per vårt exempel är beräkningarna följande: 1250-pund cow-calf par x 0.025 = 31.25 pund foder per dag.
  • 6. Beräkna det belopp som djuren kommer att konsumera i en månad. Eftersom standardstrumphastighetsberäkningarna är baserade på hur mycket en standard djurenhet (en 1000 pund ko med eller utan en kalv) kommer att konsumera per månad, är det också viktigt att veta hur mycket var och en av dina djur i genomsnitt , kommer att konsumera per månad. För att göra detta tar vi det värde som erhållits från föregående steg och multiplicera det med det genomsnittliga antalet dagar per månad, vilket är typiskt 30.5. Från vårt exempel kommer ett 1250 pund ko-kalf par att konsumera: 31.25 pund per dag x 30.5 dagar per månad = 953.13 pund foder per månad.
  • 7. Beräkna din strumphastighet för dina betesmarker. För att få allt tillsammans använder vi samma formel som ovan, förutom att den foderkrävande ekvivalensen av standard AUM (Djurenhetens månad) ersätts med mängden foder som det genomsnittliga djuret i din besättning förbrukar per månad (se föregående steg). Beräkningarna är följande: (1600 pund x (50% / 100)) / 953 pund = 0.84 Faktiskt antal djur per hektar per månad.
  • 8. Du kan använda den här beräkningen för att uppskatta Hur många djur behövs per betesmark, eller Hur mycket betesmark behövs för ett visst antal djur. Lagrutor är byggda så att det hjälper dig att ge dig en idé och en riktlinje för hur mycket utrymme eller hur många djur som ska fyllas under hela betesäsongen. De har skapats för att hjälpa dig att minska chansen att övergripa och överlagrade betesmarker.
  • Tips

    En betespinne är ett utmärkt, enkelt verktyg för att mäta fodermängden. Om du inte kan få en betespinne genom en Foder Association eller Local County Agricultural Extension Office, är allt du behöver en meter eller gård pinne för samma ändamål.
  • Använd aldrig mikrovågsugnen du använder för mat i köket. Köp en billig man som ska användas för foderanalyser i ladan eller butiken, så att lukten från torkfoderprover inte stör din make / partner, eller gör din mat smak eller luktar konstigt nästa gång du använder den för uppvärmning av mat eller drycker.
  • Foderdensiteten är aldrig 100 procent, och det är väldigt sällan på 90%. Du kommer alltid att få lite "Bar jord" eller kull exponeras, och, eftersom foderdensiteten är baserad på bladområdet, mängden bladområde som alla foderväxter på den platsen ser du ner på kommer att vara mindre än 90%.
  • Djurenhet månader (AUM) används vid kontinuerlig betes och rangeland eller omfattande betesmarker, främst på grund av förutsättningen att nötkreatur kommer att betas i en månad eller två, inte flyttas på daglig basis. Den senare metoden är mer idealisk för rotations- eller hanterade intensiva betesystem och rekommenderas starkt för det exakta syftet.
  • Varningar

    Beräkningar baseras övervägande som en riktlinje, inte något i sten. Dessa beräkningar kommer att förändras under en enda växtsäsong, så det är viktigt att övervaka betesmarkskvalitet och fodermängd med varje betesmarkskontroll i den där säsongen.
    • Med andra ord, antar aldrig att en engångsmätning kommer att stanna vid den ena mätningen all betesäsong!
  • Kontinuerlig betning är inte den bästa typen av beteshantering att välja eftersom det leder till svårt ojämnt betesökning. Det har sin fördel på vissa områden, som i vissa inhemska gräsmarker, men inte i tama betesmarker där jämnare foderutnyttjande uppmuntras. Kontinuerlig betning kan också uppmuntra tillväxten av oönskade växtarter som boskap inte är villiga att konsumera.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande