Hur man bestämmer hur många nötkreatur kan betas på en betesmark

Du har en bit av land som du vill beta. Men du har ingen aning om hur många djur du ska lagra på det. Vägen att räkna ut hur många djur du kan lägga på den betesmarken tar lite aritmetik, liksom att förstå vilken typ av variabler som är benägna att förändras.

Som med Hur man bestämmer hur många hektar av betesmark krävs för din nötkreatur, Beräkningarna ger dig en allmän riktlinje av hur många djur du kan lagra en bete med under en viss tid. Ett exempel är anordnat för att hjälpa dig att förstå hur formlerna fungerar så att du kan tillämpa dem på din egen markbas.

Steg

  1. Bilden med titeln Bestäm hur många nötkreatur kan betas på ett betessteg 1
1. Bestäm mängden mark du har tillgängligt. Detta kommer att vara den första av en av de viktigaste informationen du behöver för att hitta hur många nötkreatur du kan beta. Detta nummer kan vara i hektar eller hektar. Till exempel kan du ha en 100 hektar tillgänglig för betning.
  • Du kan även arbeta med så lite som en tunnland. Så länge du håller med en måttenhet (tunnland mot hektar), kan du arbeta med så mycket eller så lite land som du önskar.
  • Bilden med titeln Bestäm hur många nötkreatur som kan betas på ett betesmarksteg 2
    2. Beräkna den beräknade lagerhastigheten för ditt område. Strumpningsgraden för din plats bestäms av mängden foder som du har när det gäller pund per acre eller kilo per hektar, utnyttjandegraden som förväntas av djuren baserat på betesmark, och hur mycket av den foderet utnyttjas av ett standarddjur enhet för en månad. För mer information om hur du beräknar lagerhastigheten för din operation, se Hur man beräknar strumpor för dina betesmarker. Till exempel kan du ha en strumphastighet på endast 1.0 AUM / ACRE.
  • Bilden med titeln Bestäm hur många nötkreatur kan betas på ett betesmarksteg 3
    3. Bestäm hur länge du vill att nötkreaturen ska vara på landet. Typiskt mäts detta av månader, inte dagar. För de flesta nordamerikanska områdena (inte inklusive tropikerna) är en typisk betesäsong mellan 4 och 6 månader. Fler södra gräsmarksområden, som i Kalifornien och ner i Florida och Texas, är mer flexibla med att kunna beta i 12 månader om året. Således, låt oss anta att du bor ett område där du bara vill beta detta 100 hektar partiet i fyra månader.
  • Bild med titeln Bestäm hur många nötkreatur kan betas på ett betesmark steg 4
    4. Bestäm antalet djurenheter som kan beta på din mark. Kom ihåg att en djurenhet (AU) är lika med en 1000 pund (454 kg) ko med eller utan en kalv. Detta är den vanliga enheten som används i alla strumpfrekvensberäkningar, oavsett vilka djur du faktiskt har. Således kommer det resulterande numret att vara i termer av denna standardenhet, inte den faktiska genomsnittliga storleken på korna som kan betas på din mark. Beräkningen för att justera för djurstorlek görs i följande steg.
  • För att bestämma antalet djurenheter kan du beta på ett land av oss via den här formeln: Totala djurenheter = (betesstorlek [hektar] x strumpfrekvens [AUM / ACRE]) / Längd av betesperiod (månader)
  • Därför, enligt vårt exempel, totala djurenheter = (100 hektar x 1.0 AUM / ACRE) / 4 månader = 25 djurenheter.
  • Bild med titeln Bestäm hur många nötkreatur kan betas på ett betesmark steg 5
    5. Justera för den faktiska vikten av korna som betar marken. De flesta moderna kor är inte lika stora som standarddjursenheten, utan snarare mellan 1200 till 1800 pund. För det här exemplet, om du betar kor som väger i genomsnitt 1400 pund vardera, sedan för att justera för djurenhetens ekvivalenser, delar vi helt enkelt den faktiska genomsnittliga vikten av korna med vikten av standarddjursenheten, som så: 1400 lb / 1000 lb = 1.4 aue.
  • Bild med titeln Bestäm hur många nötkreatur kan betas på ett betesmark steg 6
    6. Bestäm antalet ekvivalenter som betonar ditt land. Att ta antalet djurenheter beräknat från steg 4, vilket var 25 AU, dela av Aue beräknat i steg 5, för att få 17,86 aues (eller runt 18 kor) på 100 hektar i 4 månader.
  • För att beräkna, införlivande steg 5: Djurenhetens ekvivalenter = Antal AUS / (verklig djurvikt / djurenhet)- Således Aiss = 25 AUS / (1400 lb / 1000 lb) = 17.86 AIES.
  • Med andra ord kan du ha 18 kor (väger i genomsnitt 1400 pund) som betar ditt 100 hektar stort paket i fyra månader.
  • Bild med titeln Bestäm hur många nötkreatur kan betas på ett betesport 7
    7. Sätta könen ut till betesmarken för att de ska beta. Övervaka betesmarker och betesbeteendet hos korna. Om de inte får tillräckligt (som i, har de inte huvudet nere mest av tiden beter, men rör sig överdrivet), då kan det vara dags att dra ut dem och flytta dem till ett annat område för att låta betesmarken vila.
  • Det är viktigt att förstå att dessa beräkningar bara är en guide och en uppskattning. De är inte exakta, eller någonsin kommer att vara. Det är upp till dig, som chef, att uppmärksamma resursen (foder) Korna behöver för att båda hålla dina kor lyckliga och inte orsaka betydande skador på landet.
  • Tips

    Övervaka foder och dina djur under hela säsongen. Foderproduktionen är det största inflytandet på strumpor, och är benägen att förändras under hela säsongen.
  • Kom ihåg de flesta beräkningar är på en torrsubstans grund, om inte annat anges. Torrsubstans betyder när ett prov av foder är väsentligen kokta tills allt vatten avlägsnas, och det vägs som "torrsubstans." As-Fed refererar till foder som matas som det är utan att gå igenom ugnen för att torka ut det.
  • För att få en mer exakt strumpfrekvensberäkning för din gård eller ranch, rekommenderas det starkt att ta urklipp och göra torrsubstanser själv. Ta flera prover över betesmarken och använd en mikrovågsugn (mest ekonomiska och praktiska, bara Använd aldrig den i köket) att torka dem ut för att få torrsubstansvikter per kvadratfot av provtaget område.
  • Se till att du får mer än ett prov (minst 10 i olika områden av betesmarken eller paddocken är bäst) för att beräkna din genomsnittliga fodermassa och foderavkastning.
  • Kom också ihåg att väga behållaren som håller foderproverna först för att beräkna bara vikten av det samplade foderet, inte foderet och behållaren tillsammans. Om du inte gör det kan du skämta resultaten.
  • Om du måste och för att spara tid och mer tråkigt arbete (eftersom klippning, torkning och vägningsprover är säkert), kontakta en lokal jordbruksförlängning specialist för att få en beräknad strumpfrekvens för ditt område.
  • Aues kan användas för alla klasser och arter av betesdjur, från hjort till får till bison och hästar. Så länge du har en anständigt noggrann uppskattning av sin vikt, kan du enkelt göra samma beräkningar ovan för andra typer av djur.
  • Det finns två ytterligare sätt att få djurenhetens ekvivalenser i ditt lager. En använder metaboliska kroppsviktberäkningar. Den andra använder delbart dagligt intag.
  • Metabolisk kroppsvikt är ett matematiskt tillvägagångssätt för att jämföra djur baserat på deras kroppsytor än sann kroppsvikt - allmänt accepterad och beräknad som djurets vikt i pund (eller kilo) till 0.75 POWER (BW ^ 0.75).
  • MBW på en AU är: (1000 lb ^ 0.75 =) 177.8 lb. Om du hade en flock av tackor som var i genomsnitt 200 lb per ägg, skulle hennes aue beräknas enligt följande: (200 lb) ^ 0.75 = 53.2 lb, således (53.2/177.8) = 0.29 aue.
  • Att jämföra dagliga inloppsnivåer är mindre matematiskt komplexa att förstå än att använda MBW-beräkningar. Under betesförhållanden förväntas ett 1000 lb ko-kalvpar konsumera en hastighet av 2.5% av deras kroppsvikt per dag i torrsubstansfoder. Det innebär att en djurenhet kommer att konsumera (1000 lb x 0.025 =) 25 pund torrsignalfoder per dag.
  • För att få en aue för EWE ovan eller till och med artikelns 1400 lb kor, antar att både kvinnliga arter konsumerar 2.5% av sin kroppsvikt i DM foder per dag. Således, för den stora koen, det betyder (1400 x 0.025 =) 35 pund av DM-foder per dag, eller för EWE, (200 x 0.025 =) 5 lb DM Foder per dag. För att få sina Aues, dela helt enkelt deras Dagligt intag av det dagliga intaget av standard AU, enligt följande: För koen: (35 lb / d) ÷ (25 lb / d) = 1.4 AUE- för EWE, (5 lb / d) ÷ (25 lb / d) = 0.2 aue.
  • Använd en skala eller tyngdband för att bestämma vikten av din nötkreatur mer exakt. Vissa producenter föredrar att "ögonboll" deras nötkreatur, men det kan inte vara det mest exakta sättet, speciellt om du inte är säker på hur mycket ett djur väger bara genom att titta på det.
  • Varningar

    Strumphastighetsberäkningar och beräkningar som det som gjorts ovan är bara uppskattningar och riktlinjer, de är inte alls exakta eller förändras aldrig. Ta dessa med ett saltkorn och se till att du övervakar dina kor och foderet som de äter regelbundet.
  • Betesförhållanden förändras hela tiden, precis som miljöförhållanden gör. De kan förändras till det värre eller till det bättre, så var beredd att de-lager (eller återskapa) om det behövs för att hålla betesmarker i god form.
  • Om du känner att du måste dra alla dina kor ut ur en bete, så gör det för att det blir lättare på landet när du kommer tillbaka till det i ett bättre år.
  • Övergrävning är ett verkligt hot, och kan vara skadligt, inte bara till landskapet, utan för dina djur också. Att låta dina djur för länge på en mark kan minska mängden foder som finns nästa år utan tillräcklig vila och återhämtning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande