Hur man bestämmer hur många hektar av betesmark krävs för din nötkreatur

Så, du har ett visst antal djur att beta, men har ingen aning om hur mycket land du faktiskt behöver. Hur kan du räkna ut det?

Det är där den här artikeln kan hjälpa dig. Använda lagerpriserna för ditt område och antalet djur du bland annat kan räkna ut hur mycket land du behöver för dina djur för den tid som tilldelats att beta dem. Ett exempel kommer att användas för att bättre hjälpa dig att förstå de beräkningar som görs för att räkna ut storleken på betesmark som behövs för en grupp djur.

Steg

  1. Bild med titeln Bestäm hur många hektar av betesmark krävs för ditt boskap Steg 1
1. Figur antalet djur du vill beta. Detta är en av de viktiga faktorer som kommer att påverka mängden mark du behöver beta dina djur. Till exempel kan du ha 100 huvud av boskap för att beta.
  • Bild med titeln Bestäm hur många hektar av betesmark krävs för ditt boskap Steg 2
    2. Uppskatta den genomsnittliga vikten av var och en av dina djur. En annan viktig del till det här pusslet är att veta hur mycket dina djur väger. Detta kan innebära skillnaden mellan övergripande dina betesmarker och under betande dem. Överskattning av de genomsnittliga storleken på dina djur kan vara skadliga för dina betesmarker. Detta anses vara något sämre än att underlätta sina vikter. Som kommer att diskuteras senare har ko-storlek mycket att göra med den vanliga metriska metriska för att beräkna slakthastigheter. För syftet med den här artikeln, låt oss anta att du betar mogna kor som genomsnittet 1400 pund per ko.
  • Bildbetiteln Bestäm hur många hektar betesmark krävs för ditt boskap Steg 3
    3. Beräkna det totala antalet djurenheter du har. Djurenheten (AU) är standardenheten för lagerbetesmarker. Det är baserat på det belopp som ett ko- eller ko-kalvpar kommer att konsumera dagligen eller månadsvis. AU är baserad på storleken på kor tillbaka i början av 1900-talet. Kor har fått mycket större idag. En djurenhet (1 au) är lika med en 1000 pund ko med eller utan en kalv som förbrukar cirka 25 pund foder per dag (eller ~ 800 pund av foder per månad).
  • För att beräkna den genomsnittliga djurenhetens ekvivalenta (aue) på din besättning, dela medelvikten för var och en av dina kor av djurenhetens vikt. Till exempel: 1400 pund / 1000 pund = 1.4 aue (djurenhetens ekvivalent).
  • För att beräkna det totala antalet djurenheter du har, multiplicera antalet djur du har av djurenhetens ekvivalent (se ovan). Till exempel: 100 kor x 1.4 aue = 140 Aus.
  • Observera att en aue (djurenhetsekvivalent) är justeringen beräknad från standarddjursenheten baserat på medelvikten för var och en av dina djur. Aues kan användas för någon vikt av betesdjur, vare sig får, hästar, tjurar, getter, bison, älg, hjort, avvänjd nötkreatur eller llamas.
  • Bild med titeln Bestäm hur många hektar av betesmark krävs för ditt boskap Steg 4
    4. Bestäm lagerhastigheten för ditt område. Strumphastighet bestäms av mängden foder som växer i dina betesmarker och mängden av den foderresursen du önskar att dina djur ska konsumera. För mer information om hur man beräknar strumpor för din operation, se Hur man beräknar strumpor för dina betesmarker.
  • För det här exemplet antar vi att du har en strumpfrekvens på 1.0 AUM / ACRE.
  • Bild med titeln Bestäm hur många hektar av betesmark krävs för ditt boskap Steg 5
    5. Bestämma hur länge du vill beta det betesmarken för. Detta brukar mätas av månader, inte dagar. För mycket av Nordamerika (inte inklusive tropikerna eller subtroperna) är en typisk betesäsong mellan 4 och 6 månader lång. Fler södra gräsmarksområden, som i Kalifornien och ner i Florida och Texas, kan beta i 12 månader lång. Låt oss antas att du bor ett område där du bara kommer att beta dessa 100 kor i fyra månader.
  • Bilden med titeln Bestäm hur många hektar av betesmark krävs för ditt boskap Steg 6
    6. Sätt det ihop för att hitta hur mycket utrymme du behöver för din besättning. När du väl har räknat ut hur många nötkreatur du har, deras vikter och motsvarande djurenheter, din strumpfrekvens och hur länge du tänker beta, kan du ansluta dem till en formel för att få den mängd mark som behövs för din besättning.
  • Formeln är: Obligatorisk betesstorlek = (antal djurenheter x längd av betesäsong) / lagerhastighet.
  • Användning av det skapade exemplet: Obligatoriskt betesstorlek = (140 AUS x 4 månader) / 1.0 AUM / ACRE = 560 ACRES.
  • Bild med titeln Bestäm hur många hektar av betesmark krävs för ditt boskap Steg 7
    7. Ta reda på om du kan få det önskade utrymmet för din boskap. Du kan behöva utföra vissa omräkningar om du inte kan få mängden areal för din besättning. Detta kan innebära att antalet kor kan betona, eller hur mycket tid de ska spendera i betesmarken.
  • Låt bli Ändra vikterna på dina kor i sådana omräkningar! Du kommer bara att sluta komma in i mycket problem med landstagaren om du medvetet underskattar vikterna på dina kor, så att du kan få så många som möjligt. Du kan inte bara äventyra produktiviteten hos markägarens betesmark med potentiellt allvarlig överbete, men du kan också ställa dig upp för att få ditt leasingavtal tidigare än vad som överenskommits.
  • Ändra inte glödhastighet om du inte är helt säker på att den ska ändras. Kom alltid ihåg, ju kortare gräset ser ut och den tunnare fodern, desto lägre är strumphastigheten att vara.
  • Om du minskar antalet kor du har eller den tid som får beta, kan du minska mängden mark som behövs för att höja dina djur på. Till exempel kan 60 huvud på 1400 pund kor betas på 336 hektar mark. Om du bestämde dig för att beta ditt 100 huvud på 1400-pund kor i bara 2 månader, kan du beta dina kor på 280 hektar.
  • Bild med titeln Bestäm hur många hektar av betesmark krävs för ditt boskap Steg 8
    8. Vänd dina kor ut till betesmark och låt dem gräva för den tilldelade tiden. Håll ett öga på betet och korna. Om du finner att de inte får tillräckligt, kan du behöva dra ut dem tidigare än förväntat.
  • Dessa beräkningar är bara en guide och en uppskattning. De är inte exakta, eller någonsin kommer att vara. Det är upp till dig, som chef, att uppmärksamma resursen (foder) Korna behöver för att båda hålla dina kor lyckliga och inte orsaka betydande skador på landet.
  • Tips

    Övervaka foder och dina djur under hela säsongen. Foderproduktionen är det största inflytandet på strumpor, och är benägen att förändras under hela säsongen.
  • Kom ihåg de flesta beräkningar är på en torrsubstans grund, om inte annat anges. Torrsubstans betyder när ett prov av foder är väsentligen kokta tills allt vatten avlägsnas, och det vägs som "torrsubstans." As-Fed refererar till foder som matas som det är utan att gå igenom ugnen för att torka ut det.
  • För att få en mer exakt strumpfrekvensberäkning för din gård eller ranch, rekommenderas det starkt att ta urklipp och göra torrsubstanser själv. Ta flera prover över betesmarken och använd en mikrovågsugn (mest ekonomiska och praktiska, bara Använd aldrig den i köket) att torka dem ut för att få torrsubstansvikter per kvadratfot av provtaget område.
  • Se till att du får mer än ett prov (minst 10 i olika områden av betesmarken eller paddocken är bäst) för att beräkna din genomsnittliga fodermassa och foderavkastning.
  • Kom också ihåg att väga behållaren som håller foderproverna först för att beräkna bara vikten av det samplade foderet, inte foderet och behållaren tillsammans. Om du inte gör det kan du skämta resultaten.
  • Om du måste och för att spara tid och mer tråkigt arbete (eftersom klippning, torkning och vägningsprover är säkert), kontakta en lokal jordbruksförlängning specialist för att få en beräknad strumpfrekvens för ditt område.
  • Det finns två ytterligare sätt att få djurenhetens ekvivalenser i ditt lager. En använder metaboliska kroppsviktberäkningar. Den andra använder delbart dagligt intag.
  • Metabolisk kroppsvikt är ett matematiskt tillvägagångssätt för att jämföra djur baserat på deras kroppsytor än sann kroppsvikt - allmänt accepterad och beräknad som djurets vikt i pund (eller kilo) till 0.75 POWER (BW ^ 0.75).
  • MBW på en AU är: (1000 lb ^ 0.75 =) 177.8 lb. Om du hade en flock av tackor som var i genomsnitt 200 lb per ägg, skulle hennes aue beräknas enligt följande: (200 lb) ^ 0.75 = 53.2 lb, således (53.2/177.8) = 0.29 aue.
  • Att jämföra dagliga inloppsnivåer är mindre matematiskt komplexa att förstå än att använda MBW-beräkningar. Under betesförhållanden förväntas ett 1000 lb ko-kalvpar konsumera en hastighet av 2.5% av deras kroppsvikt per dag i torrsubstansfoder. Det innebär att en djurenhet kommer att konsumera (1000 lb x 0.025 =) 25 pund torrsignalfoder per dag.
  • För att få en aue för EWE ovan eller till och med artikelns 1400 lb kor, antar att både kvinnliga arter konsumerar 2.5% av sin kroppsvikt i DM foder per dag. Således, för den stora koen, det betyder (1400 x 0.025 =) 35 pund av DM-foder per dag, eller för EWE, (200 x 0.025 =) 5 lb DM Foder per dag. För att få sina Aues, dela helt enkelt deras Dagligt intag av det dagliga intaget av standard AU, enligt följande: För koen: (35 lb / d) ÷ (25 lb / d) = 1.4 AUE- för EWE, (5 lb / d) ÷ (25 lb / d) = 0.2 aue.
  • Använd en skala eller tyngdband för att bestämma vikten av din nötkreatur mer exakt. Vissa producenter föredrar att "ögonboll" deras nötkreatur, men det kan inte vara det mest exakta sättet, speciellt om du inte är säker på hur mycket ett djur väger bara genom att titta på det.
  • Varningar

    Övergrävning är ett verkligt hot, och kan vara skadligt, inte bara till landskapet, utan för dina djur också. Att låta dina djur för länge på en mark kan minska mängden foder som finns nästa år utan tillräcklig vila och återhämtning.
  • Betesförhållanden förändras hela tiden, precis som miljöförhållanden gör. De kan förändras till det värre eller till det bättre, så var beredd att de-lager (eller återskapa) om det behövs för att hålla betesmarker i god form.
  • Om du känner att du måste dra alla dina kor ut ur en bete, så gör det för att det blir lättare på landet när du kommer tillbaka till det i ett bättre år.
  • Strumphastighetsberäkningar och beräkningar som det som gjorts ovan är bara uppskattningar och riktlinjer, de är inte alls exakta eller förändras aldrig. Ta dessa med ett saltkorn och se till att du övervakar dina kor och foderet som de äter regelbundet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande