Hur man bygger en sandlåda

Inget säger "barndom" som sommartid och sandlådor. Inte bara är sandlådan ett bra ställe för dina barn att lära sig den fina konsten av sandslott, lastbilkörning och delning, det är också ett samlingscenter för barns samhälle, en plats där de kan ha kul och låt sina fantasier springa gratis.Att bygga en sandlåda kan inte vara barns lek, men det är väldigt enkelt, och kan göras på en eftermiddag. Inte bara kommer det att ge dig stor tillfredsställelse, det kommer att göra dig den lokala hjälten till dina barn!

Steg

Del 1 av 3:
Förbereder platsen
1. Välj en plats för att sätta sandlådan på. Det är viktigt att hålla några grundläggande saker i åtanke när du planerar var du ska sätta din sandlåda. Platsen kommer att bli en av de viktigaste sakerna att välja ut innan du börjar.
  • Skugga. Dina barn vill tillbringa timmar i sandlådan, så se till att det är någonstans som är skyddat från solens skadliga UV-strålar. Detta kan vara nära huset eller ett skuggträd (var försiktig med att du inte skadar rötterna när du gräver). Det kan också vara ett bärbart uteplatsparaply, vilket har fördelen att kunna placeras där det behövs för maximal nyans.
  • Syn. Se till att din sandlåda är lätt inom synfältet så att de vuxna som tittar på barnen kan hålla ett öga på dem.
  • Dränering. Efter en sommardusch vill du se till att din sandlåda kan dränera naturligt, så bygga den med en högre höjd om möjligt, och definitivt inte på en låg plats i din gård. Försök att bygga det så att det kommer att finnas en liten sluttning. Detta kommer att hjälpa till med dränering.
  • 2. Få timmer i rätt storlek. Bestäm hur länge du vill att varje sida ska vara och köpa timmer så att det är 3-1 / 2" kortare än det, förutsatt att du kan ange hur länge du vill att dina brädor ska vara när du köper dem. Om inte, kan du klippa dem i storlek.
  • För det här exemplet antar vi en 6`-kvadratisk sandlåda, så skära varje styrelse till 5`8-1 / 2" i längd. Om du har en cirkelsåg kan du göra det själv. Om inte, kommer din Lumberyard att kunna göra det här steget för dig.
  • 4x4 timmer är faktiskt bara 3-1 / 2 x 3-1 / 2 kvadrat. För att göra den här sandlådan kommer du att gå med i brädorna tillsammans, och det är därför de enskilda styrelserna måste vara kortare med detta belopp.
  • 3. Ställ in dina gränser. Markera brädans yttre omkrets, ta bort dem och gräva ut inuti den omkretsen till ett djup av sex tum. Var noga med att ringa upp rifningen vid 811 först för att säkerställa att det är säkert att gräva i ett visst område.
  • 4. Lägg till ett lager av sand. Gör det ca 4" bred och 1" till 2" djup. Bottenlagen av brädor sitter på den här sandbädden, och om marken inte är helt nivå, kommer sandbädden att hjälpa dig att nivåera brädorna.
  • Del 2 av 3:
    Bygga lådan
    1. Lägg ut dina brädor. Lägg ner det första lagret av brädor som i form av en kvadrat.
  • 2. Placera det första lagret av brädor på sandbädden. Använd en ramtorg för att se till att var och en av de fyra hörnen är kvadrat och tacka dem på plats genom att skruva skrotstörken över hörnen.
  • 3. Nivå det första lagret. När ditt första lager är klibbat ihop och kvadrat på alla 4 hörn, nivå det med gummibåten, knackar på varje sida i sanden och kontrollerar nivån ofta. Se till att det är nivå runt.
  • 4. Lägg till det andra lagret. Ta försiktigt bort det tillfälliga hörnet tack och lägg ner det andra skiktet av brädor som överlappar det första lagret, som visas:
  • 5. Skruva de två första skikten tillsammans. Använda en borrdrivare, fäst det andra skiktet till det första skiktet med 6" Självgängande timmerskruvar. Utrymme dem jämnt, tre på varje sida. Pre-borra ett pilothål åtminstone hälften av den 6 diametern" Skruva för att hjälpa till med att installera skruvar till basen.
  • 6. Lina rutan. Lägg ett ark av landskapsarkitektiva tyg över sandlådan så att den överlappar det andra lagret och arbeta allt runt kanterna och botten av sandboxen så att den helt täcker allt. Detta gör att vatten kan dränera ut och hålla ogräs från att hitta ett nytt hem.
  • 7. Lägg till det slutliga lagret. Använd samma överlappningsmetod som det andra skiktet, lägg ner det tredje skiktet av brädor och skruva dem ihop med timmerskruvarna. Var noga med att kompensera skruvarna från dem nedan!
  • 8. Trim tyget. Med hjälp av tunga saxar eller en nytta kniv, trimma bort det extra landskapsarkitektiva tyget.
  • 9. Lägg till sand! För att bestämma hur mycket sand du behöver, använd den här formeln: Multiplicera längden x Bredd X Djup (fyll inte det hela vägen till toppen) och dela sedan det numret med 27. Detta ger dig mängden sand i kubikfötter som du behöver fylla din sandlåda. Se till att du använder Speland, eftersom det har rengjorts och är mycket mindre smutsigt än att bygga sand.
  • Del 3 av 3:
    Bygga ett lock
    1. Göra ett omslag. Du kommer att vilja ha någon form av omslag på din sandlåda. Faren är att vilda djur eller till och med inhemska älskar att poop i barns sandlådor! Å nej! Du kan bygga ett grundläggande lock genom att få två dörrar och fästa dem med gångjärn på utsidan av lådans träram, eller du kan följa anvisningarna nedan för att göra två bänkar som glider över lådan. Med den här bänken kan du bara dra det delvis, skapa sittplatser vid sidan av lådan för mamma eller pappa, medan Junior spelar i sanden.
  • 2. Få åtta inlägg. Dessa inlägg bör göras av 4x4 timmer. Deras längd kommer att bestämmas av hur högt du gjorde din sandlåda. De måste vara minst 5" högre (från marken) än rutan. Det kommer att finnas fyra inlägg som används för var och en av de två bänkarna.
  • 3. Skapa de korta sidorna. Få åtta 1x4s att gå med i stolparna tillsammans (4 för varje bänk). Längden på brädorna är mycket beroende av de sex av rutan du byggt. När brädorna är skärda i storlek, använd 2 träskruvar (minst 2" i längd) i varje ände och fäst brädet så att brädans övre del är spola med slutet av stolparna och ändarna av brädorna är spola med sidorna av stolparna.
  • I det exemplar som används ovan där lådan är 6`X6 `, skulle kortslutningsbrädet behöva vara ~ 38 3/4".
  • Formeln för att räkna ut längden på de korta slutförbindelserna är 1/2 längden på din låda + ~ 2.75".
  • 4. Gå med i de korta ändarna tillsammans. Få sex 1x4s (3 för varje bänk). Dessa kommer att bilda de långa sidorna av bänken. Återigen beror längden på hur länge sidorna på din sandlåda är. De korta slutbrädorna kommer att möta "inuti" av bänken, medan de långa brädorna måste fästas på utsidan (igen, spola med sidorna av stolparna, såväl som topp och botten). Ena sidan av varje bänk kommer bara att ha en lång bräda på toppen och inte i botten. Säkra med 2 träskruvar i varje ände.
  • I det exempel som används ovan där lådan är 6`X6 ", skulle de långa brädorna behöva vara ~ 6`9".
  • Formeln för att räkna ut längden på de långsidiga anslutningsbrädorna är din totala sandlåda sidolängd + ~ 9".
  • 5. Fäst en brace-stråle. Ta ytterligare två 1x4s, samma längd som dina korta anslutningsbrädor och fäst en till varje bänk, mellan de långa sidoborden, med hjälp av parentes. Stödstrålen ska ha den breda sidan uppåt och spola med de långsiktiga brädans toppar.
  • Se till att parenteserna är tillräckligt små för att passa under stödstrålen utan att gå under längden på de långa sidoborden.
  • Gör ditt jobb enklare senare genom att markera supportstrålens mittlinje på framsidan av långsidan. Detta kommer senare att användas för att räkna ut var du kan spika sätet på bänken.
  • 6. Fäst sätet. Ta 1x4s samma längd som dina långa sidokort och spik eller skruva dem i ändarna och mitten till toppen av bänken. Du bör använda två skruvar / naglar i varje ände och i mitten. Lägg brädorna först, från och med från ena sidan och framsteg till den andra. Placera 1/4" kakelavstånd mellan varje styrelse när du lägger dem ut.
  • Om du följer exemplet vill du ha 10 brädor för varje bänk, plus en extra som måste delas upp i längden ner i mitten med varje bänk som tar en halv. Med andra ord, 21 styrelser totalt. Använd en bordsåg eller pussel för att klippa brädet ner i mitten.
  • Spacerna mellan brädorna tillåter luft att cirkulera, vilket bidrar till att förhindra mögel, men tillåta inte stygga katter i!
  • Om du har problem med att hitta mitten att spika ner brädorna, antingen mäta för mitten eller använda den riktlinje du lägger in när du gjorde brace-strålen.
  • 7. Skjut bänkarna ihop över lådan för att stänga den. Öppna dem bara delvis, så att sätet stannar vid kanten av sandlådan, för att skapa sittplatser för barn och vuxna lika.
  • 8. Fläckar träet för att skydda det. Du vill också ta bort locket med regelbundenhet för att förhindra mögeltillväxt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Bakgrund: Avtäckt sand är föremål för förorening och överföring av sjukdom från djurfekor (t.ex. toxoplasmos från kattfekor) och insekter av avel i sandlådor. Inget spelmaterial bör innehålla giftiga eller skadliga ingredienser som tremolit, en asbestliknande substans. Sand som används som byggmaterial eller skördas från en plats som innehåller giftiga ämnen kan innehålla potentiellt skadliga ämnen. Sand kan komma från många källor. Barnomsorgsleverantörer bör vara säkra på att de använder sand märkta som ett säkert spelmaterial eller sand som är speciellt förberedd för användning av sandbox.
  • Din lokala hårdvaruaffär säljer förmodligen spela sand, så köp det där istället för online, eftersom fraktkostnaderna kan vara mycket hög.
  • Större är bättre för barnen.En liten sandlåda tillåter inte vänner.
  • Om det finns många katter, kaniner, andra "vänliga" varelser i ditt område, överväga att omsluta sandlådan i screening eller kycklingtråd så att barnen inte spelar i djurblad.
  • Sand, som redan är installerad i lekområden, kan inte rengöras säkert utan att lämna rester som kan skada barn. Byt ut sand så ofta som nödvändigt för att hålla den tillräckligt ren för att förhindra överföring av sjukdom till barn och fri från främmande material som kan orsaka skada.
  • Saker du behöver

    Leveranser

    • 12 4x4 Cedar Boards
    • Landskapsarkitektiva tyg
    • 1 Box 6" Självgängande timmerskruvar
    • 1 låda 3" däckskruvar
    • Spela sand
    • Tarp och / eller vinylskärm för att täcka sandlådan
    • Kardborreband för att hålla tarpen på plats
    • Skrotlummer för inramning
    • Häftpistol
    • Sax eller nytta kniv
    • Bindande lim

    Verktyg

    • Cirkelsåg
    • Inramning
    • Nivå
    • Måttband
    • Hammare
    • Gummiklubba
    • Kraftig borrdrivare för körning av timmerskruvar
    • Skyffel
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande