Hur man täcker ett nyfött barn på natten

Att ha en nyfödd bebis är både en utmanande och spännande årstid. För att hålla din baby varm och säker på natten är det viktigt att välja rätt sängkläder och kläder. Klä din baby i 1 lager av kläder och sedan sätta dem i en swaddle eller placera dem i en baby sovsäck. För att hålla ditt barns luftväg fri, undvik att ha några filtar, kuddar och hattar i barnsängen. Detta hjälper till att hålla dem säkra och förhindrar överhettning.

Steg

Metod 1 av 2:
Välja lämpliga lager
  1. Bild med titeln täcker ett nyfött barn på natten steg 1
1. Klä din baby i 1 lager av kläder. Babies kan snabbt överhettas, så det är viktigt att klä dem lätt. Välj bara 1 lager av kläder för att klä din baby i, som en 1-bitars sovande kostym eller ett par pyjamas. Om möjligt, välj ett naturligt andningsbart tyg som bomull, linne eller ull.
  • Kontrollera etiketten på klädsalternativ för att bestämma tyget.
  • Om det är en kall natt, välj ett lätt men varmt lager, som merinoull.
  • Bild med titeln täcker ett nyfött barn på natten steg 2
    2
    Placera din baby i en swaddle Om de vrider mycket. Swaddle din baby i en swaddle filt för att lägga till extra värme och hjälpa dem att känna sig lugna. Medan du inte borde placera vanliga filtar över en nyfödd, är det bra att lägga dem i en swaddle filt, eftersom det inte kan hamna över ansiktet.
  • En swaddle är en bit av tyg som du kan linda runt din baby.
  • Du kan göra swaddle filtar själv eller köp dem från en butik.
  • Bild med titeln täcker ett nyfött barn på natten steg 3
    3. Klä din baby i en baby sovsäck om det är kallt. Om luften känns kall mot dig, kommer det troligen att känna detsamma för din baby. Placera din baby inne i en baby sovsäck, placera sina armar inuti armhålen och gör sedan in zip eller knapparna.
  • Dessa bidrar också till att främja oavbruten sömn.
  • Använd aldrig en vuxen eller barn sovsäck. Det är viktigt att välja en specialgjord baby sovsäck för att hålla din nyfödda säkra i sängen.
  • Bild med titeln täcker ett nyfött barn på natten steg 4
    4. Ta bort ett lager om ditt barn svettas. Varje gång du kontrollerar din baby, känner du deras hud för att övervaka sin temperatur. Om de känner sig varm att röra eller svettas, ta bort 1 lager av tyg för att hjälpa till att kyla ner dem. Detta är viktigt, eftersom nyfödda barn inte kan övervaka sin egen temperatur mycket bra.
  • Till exempel, om din baby svettar, ta bort deras swaddle eller sovsäck. Ta bara bort 1 lager i taget för att säkerställa att din baby inte blir kall.
  • Metod 2 av 2:
    Hålla sig säker
    1. Bild med titeln täcker ett nyfött barn på natten steg 5
    1. Undvik lakan, dynor, kuddar och filtar. Även om det är naturligt att vilja lägga dessa saker i ditt barns barnsäng, har de potential att kväva ditt barn under natten. Som ett resultat är det bäst att lämna dessa sängkläder ut ur barnsängen helt och att förlita sig på barnets kläder och swaddle eller sovsäck för att hålla dem varma.
    • Håll dessa tillbehör ur ditt barns säng tills de examinerar till en barnsäng. Detta är i allmänhet omkring 18-24 månader.
  • Bild med titeln täcker ett nyfött barn på natten steg 6
    2. Tuck det monterade arket i fast. Välj ett monterat ark som är rätt storlek för din barnsäng och se till att alla hörn är tuckade fast under madrassen för att förhindra att det blir en kvävningsrisk. Undvik att använda ett vanligt ark istället för ett monterat ark, eftersom det kan lossna om din baby rör sig under natten.
  • Använd inte som ett övre ark, eftersom det har varit korrelerat med ökat för plötsligt spädbarnsdödssyndrom.
  • Bild med titeln täcker ett nyfött barn på natten Steg 7
    3. Undvik strumpor och hattar, eftersom dessa kan vara en kvävningsrisk. Även om det är en kall natt, lägg inte tillbehör, till exempel hattar och strumpor, på din baby. Dessa objekt har potential att lossa under natten och har orsakat kvävning och kvävning vid tillfällen.
  • Om du är orolig att ditt barns fötter kan bli kalla, välj en 1-bitars sovsäck som har fotfack.
  • Varningar

    Plötsligt spädbarnsdödssyndrom (SIDS) är sällsynt men det förekommer. För att förhindra detta syndrom, ta bort eventuella kvävningsrisker från din nyfödda spjälsäng eller korg.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande