Hur man bygger en montessori säng

En montessori säng, eller golvbädd, omfamnar Montessori pedagogiska filosofi om oberoende och ansvarighet för barn. Denna typ av säng kan vara ett utmärkt tillägg till ditt unga barns sovrum, och erbjuder dem mycket frihet att utforska sin omgivning. Om du är redo att göra omkopplaren har vi täckt dig! Fortsätt läsa när vi svarar på alla dina frågor om dina lilla nya sovande arrangemang.

Steg

Fråga 1 av 13:
Vad är en montessori säng?
  1. Bild med titeln Bygg en Montessori säng steg 1
1. Det är en golvbädd utformad för småbarn. Montessori-sängen är faktiskt uppkallad efter Maria Montessori, en italiensk läkare som trodde att barnen bäst lär sig och växer när de gav mycket självständighet. Montessori-sängen följer denna fria spirituerade filosofi, och ger små chansen att på ett säkert utforska och interagera med sin omgivning.
Fråga 2 av 13:
Varför är Montessori sängar på golvet?
  1. Bild med titeln Bygg en Montessori Bed Steg 2
1. De är utformade för att ge ditt barn mer självständighet. En golvstilsäng gör det enkelt för ditt barn att lämna sin säng och utforska deras omgivning utan att bli skadad. Montessori sängar ger också en känsla av mysighet och säkerhet för din lilla utan att byta dem som en spjälsäng eller bassin skulle.
Fråga 3 av 13:
Hur gör du en montessori säng?
  1. Bild med titeln Bygg en Montessori Bed Steg 3
1. Skapa en grundläggande ram först. Få fyra 2 i (5.08 cm) med 3 tum (7.62 cm) Inlägg som är 36 i (91.44 cm) Lång och klippa ena änden av varje inlägg till en 45-graders vinkel. Lägg in stolparna på golvet med vinkeländarna vänd mot varandra och sätt två 2 i (5.08 cm) med 4 tum (10.16 cm) Plankar som är 52 i (132.08 cm) Långt mellan dem. Säkra plankorna och stolparna tillsammans med träskruvar och trälim.
  • 2. Bygg basramen nästa. Separera de 2 ramarna som du just gjort så att de är 27 i (69 cm) från varandra. Ta sedan två 2 (5.08 cm) med 4 tum (10.16 cm) Plankar som är 27 i (68.58 cm) lång. Säkra de två 27 i (68.58 cm) Plankar mellan ramen med trälim och träskruvar, vilket skapar en stor, rektangulär ram.
  • 3. Avsluta ramen med extra plankor och träplattor. Få tre 2 i (5.08 cm) med 3 tum (7.62 cm) plankor som är 49 (124.46 cm) lång. Placera dessa plankor vertikalt längs den inre sängramen, med 2 plankor spola med vänster och höger sida av den yttre ramen. Fäst dessa plankor med träskruvar och trälim. Sedan spik fjorton 1 i (2.54 cm) med 4 tum (10.16 cm) Plankar som är 27 i (68.58 cm) lång på toppen av träramen.
  • Fråga 4 av 13:
    Hur ger jag mitt Montessori-säng ett tak?
    1. Bild med titeln Bygg en Montessori Bed Steg 6
    1. Skapa ett tak med 4 stycken vinklat trä. Lägg åt sidan två 2 i (5.08 cm) med 3 tum (7.62 cm) Plankor som är 22 ¾ i (55.79 cm) lång, såväl som två 2 i (5.08 cm) med 3 tum (7.62 cm) Plankar som är 21 ¼ tum (53.98 cm) lång. Sedan klippa 1 ände av varje plank i en 45 graders vinkel. Placera 1 kort och 1 lång planka ovanpå baksidan, lägg dem i en inverterad V-form. Säkra plankorna på plats med träskruvar och lim, och upprepa sedan samma process med de främre 2 stolparna.
  • 2. Installera skenor längs taket för extra stöd. Lägg åt sidan två 47 i (119.38 cm) plankor och säkra dem längs båda sidor av taket med trälim och träskruvar, direkt under de inverterade V-formiga takstyckena. Säkra sedan en 2 i (5.08 cm) med 2 i (5.08 cm) Plank som är 47 i (119.38 cm) Lång 2 med 2 i (5.1 med 5.1 cm) Plank över taket överst, ansluter de spetsiga taksektionerna tillsammans.
  • Fråga 5 av 13:
    Vid vilken ålder kan barnen börja sova på en montessori säng?
    1. Bild med titeln Bygg en montessori säng steg 8
    1. Äldre barn och småbarn kan sova på en montessori säng. Det finns inte en hård och snabb rekommendation - det beror i slutändan på ditt barns sovvanor, liksom dina egna personliga preferenser. Vissa föräldrar föredrar att sätta sina barn i sängen i bassinet eller spjälsäng tills de är 9 månader gamla. Andra föräldrar rekommenderar att vänta tills ditt barn är minst 2 innan du låter din lilla sömn på en golvbädd. Om du känner dig lite obestämd, fråga ditt barns barnläkare för en rekommendation.
    • Till exempel, om din baby vaknar mycket i mitten av natten, stryka ut sitt sovande schema innan du övergår till en golvbädd.
    Fråga 6 av 13:
    Gör montessori sängar i olika storlekar?
    1. Bildbetat bygger en Montessori-säng Steg 9
    1. Ja det gör de. Många montessori sängar kommer i en tvillingstorlek. Du kan dock beställa anpassade sängramar för andra storlekar också. Kontrollera anpassade onlinebutiker, som Etsy, för att se vad dina alternativ är.
    • Om du gör din egen Montessori-säng kan du bygga den vilken storlek du vill ha!
    Fråga 7 av 13:
    Kan en montessori säng helt enkelt vara en madrass på golvet?
    1. Bild med titeln Bygg en montessori säng steg 10
    1. Ja, det kan. Du behöver inte en sängram för att göra en montessori säng. Det som är viktigt är att madrassen är nära golvet, så ditt barn kan klättra in och ut ur det säkert.
    Fråga 8 av 13:
    Var ska jag placera min montessori säng?
    1. Bild med titeln Bygg en Montessori Bed Steg 11
    1. Du kan placera den längs en vägg eller i mitten av ditt barns sovrum. Det finns inga hårda och snabba regler, så länge som din lilla har lätt tillgång till sängen. Om du väljer att placera sängen mot väggen, håll det spola så att ditt barn inte kommer att glida och fastna mellan väggen och madrassen.
    Fråga 9 av 13:
    Kan du lägga filtar och leksaker på en montessori säng?
    1. Bild med titeln Bygg en Montessori Bed Steg 12
    1. Ja, om ditt barn är mer än 6 månader gammalt. Om ditt barn är yngre än det, lägg bara ett monterat ark över madrassen, så de kan sova säkert och bekvämt.
    Fråga 10 av 13:
    Vilken typ av madrass ska jag använda?
    1. Bild med titeln Bygg en Montessori Bed Steg 13
    1. Välj en Crib-madrass om din baby använder sängen. Crib-madrasser är superfirma och kan skydda mot plötsligt spädbarnsdödssyndrom (SIDS). Om ditt barn är 1 år gammal eller yngre, väljer du definitivt en spjälsad madrass i stället för en standard.
    • För småbarn och äldre barn, handla för någon madrass som har en "fast" etikett eller betyg.
  • 2. Välj ett fast, tvilling eller full madrass om din toddler använder sängen. Handla för alla madrasser med en "fast" etikett, så din lilla kan sova säkert och bekvämt. Du kan välja en tvilling eller full madrass, så länge som det finns tillräckligt med utrymme i ditt rum.
  • Du kan dela en montessori säng med ditt barn, men vänta tills ditt barn är ute av spädbarnsfasen innan du gör det här.
  • Fråga 11 av 13:
    Hur vet jag om min säng är inställd på ett säkert sätt?
    1. Bild med titeln Bygg en Montessori Bed Steg 15
    1. Kontrollera om ditt barn kan komma ur sängen utan att skada sig. Montessori sängen bör vara mycket nära marken, så ditt barn kommer inte bli skadad om de oavsiktligt rullar ut ur sängen under natten. Sängen ska också vara lätt för ditt barn att klättra in på egen hand.
    Fråga 12 av 13:
    Vilka andra säkerhetshänsyn ska jag komma ihåg?
    1. Bild med titeln Bygg en Montessori Bed Steg 16
    1. Ta gott om tid till barnsäker sovrummet. Montessori-filosofin handlar om att ge ditt barn friheten att utforska och flytta runt sitt bostadsutrymme. Med detta i åtanke, gå igenom ditt lilla sovrum med en fin-tandkam innan de sover i sin nya säng. Dölj eller bli av med alla elektriska ledningar, täcka eventuella eluttag och säkra eventuella möbler till väggarna - det här sättet, ditt barn kommer inte att vara i fara om de väljer att vandra runt i rummet.
    • Dessutom, leta efter några små leksaker eller föremål som kan vara en kvävningsrisk.
    Fråga 13 av 13:
    Hur kan jag göra ett montessori sovrum för mitt barn?
    1. Bild med titeln Bygg en Montessori Bed Steg 17
    1. Installera tillgängliga möbler. Lägg till en 1-2 lager hylla längs golvet i ditt barns rum. Ordna dina små favoritleksaker på dessa hyllor, så ditt barn kan ta tag i dem. Var noga med att säkra dessa hyllor till väggen, så de kommer inte att spåra över.
    • Om ditt barn fortfarande kryper, lägg upp en spegel med en pull-up-bar som de lätt kan nå. Detta kan hjälpa dem att träna stå på egen hand, och så småningom hjälpa dem att lära sig att gå.
  • 2. Visa låghängande konst på väggarna. Mäta ditt barns höjd och ta reda på vad som är kvalificerat som "ögonnivå" för dem. Använd dessa mätningar för att säkert bifoga olika konstverk längs väggen, så ditt barn kan beundra dem bekvämt.
  • Kontrollera att väggkonststyckena inte har några skarpa kanter eller spetsiga hörn innan de hänger upp dem.
  • Tips

    Varningar

    Kontrollera att det finns tillräckligt med öppet utrymme som omger sängen, så luft kan flöda fritt runt madrassen, ram och sängkläder. På så sätt är mögel inte så sannolikt att bilda.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande