Hur man njuter av en skärmfri vecka med din familj

Medan en vecka utan skärmar kan känna sig skrämmande, kan det vara roligt för hela familjen. När du förbereder dig för att gå på skärmfri i en vecka, har du några aktiviteter som är upptagna för att se fram emot. Spendera mer tid ute och få barnen som är involverade i dagliga aktiviteter. Prova nya saker och utforska ditt samhälle. Denna typ av speciell tid med familj gör att du alla kan ha kvalitetsbindningstid och en chans att lära sig mer om varandra, särskilt för dina barn. Omfamna möjligheten att lära sig mer om dina barns gillar och ogillar. Kvalitetstid är också ett sätt för var och en av er att uppmärksamma varandra, skicka meddelandet att din familj är det viktigaste i dina liv. För extra stöd, få andra familjer som är involverade och få barnen att leka tillsammans.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för veckan
  1. Bilden med titeln har ett hälsosamt förhållande steg 5
1. Prata om den kommande veckan. Låt dina barn veta i förväg att familjen kommer att ta en paus från skärmar så att de kan mentalt förbereda sig. Berätta för dem vad de kan förvänta sig och erbjuda några förslag på aktiviteter att göra istället för att titta på tv eller spela videospel. Prata om vad som är tillåtet och inte tillåtet att använda under veckan.
  • Du kan också prata om acceptabla undantag. Till exempel, om ett barn behöver slutföra en rapport, kanske de kan använda datorn under en viss tid.
  • Om möjligt, begränsa inte lyssna på musik. Använd musikkällor som inte är beroende av en skärm, till exempel ett MP3-spelare eller röstaktiverat system.
  • Bild med titeln Potty Train En Pojke Steg 12Bullet1
    2. Pre-Plan Activities. Ingen vill rädda veckan eller räkna ner sekunderna tills den är över! Speciellt om det här är din första skärmfri vecka eller din familj tenderar att starkt förlita sig på skärmar, vill du planera några aktiviteter att göra innan veckan börjar. Skapa en aktivitetskalender eller social kalender för veckan. Till exempel kanske du vill ta en daglig promenad tillsammans i parken eller låta barnen leka på lekplatsen efter skolan.
  • Ha några aktiviteter för dina barn att välja mellan på fritiden. Skriv några alternativ på popsicle pinnar och lägg dem ihop i en burk. Du kan inkludera aktiviteter som "Hoppa på trampolinen," "Paint / Draw," eller "Bygg ett kudde fort."
  • Ge dina barn några säga i sin verksamhet så att de känner att de har bidragit och har något att se fram emot.
  • Bild med titeln Bäst utbilda barnen för att byta ett korrupt samhälle Steg 7
    3. Uppmuntra nya intressen. Nu är den perfekta tiden att uppmuntra din familj att utforska nya intressen. Kanske finns det något du alltid har velat göra, som en träningsklass eller spela minigolf. Utmana varje person i din familj för att hitta en aktivitet som de vill försöka prova något nytt under denna vecka. De kan bli förvånade och lär sig att de älskar att baka, bygga torn, dans eller sång.
  • Lär ditt barn en ny färdighet och låta dem öva det, som att cykla eller klättra ett träd.
  • Låt ditt barn starta en ny karate-klass eller hjälpa dig med ett projekt.
  • Bild med titeln Lucid Dream Steg 16
    4. Göra realistiska mål. Om det är omöjligt för hela din familj att begå att gå en vecka utan skärmar, sätta ett realistiskt mål för varje familjemedlem och för familjen helt och hållet. Det kan till exempel vara mer möjligt att ställa in ett mål för att sänka skärmtiden eller skära ut en sak, till exempel TV, i en vecka. Eller be varje medlem att skära ut sociala medier i en vecka. Inkludera alla familjemedlemmar i beslutsfattande och diskutera undantag från fall till fall.
  • Om du arbetar hemifrån eller dina barn använder datorn för skolprojekt, har en viss tidsgräns när enheterna är avstängda. Till exempel stäng av datorn förbi 5:30 p.m.
  • Bild med titeln vara glad att vara dig själv Steg 11
    5. Håll jobbet på kontoret. Undvik att få arbeta hem om du kan. Om du kan slutföra lite arbete veckan innan, läggs om några timmar så att du fullt ut kan delta i den skärmfria veckan. Om du har en separat telefon, överväga att lämna det på jobbet för den här veckan eller åtminstone inte svara på några texter eller samtal som inte är brådskande.
  • Kontrollera och svara endast på e-postmeddelanden under arbetstiden.
  • Om du inte kan klippa ut arbetsförpliktelser, försök att skära tillbaka.
  • Klargöra att skärmarna kan användas i skolan och på jobbet. Om barn behöver en dator för att slutföra ett uppdrag, låt dem använda den. Men överväga att skicka dem till biblioteket eller ett annat ställe att göra jobbet. Att göra det utanför huset kan hjälpa dem att hålla sig fokuserade och inte fresta dem eller andra familjemedlemmar.
  • Bild med titeln Lyssna Steg 1
    6. Stäng av alla skärmar. Se till att du överväger alla skärmar i ditt hem, från mobiltelefoner och tabletter till tv-skärmar. Detta inkluderar också videospel och bärbara spelsystem. Ange ett säkert och säkert läge, sedan ha dina barn över sina skärmar. Detta kommer att hjälpa varje familjemedlem att vara ansvarig för sina handlingar och inte frestas att smyga i tid.
  • Håll skärmarna någonstans som inte kommer att fresta någon familjemedlem att smyga lite tid. Till exempel, behåll alla skärmar i en låda, oladdad, och på ett sätt svårt att komma åt, som vinden.
  • Del 2 av 3:
    Uppmuntra familjens sammanhållning
    1. Bild med titeln Bästa utbilda barnen för att byta ett korrupt samhälle Steg 1
    1. Skapa strukturerad familjetid. Avsätta tid specifikt för att familjen ska vara tillsammans. Detta är särskilt användbart om barnen deltar i dansklasser eller violinlektioner och är ofta spridda under hela veckan. Hitta en tid då alla är (eller kan vara) hem och spendera lite tid tillsammans. Gör en rolig aktivitet som alla kommer att njuta av.
    • Till exempel, gå på en vandring eller spela basket på en park.
    • Omorganisera dina vardagsrumsmöbler så att TV: n är inte mittpunkten i rummet. Istället, ansiktsstolar så att alla kan möta varandra och delta i spel och diskussioner enkelt.
  • Bild med titeln Bäst utbilda barnen för att byta ett korrupt samhälle Steg 5
    2. Ha en familjespel natt. Barn och föräldrar tycker om att spela spel tillsammans. Ta ut brädspel, kortspel, eller skapa dina egna spel. Spel är ett bra sätt att njuta av familjen tid och ha kul tillsammans. Beroende på dina barns ålder, spela något enkelt som rännor och stegar eller candyland eller något mer komplext som uno, förlåt!, eller bosättare av Catan Junior.
  • Fredag ​​nätter är bra att ha en spel natt. Skolåldern kan få lov att stanna upp lite förbi sina sängtider och spela spel.
  • Att dela en spelkväll med hela familjen tillåter dig också att koppla av och ta ut det inre barnet i dig. Ha kul och låt dig vara ett barn igen.
  • Bild med titeln Identifiera om ett barn har traumatiserats av ett händelse Steg 7
    3. Förbered måltider tillsammans. Gör måltidsberedning Familjetid. Involvera barnen i köksaktiviteter, oavsett hur liten. Till exempel kan små barn hjälpa till att hälla ingredienser i en skål medan äldre barn kan hjälpa till att blanda ingredienser eller skära grönsaker. Att arbeta tillsammans kan göra måltidsberedning roligt och göra måltiden ännu roligare att äta.
  • Ge varje barn en uppgift och visa dem hur det bidrog till att göra måltiden. Dina barn kan känna sig nöjda med att skapa något helt och hållet.
  • Bild med titeln Bäst utbilda barnen för att byta ett korrupt samhälle Steg 9Bullet2
    4. Ät måltider tillsammans. Gör en punkt att sitta och njuta av måltider tillsammans. Kanske är din familjens måltid frukost innan alla lämnar för arbete eller skola, eller kanske är det middag när alla är hemma. Hitta tid när alla är runt och äter mat tillsammans. Att ha en skärmfri måltid kan hjälpa barn att äta distraktionsfria och bidra till konversationer.
  • Till exempel, har varje person prata om en höjdpunkt och en lowlight of deras dag.
  • Bild med titeln känner sig självsäker med dina speciella talanger Steg 11
    5. Få utomhus. Uppmuntra din familj att spendera lite tid utomhus. Detta är ett bra sätt att komma ut ur huset och sluta tänka på att titta på tv eller vill se på sociala medier. Få din familj intresserad av utomhus och höja sin nyfikenhet. Se till exempel vem som kan hitta de flesta djuren på en promenad i skogen. Planera en skattejakt för barn att titta runt och hitta saker som ekollon, löv och larver.
  • En promenad utanför eller i en park är ett utmärkt tillfälle att styra dina barn på världens vägar, prata och binda med dem, och bara lyssna på alla familjemedlemmar njuter av enkelheten att vara tillsammans utan distraheringar från en skärm.
  • Låt dina barn skapa ett sagt hus eller en natur mobil ut ur pinnar, löv och andra naturliga föremål.
  • Sitta ute på natten eller kasta ett tält i bakgården och titta på stjärnorna. Räkna antalet skjutstjärnor du ser med dina barn. Lär dem om konstellationerna, hur man hittar dem, och ursprunget till deras namn.
  • Bild med titeln Be Happy Step 20
    6. Samlas med andra familjer. Inkludera andra familjer i din plan att gå skärmfri och samlas med dem. Det kan vara lättare för barn att spela kreativt när de är runt vänner som också är skärmfria. Föräldrar kan stödja varandra och låta deras barn ha kul att spela utan en skärm. Dela idéer och aktiviteter med andra lokala föräldrar.
  • Planera några aktiviteter med andra familjer, som en picknick i parken eller en vandring till ett vattenfall.
  • Del 3 av 3:
    Hjälper barn med skärmfri tid
    1. Bild med titeln Studie för tentor Steg 7Bullet3
    1. Hålla fast vid det. Den första dagen kommer sannolikt att vara den svåraste för alla. Om barnen är whiny eller känner antsy, ge inte in. Istället, erbjuda idéer om aktiviteter att göra eller vänner att leka med. Påminna varje familjemedlem om veckans regler och låt dem veta när de kan få sina skärmar tillbaka.
  • Bilden med titeln startar en konversation när du inte har något att prata om steg 16
    2. Uppmuntra Creative Play. Skärmar avskräcker barn från att interagera kreativt eller komma med idéer och spela på egen hand. Dessutom spelar armarna barn med känslomässiga, kognitiva och sociala färdigheter.Få dina barn inblandade i kreativ spel under den här tiden. Uppmuntra dem att göra konst, dansa, skapa musik och bygga med block eller andra material.
  • Få dem att bygga på kreativa sätt. Till exempel uppmuntra dem att bygga en nöjespark för sina handlingsuppgifter eller en robot ur Legos.
  • Andra alternativ för kreativ speltid inkluderar ordspel, vilket gör skämt och gåtor tillsammans, jag spionerar spel, charader och andra.
  • Bild med titeln Bästa utbilda barnen för att byta ett korrupt samhälle Steg 6
    3. Bli knuten. Uppmuntra dina barn att få kreativa och häftiga. Låt dem leka med färger, kritor, färgpennor, popsicle pinnar, glitter och andra hantverk. Sätta en tid åt sidan varje dag för att de ska vara kreativa i sin konst och göra något. Kanske vill de skulpta med lera eller göra marionetter och sätta på en marionettshow.
  • Utmana dina barn att sätta på ett spel i slutet av veckan och gör dig redo genom att göra rekvisita, kostymer och en uppsättning.
  • Uppmuntra din familjs konstnärliga förmågor. Låt dina barn skapa hantverk, sånger, lek, skulpturer, etc. Ta några tygskrot, papper, kartong, foton och tidskrifter och har varje familjemedlem skapa något unikt.
  • Bild med titeln Tala med Människor Steg 9
    4. Utforska samhällsevenemang och sevärdheter. Ta din familj till en mat- eller musikfestival eller ut till ett museum. Utforska de roliga sakerna att göra nära var du bor som du aldrig har kommit att göra förut. Du kan hitta ett spännande barnmuseum eller en offentlig trädgård dina barn njuter av. Gå ut och hitta nya saker att göra i ditt samhälle.
  • Delta i en bondens marknad eller hantverkshow. Se ett spel på den lokala gymnasiet eller samhällscentret.
  • Bildbeteckningen blir en bättre person Steg 1
    5. Var ett bra exempel. Om din familj är överens om att inte använda skärmar i en vecka, inkluderar det också dig. Var en bra förebild för din familj (speciellt dina barn) under denna tid genom att försiktigt stanna borta från skärmarna. Om de kämpar, kan ditt bra exempel hjälpa dem att vara motiverade.
  • Även om du känner det, klagar inte eller räknar ner tills du kan använda en skärm igen. Att vara en bra förebild innebär en bra attityd om veckan, även om det är svårt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande