Hur får man barn att rengöra

Hitta leksaker överallt dessa dagar? Det är nästan ett faktum att barn inte gillar att rengöra eller göra sysslor, och om dina barn vägrar att städa upp efter sig själva kan saker snabbt börja spända. Att lära dina barn att rengöra behöver dock inte vara en strid varje gång. Du kan lära dig att lära dina barn hur man kan rengöra och hur man undviker slagsmål om rengöring.

Steg

Del 1 av 2:
Undervisning Rengöring Kompetens
 1. Bild med titeln Få barn att rengöra steg 1
1. Börja när de är unga. Alla goda vanor tar tid att utveckla, och hjälpa barn att lära sig att delta i hushållsuppgifter är inget undantag. Ju tidigare du börjar lära dem grundläggande rengöringsförmåga, desto bättre kommer det att vara för dem.
 • Om ditt barn är toalett utbildat, är de gamla nog att lära sig att lägga bort sina saker och hålla sina leksaker raka. De är inte redo att göra disken ännu, men de är redo att lära sig att lägga sina egna leksaker borta.
 • Överväga att registrera ditt barn i daghem eller förskola när de är gamla nog. Dessa skolor lär ut grundläggande rengöringsförmåga som du kan bygga på hemma.
 • Bild med titeln Få barn att rengöra steg 2
  2. Ge dem en serie små uppgifter istället för ett stort jobb. Engagera barn i små uppgifter relaterade till att sätta sina leksaker i början, för att bygga grunden för att göra sysslor. Visa ditt barn där deras leksaker går och berättar för dem att sätta leksaken där när de är färdiga med det. Det är lättare att lära ett barn att lägga bort en leksak efter att ha använt det, än att lära ett barn att städa upp ett rum som har blivit ett totalt katastrofområde.
 • Se till att du har en viss plats för allt. Om ditt barn inte vet var något går, blir det svårt att rengöra. Skapa speciella lager för fyllda djur, Legos eller Doll kläder, till exempel och hjälpa små barn att förstå att det finns en plats där deras leksaker kan vila när de inte används.
 • Bild med titeln Få barn att rengöra steg 3
  3. Fastställa några grundläggande regler. Om ditt barn inte tar med sig kläderna i tvättstugan, låt det vara känt att de inte kommer att bli tvättade. På det här sättet kommer de antingen att få kläderna där de behöver vara i tid, eller lära sig att tvätta sig. Håll uppgiften och konsekvenserna för att inte göra uppgiften klar och så enkelt som möjligt.
 • Gör det inte för dem. Om ditt barn lämnar leksaker som lägger sig på golvet, kan du bli frestad att bara plocka upp det och lägga bort det för dem istället för att prata med dem om det. Ta dig tid att göra detta ett lärbart ögonblick och gå över processen med dem igen. Ge ditt barn en chans att få det rätt.
 • Bild med titeln Få barn att rengöra steg 4
  4. Visa dem grunderna. Anta inte att ditt barn vet hur man tvättar fönster, eller gör disken korrekt innan du lär dem. Om du vill att ditt barn ska göra lite uppgift, ta gott om tid visa dem hur du vill ha det, och förvänta dig att de inte kommer att få det rätt de första gångerna. Berömma deras ansträngningar och var tålamod.
 • Bild med titeln Få barn att rengöra steg 5
  5. Successivt introducera fler hushållssysslor. När barnen har grunderna för att hålla sina leksaker och tillhörigheter rakt, kan du börja gradvis lägga till "särskild" Jobb i listan. Ge barn speciella ansvarsområden som att ställa in bordet, ta ut soporna och hjälpa till att lossa matvaror. Detta håller dem involverade i den deltagande cykeln av hushållsunderhåll.
 • Bild med titeln Få barn att rengöra steg 6
  6. Överväg att lägga till lite pengar i mixen. När barn blir äldre kan större jobb som att klippa gräsmattan eller tvätta fönstren komma med vissa dollarnsvärden bifogade. Detta kan ge dem möjlighet att tjäna pengar för personliga utgifter, särskilt om de är för unga att arbeta.
 • Helst vill du skapa ett system där barn kan känna tillfredsställelsen att göra något produktivt och må bra om det. Det måste finnas någon positiv känsla för att göra sysslorna korrekt, även om det bara lever i ett rent hushåll. Beröm dem för att göra saker rätt, om du inte kommer att betala för mer betydande sysslor.
 • Del 2 av 2:
  Undvik rengöringskämpar
  1. Bild med titeln Få barn att rengöra steg 7
  1. Förklara logiken för städning till dina barn. Rengöring och hålla ditt hem Livable är en viktig del av att leva med människor. Någon måste göra dessa rätter, hämta dessa leksaker, och gör tvätten, eller huset kommer bara att bli kaos. Du kan inte göra allt. Berätta för dina barn varför det är viktigt att rengöra, och se till att de förstår processen.
  • Återigen är det viktigt att fastställa att rengöringen inte är ett straff för att göra något fel, det är bara en nödvändig del av livet. Få det att verka roligt och normalt istället för grim.
 • Bild med titeln Få barn att rengöra steg 8
  2. Gör rengöring kul. Öppnar huset för en vårrengöring? Spränga lite musik, kasta på ett monsterfilmmarathon, och ha kul medan du gör det. Hitta något sätt att göra rengöring kul och gillar en trevlig familjeaktivitet, snarare än ett deprimerande slöseri med tid. Undvik att skrika på dina barn, eftersom det kommer definitivt att bidra till att göra en negativ sak.
 • Behandla alla till en glass eller ett mellanmål efter att du har slutfört städning för dagen. Fira ett jobb bra gjort tillsammans. Om du har något att se fram emot, det blir mycket roligare.
 • Bild med titeln Få barn att rengöra steg 9
  3. Ge dem lite frihet. I ditt hus, när du har lagt några grundläggande markregler, kanske du kan ändra vissa saker. Om du har tonåringar, kanske är det ok för deras sovrum att vara så katastrofala som de vill ha. De är tonåringar och behöver ha lite utrymme som är deras egna.
 • Bild med titeln Få barn att rengöra steg 10
  4. Gör det inte ett straff om du inte behöver. I stället för att göra det till en slagfält relaterad till uppgifter, involverar dina barn från en ung ålder i faktarutinen att bo i ett hushåll. Städning bör vara ett ansvar som de förstår, inte en godtycklig straff som de tvingas in i.
 • När de mognar, kan du skapa naturliga konsekvenser om ditt barn misslyckas med att göra sysslor. Till exempel, om en tonåring lämnar sina saker som ligger runt det stora vardagsrummet, lägger det i en låda i en vecka, då i garaget, och så småningom ge det till välgörenhet om de inte vill lägga bort det.
 • Bild med titeln Få barn att rengöra steg 11
  5. Håll dig lugn, empatisk och affärsrik i ditt tillvägagångssätt. Nagging eller hotande skapar en antagonistisk dynamisk och är inte effektiv eller hållbar. Barn efterliknar beteendet, språket och attityd hos sina föräldrar, så om du vill att de ska ha en bra attityd om rengöring bör du ha en dig själv. Rengöring bör inte vara en stor kamp hela tiden.
 • Bild med titeln Få barn att rengöra steg 12
  6. Hjälpa till. Ditt barn är mycket mer benägna att stanna på uppgift om du pratar med dem medan de är rena. Använd det som ett tillfälle att spendera kvalitetstid tillsammans, städa upp snabbt. Öva vad du predikar genom att ställa in och städa i grävningarna med dina barn.
 • Bestäm om din familj kommer att fokusera på att städa upp "din" röra eller bara städa upp röra i allmänhet. Det kan inte vara viktigt att skilja mellan dem, men det kan vara ett effektivt rengöringsutbildningsverktyg att göra det.
 • Tips

  Skrika inte om inte saker verkligen kommer ur hand. Barn hatar det när deras föräldrar skriker på dem.
 • Ge mycket beröm. Nästan alla barn, oavsett hur gammal de är, njut av att höra vad ett fantastiskt jobb de gjorde.
 • Dela på det sociala nätverket:
  Liknande