Hur man bryr sig om en mamma hamster och hennes barn

Hamstrar är väldigt lätta att odla. För det mesta kommer en mamma hamster att ha fyra till åtta barn i taget. Du behöver inte göra mycket för att ta hand om barnen, eftersom moderen kommer att försiktigt skydda och ta hand om sin unga. Men du borde ge tillräcklig mat och vatten. Efter 21 till 28 dagar har passerat, separera moder och spädbarn och bestämma kön hos dina hamstrar. Med lite uppmärksamhet på detaljer och omsorg kan du höja en hälsosam kull av hamstrar.

Steg

Del 1 av 3:
Omsorg för dina hamstrar under de första veckorna
  1. Bild med titeln Vård för en mamma Hamster och hennes barn Steg 1
1. Förbered moderen för födseln. Om du vet att moderen är gravid i förväg, kan du arbeta med att förbereda henne för födsel. Du kan berätta en hamster är gravid om hon har fått vikt och är engagerande i nestande beteenden, som att piling träspån och annat material i ett hörn av buret. Rengör hennes bur och byt ut alla träspån eller annat substrat med rena tillbehör.
  • Du bör också ta bort hjul och leksaker för att förhindra skador på barnen.
  • Placera toalettpapper någonstans i buret så att moderen kan bygga ett bo.
  • Ge mamman något extra mat än vanligt.
  • Bild med titeln Vård för en mamma hamster och hennes barn Steg 2
    2. Scatter mat för moderen att ta med barnen. Du behöver inte oroa dig för att mata nyfödda hamsterbebisar själv. Moderen hamster kommer att sköta sina barn för de första två till tre veckorna och då kommer hon att mata dem genom att föra dem spridda mat från buret. Scatter pellets och annan hamstermat i hela buret och låt moderen foder för mat att mata barnen.
  • Som barnen ålder kommer du att se att de börjar utforska buret och jaga efter mat själva.
  • Bild med titeln Vård för en mamma hamster och hennes barn Steg 3
    3. Kontrollera buret ofta. När barnen är födda är det viktigt att det finns tillräckligt med mat och vatten att gå runt. Vattenrätten eller flaskan bör alltid vara fulla och det borde alltid vara rikligt mat spridda på golvet för moderen för att ta med barnen. Kontrollera buret ofta hela dagen för att se till att inga leveranser har löpt ut.
  • Var tyst när du kontrollerar buret. Medan det är viktigt att hålla hamstrarna välmatade, vill du se till att du inte stör mamma. Fred och tyst är viktigt för de första veckorna.
  • Bild med titeln Vård för en mamma hamster och hennes barn Steg 4
    4. Undvik att röra barnen tills de har vuxit päls. En mamma kan vara skyddande för sina barn och tycker inte om att ha din lukt på dem. När barnen är väldigt unga och inte har vuxit mycket päls, avstå från att röra dem så mycket som möjligt.
  • Vanligtvis är det säkert att röra barnen efter 10 till 14 dagar. Vid denna tidpunkt har de gott om päls, deras ögon är öppna, och de äter fast mat.
  • Del 2 av 3:
    Avvänjning och avlägsnande av barnen
    1. Bild med titeln Vård för en mamma hamster och hennes barn Steg 5
    1. Uppmuntra naturligt avvänjning genom att ge ett adekvat utbud av mat. Avvänjning börjar vanligtvis vid två till tre veckor. Barnen kommer så småningom att övergå naturligt till fast mat som moderen motverkar dem från omvårdnad. Att ge tillräckligt med mat under denna tid kan hjälpa processen att springa smidigt.
    • Ge pellets för hamstrarna, lägga till skålar för varje baby.
    • Var noga med att kontrollera buret ofta under den här tiden för att se till att barnen har tillräckligt med mat.
  • Bild med titeln Vård för en mamma hamster och hennes barn Steg 6
    2. Separata baby hamstrar från sin mamma efter 21 till 28 dagar. Efter tre till fyra veckor är hamstrar generellt gamla nog att separeras från sin mamma. Om barn lämnas med sina mammor för länge, kommer moderen att börja bli aggressiv.
  • Du bör skilja de manliga och kvinnliga hamstrarna för att förhindra inavel. I allmänhet bör hamstrar av samma kön kunna dela en bur. Om kampen uppträder ofta kan du dock skilja hamstrarna.
  • Bild med titeln Vård för en mamma hamster och hennes barn Steg 7
    3. Bestämma barnens kön. Du måste se till att du inte parar hamstrar av samma kön tillsammans. Hamstrar når sexuell mognad snabbt och du vill inte ha syskon avel med varandra.
  • Ta försiktigt upp barnen och ser precis under sina svansar. Hamstrar har två distinkta öppningar i detta område.
  • Män har öppningar som är något ifrån varandra. Kvinnor har öppningar utan utrymme däremellan.
  • Del 3 av 3:
    Vidta säkerhetsåtgärder
    1. Bild med titeln Vård för en mamma hamster och hennes barn Steg 8
    1. Se till att det finns tillräckligt med mat och vatten. Det är viktigt att hålla mat och vattenförsörjning rikligt, särskilt strax efter att moderen föder. Om moderen känner resurser är knappa, kan hon döda sina barn för att spara dem från svält. Var proaktiv om att fylla mat och vattenskålar i buret.
  • Bild med titeln Vård för en mamma hamster och hennes barn Steg 9
    2. Håll buret torr. En våt bur kan vara dödlig för barnhamstrar. Om en vattenflaska läcker eller en vattenskål spills, rengör vattnet snabbt. Lägg till färskt sängkläder till buret omedelbart och ta bort våt eller smutsigt sängkläder.
  • Bild med titeln Vård för en mamma hamster och hennes spädbarn steg 10
    3. Avstå från att rengöra buret tidigt på. Om du inte behöver städa upp ett vattenutsläpp, lämna buret ensam när barnen är först födda. Du bör inte rengöra buret tills cirka två veckor har gått eller när barnen har öppnat sina ögon.
  • Tips

    Gör barnets hamsters miljö så tyst som möjligt. Försök att inte besöka dem för ofta.
  • För din egen säkerhet och barnsäkerheten, rör inte hamsternas barn för tidigt! Moderen kan fånga tillbaka som en skyddande reaktion mot sina barn.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande