Hur uppmuntrar till oberoende och förtroende för barn

Kanske försöker du hjälpa ditt barn att lära sig att knyta sina skor. Eller du kan vilja hjälpa din högskolan att lära sig några vuxna färdigheter. Oavsett dina barns ålder kan du hjälpa dem att lära sig att vara oberoende och självsäker. Det är viktigt att hjälpa dem att sätta mål och göra en plan för hur man ska uppnå dem. Glöm inte att se till att lära dem att åldras lämpliga färdigheter. Du kan hjälpa alla barn att vara mer självsäkra genom att bygga upp dem och hjälpa dem att se sina stora egenskaper.

Steg

Metod 1 av 3:
Att hjälpa yngre barn lära sig självständighet
 1. Bild med titeln uppmuntra självständighet och förtroende för barn Steg 1
1. Ställ in åldersliga mål. Du kan hjälpa ditt barn att bli oberoende genom att lära dem att göra saker på egen hand. Se till att du vet vad du kan förvänta dig av ditt barn i olika åldrar. Du vill ställa in åldersliga mål så att ditt barn inte blir frustrerat.
 • Barn mellan 18 och 36 månader kan göra saker som: Tvätta händerna med hjälp, lär dig att använda toaletten och lägg kläderna i hämmaren.
 • Barn runt 3 år kan ofta: sätta saker i papperskorgen, borsta tänderna (med hjälp) och bära icke brytbara rätter från bordet.
 • Barn som är 4 och 5 kan börja: klä av sig själva, förstå 2 steg riktningar och följ enkla rutiner.
 • Bild med titeln uppmuntra självständighet och förtroende för barn Steg 2
  2. Skapa klara, enkla steg. Oavsett om du lär dig en ny färdighet eller ställer in en rutin, ge ditt barn enkelt att följa instruktionerna. Bryta färdigheten i små steg. Prata ditt barn genom varje steg.
 • Till exempel, kanske du lär ditt barn att tvätta händerna. Du kan bryta ner i små steg som: klättra på stegstolen, slå på vatten, håll händerna under vatten, sätt tvål på händerna, gnida händerna ihop, skölj under vatten och torka handen på handduken.
 • Eftersom du går ditt barn genom dessa steg behöver du inte oroa dig omedelbart om huruvida de kan memorera flera steg eller inte. Som kommer med tid och upprepning.
 • Bild med titeln uppmuntra självständighet och förtroende för barn Steg 3
  3. Modell varje aktivitet. Ett av de bästa sätten att lära dina barn är att demonstrera. När du pratar, gör de åtgärder du beskriver. Till exempel, om du förklarar handtvätt, gå igenom varje steg när du beskriver det för ditt barn. Du kan göra det först, eller bredvid dem.
 • Bild med titeln uppmuntra självständighet och förtroende för barn Steg 4
  4. Använd "först / då" frasering. Ibland kanske ditt barn inte gillar vissa aktiviteter. Till exempel kunde de inte ogilla tänderna. Berätta för dem "först, borsta tänderna, då blir det dags för ett mellanmål."
 • Du kan också säga något som, "först, sätt dina leksaker borta. Då kan vi leka med valpen."Denna frasering kan hjälpa till att uppmuntra barn att göra saker som de ogillar.
 • Bild med titeln uppmuntra självständighet och förtroende för barn Steg 5
  5. Ge barnet ett val. En del av undervisningsoberoende innebär att barn ska fatta beslut. Du kan bygga upp till faktiska beslut genom att börja med val. Införliva dem i dagliga aktiviteter.
 • Till exempel, om du lär dem att klä sig, kan du säga, "Vill du ha på sig den röda tröjan eller den blåa?"
 • Om du försöker få dem att äta ett hälsosamt mellanmål, säg "Vill du ha en banan eller ett äpple?"
 • Bild med titeln uppmuntra självständighet och förtroende för barn Steg 6
  6. Använd uppmuntrande ord. Även om dessa aktiviteter är enkla för vuxna, kom ihåg att de är nya och ibland svåra för barn. Vara tålmodig och använd uppmuntrande ord. Varje gång ditt barn försöker en ny skicklighet, belöna dem med positiva ord.
 • Du kan säga: "Amy, du gjorde ett bra jobb som klämde tandkräm på röret. Du lär dig verkligen!"
 • Även när ditt barn gör ett misstag kan du korrigera dem medan du är snäll. Prova "Ethan, det är inte där våra leksaker går. Jag slår vad om nästa gång du kommer att lägga dem i rätt bin! Du blir bra på det."
 • Metod 2 av 3:
  Odla självständighet i tonåringar
  1. Bild med titeln uppmuntra självständighet och förtroende för barn Steg 7
  1. Lär dig ansvarsskyldighet. Äldre barn, som tweens och tonåringar, kan lära sig att utveckla viktiga färdigheter som hjälper dem att känna och agera oberoende.När du lär dig ansvarsskyldighet, visa ditt barn att val och konsekvenser är anslutna. Ge dem några specifika exempel som de kan relatera till.
  • Till exempel kan du säga, "valde du att umgås med vänner istället för att klippa gräsmattan. Det betyder att du inte kommer att få din ersättning den här veckan."
  • Ibland kan det vara till hjälp att erbjuda en varning: "Om du inte håller dina betyg upp, kommer du att förlora dina telefonbehörigheter." Det är upp till dig om du vill låta barnen göra misstag först och sedan upptäcka konsekvenserna.
  Expertips
  Rahti Gorfien, PCC

  Rahti Gorfien, PCC

  Life Coachrahti Gorfien är en livscoach och grundaren av Creative Calling Coaching, LLC. Rahti är en internationell coach federation ackrediterad professionell certifierad coach (PCC), ACC ackrediterad ADHD coach av ADD Coach Academy och en karriär special tjänsteleverantör (CSS). Hon röstades en av de 15 bästa livs tränare i New York City av expertis 2018. Hon är en alumni av The New York University Graduate Acting Program och har varit en arbetsteaterkonstnär i över 30 år.
  Rahti Gorfien, PCC
  Rahti Gorfien, PCC
  Livscoach

  Du måste vara villig att låta ditt barn vara olyckligt. Försöker hålla dem lyckliga hela tiden är försvagande till sin inlärningsprocess. När barn är olyckliga, kan de bättre lära sig styrka och självständighet. De förstår att det är okej om vissa människor inte gillar dem eller är inte trevliga för dem.

 • Bild med titeln uppmuntra självständighet och förtroende för barn Steg 8
  2. Hjälpa dem att bygga en arbetsetik. Berätta för dina barn att hårt arbete kan hjälpa dem att få vad de vill ha. Sätt dig med din tonåring och hjälpa dem att ställa in några tydliga mål. Förvara dem att komma upp med specifika sätt att möta dessa mål.
 • Du kan säga, "Om du vill köpa den dyra jackan måste du få ett deltidsjobb att betala för det."
 • Eller det kan vara, "Om du vill gå till college out of state, måste du få utmärkta betyg så att du kan få ett stipendium."
 • Bild med titeln uppmuntra självständighet och förtroende för barn Steg 9
  3. Gränssnitt. När ditt barn blir äldre, kommer de naturligtvis att vara mer oberoende. Du kanske är tveksam till att låta din "baby" växa upp, men det är viktigt för deras utveckling. Att ställa in några tydliga gränser hjälper båda dig att känna sig bekväma med tonåren som gör mer på egen hand.
 • När du ställer in dessa gränser, var noga med att specificera de konsekvenser som kommer om de ignorerar reglerna.
 • Om din tonåring vill gå till en fest, ställ några tydliga regler som att vara hemma vid en viss tid, inte dricka och se till att det finns vuxenövervakning. Betona att om de inte följer reglerna kommer de att förlora sociala privilegier.
 • Bild med titeln uppmuntra självständighet och förtroende för barn Steg 10
  4. Lär dig bra beslutsfattande. Ditt barn behöver lära sig att fatta sina egna beslut för att vara oberoende. Hjälpa dem genom att prata om hur man fattar dessa beslut bra. Undervisning bra beslutsfattande hjälper dig höja ett självsäkert barn. Lär dem att för varje stort beslut borde de:
 • Håll dig lugn och ta tid att tänka på det.
 • Brainstorm flera idéer.
 • Gör en lista över fördelar och nackdelar.
 • Lyssna på sina instinkter.
  1. Bild med titeln uppmuntra självständighet och förtroende för barn Steg 11
   1. Förklara pengarhanteringskompetens. För att bli mer oberoende bör ditt barn lära sig att hantera sina egna pengar. Du kan hjälpa dem att göra detta genom att undervisa en mängd olika färdigheter. Du kan uppmuntra dem att tjäna sina egna pengar, antingen runt huset eller med ett deltidsjobb. Låt dem bestämma hur man spenderar sina pengar. Om de gör ett misstag, det är okej. De kommer att lära av det.
  2. Hjälp ditt barn att öppna sitt eget bankkonto.
  3. Sätt dig med dem och ställ in några tydliga mål för att spara pengar.
  4. Bild med titeln uppmuntra självständighet och förtroende för barn Steg 12
   2. Visa dem hur man hanterar sin tid. Time Management är en annan kritisk skicklighet. Dina barn behöver lära sig att hantera sitt eget schema. Hjälpa dem att räkna ut hur länge saker realistiskt tar. Sätt sedan ner och skriv ett veckovis schema med dem.
  5. Inkludera specifika saker som: "tisdag - fotbollspraxis från 5-6 p.m."
  6. Hjälp din tonåring Använd en app på sin telefon eller dator för att se kalendern och kommande aktiviteter.
  7. Tidshantering kan ta lite tid att lära. Hjälpa din tonåring genom att påminna dem om viktiga saker. Du kan också fråga dem om de har följt igenom allt de behöver för att bli gjort. Men gör det klart att de är ansvariga för att känna till sitt eget schema och hålla fast vid det.
  Metod 3 av 3:
  Bygga förtroende för barn
  1. Bild med titeln uppmuntra självständighet och förtroende för barn Steg 13
  1. Var uppmärksam på dina komplimanger. Du kan bli frestad att ge dina barn över det bästa berömmen. Men även unga barn kan berätta när du är överdriven. Var uppmärksam med dina komplimanger. Se till att de är specifika och korrekta.
  • Istället för att säga, "det är den bästa teckningen av en hund som någonsin existerat!", Säg" Jag gillar verkligen hur du drog Max med ett leende på hans ansikte."
  • Säg, "dina fria kast är verkligen förbättrad tack vare ditt hårda arbete!"Istället för" Du är händerna ner den bästa spelaren på laget!"
 • Bild med titeln uppmuntra självständighet och förtroende för barn Steg 14
  2. Vårdar sina färdigheter och intressen. Barn i alla åldrar gör bäst när de arbetar med färdigheter som de gillar och har talang för. Var noga med att uppmuntra sina talanger. Om ditt unga barn älskar att rita, köp dem en speciell uppsättning markörer eller pennor. Om din tonåring verkligen är att agera, uppmuntra dem att anmäla sig till drama club.
 • Bild med titeln uppmuntra självständighet och förtroende för barn Steg 15
  3. Lär problemlösning. Att lösa sina egna problem kan verkligen hjälpa barnen att bygga sitt förtroende. De kommer att känna sig mer kapabla och i kontroll. När ditt barn kommer till dig med ett problem, hjälp dem att räkna ut en lösning.
 • Om din 5-åriga kommer till dig och säger, "Amy kommer inte att dela sina leksaker", du kan säga, "Vad ska vi göra? Vad kan du säga till Amy som kan hjälpa till att förändra hennes sinne?"Om de verkar stumpade kan du ge dem några förslag, till exempel, "Sade du tack? Bjudde du att dela med dig av dina egna leksaker?"
 • Om din tonåring kämpar i matematik, kan du säga, "Vad skulle hjälpa dig att lyckas? Finns det olika studievanor du kan försöka?"Om de är osäkra kan du säga, "Tror du att du kan försöka granska dina anteckningar i 10 minuter om dagen? Vad mer kan fungera?"
 • Bild med titeln uppmuntra självständighet och förtroende för barn Steg 16
  4. Modell en positiv attityd. Oavsett om de är unga eller nästan odlade, kommer barn att följa ditt exempel. Om de ser dig att slå dig själv, kanske de tycker att det är okej. Modell en självsäker inställning. Till exempel, om du bränner middag, överreagera inte. Säg, "Åh, ja. Åtminstone försökte jag det nya receptet! Jag vet vad jag gjorde fel och jag gör det bättre nästa gång!"
 • Bild med titeln uppmuntra självständighet och förtroende för barn Steg 17
  5. Fokusera på styrkor. Bygg ditt barn upp genom att hjälpa dem att koncentrera sig på positiva. Om de inte fungerar bra på fotboll, påminna dem om att de gör ett bra jobb att vara en stödjande lagkamrat. Om de inte fick den del de ville ha i skolan, påminna dem om att de nu har tid att fokusera på att vinna den konstkonkurrensen.
 • Ha ditt barn skriva en lista med saker de är bra på. De kan inkludera positiva karaktärsdrag. Få dem att dra ut listan när de känner sig låga.
 • Tips

  Kom ihåg att du undervisar självständighet. Vi är alla i behov av kärlek, respekt, förtroende och säkerhet och dessa saker kan uppnås genom social kontakt med sina familjemedlemmar och vänner.
 • Ha tålamod. Dessa färdigheter kan inte läras över natten.
 • Hitta bra förebilder för dina barn.
 • Kom ihåg att varje barn är annorlunda. Hjälpa dem att utveckla sin egen personlighet.
 • Dela på det sociala nätverket:
  Liknande