Hur får man extra kredit

Alla har varit där. Du når en punkt i skolåret eller termin där du inser att du har fallit bakom. Din första tanke är extra kredit, men först måste du övertyga din lärare. Naturligtvis är den bättre lösningen att uppmärksamma möjligheter som din lärare redan erbjuder dig, liksom att hålla dina betyg upp i första hand, men du kan fortfarande försöka övertyga din lärare för att låta dig göra lite extra arbete.

Steg

Metod 1 av 3:
Be om extra kredit
  1. Bild med titeln Få extra kreditsteg 1
1. Fråga tidigt. Om du ber om extra kredit efter tentamen, är din professor eller lärare mindre sannolikt att tänka på din förfrågan. Om du ser att du gör dåligt i klassen halvvägs genom terminen, vänta inte till den sista veckan att fråga. Se vad du kan göra direkt, och din professor eller lärare kan vara mer villig att hjälpa dig.
  • Bild med titeln Få extra kreditsteg 2
    2. Vara exceptionellt artig. Du ber professorn att göra extra arbete. Därför måste du närma dig din professor med respekt och åtkomst, eftersom det är upp till henne eller inte att ge din förfrågan eller inte.
  • Till exempel kan du börja med att säga, "Jag uppskattar att du tar dig tid att se mig. Jag vet att du har ett upptaget schema. Jag har en förfrågan att få det att jag inser kan göra mer arbete för dig, men jag har en legitim anledning till min begäran."
  • Bild med titeln Få extra kreditsteg 3
    3. Ha en övertygande anledning. De flesta professorer och lärare kommer att vara mer smidiga om du har en legitim anledning att sakna en klass eller ett uppdrag. Till exempel, om du var sjuk och var tvungen att sakna flera klassperioder, kan din instruktör vara villig att ge dig extra kredit eller låta dig sminka arbete. På samma sätt, om du har en nära familjemedlem som är allvarligt sjuk, kommer vissa lärare att ta det under övervägande.
  • Arbetet kan vara en legitim ursäkt för vissa men inte andra.
  • Har pappersarbete för att säkerhetskopiera din ursäkt om möjligt. Till exempel kan du ta in en doktorsanteckning eller ditt arbetsschema.
  • Du kan göra ditt ärende genom att säga något till den här effekten: "Jag inser att jag har missat några klasser, och jag skulle verkligen vilja göra det med lite extra kredit så att jag kan lära mig materialet ordentligt. Jag vet att du vanligtvis inte ger extra kredit. Men jag hade några förmildrande omständigheter. Min mormor hade en hjärtattack och var på sjukhuset. Jag körde ner för att se henne och ge stöd till min mamma."
  • Bild med titeln Få extra kredit steg 4
    4. Gå i person. Många studenter gör grunder för extra kredit via e-post. Det är lätt för en professor eller lärare att radera din email. Det är inte så lätt att avfärda dig personligen. Göra ett möte, eller släpp av under professorns eller lärarens kontorstimmar.
  • Bild med titeln Få extra kredit steg 5
    5. Fråga om en viss betyg. Om du verkligen vill bara göra en dålig klass eller test, fråga specifikt om det. Kanske kan du återta provet eller återställa arbetet för att kompensera några av punkterna. Ofta kan du inte få full kredit tillbaka, men din lärare kan vara villig att ge dig delkredit.
  • Denna begäran fungerar bra tidigt på terminen, speciellt om du är en nybörjare på college eller tar en svår kurs i gymnasiet. Du försöker lära dig en ny skrivstil, testning och betyg som är svårare, så din professor eller lärare kan vara mer lindrig när du lär dig.
  • Du kan närma dig din lärare genom att säga något för effekten av "Jag blev förvånad över att jag gjorde så dåligt på den här uppsatsen. Jag brukar göra det bra. Jag vill lära mig vad som krävs för att göra bättre i den här klassen. Jag skulle gärna höra din feedback och få möjlighet att skriva om detta papper."
  • Bild med titeln Få extra kredit steg 6
    6. Försök att göra ett fall för hela klassen. Om du märker att de flesta alla gjorde dåliga på en ny examen, försök att fråga din lärare om extra kredit för hela klassen. Hon kan vara mer villig att ge det om möjligheten erbjuds till alla. Har något i åtanke innan han närmar sig henne. Kanske kan du gå till en campusföreläsning som är relaterad till klassen och skriva ett kort stycke om att delta i. Ett annat alternativ är att göra ett samhällstjänstprojekt relaterat till klassen.
  • Till exempel kan du säga, "Jag vet att vi alla gjorde ganska dåliga på den sista tentamen. Är det ändå vi kunde få lite extra kredit som en klass? Jag hittade en bra möjlighet där vi kunde volontär, och det är relaterat till vårt klassmaterial. Jag skulle vara villig att logga in i människor för möjligheten."
  • Bild med titeln Få extra kreditsteg 7
    7. Förstå varför din lärare kanske inte vill ge dig extra kredit. Be om extra kredit innebär att du inte har gjort tidigare arbete eller du gjorde dåligt. Din lärare kan bara tänka att du är efter betyget och du bryr dig inte riktigt om lärande. Dessutom kommer din lärare sannolikt inte att erbjuda dig en extra kreditmöjlighet som hon inte erbjuder till resten av klassen. Andra lärare kan känna att extra kredit tar bort från ditt vanliga arbete.
  • Metod 2 av 3:
    Att uppmärksamma möjligheter som erbjuds dig
    1. Bild med titeln Få extra kredit steg 8
    1. Kontrollera din kursplan. Om du är i en högskoleur, kommer din professor att lämna dig en kursplan i början av terminen. Ofta, om professorn kommer att erbjuda extra kredit, kommer hon att lägga den på kursplanen någonstans. Hon kan gå över den i början av terminen, men hon kanske inte. Ta dig tid att läsa din kursplan.
    • I en högskoleklass kan din lärare berätta om projekt som du kan göra för extra kredit i början av skolåret.
    • Gör anteckningar om dessa projekt, och fråga din lärare för mer information om du känner att hon inte gav tillräckligt med detaljer.
  • Bild med titeln Få extra kredit steg 9
    2. Var uppmärksam på lektionen. Din lärare eller professor kan erbjuda möjligheter under hela termin eller skolår. Dessa möjligheter kan vara allt från ett extra projekt för att delta i en konsert relaterad till klassmaterial. Försök att utnyttja dessa möjligheter även om du inte tror att du behöver dem.
  • Bild med titeln Få extra kredit steg 10
    3. Leta efter bonusfrågor på tester. Studera hårt för test och var uppmärksam på extra material i klassen. Lärare och professorer kommer ofta att erbjuda bonusfrågor på tester. Dessa frågor är ibland hårdare än de vanliga frågorna eller kan utnyttja några minusculära detaljer. Andra gånger kan de vara dumt och ha ett uppenbart, enkelt svar. Dra nytta av dem.
  • Metod 3 av 3:
    Undvik att behöva extra kredit
    1. Bild med titeln Få extra kreditsteg 11
    1. Ge din bästa ansträngning. Se till att du lägger så mycket ansträngning som du kan komma till varje uppdrag. Gå över det för att leta efter misstag, och se till att du har behärskat materialet. Om du behärskar materialet för dina läxa uppdrag och uppsatser, har du enklare tid när det gäller att studera för test.
  • Bild med titeln Få extra kredit steg 12
    2. Visa upp till klassen. Om du har visat dig under hela terminen, har du visat din professor du är begått. Men bara dyka upp - delta. Engagera sig i de diskussioner som din professor underlättar. Ställ frågor när du har dem. Visa din professor att du bryr dig om lärande, inte bara om din betyg.
  • Dessutom lär du dig mer genom att vara förlovad, och dina betyg kommer att gå upp. Plus, vissa professorer gör närvaro delen av din betyg, så du kan bokstavligen förbättra din betyg bara genom att vara där.
  • Även genom att uppmärksamma dig får du en känsla av professorens personlighet och förväntningar. Att veta de två sakerna kan hjälpa dig när du ska be om extra kredit, och de hjälper dig också att skriva bättre för den professorn när de ges uppsatser.
  • Bild med titeln Få extra kreditsteg 13
    3. Ta bra anteckningar i klassen. Försök att ställa ner de viktigaste idéerna medan din professor är föreläsning. Din professor kommer att täcka vad hon tycker är viktigast, så dessa anteckningar hjälper dig när du kommer att ta ett test eller skriva en uppsats.
  • Bild med titeln Få extra kredit steg 14
    4. Gör läsningen i förväg. Du kan inte delta bra utan att göra jobbet och utan att studera hårt. Din utbildning är ditt jobb. Som ett jobb borde du förvänta dig att sätta på 40 timmar i veckan. I gymnasiet kan det betyda att du studerar 4 till 5 timmar per natt, men på college betyder det definitivt att du måste lägga in 5 timmar studera en natt på weeknights.
  • Ta anteckningar på kapitlet. Försök att fånga viktiga teman. Rubrikerna i kapitlet ska ge dig en uppfattning om vad som är viktigast.
  • Jot Down Frågor. Om läraren inte täcker vad du inte förstår, fråga henne om det under klassen.
  • Bild med titeln Få extra kredit steg 15
    5. Vänd i dina läxor i tid. Att vända sig i dina läxor med gott om tid tar lite planering. Om du har problem med den typen av planering, få en studentplanerare och registrera alla dina uppdrag i den. Lägg till i påminnelser för när du behöver börja arbeta med ett uppdrag. Att vända sig i dina läxor förbättrar din betyg, hjälper dig att lära dig materialet, och visar att du är engagerad.
  • Bild med titeln Få extra kreditsteg 16
    6. Lär dig din studieform. Oavsett om du är en visuell elev, en auditiv elev, en taktil elev eller något däremellan, använder det till din fördel.Om du är en taktil lärare, se till att du integrerar det i din studie. Kanske behöver du skriva anteckningar när du är första inlärningsmaterial eller till och med skriva dem när du studerar för ett test. Om du är Auditiv, kanske är din bästa satsning att läsa högt eller läsas till. Många e-böcker har ett löst högt alternativ, så du kan använda det för att hjälpa dig att lära dig.
  • Bild med titeln Få extra kredit Steg 17
    7. Studera för test, och lär dig att ta dem bra. Test är ofta en stor del av din betyg. Men inte alla vet hur man studerar för test, och inte alla tar test väl. Du kan dock lära dig att göra bättre på tester.
  • Planera vad du behöver för att studera. Ofta kommer din professor eller lärare att ge dig en studiehandledning för ditt test. Om hon inte gör det kan du fortfarande göra en skiss genom att använda kursplanen eller läroboken. Titta på de stora idéerna och bestäm hur mycket detaljer du behöver gå in för ditt test. Kom ihåg att det alltid är bäst att studera vad du vet minst om. Om du vet något riktigt bra, spendera inte så mycket tid att granska det.
  • Ha en plan för testet. Om du tror att du kommer att glömma något, skriv ner det när du först får provet. Hoppa över frågor du inte vet. Du kan alltid komma tillbaka till dem senare om du har tid. För flera val, kom med ett svar innan du tittar på svarval, medan för uppsatsfrågor eller korta svar, gör en liten plan för de punkter du vill inkludera. Slutligen, var noga med att läsa alla frågor noggrant. Du vill inte missa en fråga du vet bara för att du rusade genom testet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Varningar

    Försök att vända på alla dina läxor, även om det är sent, för det visar din lärare du är åtminstone.
  • Inte alla lärare erbjuder extra kredit. Det är värt att fråga men räkna inte med att kunna göra upp missat arbete med extra kredit.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande