Hur man gör vad du vill ha

Att tappa till vad du vill vara och leva som dröm ut är viktigt för att leva ditt liv till fullo. Ingenting kan ersätta att hitta vad det är att du vill vara och göra det. Men upptäckt vad du vill är inte heller allt om dig. Vad du vill ska binda i vad du kan göra för andra. Arbeta inte för andras åsikter - istället, hitta vad du kan lära dig att göra för andra. Bara du kan välja din passion och göra det till en verklighet. Göra en livsstil och en femårsplan nu för att flytta mot att vara och göra vad du vill ha.

Steg

Metod 1 av 4:
Inser att du inte har något att förlora
  1. Bild med titeln Gör vad du vill ha steg 1
1. Ge upp på att arbeta för bekräftelse från andra. Ditt liv behöver inte handla om att glädja de människor som bryr sig om dig. De kanske inte förstår först, men gör vad du vill borde vara en livsinvestering. De har gott om tid att vänja sig vid idén.
  • Det kan vara lättare i början att göra saker som andra vill ha för dig. Men vad du vill är ett beslut som måste göras av dig ensam. Och på lång sikt, kommer att arbeta för dina egna lustar att vara den mest lönsamma sak du kan göra för dig.
  • Om du arbetar för vad andra människor tycker om dig, kommer du förmodligen att hamna på en väg som är mindre tillfredsställande för dig.
  • Tänk på vad du måste ge andra. Förvirra inte vad andra människor vill ha för dig med vad du vill ha för dig själv. Till exempel, om du väljer en stor på college, välj inte de stora andra säger att du ska fortsätta om det inte är det som verkligen exciterar dig.
  • Bild med titeln Gör vad du vill ha steg 2
    2. Ta ägande över de saker du vill ha. Var tålmodig och ihållande att göra vad du vill ha. Att ta ägande innebär att du måste göra dina handlingar matcha vad du vill vara både dagligen och år efter år.
  • Bild med titeln Gör vad du vill ha steg 3
    3. Var en problemlösare. Att bli vad du vill kommer att kräva problemlösning. Till exempel, om du vill gå till ett högskola som har det program du behöver för att driva din dröm och det är utom räckhåll som en freshman, gå till en community college först och sedan överföra. Ett problemlösare är någon som aktivt brastormar idéer för att lösa ett problem, utvärderar dessa idéer för att se hur de kan träna och utför sedan idén.
  • Bild med titeln Gör vad du vill ha steg 4
    4. Ta risker för de saker du vill ha. Det betyder att följa dina instinkter. Tänk på det värsta som kan hända. Risk är när du är villig att acceptera det värsta som kan hända. Ofta måste du misslyckas för att uppnå de saker du vill ha. När du väl lär dig att leva med den möjligheten, kommer ingenting att kunna stoppa dig.
  • Om du kommer att bli framgångsrik att göra vad du vill, blir du din enda sanna chef. Eftersom du är din egen guide, bör du bli bra på att följa dina instinkter. Du ensam är den mest kunniga om ditt eget arbete. Att dra nytta av dina risker kommer att ta prov och fel, och misslyckas bör bli din nära vän om du vill göra följande instinkter betala för dig.
  • Bild med titeln Gör vad du vill ha steg 5
    5. Erkänna dina rädslor. Alla har rädslor och dessa rädslor leder ibland hur vi väljer att leva våra liv. Att leva i reaktion på dina rädslor kommer inte att tjäna dina drömmar. Du kommer att bli bättre när du är medveten om dina rädslor och aktivt bekämpa dem. Lyckligtvis, om du är medveten om dina rädslor, kan de ha mindre makt över de beslut du fattar.
  • När du upplever ångest på grund av rädsla, skriv om de negativa känslorna och erfarenheterna. Först kan det vara svårt, men över tiden kommer det att betala av. Journaling Daily i tjugo minuter är en bra vana som hjälper dig att klara av dina negativa känslor, och det kommer att återfokusera dig på vad du vill ha.
  • Metod 2 av 4:
    Att räkna ut vad du vill ha
    1. Bild med titeln Gör vad du vill ha steg 6
    1. Ta reda på vilka färdigheter du har som du vill ge andra. Att ge för att få det du vill kan verka utan intuitiv, men att veta vad du har att erbjuda är den första delen av att hitta vad du vill ha. Det finns många karriärfält att välja mellan: arkitektur, planering och miljöform, konst och utbildning, företag, kommunikation, teknik och datavetenskap, miljö, regering, internationella relationer, lag och allmän ordning, ideell, hälsa och medicin, vetenskap och handlar, till exempel, blir en snickare eller en elektriker.
    • Var och en av dessa fält involverar praxis och discipliner. Att veta vilka av dessa discipliner eller praxis är din passion hjälper dig att veta vad du vill ha.
    • Din passion kan upprätthålla dig ekonomiskt om du blir högkvalificerad på ett eller flera av dessa fält. Dessa fält innehåller alla mänskliga behov som inte går bort. Det sätt som dessa behov är uppfyllda (tjänsterna, praxis och discipliner) kan förändras och växa, men du kan ändra och anpassa sig med dem.
    • Känn inte tvungen att bara välja en färdighet eller fält. Tänk på hur dessa områden kan korsa på ett sätt som är vettigt för din passion eller vad du vill göra.
  • Bild med titeln Gör vad du vill ha steg 7
    2. Lär dig aktivt om de fält du är intresserad av. Ju mer erfarenhet och kunskap du får om de fält du kan vara intresserad av mer hittar du dig själv gravitating mot ett specifikt område. Varje fält har traditioner, idéer, praxis och kunskap du kan lära och växa från. Du bör alltid vara utmanande dig intellektuellt.
  • Gör en vana att läsa litteraturen i samband med ditt fält. Börja läsa böckerna i samband med det fält du är intresserad av. Till exempel kan du läsa glädjen av matlagning, en inflytelserik och klassisk kokbok, om du älskar att laga mat. Du kan dock också läsa massor av bra matlagningsbloggar för att bli välinformerade om din passion.
  • Bild med titeln Gör vad du vill ha steg 8
    3. Gör vänner med människor i olika fält (er) du är intresserad av. Varje fält, disciplin eller övning innehåller vanligtvis ett aktivt arbetsgemenskap. Om du bor i en tillräckligt stor stad, kommer det att finnas en grupp människor som också förföljer de fält (er) du är intresserad av. Om du blir nära dessa individer kan du hitta en stark känsla av tillhörighet som kan hjälpa till att motivera din tillväxt i det området.
  • De vänner du gör och deras anslutningar kan hjälpa dig att få dig till ett jobb, praktik, mentorskap eller acceptans till ett program du vill vara i.
  • Bild med titeln Gör vad du vill ha steg 9
    4. Prata om dina drömmar med andra. Att prata är ett bra sätt att behandla dina idéer om de stora besluten du gör. Berätta för andra människor om vad du vill, och var inte nervös om hur du låter. Prata med andra människor som båda är stödjande och känner dig väldigt bra. De kan kanske ge dig uppmuntran och feedback som hjälper dig att växa.
  • Ta inte saker personligen. Om människor inte förstår dina drömmar, är det okej. Hitta ett samhälle med personer som också bedriver samma intressen att hålla sig stödda. Fortsätt att be om ärlig feedback från en mängd människor. Och feedback från personer som är kunniga om vad du gör kommer att vara särskilt användbart.
  • Vänner eller familj kommer ofta att känna sig tvungna att ge dig vad de tycker är det bästa rådet. Det kan dock inte alltid passa vad du vill ha. Var en bra lyssnare men fortsätt med planen som gör det mesta för vad du vill göra. Det är naturligt för människor att känna sig tvungna att hjälpa dig att lösa ditt liv snabbt. Men det kommer mest sannolikt att vara inget snabbt svar.
  • Bild med titeln Gör vad du vill ha steg 10
    5. Be om ärlig feedback. Prata med människor som är bra på att göra vad du vill göra, och fråga dem om feedback. Du borde göra detta till en övning. Till exempel, om du är lärare, be andra lärare att se dig undervisa och ge dig feedback.
  • Ofta är det svårt att korrekt uppfatta vad du gör fel. Men vi gör alla saker fel, och vi behöver det kallas till vår uppmärksamhet.
  • Bo på de framsteg du vill göra istället för dina känslor av osäkerhet. Det är svårt att inte ta saker personligen - men det här är en utmärkt skicklighet att slipa.
  • Bild med titeln Gör vad du vill ha steg 11
    6. Gör vägen för var du vill hamna. Det kommer inte att finnas några raka vägar för var du vill gå, för det är baserat på vem du är. Vem du är är också unik och förändras, så var medveten om att din väg kan flytta några gånger på din resa.
  • Om du till exempel vill vara en musiker för att dyrka samhällen, bör du arbeta mot en av de många delar som det kommer att ta för att göra det jobbet. Du kanske vill studera andlighet eller övning som spelar musik i band. Senare kan du bestämma att du vill arbeta som en musikterapeut snarare än att vara en dyrkande ledare. Du kommer att kunna hantera denna förändring, för du har redan arbetat med något i en liknande ven.
  • Bild med titeln Gör vad du vill ha steg 12
    7. Revisit ditt beslut om vad du vill ha. Ibland växer vi och förändrar som människor genom erfarenheter och relationer, och vi inser att våra lustar har förändrats. Vara flexibel och mottaglig om så är fallet. Hitta sätt att utnyttja dina tidigare honade färdigheter i den nya passionen som kommer igenom i ditt liv.
  • Ändra ditt sinne om vad du vill är något som händer med massor av människor någon gång i sina liv. Detta är ett tecken på att du förmodligen bara lär dig och växer mycket.
  • Metod 3 av 4:
    Lära sig hur man gör vad du vill ha
    Bild med titeln Gör vad du vill ha steg 13
    Bild med titeln Gör vad du vill ha steg 13
    1. Gör dina små handlingar fungerar för vad du vill göra. Börja med att göra små saker som styra dig i riktning mot de vanor du vill göra. Till exempel, om du vill göra yoga dagligen. Sätt ut din yogamatta varje dag i fyra dagar i rad när du vill göra yoga. Snart nog kommer du att hitta dig som sträcker sig och tränar.Att göra dessa små handlingar kommer konsekvent att leda dig till de större handlingarna.
  • Bild med titeln Gör vad du vill ha steg 14
    2. Känna skillnaden mellan dina känslor och vad du vill ha. Vad du vill är större än dina humör. Till exempel vill du bli en bra musiker, så du kan läka andra genom musikterapi. Men du kanske inte känner vikten av det målet på morgonen när du behöver vakna tidigt för att träna ditt instrument innan du arbetar.
  • Visualisera det du vill göra. I de ögonblick där dina känslor skiljer sig från vad du vill, bilda dig själv gör det du behöver göra. Tänk på hur många steg du behöver ta för att komma till din gitarr. Tänk på te eller kaffe som du kan dricka för att väcka dig. Tänk på vilka musikstycken du ska spela.
  • Bild med titeln Gör vad du vill ha steg 15
    3. Vakna när du bestämde dig för att du ska vakna. När du kan börja din dag med bra momentum, kommer du att hitta dig mycket mer kunna göra saker som du har ställt ut för dig själv. Det motsatta kan hända om du inte stiger upp i tid. Vara vaksam i problemlösning att få dig själv på morgonen om du har problem med att sova i.
  • Ange ett andra, högre larm för att gå av ett par minuter efter ditt första larm. I de två minuterna innan det andra larmet släcks, visualisera vad du ska göra. När det andra larmet släcks blir det mycket lättare att komma ut ur sängen.
  • Bild med titeln Gör vad du vill ha steg 16
    4. Plocka upp dig och försök igen. Varje timme och dag kan vara en återställning. Vi låter våra känslor få det bästa av oss ibland. Men de mer vinner du får på sidan av att göra vad du vill, desto mer kommer våra känslor att börja störa vad vi vill göra.
  • Bild med titeln Gör vad du vill ha steg 17
    5. Sätta parametrar runt det arbete du behöver göra. Ange smarta mål för dig själv. Smarta mål är specifika, mätbara, actionorienterade, relevanta och tiden bunden. Om du vill bli en publicerad författare, kan ditt första mål vara att utöka en korthistoria för 5 sidor i en månad i en månad. Ditt nästa mål kan vara att spendera två veckor som undersöker, skriver brev och skickar ditt manuskript till minst tre publikationer.
  • Bild med titeln Gör vad du vill ha Steg 18
    Bild med titeln Gör vad du vill ha Steg 18
    6. Omfamna din utmaning. Inse att det arbete du har klippt ut för dig kommer att bli mer utmanande även än jobbet andra kommer att ge dig. Du kommer att gå igenom många dagar där du känner dig besegrad på grund av den uppenbara omöjligheten att göra vad du vill göra. Kom ihåg att detta arbete hjälper dig att växa och mogna till den person du vill vara. Det svåraste arbetet som går mot att betjäna ditt syfte kommer i slutändan att gynna dig mest.
  • Acceptera de dåliga känslorna och rastlösheten. När du arbetar mot ett svårt mål, kommer det inte alltid att må bra. Låt dig själv uppleva dessa känslor och fortsätta att arbeta trots dem. Dessa känslor kommer att passera och du kommer att vara minst en liten bit närmare vad du vill ha.
  • Bild med titeln Gör vad du vill ha Steg 19
    7. Förbinder dig med att göra något för vad du vill ha i femton minuter om dagen. Vi har många skyldigheter att delta i livet och ibland är det lätt att spendera ingen tid mot vad vi egentligen vill ha. De 15 minuterna kan motivera dig till större saker på samma sätt som gör de små sakerna som att lägga ut din yogamatta, leder dig att göra din yoga. Med tiden kommer du att inse att du faktiskt kan göra framsteg mot dina mål. Denna förmåga att se framsteg kan fortsätta att motivera dig att arbeta för vad du vill ha.
  • Till exempel, arbeta mot ett smart mål varje dag. Ge dig själv parametrar i ditt arbete, även i de femton minuterna. Till exempel, om du är en musiker, har du jobbat på tre låtar på femton minuter. Försök att öva två gamla låtar och en ny sång.
  • Metod 4 av 4:
    Gör praktiska drag
    1. Bild med titeln Gör vad du vill ha Steg 20
    1. Hitta ett jobb som kommer att hålla dig flytande. Eftersom du aktivt arbetar med din dröm, kanske du inte har tid att driva en hel karriär som att undervisa eller arbeta ett 9 till 5 jobb. Du kan fortfarande behöva en inkomst för att driva din dröm, dock. Så leta efter ett jobb som du kan arbeta på konsekvent medan du förföljer din passion. Så småningom, med tillräckligt med utbildning och erfarenhet som arbetar på fältet, kommer du att kunna tjäna pengar på vad du älskar.
    • Några exempel på flexibla jobb är att göra frilansmarknadsföring, skrivning, grafisk design eller arbetar i sociala medier.
    • Arbeta på en restaurang, kafé eller bar är ett annat sätt att ge dig själv ekonomiskt medan du strävar efter din dröm.
  • Bild med titeln Gör vad du vill ha Steg 21
    2. Hitta prisvärda bostäder. Arbeta för att hitta ett rum eller plats att leva som ger dig det utrymme du behöver för att driva din dröm men låter dig spara dina pengar. Än en gång, vad du vill kan ta tid innan det börjar betala ekonomiskt. Att hitta hållbara sätt att leva kommer att vara avgörande för att hålla sig flytande medan du arbetar mot din dröm.
  • Lev med andra människor. Dela ett rum eller ett hus med vänner eller familj. Men se till att dina levnadsarrangemang är hjälpsamma och inte skadliga. Att bo med vänner eller familj kan vara bra men inte om det gör ont för din förmåga att driva dina mål.
  • Bild med titeln Gör vad du vill ha steg 22
    3. Göra en femårsplan. Detta kommer att hjälpa dig att identifiera vad du behöver göra för att få var du vill gå.
  • Bestäm vad du vill ha ditt slutmål att vara först. Vad vill du att din livsstil ska se ut, och var ska din karriär vara om fem år? Detta borde vara en bred uppfattning om vad du vill ha. Till exempel kanske du vill bo på egen hand och stödja dig fullt sälja musik och undervisa musikklasser.
  • Ställ in en realistisk tidslinjer för de mindre mål som leder till det slutade du skapade. Till exempel skriv ner mål som mottagande, få en praktik, arbeta med en mentor, få jobb på en skola.
  • Skriv ner dina mål och visa dem någonstans du kommer att se dem ofta. Till exempel, tejpa målen till din spegel eller nära ditt skrivbord för att påminna dig om de saker du jobbar mot.
  • Spåra de framsteg som du gör. Om du inte får den praktik, till exempel, korsa det målet och ersätta det med ett jämförbart mål eller ett mål som fortfarande kommer att tjäna till ditt slutmål.
  • Omvärdera din 5 års plan. Om du ändrar dig om vad du vill, det är okej. Göra ytterligare 5 års plan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande