Hur man klarar av att bli uttråkad

Alla blir uttråkade ibland, men det gör det inte lättare att hantera! Om du letar efter några kreativa sätt att slå Boredom, har vi täckt dig. Nedan hittar du en lista med roliga aktiviteter du kan försöka skicka tiden på en tråkig eftermiddag. Vi kommer också att röra på några saker du kan försöka om tristesset börjar få dig nere eller få dig att känna dig lite ensam.

Steg

Metod 1 av 14:
Vrid upp musiken.
  1. Bild med titeln Kope med att vara uttråkad Steg 1
1. Musik tenderar att göra nästan allt roligare. Oavsett om du har satt att göra tråkiga sysslor, försöker passera en tråkig dag på jobbet, eller bara är inte säker på hur du fyller din fritid, lyssnar på några bra låtar kan hjälpa till. Stick med optimistisk musik som du tycker om att hjälpa dig att känna sig återigen och förlovad.
  • Försök att göra en spellista över dina favoritlåtar på Spotify eller Tuning i en Internetradiostation som du är obekant med.
  • Kontrollera online för att se om någon av dina favoritartister har några levande strömmar som kommer upp.
Metod 2 av 14:
Ha en solo dance party.
  1. Bild med titeln Kope med att vara uttråkad Steg 2
1. Stäng din dörr, sätt på några låtar och byst ett drag! Dans är Cathartic, det ökar ditt humör, får din hjärtfrekvens, och det är helt enkelt roligt. Eftersom du är ensam kan du verkligen släppa lös utan att oroa sig för att bli dömd eller känna sig dum. Sätt på något med ett slag och dansa en eftermiddag bort.
  • Om du gillar diskotek, allt av Donna sommar eller beegees får dig att flytta.
  • Om klassisk sten med ett slag är mer din hastighet, prova drottningens "Stoppa mig inte nu."
  • Om du älskar en bra klubb träff, kolla in Lady Gaga "Applåder," Rihanna s "Stoppa inte musiken," och Beyonce s "Nedräkning."
  • Om du är en K-popfläkt, kan du inte gå fel med BTS! Börja med "Telepati" och gå därifrån.
Metod 3 av 14:
Skapa en Vision Board.
  1. Bild med titeln Kope med att vara uttråkad Steg 3
1. Vision Boards tillåter dig att ställa in mål och bli hantverk på en gång! Börja med att välja något mål eller ett projekt du vill fokusera på. Ta sedan en stapel tidskrifter och skär ut bilder som speglar ditt mål på något sätt. Ordna bilderna på affischkortet och lim eller tejpa dem på plats. Sedan, stoppa styrelsen någonstans i ditt rum där du kan titta på det ofta och känna dig inspirerad.
  • Om du inte har tidskrifter, skriv ut bilder från Pinterest eller Instagram.
  • Skapa en digital styrelse om du föredrar att arbeta så. Använd till exempel Pinterest eller Tumblr, eller ladda ner en Vision Board App.
Metod 4 av 14:
Gå en kurs.
  1. Bild med titeln Kope med att vara uttråkad Steg 4
1. Att lära sig något nytt är ett bra sätt att klara tiden. Du kan kolla in ditt lokala community college för klasser eller bläddra i lediga klasser online (vissa av dem kan till och med vara fria!) Du vet aldrig vad du kan sluta vara fantastisk på. Om du letar efter idéer kan du överväga:
  • Anmäl dig till en online-artsklass.
  • Checka ut Improv klasser på en lokal teater.
  • Streaming en matlagningskurs från ditt kök.
  • Tar en främmande språkklass eller använder en språkinlärningsapp.
  • Att lära sig att sticka på YouTube.
Metod 5 av 14:
Sätt ihop ett pussel.
  1. Bild med titeln Kope med att vara uttråkad Steg 5
1. Stimulera ditt sinne med ett episkt pussel. Att sätta ihop ett pussel är ett roligt sätt att tillbringa en eftermiddag inomhus, och du kan göra det ensam eller med vänner / familj. Allt du behöver är en stor, platt yta där du kan sprida alla dina bitar ut.
  • Om du inte känner dig super motiverad att arbeta med personliga projekt, kan du fylla i ett pussel.
  • Som en extra bonus visar studier att arbetet på pussel minskar stress!
Metod 6 av 14:
Spela ett spel.
  1. Bild med titeln Kope med att vara uttråkad Steg 6
1. Du har massor av alternativ om du är solo eller med ditt besättning. Om du är fast hemma själv, försök spela ett videospel, göra korsord eller soduku, eller ta ut några omgångar av solitaire. Om du har vänner eller familj runt kan brädspel och kortspel vara en blast.
Metod 7 av 14:
Bygg ett fort i ditt rum.
  1. Bild med titeln Kope med att vara uttråkad Steg 7
1. Ta några filtar och omfamna ditt inre barn. Att bygga ett fort är bara bra, dumt roligt! Samla några filtar, kuddar och soffa kuddar och bygga ditt mästerverk. Sprawl ut på några bekväma kuddar och spendera en eftermiddag som läser eller tittar på filmer i ditt fort.
Metod 8 av 14:
Låt dig dagdrömma.
  1. Bild med titeln Kope med att vara uttråkad Steg 8
1. Dagdrömmering kan hjälpa dig att känna dig mer avslappnad och innehåll. Så att ditt sinne kan vandra fritt kan vara en vacker sak. Om ditt sinne tenderar att vandra på negativa platser, bilda dig själv i din glada plats, som på en underbar strand eller i en vacker skog. Ge dig själv tillåtelse att varva ner och låt ditt sinne gå.
  • Du kan också spendera tid att tänka på ett förtjust minne eller mentalt återuppliva en fantastisk upplevelse du hade som barn.
Metod 9 av 14:
Ström en TV-serie eller läs en trilogi.
  1. Bild med titeln Kope med att vara uttråkad Steg 9
1. Det är inget fel med binge-watching a show ibland. Hantera Boredom behöver inte innebära att du fyller upp din tid med så många produktiva uppgifter som möjligt! Om du känner dig mentalt eller emotionellt uttömd, ära de känslor. Låt dig själv binge-titta på en serie eller läsa hela dagen! Tänk på det som en mental semester så du kan ladda.
Metod 10 av 14:
Anslut med vänner och familj.
  1. Bild med titeln Kope med att vara uttråkad Steg 10
1. Tillbringa lite kvalitetstid med din stam. Boredom kan känna sig ensam och klaustrofobisk, speciellt om du fastnar i huset. Försök att nå ut till en vän eller familjemedlem online eller ringa upp dem till en chatt. Eller du kan ställa in ett zoommöte med vänner eller värd en streamingfest med dina syskon!
Metod 11 av 14:
Vrid mundanuppgifter till spel.
  1. Bild med titeln Kope med att vara uttråkad Steg 11
1. Tråkiga aktiviteter behöver inte vara obevekligt monotont! Det kan låta dumt, men det kan hjälpa dig att engagera dig mer med vad du gör och passera tiden snabbare. Till exempel, om du hatar att göra disk, utmana dig själv för att göra dem så fort du kan. Kan du slå din tid från igår?
  • Om du är i ett tråkigt möte, gör ett spel att räkna hur många gånger räkningen i redovisning skakar på huvudet eller hur ofta Ellen från försäljningen rensar hennes hals.
Metod 12 av 14:
Gå med i en grupp eller volontär.
  1. Bild med titeln Kope med att vara uttråkad Steg 12
1. Prova detta om tristess börjar få dig att känna dig lite ensam. Gör vad du kan för att komma utanför ditt eget huvud lite! Gå med i en klubb eller sportlag så att du kan mingla med människor som delar dina intressen. Eller du kan frivilligt på ett soppkök eller kvinnors skydd, registrera sig för att läsa till äldre på ett närliggande vårdhem, eller mentor en ung person i ditt samhälle.
  • Om du är intresserad av aktivism, överväga volontärarbete på ett djurskydd eller anslutning till en miljöskyddsgrupp.
  • Om du inte kan fysiskt frivilligt, titta på sätt du kan hjälpa samhällsorganisationer på distans.
Metod 13 av 14:
Skapa en att göra-lista om du känner dig oändlig.
  1. Bild med titeln Kope med att vara uttråkad Steg 13
1. Strukturera din dag kan få det att känna sig mer meningsfull. Boredom kan göra allt verkar lite meningslöst. Om du vill ha någon struktur, försök starta din dag genom att göra en lista med uppgifter som du vill åstadkomma. Om det låter för tråkigt, gör en lista med saker du vill utforska eller lära den dagen!
Metod 14 av 14:
Prova journaling om tristess gör dig ängslig.
  1. Bild med titeln Kope med att vara uttråkad Steg 14
1. Att skriva i en tidskrift kan hjälpa dig att utforska tankar och känslor. Om tristess är bumming dig lite, är du inte ensam - många människor känner det här sättet när de blir uttråkade. Skriva eller ritning i en tidskrift kan hjälpa dig att arbeta genom känslor, bearbeta tankar och lära dig mer om dig själv. Det kan också vara kul! Ge dig själv frihet att lägga vad du vill i din tidskrift och se vad som framträder.
  • Om du inte är säker på vad du ska skriva, försök att göra en lista med saker du är tacksam för eller beskriva händelserna i din dag i detalj.

Tips

Undvik negativa hanteringsmekanismer som att dricka, röka, droger, spel eller röra upp drama. Det kan tyckas som bra idéer i ögonblicket, men de är inte friska och kommer inte att uppfylla dig.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande