Hur får man idéer för en kortfilm

Om du kämpar för att generera idéer för din nästa kortfilm, oroa dig inte. Det finns så många olika ställen du kan leta efter inspiration, och vi har sammanställt några av de bästa tipsen för att upptäcka din nästa stora historiaidé. Vi kommer också att gå igenom hur man tar en bra idé, utveckla den i en fleshed-out-historia och förvandla den till en verklighet.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta en historia
  1. Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 1
1. Börja med ett ord, bild eller objekt.Alla en historia behöver är ett frö som du kan följa igenom tills det växer. Kommer det att bli en bra kortfilm? Kanske kanske inte. I början är allt du behöver fokusera på i början få en idé som började och se var den går. Här är några effektiva sätt att brainstorma för att få en historia igång:
  • Bra sätt att få en historia påbörjad? Börja bara skriva. Gå ut papper och penna, eller sitta ner framför datorn och få dig att fortsätta skriva under en viss tid. Säg 10 eller 15 minuter. Oroa dig inte om huruvida vad du skriver är en "berättelse" Eller kommer att göra en bra film. Du letar bara efter en idé. Du kan skriva 99% skräp, men det kan finnas ett litet fragment som kan generera i en historia. Ge dig själv en idé.
  • Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 2
    2. Prova ett ordövning. Allt du behöver för att få en historia idé är en liten gnista. Generera en lista med mer eller mindre slumpmässiga bilder, de första orden som popar in i ditt huvud: dagis, Oakland, askkopp, oljemålning. Stor lista. Kom upp med minst 20 ord och börja sedan försöka ansluta dem. Vad får listan att du tänker på? En efterskola målning klass full av kindergartners i East Bay? En cigarett som brinner i en målares studio? Börja med en bild och låt den rulla. Hitta historien runt bilderna.
  • Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 3
    3. Börja spekulera för några bra idéer. Ett bra sätt att komma på en historia idé är att börja spekulera konstiga, överraskande eller absurda scenarier som kan göra en bra historia. Vad händer om all mat var i pillerform? Vad händer om du fick reda på att din pappa var en spion? Vad händer om din hund plötsligt kunde prata? Bra tomter och tecken kan komma ur spekulation.
  • Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 4
    4. Leta efter noveller för att anpassa sig. Ett bra sätt att komma med en idé för en kort film är att anpassa en historia som redan har skrivits av någon annan. Kolla in nyligen publicerade novellsamlingar som består av berättelser med övertygande tomter och hitta en som kan vara kul att filma.
  • I allmänhet skulle det vara svårt att anpassa en roman till en kortfilm. Försök att hålla dig fokuserad på noveller. Kolla in Joyce Carol Oates ` "Vart ska du, var har du varit?" För ett bra exempel på en minimal historia med en övertygande och spännande tomt.
  • Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 5
    5. Försök att filma det verkliga livet. Vem säger en kortfilm måste vara fiktion? Om du vill göra en kortfilm, överväga att filma världen runt dig och gör en dokumentär. Hitta en lokal musikfestival i ditt område och fråga om du kan filma intervjuer med banden, eller försök att filma din vän genomföra sin träningsplan för sport. Hitta en bra historia som händer runt dig och få tillåtelse att spela in det.
  • Även om du inte vill göra en dokumentär kan du fortfarande få inspiration från riktiga människor och berättelser runt omkring dig.
  • Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 6
    6. Håll en drömtidskrift. Drömmar kan ge bra inspiration för en kort film, speciellt om du gillar weirdness. Om du vill komma med en idé för en dröm, sätt ett larm i mitten av natten för att väcka dig själv i mitten av en, sedan skribba ploten ner snabbt. Drömmar kan vara ett bra ställe att leverera bilder, konstiga händelser och dialogruta för kortfilmer.
  • Vad skrämmer dig? En bra skrämmande dröm kan vara ett bra sätt att starta en skräck kort. När du skriver ditt skript och film din kortfilm, försök att fånga samma vibe av dina skrämmande drömmar. Kolla in David Lynchs korta serie Kaniner för inspiration.
  • Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 7
    7. Titta på historien. Historien är full av fascinerande och ofta fantastiska berättelser. Andra studieområden kan också vara lika givande: psykologi (för karaktärsutveckling), geografi etc
  • Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 8
    8. Anpassa en filmidé. Det finns ingen anledning till att du inte kunde anpassa en filmdokument till en kortfilm. Du kan anpassa idén genom att ta en scen, en eller ett tecken från filmens längdfilm.
  • Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 9
    9. Koka ner historien. Kan du skriva en kort mening med 15 ord eller mindre som skisserar det grundläggande konceptet och tomten av din idé? Då är du på rätt spår. När du har fått din första idé, försök att få din "hisspitch" ner. Beskriv din film så kort och snabbt som möjligt för att ge dig chansen att skriva det bästa möjliga skriptet, och att beskriva historien till andra så att du kan anlita aktörer och andra anhängare. Undvik vaghet eller abstraktion och fokusera på scenariot och tomten.
  • Bra exempel på en historia synopsis kan se ut:
  • En pojke finner en liten utlänning i ett fält och ger det hem.
  • Kindergartenerna börjar måla konstiga bilder efter skolan.
  • Dåliga exempel på en historia synopsis kan se ut som:
  • En man kämpar med depression.
  • En serie mystiska evenemang finner invånarna i Pittsburgh.
  • Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 10
    10. Tänk praktiskt taget. Tänk på vad som är tillgängligt för dig och hur du kan använda vad du har. Gör en lista över varje prop, plats och skådespelare tillgänglig lokalt och överväga hur de kan generera en bra historia när du kommer igång. Kanske kan din vän som lådor tre gånger i veckan inspirera en bra boxningshistoria.
  • Se till att din historia är filmbar. Utrustning och uppsättningar är på ett premie när du gör en film på egen hand och arbetar utan studiostöd och en massa pengar. Återigen kommer det att bli svårt att filma en sci-fi-opera i din mammas källare. Försök att se till att du kan få de skott du behöver för att göra filmen du vill göra. Kommer du att kunna göra en swooping kran skott över New York City om du bor i Scranton och har inga pengar eller en kamera? Antagligen inte. Arbeta runt det.
  • Del 2 av 3:
    Utveckling av berättelser
    1. Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 11
    1. Hitta en huvudperson och antagonisten. Varje historia har en huvudperson och en antagonist att leverera konflikter och ge spänning. Om du är osäker, vilken är det viktigt att du tänker på att utveckla din historia så det är en tydlig känsla av vem vi borde bry sig om och varför.
    • En huvudperson är karaktären som vi rota för, den som vi empathize med och känner någon form av känslomässig anslutning till.
    • Antagonisten är karaktären, situationen eller inställningen som arbetar mot huvudpersonen, vilket skapar drama. En antagonist är inte nödvändigtvis en mustasch-twirling skurk, men kan vara en hård situation eller någon annan abstraktion.
  • Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 12
    2. Hitta en bra inställning. I en kortfilm kommer det delvis att vara en praktisk oro och en berättelse om. Bra inställningar ger egen spänning och drama, men du kanske inte kan flyga till Bermuda för att filma en strandplats. Hitta en plats för att ställa in din historia som kompletterar den berättelse du vill berätta, men är också tillgänglig.
  • Försök att arbeta med vad du har. Om du vet att du måste filma på ditt föräldrars hus, skulle det vara svårt att filma en sci-fi episk i bakgården och i källaren. Istället försök att tänka på en bra inhemsk historia som skulle fungera bra lokalt. Tänk på historier som händer i hus, i staden kan du leva i. Berättelser som arbetar med sin inställning fungerar mycket bättre.
  • Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 13
    3. Hitta en konflikt. Berättelser behöver konflikta för att få oss att bry sig om. Vad kommer att haka betraktaren till att bli investerat i din berättelse och i din kortfilm? Vad vill din huvudperson? Vad håller huvudpersonen från att få den? Svaren på dessa frågor levererar din konfliktkälla. När du har fått din ursprungliga idé på plats, börja fokusera på vad det är som skapar konflikten i berättelsen och retar ut det så mycket som möjligt.
  • Konflikt behöver inte involvera en knytnäve eller en shootout för att räkna som högt drama. Det måste innebära en riktig konflikt mellan karaktärer och känslomässigt heft. Om en pojke ger hem en utlänning, vilket problem är han sannolikt att stöta på? Vad är risken för den för honom? Vad hakar oss om att titta på daggarteners färg?
  • Hitta den inre berättelsen och den yttre berättelsen. Vad vi tittar är den yttre berättelsen: En karaktär rör sig runt om i världen och saker händer. Vad som gör det övertygande är den inre historien. Hur förändrar detta karaktären? Vad betyder det för karaktären? En bra kortfilm, eller någon form av historia, kommer att ha båda dessa element som händer samtidigt.
  • Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 14
    4. Håll det enkelt. Begränsa historiens omfattning så mycket som möjligt. En kortfilm är barebones historia som berättar, en kort historia, inte en roman. Det betyder inte att det inte kan vara ambitiöst och okonventionellt, men kortfilmer behöver arbeta med ett begränsat antal element, tecken och scener att fungera ordentligt.
  • Alternativt kan det vara kul att tvinga dig att filma en superlös eller komplicerad historia så kort som möjligt. Vad skulle krig och fred se ut som en tio minuters kort? Vad händer om alla sex Star Wars-filmer hände på 10 minuter med den utrustning du har fått praktisk? Hur skulle du dra av det?
  • Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 15
    5. Var medveten om vanliga kortfilmklichéer. Liksom någon konstform är kortfilm inte utan sina trötta idéer och Clichéd-berättelser. Om du aldrig har gjort en förut, kommer du att vara ett steg före spelet om du hoppar över dessa clunkers. Undvik följande korta filmklicher:
  • En karaktär är ensam och stirrar in i en spegel som pratar, sedan begår självmord.
  • Undvik genrer som har blivit överanvända i kortfilmer, till exempel film noir och gangsterfilmen.
  • Något som involverar en hitman.
  • Två tecken argumenterar för något, tills vi upptäcker att det är verkligen ett tecken med flera personlighetsstörningar
  • Filmen börjar med ett larms surrande och huvudpersonen kommer ut ur sängen.
  • Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 16
    6. Syfte med att hålla din film under 10 minuters körtid. Att göra en film av vilken längd som helst är extremt svår. Försök att hålla din film så kort som möjligt, speciellt när du först kommer igång. Filmera en riktigt bra, tätt, dramatisk, spännande tre minuters film är en seriös prestation. Försök att göra det framgångsrikt innan du tar itu med ett 45 minuters gangstermästerverk med en långsam-mo shootout.
  • Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 17
    7. Titta på några kortfilmer. Om du ska göra en film, titta på några filmer. Precis som du inte borde försöka skriva en roman utan att ha studerat formen av roman är det viktigt att få en känsla av hur kortfilmer fungerar och vad som krävs för att göra en bra kortfilm innan du försöker göra en dig själv. Det är inte bara en kortare version av en full längdfilm: en kortfilm är det egna unika medium med olika knep och tekniker. Titta på några innan du ställer ut för att göra din egen.
  • YouTube och Vimeo är stora resurser för korta filmer, både dåligt och bra. Kolla in och se om din stad har en kortfilmfestival-vanlig i vissa tunnelbanor - för att se några inlagor i person.
  • Musikvideor är också en bra stil med kortfilm som du förmodligen redan är bekant med. Titta noga på hur dina favoritmusikvideor sätts samman och studerar dem nära. Kolla in Spike Jonze, Hype Williams och Michel Gondry för moderna mästare i formuläret.
  • Del 3 av 3:
    Skriva skriptet
    1. Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 18
    1. Skissera din historia. Story-konturer behöver inte vara formella eller involvera alla romerska siffror (även om de kan om du vill). Storyboards används vanligtvis för att hjälpa dig att få en känsla av vilka skott du behöver filma senare i processen, och för att få ett visuellt tema för komisk stil för filmen som du skriver. Kortfattat skissera vad som händer fysiskt i berättelsen och den grundläggande dialogrutan.
    • Film är ett visuellt medium av berättande historier, så lita inte bara på dialog för att berätta historien. I goda historier bör skissen vara tydlig om den yttre berättelsen, även om den inre historien bör vara underförstådd.
  • Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 19
    2
    Skriv ett skript. När du har de grundläggande elementen i historien ner som om du vill ha det, kan du fylla i resten med en närmare skriptbehandling, med all dialogruta och scenanvisningarna du vill inkludera i din film. Försök att göra det så specifikt som möjligt, så någon annan skulle kunna filma det och se det som du ser det.
  • Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 20
    3. Låt dig bli förvånad. Du har förmodligen en uppfattning om var du vill att din historia ska gå, men försök att spara utrymme för överraskande dig själv som du faktiskt gör skrivandet. Om du är låst i en viss riktning för din kortfilm, kan den komma som otroligt och förväntas också publiken. När du skriver, försök att ta det i en riktning som du inte är säker på. Låt glada olyckor hända och följa dem till andra, mer intressanta slutsatser. Det är så bra historier skrivs.
  • Francis Ford Coppola filmade uppföljaren till De som är utanför, kallad Rumble Fish, Utan att ha skrivit ett skript till dagen skulle scenen skjutas. Ingen av aktörerna hade någon aning om vad som skulle hända nästa, vilket gav filmen en spontan och experimentell känsla.
  • Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 21
    4. Söka konstruktiv kritik. När du har lagt ett skript tillsammans, visa det för några vänner, eller till vissa människor som delar din kärlek till film och som kommer att kunna erbjuda konstruktiv kritik. Hör dem ut och försök att revidera ditt skript så mycket som möjligt. Vissa filmskapare arbetar med skript i flera år, som sedan är i produktion i år efter det. Att göra en film är en lång process av en anledning.
  • Försök att visa ditt skript till potentiella medarbetare, liksom. Skådespelare, producenter, potentiella styrelseledamöter. Visa ditt skript till personer som kan hjälpa till.
  • Bild med titeln Få idéer för en kort film Steg 22
    5. Starta en idémapp. Inte varje idé kommer att fungera just nu. Håll en mapp där du håller dina idéer och låt dem generera i framtida skript. Vissa filmskapare har en idé och får inte en film gjord i årtionden. Scorsese Gangs of New York hade diskuterats som en möjlighet för över 30 år. Håll dina idéer runt för tider att de kan vara mer användbara. Håll dina små skisser organiserade enligt följande element:
  • Tecken
  • Plats
  • Tomter
  • Strukturera
  • Tips

    Håll en fil för dina filmidéer.
  • Även om film är ett visuellt medium, bör du tänka på sitt förhållande med ljud.
  • Ha tålamod! Det är inte lätt att få bra idéer. Försök bara igen!
  • Animerade kortfilmer är de lägsta budgetfilmerna och är enklare att skapa med endast en person. Blender är en 100% gratis animationsprogramvara.
  • När du försöker få några skådespelare, använd vänner eller sticka upp affischer som för en audition eller något liknande.
  • Huvudpersonen bör inte förändras.
  • Ha kul med det! Få dina vänner att vara dina aktörer och sitta på en stol med en talare som skriker på dem!
  • Du behöver inte göra ett skript! Du kan bara göra det upp när du går med!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande