Hur man hittar affärsidéer

Affärsidéer är runt omkring dig, men det är svårt att hitta en som du vet att du kan arbeta med och det kommer att uppfylla ett behov av att människor faktiskt kommer att betala för. Att hitta idéer för ett företag kräver brainstorming och matchar dina färdigheter och intressen för idéerna. Inse att ingen aning är för löjlig att börja med, eftersom du kommer att filtrera ut idéerna till de realistiska när du är klar Brainstorming.

Steg

  1. Bild med titeln Hitta affärsidéer Steg 1
1. Avsätta tid till brainstorm idéer. Detta kan göras på egen hand eller med någon annan. Den personen kan vara en idé person, en vän eller den person du planerar att gå in i affärer med. Det är helt upp till dig.
  • Bära en anteckningsbok vart du än går. Ett företag i en del av världen är en idé i en annan och du vet bara aldrig vad du kan upptäcka när du går runt dina dagliga aktiviteter, för små saker som observeras kan gnista stora idéer.
  • Bild med titeln Hitta affärsidéer Steg 2
    2. Tänk på vad saker intresserar dig först. Detta kommer åtminstone att begränsa dina val till särskilda branscher, tjänster, varor, etc. Det kommer fortfarande att vara väldigt bred men åtminstone kommer du inte att tänka på områden som inte har något att göra med dina intressen.
  • Skriv ner alla saker du kan tänka på det inspirera dig och är något du anser att du skulle vara bra på att producera, sälja, marknadsföra mm.
  • Var inte för begränsad på det här skedet av din färdighetsuppsättning. Du kan alltid lära dig nya färdigheter om det behövs. Men vara realistisk om din entusiasm, eftersom den kommer att stödja dina energinivåer och beslutsamhet att fortsätta försöka.
  • Kasta dina drömmar i affärsidéerna Stapel. De kan verka höga eller orealistiska men de kan så småningom få uppnå eller de kan indikera delar av vad du kan göra. Kassera inte något på detta brainstorming-scen.
  • Bild med titeln Hitta affärsidéer Steg 3
    3. Tänk på vilka saker som behövs i samhället. Vilka tjänster, varor eller kombination av båda saknas eller är dåligt gjort hittills? Vilka problem eller olägenheter är människor som står inför i sina dagliga liv, arbetsplatser och företag som du kanske kan fixa för dem? Vilka lösningar kan du tänka på medan brainstorming?
  • Fråga varför något inte har tagits upp ännu. Är det för svårt? Är det bara förbises? Är det så nytt att människor är rädda för att prova lösningar? Lägg till dessa överväganden till din mix av idéer.
  • Glöm inte att många områden utvecklas. Till exempel, "Informationsprodukter" är ett stort och växande affärsområde, idéer som kan innehålla allt från bloggar och vlogging till programvara, e-böcker och digitala startläger. Du kan till och med uppfinna nya produkter och tjänster som ännu inte existerar, men kommer att förbättra människors liv när de skapas.
  • Bild med titeln Hitta affärsidéer Steg 4
    4. Kolla in befintliga trender. Tänk som en hipster och vara före förpackningen. Nya idéer, nischer och möjligheter bildas ständigt. Finns det sätt som du kan rida dessa vågor medan de fortfarande är nya och knappt kända? Visst, vissa kommer att vara riskabla men det är ofta där dina bästa idéer och innovationer kommer från. Trender erbjuder möjligheter till fantastiska affärsidéer som få har bomullstopp på ännu.
  • Bild med titeln Hitta affärsidéer Steg 5
    5. Tänk på dina egna behov. Dessa skiljer sig från intressen, eftersom du behöver tänka på vad du kan göra och det tillvägagångssätt du är beredd att ta. Till exempel vill du skapa ett företag hemifrån, i en butik, kontor eller lager eller ett virtuellt företag? Var och en har fördelar och nackdelar, och det kan bero på dina livsstilsbehov och livsstadiet du är på. Hur passar dina idéer med dina dagliga behov?
  • Bild med titeln Hitta affärsidéer Steg 6
    6. Lära av andra människor. Läs böcker, artiklar och andra material med och om affärsmän du beundrar, för att lära dig om deras tillvägagångssätt för att komma med och genomföra affärsidéer. Lista något av deras tillvägagångssätt du hittar inspirerande och användbart.
  • Lyssna på Ted Talks, delta i Webinars och gör online kurser för att hjälpa till med dina idéer. Det finns rikligt material tillgängligt i online-sfären för att du ska kunna hjälpa till med din brainstorming och lärande.
  • Bild med titeln Hitta affärsidéer Steg 7
    7. Skriv ut en lista över dina många idéer. Använd Mindmaps eller liknande schemator för att hjälpa dig att sortera igenom idéerna och deras kopplingar. Vilka idéer som hoppar ut till dig som de mest intressanta som också är potentiellt användbara? Börja whittling dem ner till en uppsättning affärsidéer som sannolikt kommer att bli verkbara.
  • Om du kan bygga, lim, göra, sy, baka, skapa mm., mock-ups eller prototyper av din idé, fortsätt och gör det. Detta kan lägga till förverkligandet av hur affärsidén kan se och / eller arbeta. Det behöver inte vara någonstans nära perfekt i detta skede, bara tillräckligt för att hjälpa dig att inse idéns värde.
  • Bild med titeln Hitta affärsidéer Steg 8
    8. Läsa Hur man undersöker en affärsidé När du har avgjort en viss idé. Detta hjälper dig att utarbeta hur livskraftig din idé är i förhållande till den befintliga marknaden, konkurrenter och behov. Det här är den tid då du whittle ner drömmarna till realistiska och genomförbara handlingar, och tinn i allt som skulle bevisa för dyrt, svårt eller bristande intresse för människor.
  • Metod 1 av 1:
    Affärsidélista
    • Mat, dryck - Livsmedelsprodukter, Catering, Hemmastilmat, Likörer / Sprit, Take-out Mat, Food Craft, ETC.
    • Digital sfär - bloggar, vlogging, e-böcker, handledning, videor, manualer, foton, konstverk, etc.
    • Kläder och tillbehör - Klar-till-slitage, anpassade kläder, repurposed, återvunnen, utsmyckning, spädbarn och barn, damkläder, herrkläder, cosplay, etc.
    • Evenemangsplanering och gästfrihet - Organiserande evenemang, Tillhandahållande av evenemangsutrustning, Hosting Events, Event Locations, etc.
    • Hälso- och sjukvård - Nya uppfinningar för bättre hälsoutfall, vårdpaket, vårdnadshjälp, hälsosamma produkter, tillhandahållande av byggtjänster för hälso- och sjukvård, etc.
    • Framtiden - uppfinna den ännu inte kända för att göra världen till en bättre plats.

    Tips

    Leta efter svagheter i konkurrenternas produkter och vilka saker om din egen idé är överlägsen.
  • När du överväger affärsidéer, ta hänsyn till dina personliga livsstilsbehov. Till exempel, om du är en vistelse hemma förälder som vill driva ett företag, välj idéer som ger dig möjlighet att ta hand om barnen efter behov, samtidigt som du får dina affärsbehov att delta i. Arbeta med vad du vill ha från ditt liv och verksamheten.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande